X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym dentysta i zabiegami? Pobolewa mnie ząb i mam tam spora plombe I dent mi mówił kiedyś ze jak bedzie mnie znowu bolał to trzeba będzie kanalowo...może do końca ciąży wytrzymam ; )

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 19 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wy już macie terminy na badania połówkowe a ja czekam do środy na zwykłą wizyte. Doczekać się już nie moge, świruje że coś się dzieje, śnią mi się głupoty :(
    Żałuje że dopiero teraz zdecydowałam sie na dziecko, może kilka lat wcześniej byłoby łatwiej. A teraz mam wrażenie że czas mnie goni...
    Kiedyś w ogóle myślałam że jak już sie zajdzie to potem jest z górki a tu doopa.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a-ja mam 29 lat i tak naprawdę za 4 m-ce 30tka!! I też myślę, że powinnam 5 lat wcześniej zacząć przygodę ze staraniami... Chociaż nie wyglądam ma tyle ile mam, to już czuję różnicę między młodszymi o kilka lat koleżankami. Młodość jest piękna:) Chciałabym mięć tak z 23-24 lata:)

Tunia.a, perła ziemi lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sobie myślę że będziemy "starymi" rodzicami i ze szkoda ze nie jesteśmy młodsi ale z drugiej strony ja chyba wcześniej nie byłam gotowa na to a może po prostu nie spotkalam mojego M. Na mojej drodze. No nic ten dzidzius to początek jeszcze 2 hihi

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja tez tak sobie myślę że będziemy "starymi" rodzicami i ze szkoda ze nie jesteśmy młodsi ale z drugiej strony ja chyba wcześniej nie byłam gotowa na to a może po prostu nie spotkalam mojego M. Na mojej drodze. No nic ten dzidzius to początek jeszcze 2 hihi

Stary jest pies i teściowa :P My jesteśmy młode i dojrzałe a to subtelna różnica :P

Love_life, kleo2426, A.Kasia, Madzialena90, RudyTygrysek, Lucky, Martita88, Gośśś, smerfetka84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam starymi;) Ważne jaką mamy duszę:) Chciałam mieć tak z 3 dzieci, albo conajmniej 2:) Muszę się spieszyć hehe Jedno po drugi i tyle:D

Tunia.a, Renka88, baassiia, kofeinka lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi o terminie usg połówkowego.
    Ja wczoraj, po dyskusji na forum, zadzwoniłam z zapytaniem o wolne terminy i zaproponowano mi termin, który przypada w 20 t 1 d. Pamiętając, że niektóra z Was były odsyłany na pierwszym badaniu prenatalnym na późniejsze terminy, obawiałam się czy to nie za wcześnie. Niemniej z tego co pisałyście o swoich terminach, to mój też jest ok.
    Faktycznie przysługuje mi badanie w ramach NFZ, ale muszę mieć skierowanie od lekarza prowadzącego. Na razie zapisali mnie na wizytę odpłatną, a jak doniosę skierowanie to może uda się przepisać na NFZ. Ha, w końcu po tylu latach opłacania składek, może uda mi się chociaż na tym badania zaoszczędzić 

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak planuje ;) ale co z tego będzie zobaczymy M. chce 2 ale jak będą bliźniaki nie będzie miał wyboru haha w końcu teraz były 2 pęcherzyki może w następnej rozwiną są oba :)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    No ja też tak planuje ;) ale co z tego będzie zobaczymy M. chce 2 ale jak będą bliźniaki nie będzie miał wyboru haha w końcu teraz były 2 pęcherzyki może w następnej rozwiną są oba :)
    Tego Ci życzę:)

Love_life lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taki plan- po szczęśliwym rozwiązaniu chwilunia oddechu i drugie, a mój D. Już trzecie planuje hehe. Mój kochany jest 3,5 roku młodszy ode mnie, ale mentalnie ja przy jego dojrzałości to pietnastka hehe :-)

Love_life, Karmelek211, baassiia, muminka83, Karolina@, Est, She86, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły ocieplane legginsy. Możecie polecić str lub sprzedawcę?
    Dziękuję:)

3277f92879.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja też się podpisuje :)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdaje sobie sprawę z tego, że będą „dojrzałą mamą”.
    W ogóle nie planowałam posiadania dzieci i w sumie dopiero teraz poczułam taką potrzebę. Zawsze wydawało mi się, że jeszcze na wszystko mam czas i w każdej chwili będę mogła zmienić decyzję. Rok temu uświadomiłam sobie, że chyba jednak przekroczyłam tę magiczną granicę, kiedy człowiekowi wydaje się, że zawsze będzie młody.
    To bardzo indywidualna sprawa. Chociaż w moim otoczeniu takie późniejsze macierzyństwo to raczej norma. Jednak tak sobie myślę, że w dzisiejszych czasach „trzydziestki” nie są takie same jak w pokoleniu naszych mam. Kobiety o siebie dbają, są wysportowane, wyglądają świetnie.
    Myślę, że zarówno macierzyństwo w wieku dwudziestu lat, jak i w wieku trzydziestu lat ma swoje plusy i minusy. Posiadanie trójki dzieciaków – tak jak planują niektóra z Was – byłoby cudowne, chociaż ja już się na to na pewno nie zdecyduje (tym bardziej, że po cc trzeba odczekać z kolejną ciążą). Czasu nie można cofnąć, więc staram się niczego nie żałować.

Love_life, Karmelek211, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat i trochę zazdroszczę młodszym dziewczynom, mają więcej czasu. A ja jakbym chciała trójkę dzieci to bym musiała teraz już lecieć taśmowo :)

Love_life lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    295suqb.jpg

Mój poranny brzusio

A.Kasia, M+M+?, Tunia.a, baassiia, kleo2426, Kate84, Renka88, Karolina@, Madzialena90, Karmelek211, edyś, anie93lica, She86, Karka, Est, krówka_muffka, Gośśś lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja mam 28 lat i trochę zazdroszczę młodszym dziewczynom, mają więcej czasu. A ja jakbym chciała trójkę dzieci to bym musiała teraz już lecieć taśmowo :)

To jesteśmy w tym samym wieku :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrzemnęłam sie chwile a tu 3 strony wiadomości :P
    Kate84 wrote:

Ja się wciąz martwię tą moją bezsennością jak teraz się nine wyśpię to od marca już wcale :P

JA też mam z tym problemy i stwierdziłam, że budzę się z głodu :/ koło 2-3 spada mi poziom cukru. Moze u Ciebie jest to samo. Spróbuj jeść bardziej kaloryczne kolacje, mi to pomaga :)

Love_life nieleczenie pobolewających zębów w ciąży może być groźne, ze względu na stan zapalny który może się tam rozwijać, skonsultuj proszę z ginem, czy lepiej zrobić czy czekać. Ja w 3/4 tygodniu byłam w trakcie powtórnego kanałowego (nie byłam pewna ciąży) i postanowiłam zęba dokończyć. Z przed ciąży miałam prześwietlenie, więc to dużo ułatwiło.

Karmelek211 i Tunia.a też własnie chce jedno po drugim :D zegar tyka :P

Love_life, Tunia.a lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zapisze się ma kontrolę i zobaczymy co tam się dzieje. tutaj w Anglii kobiety w ciąży mają dentystę za darmo także skorzystam :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a ile chcesz mieć dzieciaczków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z powrotem i uwaga-niespodzianka - Z BADANIA NICI :P za późno dojechaliśmy i już nie zdążyliby załatwić transportu krwi do laboratorium ;( W poniedziałek rano jedziemy kolejny raz, tym razem już nie możemy zaspać bo muszę mieć wyniki na 17. Bez sensu się głodziłam do 11 :P

Karolina@ - muszę wcześniej zrobić krzywą ze względu na podejrzany wynik w poprzedniej ciąży. Wtedy miałam za wysoki cukier po 2h i miałam wprowadzić dietę, ale że badanie miałam w 22 tyg a w 24 trafiłam do szpitala to nic nie zdążyłam w tym temacie zmienić. Teraz już w styczniu dostałam zalecenie wprowadzenia diety (profilaktycznie i żeby mi było łatwiej trzymać się diety w ciąży), no i badanie muszę wykonać 3 razy w ciąży.

Co do zderzenia planów z rzeczywistością - ja zawsze myślałam, że do 30tki będę miała już co najmniej dwoje dzieci. Nie przewidziałam tylko, że jedno z nich w niebie. Teraz też bym chciała jedno po drugim ale nie ma takiej opcji :/ Nie dam rady prowadzić tak oszczędzającego trybu życia jakie w moim przypadku jest w ciąży wskazane, jeśli będę miała małego brzdąca w domu. Druga sprawa to mój organizm, te dwie ciąże pod rząd dały mi mocno popalić i chyba nie zdecydujemy się na kolejne dziecko zanim ten brzdąc w brzuchu nie pójdzie do przedszkola :/ Jakbyśmy mieszkali w pobliżu mojej rodziny byłoby łatwiej, mama i siostra by mi pomogły. A tak to nie mogę liczyć na żadną pomoc i muszę sobie przez większość dnia radzić sama.

Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ