X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Mam nadzieje ze bedzie lepiej :)
    gorzej pewnie z humorem, ale przezyje i wytrzymam dla malenstwa.
    nie moge sie doczekac juz wizyty i sprawdzenia czy wszystko w porzadku.
    Dziekuje Sloneczka, ze sie o mnie martwilyscie;* nie spodziewalam sie :*

a co u Was? Czytalam cos o udanych wizytach, gratuluje wszystkim mamusiom z pozytywnymi wiesciami:*

No w końcu! Powinnaś dostać kopa w tyłek za denerwowanie koleżanek na forum :P Masz szczęście, że jesteś w ciąży ;)

Podniosę Cię na duchu, że ja też nic nie przytyłam jeszcze. Jak spadło mi 2,5 kg tak teraz waga stoi. Na innych forach czytałam, że dziewczyny chudły dużo bardziej i wszystko było w porządku, więc chyba nie ma się co martwić jeśli morfologia jest ok.

Niepokoją mnie te Twoje bóle. Brzuch w ciąży pobolewa, ale nie aż tak jak Ty piszesz :/ Jeśli nie możesz wybrać się do lekarza to bierz kochana no-spę i magnez, tak na wszelki wypadek.

I proszę mi się tu meldować co jakiś czas albo chociaż na priv do mnie, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam przechlapane :P

Ja ostatnio jak byłam na wizycie to pani która mierzyła mi ciśnienie i ważyła, zapytała kiedy mam zamiar tyć :) Ale lekarz nie widział nic niepokojącego z wagą, stwierdził że jak pójdę w górę to gwałtownie, albo w ogole nie przytyje duzo, bo byłam szczupła przed ciążą.

Magnez biorę, a co do no-spy nie jestem przekonana, jakoś nigdy mi nie pomagała, ostatnio pozwolilam sobie na dokladnie kawaleczek apapu, mam nadzieje ze nie zrobilam malenstwu tym krzywdy. :)

Będę się meldować;-) i po raz kolejny ubolewam nad tym że dzielą nas duże kilometry, bo super by było zorganizować wspolne spotkanie by lepiej się poczuć wewnętrznie :)

Zaproszenie przyjęłam!!! ;)

Opowiedzialam mojemu o tym jak sie martwilyscie o mnie, a on do mnie tak:
    "no tak, Anieliczka się udzielała a teraz ucichła taka jest niegrzeczna"
    Kochane mojeee!:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:03

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Rozmawiałam dziś z lekarzem na temat pappa i innych badań i gin stwierdził, że jeśli chcę się denerwować, dodatkowo wydawać pieniądze to oczywiście mogę sobie zrobić. Jednak powiedział tak: co ma być to będzie. Jeśli ma być dobrze to będzie, jeśli nie to takie badania tu nie pomogą. Poza tym co Pani zrobi jeśli te statystyki, bo to tylko statystyki wyjdą niekorzystnie? Nie będzie Pani chciała dziecka? Nie będzie Go Pani już kochała? Do końca ciąży będą nerwy, stres i płacz, a przy porodzie może się okazać, że wszystko jest ok. Proszę też pamietać, że walczyli Państwo o dziecko i chyba najważniejsze jest to, że dziś przy badaniu wszystko jest bardzo dobrze. Dziecko jest zdrowe. To co jest najważniejsze się zgadza i to jest istotne.
    I zdecydowaliśmy,że nie będę ich robić. Inwazyjnych tymbardziej, tych mega drogich za 2500 zł też nie. Wierzę w doświadczenie lekarza, bo on się na tym zna i jeśli mówi, że jest dobrze to tak jest i nie będę się nakręcać . Wierzę również, że Bóg dał nam dziecko nie po to, aby robić nam przykrość, bo wiele przeszliśmy, tylko po to abyśmy byli wreszcie szczęśliwi:)

Bardzo mądry lekarz chociaż Tobie ze względu na te poronienia przysługiwałyby darmowe na NFZ musiałabyś jedynie dostarczyć wypisy z tych Poronień. Ja byłam na usg prenatalnym bo chciałam mieć pamiątkę ale przyznaje się wprowadziły niepokój w moje serce. Jednak wiedzieliśmy że wynik nic nie zmieni w naszym życiu. Dziecko się kocha pomimo a nie tylko dlatego że jest zdrowe. :-* Masz cudownego lekarza.

Karmelek211 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica super, że się w końcu pokazałaś i nic złego się nie dzieje, na wizycie na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Dziewczyny jakiś tydzień temu któraś z Was pisała gdzie kupiła pieluszki bambusowe, hmmm mogłaby podesłać namiary raz jeszcze? nie mogę tego odszukać a zapełniłam tam koszyk przed weekendem tylko komp mi zwariował i nie mam tego w ulubionych ani w historii :-( nie mogę też znaleźć na necie

anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    No to mam przechlapane :P

Ja ostatnio jak byłam na wizycie to pani która mierzyła mi ciśnienie i ważyła, zapytała kiedy mam zamiar tyć :) Ale lekarz nie widział nic niepokojącego z wagą, stwierdził że jak pójdę w górę to gwałtownie, albo w ogole nie przytyje duzo, bo byłam szczupła przed ciążą.

Magnez biorę, a co do no-spy nie jestem przekonana, jakoś nigdy mi nie pomagała, ostatnio pozwolilam sobie na dokladnie kawaleczek apapu, mam nadzieje ze nie zrobilam malenstwu tym krzywdy. :)

Będę się meldować;-) i po raz kolejny ubolewam nad tym że dzielą nas duże kilometry, bo super by było zorganizować wspolne spotkanie by lepiej się poczuć wewnętrznie :)

Zaproszenie przyjęłam!!! ;)

Opowiedzialam mojemu o tym jak sie martwilyscie o mnie, a on do mnie tak:
    "no tak, Anieliczka się udzielała a teraz ucichła taka jest niegrzeczna"
    Kochane mojeee!:*

Fantastycznie że się odezwałaś. Dużo leż kochana ale myślę podobnie jak kasia. Spróbuj umówić się na wcześniejszą wizytę u lekarza ewentualnie IP. Bóle nie do wytrzymania i utrzymujące się długo są sygnałem. Oczywiście nie muszą oznaczać niczego złego i w przeważającej ilości nie znaczą ale warto sprawdzić i właśnie dla twojego świętego spokoju :-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - mi też no-spa na większe bóle nie pomaga. Od tego mam scopolan w czopkach i on mnie nigdy nie zawiódł. Też uważam, że fajnie byłoby się umówić na spotkanie marcówek. Szkoda, że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce ale może kiedyś jak maluchy podrosną damy radę :)

Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowego :) O ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15 :D To już za 3 tygodnie!

muminka83, kofeinka, Kate84, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że jutro jest ostatni dzień I trymestru planuje zrobić uroczystą kolacje a przynajmniej inną.
    Planuje zrobić dwie pizze. Jedną z pieczarkami i boczkiem a drugą z "kebabem" z kurczaka i cebulką. Myślę że zrobię do tego dwa sosy : sos carry i musztardowo-miodowy lub czosnkowy. Oczywiście na przystawkę sałatka z pomidorów i właśnie mozzarella może być czy nie ??

Dla synka Pikolo - oczywiście ja też :P a dla męża Pifko :p

Ale się cieszę na jutrzejszy dzień :D Nie mogę się już doczekać :D

d'nusia, Magda lena lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    anie93lica - mi też no-spa na większe bóle nie pomaga. Od tego mam scopolan w czopkach i on mnie nigdy nie zawiódł. Też uważam, że fajnie byłoby się umówić na spotkanie marcówek. Szkoda, że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce ale może kiedyś jak maluchy podrosną damy radę :)

Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowego :) O ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15 :D To już za 3 tygodnie!

Takie spotkanie byłoby rewelacyjne. Nie wiem jak wy dziewczyny ale z dnia na dzień jesteście coraz bliższe mojemu sercu. Już żyć bez was nie mogę - tak więc to jest uzależnienie :p

kofeinka, kleo2426, skowroneczka87, baassiia, Karolina@, Martita88 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Anielica super, że się w końcu pokazałaś i nic złego się nie dzieje, na wizycie na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Dziewczyny jakiś tydzień temu któraś z Was pisała gdzie kupiła pieluszki bambusowe, hmmm mogłaby podesłać namiary raz jeszcze? nie mogę tego odszukać a zapełniłam tam koszyk przed weekendem tylko komp mi zwariował i nie mam tego w ulubionych ani w historii :-( nie mogę też znaleźć na necie
    www.otuli.pl :) Są pieluszki 70% bambusa i 100% bambusa, i te i te super :)

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te pieluszki bambusowe są naprawdę takie dobre? Czy ktoś może o nich mi powiedzieć coś więcej?

kleo2426 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Muminko za rady :*
    Na szczescie jest lepiej:)
    Jak bedzie zle to sie wybiore do lekarza.

Musi nam się kiedys udac z tym spotkaniem :)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym bardzo zorganizować spotkanie, tylko wiem, że będzie ciężko, bo mieszkamy w różnych końcach Polski :-) Ale może spróbujemy gdzieś w centrum :-) Ja na pewno przyjadę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:45

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kiedy, czy przed narodzinami czy po :)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy lek Aspot można brać w ciąży?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspot to tylko magnez i potas, wiec jesli nie przyjmujesz z innych zrodel tych minerałów to mozesz, zeby tylko nie przedawkować ;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka niestety nie pomogę co do leku bo nie mam pojęcia :(

Paola dokładnie to była ta strone i moje zamówienie sobie czekało :)
    właśnie je sfinalizowałam Kasiu apropo naszych zakupów :P fakt latamy ostatnio bo ustalilismy ,że wszystko co dodatkowo nam wpadnie w $ wydajemy na córke :D dostałam od M więc trochę grosza i szaleje :P

Dziś to już pieluszki zamawiałam , otulacze, teraz zabieram się za Minky zestawy :D bo dziś jest 10% rabatu ta, gdzie się czaję :D

Ja też bym się chętnie spotkała!

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że już kompletujecie wyprawki dla maluchów, a ja się tak zastanawiam czy nie za wcześnie, bo może to jakiś zabobon ale boje się że jak coś kupię będę miała wszystko to coś niedobrego się może zdarzyć. Tym samym nie ukrywam że już w sklepach oglądam się za ciuszkami i mebelkami...

mmmm<3

Idę kupić coś dobrego do jedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:59

ug37zbmh9r9sv292.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    To tak jak ja :)
    Opowiedz trochę o tych zajęciach, jakie koszta, jaką dzielnica, może dołączę do Ciebie :)

Kokaina,
    zajęcia są na Ursynowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:23

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Dziewczynki!
    U nas wszystko w najlepszym porządku:) Maluszek cały, zdrowy, serduszko bije 160/min, NT 1,8. Długość dziecka 7cm. Kość nosowa widoczna!

Karmelku Nasze maluszki mają identyczne parametry po wizycie :) u Nas tez CRL dokładnie 7 cm i NT 1,8, FHR 160u/min ;) ciekawe jak się będą dalej rozwijać...

muminka83, Karmelek211, Martita88 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ