Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:Aaa jeszcze jedno.. Dziewczyny strasznie mnie boli w pochwie jak włożę luteine. Wkurzają mnie liczne upławy, są żółte i maja takie białe sproszkowane kropki, bez zapachu. Przepraszam za szczegóły, ale może też tak macie po luteinie i nie ma co panikować. Non stop wymieniam wkładkę bo nie znoszę uczucia mokrego tam. I to kłucie w pochwie ugh...
Ja od początku ciąży mam żółte na wkładce i jak wkładałam luteinę to czasem pojawiały się jej "resztki" na wkładce. I ciągle we wkładce muszę latać. Od wtorku już odstawiłam ją na szczęście i próbuję czasem wkładki nie założyć, ale nie da się, bo ciągle coś wypływa... Ale na szczęście nie kłuje. Może musisz zmienić pozycję wkładania albo nie rób tego za głęboko, bo podrażniasz sobie.Renka88 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
aleksandrazz wrote:Ja biorę ślub w listopadzie i jak oglądałam suknie to już wiem że będę mieć problem ;/
Moja kumpela też w ciąży brała ślub, to jej sukienka:
xxx
Co prawda był to cywilny, ale wyglądała ślicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:01
Kajola, Est, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Martita88 wrote:Witam niedzielne!
ale naprodukowałyście stron
ledwo nadgoniłam
Kofeinka ja miałam ogromne zaparcia i mi pomagały suszone śliwki zalane na noc wrzątkiem a rano wypita ta mikstura i zjedzone śliwki..chwila moment i byłam już w WC
Ja wczoraj się bawiłam bo był mój panieńskibyła impreza w domu,gry i zabawy a później wyprawa na klubu
bosko było
wszystkie moje koleżanki się na bąblowały a ja sączyłam drinki bez %%%
ślub za miesiąc!!!!
Dzięki za radę, wypróbuję jutro z rana -
ryjkek wrote:Cześć marcówki
Gratuluję wytrwałości w całonocnym balowaniu.Też wczoraj byłam na panieńskim.
Nie swoim, a przyszłej bratowej. Nie dałam rady być na całym i zmyłam się o 22.00. Jeszcze niezbyt dobrze się czułam, bo przeziębienie wróciło.
Ech... tak w ogóle okazało się, że miałam sporo szczęścia, że poszłam w tym tygodniu na L4, bo koleżanka cały tydzień chodziła do pracy z anginą ropną. Miała gorączkę, okropny ból gardła i brała antybiotyk, a mimo to chodziła do pracy(w szkole!). No comment. Gdybym się od niej zaraziła, to byłabym na nią wściekła.
Ja rozumiem wszystko jednak trzeba być debilem by pójść do szkoły palcówki oświatowej do pracy i to z anginą która ma wszelakie powikłania a dla kobiet w ciąży tym bardziej. :-* Uważaj na siebie kochana i ciągnij l4 ile się da. Nie warto ryzykować. -
Witam sie w 17tyg
wow ale to leci
Wczoraj wybralam sie na calodniowe zakupy z siostraaz mi tego brakowalo, bo calymi dniami siedze sama w domu
Myslalam,ze to odchoruje,ale nic mi nie jest
Pogoda paskudna i az wstyd sie przyznac, ale leze jeszcze w pizamie pod kocem
hehe
Pisalyscie o dzieciach wczoraj, ja zawsze chcialam miec przynajmniej dwojke... Zaczelam wczesnie bo juz 3 lata temu (a mam 26), ale niestety nie przypuszczalam,ze bede miec trojke w niebie... Wiec teraz jezeli bedzie nam dane miec chociaz to jedno, to na jednym sie chyba skonczy...
Renka takie biale grudki od luteiny to normalne, ja tez takie mam i tez co jakies czas mam zolte uplawy...Karka, A.Kasia, Madzialena90, Renka88, Kajola lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Witam Was Kochane w tę pochmurną niedzielę
.... i w moją 100-dniówkę
- już od 100 dni jestem w ciąży
super
ryjek bardzo dobrze, że poszłaś na L4 - cieszę, się razem z Tobą, że podjęłaś właściwą decyzję - ze zdrowiem, a szczególnie w ciąży nie ma żartów.
Zmykam robić obiadek bo za godzinkę mój D. wróci z pracy,a potem pewnie będzie "kołderkowy" dzień, bo pogoda nie zachęca do żadnych wojaży - no chyba, że spacer z psiurkiem
Buziaki Kochanie i udanego, spokojnego dnia Wam życzęA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy to możliwe, że macica jest wyczuwalna trochę po prawej stronie a nie po środku? Jak leżę na wznak to czuję takie wybrzuszenie trochę po prawej stronie i to jest właśnie to miejsce, które mnie pobolewa ostatnio. To może być macica?
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja już od 8 na nogach, na 9 pojechaliśmy na mszę a później mąż mnie zabrał do restauracji na śniadanie i kawkę
Nawet na deser w postaci szarlotki się skusiłam. A teraz ja sobie leżę pod kocykiem a mężu będzie formatował swój komputer
Obiad mam z wczoraj bo zrobiłam rosołek i zapiekane naleśniki z farszem, więc mogę się bezkarnie lenić resztę dnia i podczytywać forum marcówek
Najchętniej bym się w dresy przebrała i zmyła makijaż ale być może będziemy mieli później gości, więc muszę być w gotowości aby się pokazać ludziom
paola87 - a powiedz mi, w którym Ty jesteś tygodniu ciąży? Macica z reguły jest umiejscowiona na środku, ale z tej strony, którą sobie maluch upodoba może być bardziej wypukła. Ja np mam większe wybrzuszenie z lewej strony i mam tak śmiesznie krzywy brzuch jak patrzę na niego z góry:Dmuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Jestem w 17 tygodniu. No właśnie też mam taki krzywy brzuch, tylko po prawej
No i właśnie tam mam takie obolałe, o czym wcześniej pisałam, przy wstawaniu, przekręcaniu, itp. To normalne?
A z którego jajnika miałaś owulację? Bo ja właśnie z lewego a wyczytałam, że ten jajnik z którego był pęcherzyk ciążowy lubi być trochę opuchnięty. Nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie by się zgadzało. Ja też mam bardziej obolałe właśnie w miejscu tej wypukłości, więc sądzę, że tak ma być -
Niepokoję się dzisiaj bo od rana mam jakieś bóle w podbrzuszu
Ni to skurcz, ni to ból miesiączkowy - dziwne do określenia. Niby nie są silne, ani regularne ale są więc właśnie zapodałam sobie nadprogramowo tabletkę Luteiny i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to chyba czeka mnie jazda do szpitala...Bez sensu już tak dobrze było