X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda nie daje mi żyć, pisałam wczoraj że pobiłam swój rekord ciążowy i spotkałam się 7 razy z porcelaną. Brzuch mi przez to zmalał :-D upały Teraz to dla mnie masakra

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.:)
    Moim zdaniem podgrzewacz rzecz bardzo przydatna i będę chciała posiadać taki, zawsze w nocy czy w dzień piciu będzie ciepłe tak samo słoiczki jogurty i inne rzeczy:)

kleo2426 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ja w domu przy siostrzenicy używałam garka z wodą na gazie przy słoiczkach itp ale nas często nie ma w domu i to mnie zastanawia... teraz przez ciążę troszkesiedliśmy na tyłeczkach...

Ja się zrobiłam wygodna, przy pierwszym synku też grzałam w garnuszku a przy drugim wkładałam godzinkę na przód do podgrzewacza i jak się młody budził to obiadek czy deserek gotowy. Wiedziałam że zawsze idealnie podgrzany ani za zimny, ani za ciepły. Tak samo z butelką, zawsze świeża woda która stała w podgrzewaczu i w każdej chwili gotowa do przyrządzenia mleczka czy herbatki. U mnie podgrzewacz chodził 24/h :)
    Ale każdy ma swoje sposoby.
    Moja siostra np trzymała gorącą wodę w termosie i zimna przegotowaną w dzbanku i mieszała do uzyskania dobrej temperatury i wtedy robiła mleko w trasy tez zawsze brała termos :)

Jak dla mnie za dużo zachodu wolę podgrzewacz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ta pogoda nie daje mi żyć, pisałam wczoraj że pobiłam swój rekord ciążowy i spotkałam się 7 razy z porcelaną. Brzuch mi przez to zmalał :-D upały Teraz to dla mnie masakra

Oj bidulinko to wypoczywaj i oby szybko się polepszyło.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową koleżankę wśród naszego już w sumie dużego grona marcowych mamusi :)

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :) Maz ma dzisiaj wolne to moze uda sie posluchac razem ;)
    Sciagnelam program na telefon Baby Heartbeat Listener i wczoraj wieczorem jak juz byla cisza i dzieci spaly probowalam sluchac przystawiajac mikrofon telefonu do brzucha, raczej slabo cos slyszalam. Dzisiaj zato wyraznie slyszalam serducho :) walilo jak szalone :)
    a co to za program ??

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a co to za program ??

Jest to aplikacja na telefon samsung :) znalazlam go w "sklep play" darmowy :) Sa rowniez inne aplikacje w Iphon(ach)
    Wlaczasz nagrywanie, przykladasz telefon mikofonem do brzucha i slyszysz serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:31

kofeinka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania genialne:) właśnie sciągnęłam na mój tel... i pokrywa sie z tyl co mój gin mówił gdzie maluch jest:)

Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko szumi, jak to przyłożyć do brzucha?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz poszukać gdzie maluch jest... u mnie też szumi a w pewnym punkcie załapuje sedrucho:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mamusie w
    18 tygodniu i jednocześnie w 5 miesiącu :)

A.Kasia, Mania1718, Karolina@, kamka, Renka88, domiii, kleo2426, Vincent, Izoleccc, RudyTygrysek, Martita88, Kajola, Magda lena, She86, d'nusia, Kokaina, Love_life, edyś, Lula_w, krówka_muffka, Kate84, karlik, Est, M+M+? lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie :) Szumi po lewej stronie a znajduje wyrazne bicie po prawej pod pepkiem :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to nawet mojego serca nie wyłapuje a co dopiero malucha :P

muminka83, Izoleccc, Kokaina lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się marcówki w 18tc. Rano pojechałam jak co trzy tygodnie oddać mocz i upuścić trochę krwi. Odkąd wstałam z łóżka czuję się fatalnie - mega niskie ciśnienie i bałam się, że z tej żyły to nic mi nie wyciągnie, ale się udało.

Witam nową koleżankę! W lutym/marcu na porodówkach w PL będzie tłok :)

Co do chodzenia po lesie i zbierania grzybów to kocham to. Głównie dlatego, że moja wieś jest praktycznie cała otoczona lasami i jest gdzie chodzić i co zbierać. Ale teraz to w takie krzaczory bym się nie puściła ze względu na obawę przed kleszczami...

Miłego dnia :)

Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, She86, Izoleccc, Kokaina, krówka_muffka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A u mnie to nawet mojego serca nie wyłapuje a co dopiero malucha :P

Kasiu u mnie to samo...

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - na niskie ciśnienie słaba kawka nie jest zła ;) Też dzisiaj jestem jakaś zdechła. Ale mleka nie mam a bez mleka nie wypiję ;(

Madzialena90 - może mamy jakieś archaiczne telefony :D Wróci mąż to sobie zobaczę na jego galaxy s4 ale jakoś mnie ta aplikacja nie przekonuje ;) Jak ktoś ma zamiar tego często używać to zwracam uwagę na szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne :)

A tak w ogóle to gratuluję Wam wejścia w 5 miesiąc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:05

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia często nie mam zamiaru używać ale fajna rzecz... tymbardziej że maluch śpi jak ja chodze a w nocu ja mam głęboki sen póki co...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja bez kawy nie funkcjonuję. Jedynie pierwszy trymestr przeżyłam bez kawy, ale widocznie moje hormony pozwoliły mi na to. Teraz mam chwilę na kompa i oczywiście kawa z mlekiem. Bez mleczka też bym nie wypiła :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - high five ;) Jak przez pierwsze kilka tygodni ciąży odstawiłam kawę to czułam się jakby mnie walec przejechał ;/ Nawet mdłości mam rzadziej odkąd wróciłam do słabej kawki z rana :)

kamka - jeszcze trochę i nie będziesz miała wątpliwości, że z maluchem ok ;) Szczególnie jak będzie kopał po żebrach :D Mi lekarz mówił, że telefony komórkowe i laptopy mam trzymać jak najdalej od brzucha no i jako że sama pojęcie na ten temat mam średnie to wolę się go posłuchać.

muminka83, kofeinka, Karolina@ lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia czekam na to z niecierpliwością już wole żeby mi noge czy reke w żebra wbijała niż jej nie czuć... bo narazie to delikatnie dała o sobie znać...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ