X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem co mam robić żeby sobie ulżyć... od 4 dni nie byłam w toalecie takie mam zaparcie :/ brzuch boli, wzdęty. Na dole aż przeżyna. Czopki nie pomagają, syropy też nie :(

Już nie mam pojęcia co zrobić, by udało mi się wypróżnić.
    Macie jakieś skuteczne sposoby?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja będę mieć 2 prenatalne w 21 tyg, czyli 20+2.

Przed chwilą jak Was nadrabiałam wydawało mi się, że coś mnie tam niżej smyrnęło od środka :D Ale jak już Wam pisałam jak powiedział mój gin: "mnie też czasem coś zabulgocze w jelitach", to już sama nie wiem ;)

Ja mam 27 lat, jestem ze stycznia, zawsze chciałam mieć pierwsze dziecko do 25 roku życia, jednak nie udało się, i teraz też mi się wydaje, że już późno, a bym chciała dwójkę, bo na 3 to nie wiem czy nas stać by było. Chciałabym różnicę chociaż 3 latka mdz dziećmi, bo boję się, że sobie nie dam rady. Siostra (6,5 roku młodsza) na studia wyjechała, rodzice i teście pracują, a moi się niedługo wyprowadzą ok. 30km za miasto i wtedy to już w ogóle.

I też trzeba mieć nadzieję, że uda się spłodzić to kolejne po czasie jaki byśmy chciały :) Ja się starałam 9 m-cy po odłożeniu antykoncepcyjnych, z pomocą clostylbegit, bo pęcherzyki nie chciały mi się tworzyć i pękać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 17:55

She86 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie pomaga jabłko :) zjem i idę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:34

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Już sama nie wiem co mam robić żeby sobie ulżyć... od 4 dni nie byłam w toalecie takie mam zaparcie :/ brzuch boli, wzdęty. Na dole aż przeżyna. Czopki nie pomagają, syropy też nie :(

Kochana mi pomogają czopki glicerynowe... Ktoś mówił ostatnio mi też żeby zjeść kiwi.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Kochana mi pomogają czopki glicerynowe... Ktoś mówił ostatnio mi też żeby zjeść kiwi.

No właśnie czopki glicerynowe nie pomagają nic :/ jestem jakaś dziwna chyba, bo mogę zjeść takie mieszanki spożywcze, że każdy normalny człowiek miałby po tym rozwolnienie, a ja nic :(
    Ruchów perystaltycznych chyba nie mam odpowiednich :(

wac4wpq.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w sytuacji kryzysowej pomoglo wypicie rumianku:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu po ciężkich zaparciach, zjadłam w końcu kiszoną kapustę. Taką mega kwaśną. Koleżanki-ciężarówki poleciły :-) I pomogło :-) . Rano zjadłam, wieczorem już byłam w wc. Dziś za to przegryzałam słodką maślankę słonym ogórkiem, też dało rade ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Sproboj wypic chociaz 2 lyki kawy na pusty zoladek albo zjedz jablko na pusty zoladek i pochodz troche na mnie zawsze dziala...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 19 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kapuste kiszoną, zjadłam wczoraj i po godzinie nie wiedziałam czy usiąść czy klęknąć nad kibelkiem, bo poszło tu i tu ;)

kofeinka, M+M+? lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Sproboj wypic chociaz 2 lyki kawy na pusty zoladek albo zjedz jablko na pusty zoladek i pochodz troche na mnie zawsze dziala...

Kawa (cały kubek) na pusty żołądek nie pomaga :/
    Jabłko popite wodą też niestety nie :(

Będę zajadać kiszoną kapustę dziś... Tylko powiedzcie mi proszę czy jecie ją od tak po prostu czy dodajecie do niej trochę oleju?

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    Polecam kapuste kiszoną, zjadłam wczoraj i po godzinie nie wiedziałam czy usiąść czy klęknąć nad kibelkiem, bo poszło tu i tu ;)

Mam nadzieję, że mi też pomoże. Mam zamiar dziś jeść.

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No właśnie czopki glicerynowe nie pomagają nic :/ jestem jakaś dziwna chyba, bo mogę zjeść takie mieszanki spożywcze, że każdy normalny człowiek miałby po tym rozwolnienie, a ja nic :(
    Ruchów perystaltycznych chyba nie mam odpowiednich :(

Kochana a może zacznij jeść otręby, nawet do jogurtu możesz trochę dosypać i zjeść. Taka codzienna dawka błonnika plus dużo wody powinno Ci pomóc na te problemy z wypróżnianiem. A czopków glicerynowych nie polecam za często stosować bo się organizm do nich "przyzwyczaja" i później bez nich ciężko :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wróciłam od koleżanki:)
    Dzieciaki zadowolone bo uwielbiają ciocię, a ciocia rozpieszcza je na wszystkie sposoby i zawsze ma zapas lodów w lodówce i słodyczy więc chłopaki mają raj :)
    Ja też trochę się oderwałam od codzienności :) i miło dzień mi zleciał.

Jeśli chodzi no ilość dzieci to ja po pierwszym mówiłam, że więcej nie chcę :)
    Jednak po dwóch latach zmieniłam zdanie i zaczęliśmy starania, między chłopcami jest 4 lata różnicy i też miało się skończyć na dwóch :)
    I co znowu obudził się instynkt i zaczęłam myśleć coraz częściej o kolejnym dziecku. Takim oto sposobem czekamy na trzecie dzieciątko i tu będzie 5 lat młodsza dzidzia od Alanka (czyli młodszego synka) Ja mam skończone 31 lat :D

baassiia, muminka83, Renka88, Love_life lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, tak jak koleżanki polecam również kapustę kiszoną. U mnie podziałało. Ja generalnie lubię takie kwaśne produkty, więc kupowałam w sklepie świeżą taką z wiaderka. Najlepsza bez marchewki. Jeżeli jest ona dla Ciebie za kwaśna, to polecam zrobić surówkę, jaką często robię do obiadu, tj. kapusta kiszona (pokrojona) do tego cebula, potarta marchewka i jabłko. Doprawiasz to odrobiną soli, pieprzem, cukrem i oliwą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 19:08

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jakoś tak pusto tu, ale to chyba specyfika weekendów i rodzinnych spotkań :)

My na 20 z mężem do kina. Poza ty kupiłam sobie płaszcz dziś, już taki bardziej zimowy, gruby. Nie chciałam wydawać na taki ciążowy i udało mi się znaleźć taki z ostatnim guzikiem pod biustem, więc na brzuszek są luzy :) No i będe mogła w nim chodzić też po porodzie, bo wygląda normalnie.

Czytam wątek wrześniówki 2015. Dziewczyny opisują porody, bardzo wzruszające :) No i oczywiście zdjęcia dzidziusiów. Myślę, że u nas się zacznie w połowie lutego wysyp :)

She86, Kajola lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, jeżeli problem jest duży to zrob sobie taki dzien lekkiego jedzenia: duzo warzyw, owocow, zupy, jogurty ( np z otrębami) dodatkowo postaraj się troche poruszac, poćwiczyć, tak zeby się lekko zmęczyć - pobudzisz do pracy wszystkie narządy.
    Następnego dnia powinnas się załatwić.
    I pij duzo wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 19:31

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam na takie problemy jabłka :) mają dużo błonnika :) mi pomagają

Renka88 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi.
    Kapustę kiszoną uwielbiam więc nie ma problemu by jeść ;) i kolacja właśnie to była porcja kapuchy ;)
    Jabłka, śliwki, otręby... wszystko sprawdzone i niestety bezskuteczne :(
    Zobaczymy co będzie jutro...
    Dziś zjadłam pomidora, jabłko, wypiłam Activię i na kolację popchnęłam to oczywiście kapustą :)

wac4wpq.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Kochana to jesteś tak jak ja, jak to M mówi kosmita :-) męczyły mnie straszne zaparcia jak Ciebie i nic nie pomagało! Ani sok z kiszonej kapusty, ani kapusta, jogurty, Maślanki, otręby, owsianka, kawa, jabłka, syrop jedyne co na mnie działało to czopki no ale za często ich używać nie chciałam. Także po prostu z czasem samo zaczęło być u mnie lepiej. M by jedno z tego wypróbował i już by siedział na ubikacji :-P

Ostatnio nawet kupiłam to coś do słodzenia która z Was polecała i też nic :-( tylko, że od paru tygodni jest u mnie w tej kwestii lepiej...
    Życzę powodzenia Kofeinka

kofeinka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy zaparciach, to podstawą jest, żeby pić dużo wody mineralnej.
    Otręby, jabłka itp są super, mają dużo błonnika, ale jak nie pijecie odpowiedniej ilości wody, to zadziałają odwrotnie, bo błonnik będzie Wam zalegał.

2l wody mineralnej to jest minimum, które powinnyście pić, a przy problemach można nawet więcej.

Woda pomoże 'przepchnąć' wszystko na tyle, żeby odwiedzić toaletę :)

A.Kasia, kofeinka, Karka, MeAmerie, paola87, Kajola lubią tę wiadomość

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ