X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

• Karka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Aaa jeszcze jedno.. Dziewczyny strasznie mnie boli w pochwie jak włożę luteine. Wkurzają mnie liczne upławy, są żółte i maja takie białe sproszkowane kropki, bez zapachu. Przepraszam za szczegóły, ale może też tak macie po luteinie i nie ma co panikować. Non stop wymieniam wkładkę bo nie znoszę uczucia mokrego tam. I to kłucie w pochwie ugh...

Ja od początku ciąży mam żółte na wkładce i jak wkładałam luteinę to czasem pojawiały się jej "resztki" na wkładce. I ciągle we wkładce muszę latać. Od wtorku już odstawiłam ją na szczęście i próbuję czasem wkładki nie założyć, ale nie da się, bo ciągle coś wypływa... Ale na szczęście nie kłuje. Może musisz zmienić pozycję wkładania albo nie rób tego za głęboko, bo podrażniasz sobie.

Renka88 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja biorę ślub w listopadzie i jak oglądałam suknie to już wiem że będę mieć problem ;/

Moja kumpela też w ciąży brała ślub, to jej sukienka:

xxx

Co prawda był to cywilny, ale wyglądała ślicznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:01

Kajola, Est, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:07

Karka, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Witam niedzielne! :) ale naprodukowałyście stron :D ledwo nadgoniłam :P

Kofeinka ja miałam ogromne zaparcia i mi pomagały suszone śliwki zalane na noc wrzątkiem a rano wypita ta mikstura i zjedzone śliwki..chwila moment i byłam już w WC

Ja wczoraj się bawiłam bo był mój panieński :D była impreza w domu,gry i zabawy a później wyprawa na klubu :) bosko było :) :) wszystkie moje koleżanki się na bąblowały a ja sączyłam drinki bez %%% :) ślub za miesiąc!!!!

Dzięki za radę, wypróbuję jutro z rana :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Cześć marcówki :)

Gratuluję wytrwałości w całonocnym balowaniu. ;) Też wczoraj byłam na panieńskim. :) Nie swoim, a przyszłej bratowej. Nie dałam rady być na całym i zmyłam się o 22.00. Jeszcze niezbyt dobrze się czułam, bo przeziębienie wróciło. :(

Ech... tak w ogóle okazało się, że miałam sporo szczęścia, że poszłam w tym tygodniu na L4, bo koleżanka cały tydzień chodziła do pracy z anginą ropną. Miała gorączkę, okropny ból gardła i brała antybiotyk, a mimo to chodziła do pracy(w szkole!). No comment. Gdybym się od niej zaraziła, to byłabym na nią wściekła.

Ja rozumiem wszystko jednak trzeba być debilem by pójść do szkoły palcówki oświatowej do pracy i to z anginą która ma wszelakie powikłania a dla kobiet w ciąży tym bardziej. :-* Uważaj na siebie kochana i ciągnij l4 ile się da. Nie warto ryzykować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17tyg :) wow ale to leci :)

Wczoraj wybralam sie na calodniowe zakupy z siostra :P az mi tego brakowalo, bo calymi dniami siedze sama w domu :/ Myslalam,ze to odchoruje,ale nic mi nie jest :) Pogoda paskudna i az wstyd sie przyznac, ale leze jeszcze w pizamie pod kocem :P hehe :P

Pisalyscie o dzieciach wczoraj, ja zawsze chcialam miec przynajmniej dwojke... Zaczelam wczesnie bo juz 3 lata temu (a mam 26), ale niestety nie przypuszczalam,ze bede miec trojke w niebie... Wiec teraz jezeli bedzie nam dane miec chociaz to jedno, to na jednym sie chyba skonczy...

Renka takie biale grudki od luteiny to normalne, ja tez takie mam i tez co jakies czas mam zolte uplawy...

Karka, A.Kasia, Madzialena90, Renka88, Kajola lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane w tę pochmurną niedzielę :).... i w moją 100-dniówkę :) - już od 100 dni jestem w ciąży :) super :)

ryjek bardzo dobrze, że poszłaś na L4 - cieszę, się razem z Tobą, że podjęłaś właściwą decyzję - ze zdrowiem, a szczególnie w ciąży nie ma żartów.

Zmykam robić obiadek bo za godzinkę mój D. wróci z pracy,a potem pewnie będzie "kołderkowy" dzień, bo pogoda nie zachęca do żadnych wojaży - no chyba, że spacer z psiurkiem :)

Buziaki Kochanie i udanego, spokojnego dnia Wam życzę :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz 100 dni? :-)

U nas też pada od rana.

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    To juz 100 dni? :-)

U nas też pada od rana.

Tak tak to już setka :-):-) chyba z tej okazji szarlotke upieke mmmmm :-):-)

Est, M+M+?, Nataszka2200, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że macica jest wyczuwalna trochę po prawej stronie a nie po środku? Jak leżę na wznak to czuję takie wybrzuszenie trochę po prawej stronie i to jest właśnie to miejsce, które mnie pobolewa ostatnio. To może być macica?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja już od 8 na nogach, na 9 pojechaliśmy na mszę a później mąż mnie zabrał do restauracji na śniadanie i kawkę :) Nawet na deser w postaci szarlotki się skusiłam. A teraz ja sobie leżę pod kocykiem a mężu będzie formatował swój komputer :) Obiad mam z wczoraj bo zrobiłam rosołek i zapiekane naleśniki z farszem, więc mogę się bezkarnie lenić resztę dnia i podczytywać forum marcówek ;) Najchętniej bym się w dresy przebrała i zmyła makijaż ale być może będziemy mieli później gości, więc muszę być w gotowości aby się pokazać ludziom :D

paola87 - a powiedz mi, w którym Ty jesteś tygodniu ciąży? Macica z reguły jest umiejscowiona na środku, ale z tej strony, którą sobie maluch upodoba może być bardziej wypukła. Ja np mam większe wybrzuszenie z lewej strony i mam tak śmiesznie krzywy brzuch jak patrzę na niego z góry:D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 17 tygodniu. No właśnie też mam taki krzywy brzuch, tylko po prawej :) No i właśnie tam mam takie obolałe, o czym wcześniej pisałam, przy wstawaniu, przekręcaniu, itp. To normalne?

• Est Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak.
    Moja mama mi.opowiadała, ze jak była w ciąży to miała brzuszek praktycznie tylko z jednej strony. I w ciąży ze mną i z moim bratem tak było. Tak się układalismy po prostu :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jestem w 17 tygodniu. No właśnie też mam taki krzywy brzuch, tylko po prawej :) No i właśnie tam mam takie obolałe, o czym wcześniej pisałam, przy wstawaniu, przekręcaniu, itp. To normalne?

A z którego jajnika miałaś owulację? Bo ja właśnie z lewego a wyczytałam, że ten jajnik z którego był pęcherzyk ciążowy lubi być trochę opuchnięty. Nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie by się zgadzało. Ja też mam bardziej obolałe właśnie w miejscu tej wypukłości, więc sądzę, że tak ma być ;)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, u mnie jest podobnie. W momentach gdy coś widać to zawsze jest lewa strona, a w nocy mały tak się tam wypina, że aż mnie dziś dwa razy obudził. I ta okolica częściej pobolewa i daje uczucie dyskomfortu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uspokoiłyście mnie trochę przy niedzieli, jesteście nieocenione ;) To teraz mogę spokojnie zasiąść do obiadu ;)

muminka83, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli narzekacie na pogodę, zapraszam do Wrocławia, mamy piękne słońce

A.Kasia, Tunia.a, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Tak tak to już setka :-):-) chyba z tej okazji szarlotke upieke mmmmm :-):-)

ja miałam 100-tkę w czwartek i akurat też wtedy piekłam szarlotke hihi

Tunia.a, muminka83 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokoję się dzisiaj bo od rana mam jakieś bóle w podbrzuszu :( Ni to skurcz, ni to ból miesiączkowy - dziwne do określenia. Niby nie są silne, ani regularne ale są więc właśnie zapodałam sobie nadprogramowo tabletkę Luteiny i zobaczymy czy pomoże. Jak nie to chyba czeka mnie jazda do szpitala...Bez sensu już tak dobrze było :(

34bwkw7izri68fev.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ