Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
O taaaak, spotkanie!!
Najlepiej w Warszawie, hihi
Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciążyA.Kasia, Kate84, jagood lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:A te pieluszki bambusowe są naprawdę takie dobre? Czy ktoś może o nich mi powiedzieć coś więcej?
A jak zasypia to przytula się do niej
muminka83 lubi tę wiadomość
-
annak wrote:O taaaak, spotkanie!!
Najlepiej w Warszawie, hihi
Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciąży
O ta kochana. Dojazd jest chyba dobry bo i pociągi co chwila i Polski Bus też jest świetny. Ja jestem za -
M+M+? wrote:Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…
hmm no to faktycznie. Mi badała wszystko, pokazywała mózg i inne części ciała ... tłumaczyła krok po kroku. Jednak myślę że skoro test ci wyszedł okey to po prostu na połówkowym dziada przyciśnij do ściany -
A.Kasia wrote:
Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowegoO ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15
To już za 3 tygodnie!
Ja mam już wizyty rozpisane do 4.05.2016, ostatnie to kontrola po porodzie, chyba że coś się zmieni;) Połówkowe mam na 28.11 , ale lekarz mówił, że czasem może się coś poprzesuwać.
Według dzisiejszego usg termin przesunął się na 22.03.2016 , wiek ciąży 13t+4dniA.Kasia lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…
Kochana jak zrobiłaś Harmony to nie stresuj się!
-
Na prenatalne dostałam skierowanie (rocznik 35 lat).
Nie wiem, czy na połówkowe również będzie przysługiwało mi takie skierowanie.
Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.
Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.
-
M+M+? wrote:Na prenatalne dostałam skierowanie (rocznik 35 lat).
Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.
Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać. -
M+M+? wrote:Na prenatalne dostałam skierowanie (rocznik 35 lat).
Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.
Na połówkowe też na NF zdrowia możesz się zapisać przy pierwszym badaniu - przynajmniej ja tak zrobiłam. Trzecie jest płatne w granicy 150 zł -
Dziewczyny, wracam z budowlanego frontu, a tutaj znowu tyle naszkrobane. Przyznam się Wam, że jestem mega szczęśliwa. Razem z mężem budujemy dom (sami, systemem gospodarczym) z pomocą teścia, mojego taty i szwagrów z doskoku. Przed chwilą właśnie zalaliśmy trzeci już w tym roku strop (tym razem nad parterem) i zakończyliśmy grubsze prace na ten sezon. Żeby było jasne - z racji mojego stanu teraz mogę tylko parzyć kawę, coś przytrzymać czy inne lekkie rzeczy, ale dopóki nie wiedziałam że jestem w ciąży to działałam ostro
Z okazji tego stropu i kolejnej miesięcznicy ślubu, chyba pizzę zrobię na kolacjęmuminka83, kofeinka, Est, M+M+?, Martita88, kleo2426, A.Kasia, Kate84, Gośśś lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Nie, chciałabym brać tylko 1 na dobę bo czasem drżą mi łydki i inne części ciała
Inne części ciałauuu jak to zabrzmiało
a ja poszłam sobie do najlepszej restauracji pod słońcem, zjadłam pyszny rosołek i ruskie pierogi:D mmm
potem zakupy w lidlu i wróciłam zmoknięta
trzeba coś upitrasić na mojego marudy;P