Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Mam nadzieje ze bedzie lepiej
gorzej pewnie z humorem, ale przezyje i wytrzymam dla malenstwa.
nie moge sie doczekac juz wizyty i sprawdzenia czy wszystko w porzadku.
Dziekuje Sloneczka, ze sie o mnie martwilyscie;* nie spodziewalam sie :*
a co u Was? Czytalam cos o udanych wizytach, gratuluje wszystkim mamusiom z pozytywnymi wiesciami:*
No w końcu! Powinnaś dostać kopa w tyłek za denerwowanie koleżanek na forumMasz szczęście, że jesteś w ciąży
Podniosę Cię na duchu, że ja też nic nie przytyłam jeszcze. Jak spadło mi 2,5 kg tak teraz waga stoi. Na innych forach czytałam, że dziewczyny chudły dużo bardziej i wszystko było w porządku, więc chyba nie ma się co martwić jeśli morfologia jest ok.
Niepokoją mnie te Twoje bóle. Brzuch w ciąży pobolewa, ale nie aż tak jak Ty piszeszJeśli nie możesz wybrać się do lekarza to bierz kochana no-spę i magnez, tak na wszelki wypadek.
I proszę mi się tu meldować co jakiś czas albo chociaż na priv do mnie, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółekmuminka83 lubi tę wiadomość
-
No to mam przechlapane
Ja ostatnio jak byłam na wizycie to pani która mierzyła mi ciśnienie i ważyła, zapytała kiedy mam zamiar tyćAle lekarz nie widział nic niepokojącego z wagą, stwierdził że jak pójdę w górę to gwałtownie, albo w ogole nie przytyje duzo, bo byłam szczupła przed ciążą.
Magnez biorę, a co do no-spy nie jestem przekonana, jakoś nigdy mi nie pomagała, ostatnio pozwolilam sobie na dokladnie kawaleczek apapu, mam nadzieje ze nie zrobilam malenstwu tym krzywdy.
Będę się meldowaći po raz kolejny ubolewam nad tym że dzielą nas duże kilometry, bo super by było zorganizować wspolne spotkanie by lepiej się poczuć wewnętrznie
Zaproszenie przyjęłam!!!
Opowiedzialam mojemu o tym jak sie martwilyscie o mnie, a on do mnie tak:
"no tak, Anieliczka się udzielała a teraz ucichła taka jest niegrzeczna"
Kochane mojeee!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:03
-
Karmelek211 wrote:Rozmawiałam dziś z lekarzem na temat pappa i innych badań i gin stwierdził, że jeśli chcę się denerwować, dodatkowo wydawać pieniądze to oczywiście mogę sobie zrobić. Jednak powiedział tak: co ma być to będzie. Jeśli ma być dobrze to będzie, jeśli nie to takie badania tu nie pomogą. Poza tym co Pani zrobi jeśli te statystyki, bo to tylko statystyki wyjdą niekorzystnie? Nie będzie Pani chciała dziecka? Nie będzie Go Pani już kochała? Do końca ciąży będą nerwy, stres i płacz, a przy porodzie może się okazać, że wszystko jest ok. Proszę też pamietać, że walczyli Państwo o dziecko i chyba najważniejsze jest to, że dziś przy badaniu wszystko jest bardzo dobrze. Dziecko jest zdrowe. To co jest najważniejsze się zgadza i to jest istotne.
I zdecydowaliśmy,że nie będę ich robić. Inwazyjnych tymbardziej, tych mega drogich za 2500 zł też nie. Wierzę w doświadczenie lekarza, bo on się na tym zna i jeśli mówi, że jest dobrze to tak jest i nie będę się nakręcać . Wierzę również, że Bóg dał nam dziecko nie po to, aby robić nam przykrość, bo wiele przeszliśmy, tylko po to abyśmy byli wreszcie szczęśliwi:)
Bardzo mądry lekarz chociaż Tobie ze względu na te poronienia przysługiwałyby darmowe na NFZ musiałabyś jedynie dostarczyć wypisy z tych Poronień. Ja byłam na usg prenatalnym bo chciałam mieć pamiątkę ale przyznaje się wprowadziły niepokój w moje serce. Jednak wiedzieliśmy że wynik nic nie zmieni w naszym życiu. Dziecko się kocha pomimo a nie tylko dlatego że jest zdrowe. :-* Masz cudownego lekarza.Karmelek211 lubi tę wiadomość
-
Anielica super, że się w końcu pokazałaś i nic złego się nie dzieje, na wizycie na pewno wszystko będzie dobrze
Dziewczyny jakiś tydzień temu któraś z Was pisała gdzie kupiła pieluszki bambusowe, hmmm mogłaby podesłać namiary raz jeszcze? nie mogę tego odszukać a zapełniłam tam koszyk przed weekendem tylko komp mi zwariował i nie mam tego w ulubionych ani w historiinie mogę też znaleźć na necie
anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość
-
anie93lica wrote:No to mam przechlapane
Ja ostatnio jak byłam na wizycie to pani która mierzyła mi ciśnienie i ważyła, zapytała kiedy mam zamiar tyćAle lekarz nie widział nic niepokojącego z wagą, stwierdził że jak pójdę w górę to gwałtownie, albo w ogole nie przytyje duzo, bo byłam szczupła przed ciążą.
Magnez biorę, a co do no-spy nie jestem przekonana, jakoś nigdy mi nie pomagała, ostatnio pozwolilam sobie na dokladnie kawaleczek apapu, mam nadzieje ze nie zrobilam malenstwu tym krzywdy.
Będę się meldowaći po raz kolejny ubolewam nad tym że dzielą nas duże kilometry, bo super by było zorganizować wspolne spotkanie by lepiej się poczuć wewnętrznie
Zaproszenie przyjęłam!!!
Opowiedzialam mojemu o tym jak sie martwilyscie o mnie, a on do mnie tak:
"no tak, Anieliczka się udzielała a teraz ucichła taka jest niegrzeczna"
Kochane mojeee!:*
Fantastycznie że się odezwałaś. Dużo leż kochana ale myślę podobnie jak kasia. Spróbuj umówić się na wcześniejszą wizytę u lekarza ewentualnie IP. Bóle nie do wytrzymania i utrzymujące się długo są sygnałem. Oczywiście nie muszą oznaczać niczego złego i w przeważającej ilości nie znaczą ale warto sprawdzić i właśnie dla twojego świętego spokoju :-*A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanie93lica - mi też no-spa na większe bóle nie pomaga. Od tego mam scopolan w czopkach i on mnie nigdy nie zawiódł. Też uważam, że fajnie byłoby się umówić na spotkanie marcówek. Szkoda, że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce ale może kiedyś jak maluchy podrosną damy radę
Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowegoO ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15
To już za 3 tygodnie!
muminka83, kofeinka, Kate84, Karolina@, Est lubią tę wiadomość
-
W związku z tym że jutro jest ostatni dzień I trymestru planuje zrobić uroczystą kolacje a przynajmniej inną.
Planuje zrobić dwie pizze. Jedną z pieczarkami i boczkiem a drugą z "kebabem" z kurczaka i cebulką. Myślę że zrobię do tego dwa sosy : sos carry i musztardowo-miodowy lub czosnkowy. Oczywiście na przystawkę sałatka z pomidorów i właśnie mozzarella może być czy nie ??
Dla synka Pikolo - oczywiście ja teża dla męża Pifko :p
Ale się cieszę na jutrzejszy dzieńNie mogę się już doczekać
d'nusia, Magda lena lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:anie93lica - mi też no-spa na większe bóle nie pomaga. Od tego mam scopolan w czopkach i on mnie nigdy nie zawiódł. Też uważam, że fajnie byłoby się umówić na spotkanie marcówek. Szkoda, że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce ale może kiedyś jak maluchy podrosną damy radę
Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowegoO ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15
To już za 3 tygodnie!
Takie spotkanie byłoby rewelacyjne. Nie wiem jak wy dziewczyny ale z dnia na dzień jesteście coraz bliższe mojemu sercu. Już żyć bez was nie mogę - tak więc to jest uzależnienie :pkofeinka, kleo2426, skowroneczka87, baassiia, Karolina@, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Anielica super, że się w końcu pokazałaś i nic złego się nie dzieje, na wizycie na pewno wszystko będzie dobrze
Dziewczyny jakiś tydzień temu któraś z Was pisała gdzie kupiła pieluszki bambusowe, hmmm mogłaby podesłać namiary raz jeszcze? nie mogę tego odszukać a zapełniłam tam koszyk przed weekendem tylko komp mi zwariował i nie mam tego w ulubionych ani w historiinie mogę też znaleźć na necie
Są pieluszki 70% bambusa i 100% bambusa, i te i te super
muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Ja też chciałabym bardzo zorganizować spotkanie, tylko wiem, że będzie ciężko, bo mieszkamy w różnych końcach Polski
Ale może spróbujemy gdzieś w centrum
Ja na pewno przyjadę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:45
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Muminka niestety nie pomogę co do leku bo nie mam pojęcia
Paola dokładnie to była ta strone i moje zamówienie sobie czekało
właśnie je sfinalizowałam Kasiu apropo naszych zakupówfakt latamy ostatnio bo ustalilismy ,że wszystko co dodatkowo nam wpadnie w $ wydajemy na córke
dostałam od M więc trochę grosza i szaleje
Dziś to już pieluszki zamawiałam , otulacze, teraz zabieram się za Minky zestawybo dziś jest 10% rabatu ta, gdzie się czaję
Ja też bym się chętnie spotkała!A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę że już kompletujecie wyprawki dla maluchów, a ja się tak zastanawiam czy nie za wcześnie, bo może to jakiś zabobon ale boje się że jak coś kupię będę miała wszystko to coś niedobrego się może zdarzyć. Tym samym nie ukrywam że już w sklepach oglądam się za ciuszkami i mebelkami...
mmmm<3
Idę kupić coś dobrego do jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:59
-
Karmelek211 wrote:Dziewczynki!
U nas wszystko w najlepszym porządku:) Maluszek cały, zdrowy, serduszko bije 160/min, NT 1,8. Długość dziecka 7cm. Kość nosowa widoczna!
Karmelku Nasze maluszki mają identyczne parametry po wizycieu Nas tez CRL dokładnie 7 cm i NT 1,8, FHR 160u/min
ciekawe jak się będą dalej rozwijać...
muminka83, Karmelek211, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…