X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taaaak, spotkanie!!
    Najlepiej w Warszawie, hihi :P
    Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciąży ;-)

A.Kasia, Kate84, jagood lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A te pieluszki bambusowe są naprawdę takie dobre? Czy ktoś może o nich mi powiedzieć coś więcej?
    No bardzo miłe i mięciutkie są, podobno antyalergiczne. W każdym razie moja bratanica ma taką jedną bambusową, to była nią przykrywana, wycierana, wszystko co możliwe ;) A jak zasypia to przytula się do niej :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!
    Wy przyjedziecie z dzieciaczkami, a my (nasza chwilowo odmeldowana z marcówek ósemka) w ciąży ;-)

Dokładnie! :*

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Aspot to tylko magnez i potas, wiec jesli nie przyjmujesz z innych zrodel tych minerałów to mozesz, zeby tylko nie przedawkować ;)

Nie, chciałabym brać tylko 1 na dobę bo czasem drżą mi łydki i inne części ciała :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!

O ta kochana. Dojazd jest chyba dobry bo i pociągi co chwila i Polski Bus też jest świetny. Ja jestem za :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…

hmm no to faktycznie. Mi badała wszystko, pokazywała mózg i inne części ciała ... tłumaczyła krok po kroku. Jednak myślę że skoro test ci wyszedł okey to po prostu na połówkowym dziada przyciśnij do ściany

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was znalazła aplikację bicia serca na iphone? Szukam, szukam i nic nie mogę znaleźć.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Donoszę, że mam już ustalony termin USG połówkowego :) O ile nic się nie zmieni to mam wizytę ustaloną na 10 października (20 tydz ciąży) o godzinie 12:15 :D To już za 3 tygodnie!

Ja mam już wizyty rozpisane do 4.05.2016, ostatnie to kontrola po porodzie, chyba że coś się zmieni;) Połówkowe mam na 28.11 , ale lekarz mówił, że czasem może się coś poprzesuwać.

Według dzisiejszego usg termin przesunął się na 22.03.2016 , wiek ciąży 13t+4dni

A.Kasia lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Trochę się martwię, iż u mnie na badania prenatalnym nie badano przepływów, o których piszecie. Nie wiem, czy mam rację, ale skoro badanie to ma na celu wykrycie wad chromosomowych, a ja miałam badanie Harmony (wyszło niskie ryzyko chromosomowych zespołów genetycznych i trisomii), to chyba zaniechanie badania tych przepływów na ma znaczenia. Z drugiej strony lekarzowi na badaniu prenatalnym celowo nie powiedziałam o tym, że robiłam Harmony (to nie był mój lekarz prowadzący) aby bardziej się przyłożył, a on zbadał tylko nt, bpd, kość nosową i stwierdził obecność żołądka. Po tym co piszecie, widzę że jednak za bardzo się nie postarał…

Kochana jak zrobiłaś Harmony to nie stresuj się!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O taaaak, spotkanie!!

O tak! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prenatalne dostałam skierowanie (rocznik 35 lat).
    Nie wiem, czy na połówkowe również będzie przysługiwało mi takie skierowanie.
    Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.

Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jednak M+M nie jesteśmy równolatkami.. Ja rocznikowo 34.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Na pewno teraz planuję wykonać badanie połówkowe u mojego ginekologa prowadzącego (za dodatkową opłatą), ale ona chyba nie ma takiego dobrego sprzętu. Na prenatalnym byłam w placówce, która się w tym specjalizuje i gdyby była możliwość skorzystać z badania w ramach NFZ na połówkowym, to wówczas też bym poszła.

Dziewczyny, jeżeli macie doświadczenie, to może napiszcie na co szczególnie zwrócić uwagę na badaniu połówkowym. Ja na prenatalnym nie wiedziałam np. o tych przepływach itd., więc nawet nie wiedziałam, ze takiego badania mogę wymagać.
    Powinnas normalnie na skierowaniu z prenatalnego miec zrobione przynajmniej ja tak mam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Na połówkowe też na NF zdrowia możesz się zapisać przy pierwszym badaniu - przynajmniej ja tak zrobiłam. Trzecie jest płatne w granicy 150 zł

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Aj, bo ja się tak późno do tego zabrałam 
    Wcześniej w głowie była mi tylko nauka, praca, podróże itp. Nawet nie wiem kiedy te wszystkie lata minęły…

Est lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam z budowlanego frontu, a tutaj znowu tyle naszkrobane. Przyznam się Wam, że jestem mega szczęśliwa. Razem z mężem budujemy dom (sami, systemem gospodarczym) z pomocą teścia, mojego taty i szwagrów z doskoku. Przed chwilą właśnie zalaliśmy trzeci już w tym roku strop (tym razem nad parterem) i zakończyliśmy grubsze prace na ten sezon. Żeby było jasne - z racji mojego stanu teraz mogę tylko parzyć kawę, coś przytrzymać czy inne lekkie rzeczy, ale dopóki nie wiedziałam że jestem w ciąży to działałam ostro :)
    Z okazji tego stropu i kolejnej miesięcznicy ślubu, chyba pizzę zrobię na kolację :)

muminka83, kofeinka, Est, M+M+?, Martita88, kleo2426, A.Kasia, Kate84, Gośśś lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Ja też rocznikowo 34 :)

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Aj, bo ja się tak późno do tego zabrałam 
    Wcześniej w głowie była mi tylko nauka, praca, podróże itp. Nawet nie wiem kiedy te wszystkie lata minęły…

Ja tez :-)

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    Ja też rocznikowo 34 :)

Fajnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie, chciałabym brać tylko 1 na dobę bo czasem drżą mi łydki i inne części ciała :P

Inne części ciała :D uuu jak to zabrzmiało :)
    a ja poszłam sobie do najlepszej restauracji pod słońcem, zjadłam pyszny rosołek i ruskie pierogi:D mmm

potem zakupy w lidlu i wróciłam zmoknięta ;)
    trzeba coś upitrasić na mojego marudy;P

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ