X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taaaak, spotkanie!!
    Najlepiej w Warszawie, hihi :P
    Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciąży ;-)

A.Kasia, Kate84, jagood lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A te pieluszki bambusowe są naprawdę takie dobre? Czy ktoś może o nich mi powiedzieć coś więcej?
    No bardzo miłe i mięciutkie są, podobno antyalergiczne. W każdym razie moja bratanica ma taką jedną bambusową, to była nią przykrywana, wycierana, wszystko co możliwe ;) A jak zasypia to przytula się do niej :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!
    Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciąży ;-)

Dokładnie! :*

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Aspot to tylko magnez i potas, wiec jesli nie przyjmujesz z innych zrodel tych minerałów to mozesz, zeby tylko nie przedawkować ;)

Nie, chciałabym brać tylko 1 na dobę bo czasem drżą mi łydki i inne części ciała :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!

O ta kochana. Dojazd jest chyba dobry bo i pociągi co chwila i Polski Bus też jest świetny. Ja jestem za :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…

hmm no to faktycznie. Mi badała wszystko, pokazywała mózg i inne części ciała ... tłumaczyła krok po kroku. Jednak myślę że skoro test ci wyszedł okey to po prostu na połówkowym dziada przyciśnij do ściany

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was znalazła aplikację bicia serca na iphone? Szukam, szukam i nic nie mogę znaleźć.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowego :) O ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15 :D To już za 3 tygodnie!

Ja mam już wizyty rozpisane do 4.05.2016, ostatnie to kontrola po porodzie, chyba że coś się zmieni;) Połówkowe mam na 28.11 , ale lekarz mówił, że czasem może się coś poprzesuwać.

Według dzisiejszego usg termin przesunął się na 22.03.2016 , wiek ciąży 13t+4dni

A.Kasia lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…

Kochana jak zrobiłaś Harmony to nie stresuj się!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!

O tak! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prenatalne dostałam skierowanie (rocznik 35 lat).
    Nie wiem, czy na połówkowe również będzie przysługiwało mi takie skierowanie.
    Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.

Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jednak M+M nie jesteśmy równolatkami.. Ja rocznikowo 34.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.

Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.
    Powinnas normalnie na skierowaniu z prenatalnego miec zrobione przynajmniej ja tak mam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Na połówkowe też na NF zdrowia możesz się zapisać przy pierwszym badaniu - przynajmniej ja tak zrobiłam. Trzecie jest płatne w granicy 150 zł

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Aj, bo ja się tak późno do tego zabrałam 
    Wcześniej w głowie była mi tylko nauka, praca, podróże itp. Nawet nie wiem kiedy te wszystkie lata minęły…

Est lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam z budowlanego frontu, a tutaj znowu tyle naszkrobane. Przyznam się Wam, że jestem mega szczęśliwa. Razem z mężem budujemy dom (sami, systemem gospodarczym) z pomocą teścia, mojego taty i szwagrów z doskoku. Przed chwilą właśnie zalaliśmy trzeci już w tym roku strop (tym razem nad parterem) i zakończyliśmy grubsze prace na ten sezon. Żeby było jasne - z racji mojego stanu teraz mogę tylko parzyć kawę, coś przytrzymać czy inne lekkie rzeczy, ale dopóki nie wiedziałam że jestem w ciąży to działałam ostro :)
    Z okazji tego stropu i kolejnej miesięcznicy ślubu, chyba pizzę zrobię na kolację :)

muminka83, kofeinka, Est, M+M+?, Martita88, kleo2426, A.Kasia, Kate84, Gośśś lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Ja też rocznikowo 34 :)

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Aj, bo ja się tak późno do tego zabrałam 
    Wcześniej w głowie była mi tylko nauka, praca, podróże itp. Nawet nie wiem kiedy te wszystkie lata minęły…

Ja tez :-)

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    Ja też rocznikowo 34 :)

Fajnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie, chciałabym brać tylko 1 na dobę bo czasem drżą mi łydki i inne części ciała :P

Inne części ciała :D uuu jak to zabrzmiało :)
    a ja poszłam sobie do najlepszej restauracji pod słońcem, zjadłam pyszny rosołek i ruskie pierogi:D mmm

potem zakupy w lidlu i wróciłam zmoknięta ;)
    trzeba coś upitrasić na mojego marudy;P

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ