X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda nie daje mi żyć, pisałam wczoraj że pobiłam swój rekord ciążowy i spotkałam się 7 razy z porcelaną. Brzuch mi przez to zmalał :-D upały Teraz to dla mnie masakra

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.:)
    Moim zdaniem podgrzewacz rzecz bardzo przydatna i będę chciała posiadać taki, zawsze w nocy czy w dzień piciu będzie ciepłe tak samo słoiczki jogurty i inne rzeczy:)

kleo2426 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ja w domu przy siostrzenicy używałam garka z wodą na gazie przy słoiczkach itp ale nas często nie ma w domu i to mnie zastanawia... teraz przez ciążę troszkesiedliśmy na tyłeczkach...

Ja się zrobiłam wygodna, przy pierwszym synku też grzałam w garnuszku a przy drugim wkładałam godzinkę na przód do podgrzewacza i jak się młody budził to obiadek czy deserek gotowy. Wiedziałam że zawsze idealnie podgrzany ani za zimny, ani za ciepły. Tak samo z butelką, zawsze świeża woda która stała w podgrzewaczu i w każdej chwili gotowa do przyrządzenia mleczka czy herbatki. U mnie podgrzewacz chodził 24/h :)
    Ale każdy ma swoje sposoby.
    Moja siostra np trzymała gorącą wodę w termosie i zimna przegotowaną w dzbanku i mieszała do uzyskania dobrej temperatury i wtedy robiła mleko w trasy tez zawsze brała termos :)

Jak dla mnie za dużo zachodu wolę podgrzewacz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ta pogoda nie daje mi żyć, pisałam wczoraj że pobiłam swój rekord ciążowy i spotkałam się 7 razy z porcelaną. Brzuch mi przez to zmalał :-D upały Teraz to dla mnie masakra

Oj bidulinko to wypoczywaj i oby szybko się polepszyło.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową koleżankę wśród naszego już w sumie dużego grona marcowych mamusi :)

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :) Maz ma dzisiaj wolne to moze uda sie posluchac razem ;)
    Sciagnelam program na telefon Baby Heartbeat Listener i wczoraj wieczorem jak juz byla cisza i dzieci spaly probowalam sluchac przystawiajac mikrofon telefonu do brzucha, raczej slabo cos slyszalam. Dzisiaj zato wyraznie slyszalam serducho :) walilo jak szalone :)
    a co to za program ??

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a co to za program ??

Jest to aplikacja na telefon samsung :) znalazlam go w "sklep play" darmowy :) Sa rowniez inne aplikacje w Iphon(ach)
    Wlaczasz nagrywanie, przykladasz telefon mikofonem do brzucha i slyszysz serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:31

kofeinka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania genialne:) właśnie sciągnęłam na mój tel... i pokrywa sie z tyl co mój gin mówił gdzie maluch jest:)

Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko szumi, jak to przyłożyć do brzucha?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz poszukać gdzie maluch jest... u mnie też szumi a w pewnym punkcie załapuje sedrucho:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mamusie w
    18 tygodniu i jednocześnie w 5 miesiącu :)

A.Kasia, Mania1718, Karolina@, kamka, Renka88, domiii, kleo2426, Vincent, Izoleccc, RudyTygrysek, Martita88, Kajola, Magda lena, She86, d'nusia, Kokaina, Love_life, edyś, Lula_w, krówka_muffka, Kate84, karlik, Est, M+M+? lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie :) Szumi po lewej stronie a znajduje wyrazne bicie po prawej pod pepkiem :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to nawet mojego serca nie wyłapuje a co dopiero malucha :P

muminka83, Izoleccc, Kokaina lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się marcówki w 18tc. Rano pojechałam jak co trzy tygodnie oddać mocz i upuścić trochę krwi. Odkąd wstałam z łóżka czuję się fatalnie - mega niskie ciśnienie i bałam się, że z tej żyły to nic mi nie wyciągnie, ale się udało.

Witam nową koleżankę! W lutym/marcu na porodówkach w PL będzie tłok :)

Co do chodzenia po lesie i zbierania grzybów to kocham to. Głównie dlatego, że moja wieś jest praktycznie cała otoczona lasami i jest gdzie chodzić i co zbierać. Ale teraz to w takie krzaczory bym się nie puściła ze względu na obawę przed kleszczami...

Miłego dnia :)

Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, She86, Izoleccc, Kokaina, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A u mnie to nawet mojego serca nie wyłapuje a co dopiero malucha :P

Kasiu u mnie to samo...

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - na niskie ciśnienie słaba kawka nie jest zła ;) Też dzisiaj jestem jakaś zdechła. Ale mleka nie mam a bez mleka nie wypiję ;(

Madzialena90 - może mamy jakieś archaiczne telefony :D Wróci mąż to sobie zobaczę na jego galaxy s4 ale jakoś mnie ta aplikacja nie przekonuje ;) Jak ktoś ma zamiar tego często używać to zwracam uwagę na szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne :)

A tak w ogóle to gratuluję Wam wejścia w 5 miesiąc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:05

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia często nie mam zamiaru używać ale fajna rzecz... tymbardziej że maluch śpi jak ja chodze a w nocu ja mam głęboki sen póki co...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja bez kawy nie funkcjonuję. Jedynie pierwszy trymestr przeżyłam bez kawy, ale widocznie moje hormony pozwoliły mi na to. Teraz mam chwilę na kompa i oczywiście kawa z mlekiem. Bez mleczka też bym nie wypiła :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - high five ;) Jak przez pierwsze kilka tygodni ciąży odstawiłam kawę to czułam się jakby mnie walec przejechał ;/ Nawet mdłości mam rzadziej odkąd wróciłam do słabej kawki z rana :)

kamka - jeszcze trochę i nie będziesz miała wątpliwości, że z maluchem ok ;) Szczególnie jak będzie kopał po żebrach :D Mi lekarz mówił, że telefony komórkowe i laptopy mam trzymać jak najdalej od brzucha no i jako że sama pojęcie na ten temat mam średnie to wolę się go posłuchać.

muminka83, kofeinka, Karolina@ lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia czekam na to z niecierpliwością już wole żeby mi noge czy reke w żebra wbijała niż jej nie czuć... bo narazie to delikatnie dała o sobie znać...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ