Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak to jest z tym dentysta i zabiegami? Pobolewa mnie ząb i mam tam spora plombe I dent mi mówił kiedyś ze jak bedzie mnie znowu bolał to trzeba będzie kanalowo...może do końca ciąży wytrzymam ; )[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Jejku Wy już macie terminy na badania połówkowe a ja czekam do środy na zwykłą wizyte. Doczekać się już nie moge, świruje że coś się dzieje, śnią mi się głupoty
Żałuje że dopiero teraz zdecydowałam sie na dziecko, może kilka lat wcześniej byłoby łatwiej. A teraz mam wrażenie że czas mnie goni...
Kiedyś w ogóle myślałam że jak już sie zajdzie to potem jest z górki a tu doopa. -
Tunia.a-ja mam 29 lat i tak naprawdę za 4 m-ce 30tka!! I też myślę, że powinnam 5 lat wcześniej zacząć przygodę ze staraniami... Chociaż nie wyglądam ma tyle ile mam, to już czuję różnicę między młodszymi o kilka lat koleżankami. Młodość jest piękna:) Chciałabym mięć tak z 23-24 lata:)
Tunia.a, perła ziemi lubią tę wiadomość
-
Ja tez tak sobie myślę że będziemy "starymi" rodzicami i ze szkoda ze nie jesteśmy młodsi ale z drugiej strony ja chyba wcześniej nie byłam gotowa na to a może po prostu nie spotkalam mojego M. Na mojej drodze. No nic ten dzidzius to początek jeszcze 2 hihi[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
Love_life wrote:Ja tez tak sobie myślę że będziemy "starymi" rodzicami i ze szkoda ze nie jesteśmy młodsi ale z drugiej strony ja chyba wcześniej nie byłam gotowa na to a może po prostu nie spotkalam mojego M. Na mojej drodze. No nic ten dzidzius to początek jeszcze 2 hihi
Stary jest pies i teściowaMy jesteśmy młode i dojrzałe a to subtelna różnica
Love_life, kleo2426, A.Kasia, Madzialena90, RudyTygrysek, Lucky, Martita88, Gośśś, smerfetka84, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Ee tam starymi;) Ważne jaką mamy duszę
Chciałam mieć tak z 3 dzieci, albo conajmniej 2:) Muszę się spieszyć hehe Jedno po drugi i tyle:D
Tunia.a, Renka88, baassiia, kofeinka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi o terminie usg połówkowego.
Ja wczoraj, po dyskusji na forum, zadzwoniłam z zapytaniem o wolne terminy i zaproponowano mi termin, który przypada w 20 t 1 d. Pamiętając, że niektóra z Was były odsyłany na pierwszym badaniu prenatalnym na późniejsze terminy, obawiałam się czy to nie za wcześnie. Niemniej z tego co pisałyście o swoich terminach, to mój też jest ok.
Faktycznie przysługuje mi badanie w ramach NFZ, ale muszę mieć skierowanie od lekarza prowadzącego. Na razie zapisali mnie na wizytę odpłatną, a jak doniosę skierowanie to może uda się przepisać na NFZ. Ha, w końcu po tylu latach opłacania składek, może uda mi się chociaż na tym badania zaoszczędzić
-
No ja też tak planuje
ale co z tego będzie zobaczymy M. chce 2 ale jak będą bliźniaki nie będzie miał wyboru haha w końcu teraz były 2 pęcherzyki może w następnej rozwiną są oba
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Love_life wrote:No ja też tak planuje
ale co z tego będzie zobaczymy M. chce 2 ale jak będą bliźniaki nie będzie miał wyboru haha w końcu teraz były 2 pęcherzyki może w następnej rozwiną są oba
Love_life lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam taki plan- po szczęśliwym rozwiązaniu chwilunia oddechu i drugie, a mój D. Już trzecie planuje hehe. Mój kochany jest 3,5 roku młodszy ode mnie, ale mentalnie ja przy jego dojrzałości to pietnastka hehe
Love_life, Karmelek211, baassiia, muminka83, Karolina@, Est, She86, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Ja zdaje sobie sprawę z tego, że będą „dojrzałą mamą”.
W ogóle nie planowałam posiadania dzieci i w sumie dopiero teraz poczułam taką potrzebę. Zawsze wydawało mi się, że jeszcze na wszystko mam czas i w każdej chwili będę mogła zmienić decyzję. Rok temu uświadomiłam sobie, że chyba jednak przekroczyłam tę magiczną granicę, kiedy człowiekowi wydaje się, że zawsze będzie młody.
To bardzo indywidualna sprawa. Chociaż w moim otoczeniu takie późniejsze macierzyństwo to raczej norma. Jednak tak sobie myślę, że w dzisiejszych czasach „trzydziestki” nie są takie same jak w pokoleniu naszych mam. Kobiety o siebie dbają, są wysportowane, wyglądają świetnie.
Myślę, że zarówno macierzyństwo w wieku dwudziestu lat, jak i w wieku trzydziestu lat ma swoje plusy i minusy. Posiadanie trójki dzieciaków – tak jak planują niektóra z Was – byłoby cudowne, chociaż ja już się na to na pewno nie zdecyduje (tym bardziej, że po cc trzeba odczekać z kolejną ciążą). Czasu nie można cofnąć, więc staram się niczego nie żałować.
Love_life, Karmelek211, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Mój poranny brzusioA.Kasia, M+M+?, Tunia.a, baassiia, kleo2426, Kate84, Renka88, Karolina@, Madzialena90, Karmelek211, edyś, anie93lica, She86, Karka, Est, krówka_muffka, Gośśś lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
paola87 wrote:Ja mam 28 lat i trochę zazdroszczę młodszym dziewczynom, mają więcej czasu. A ja jakbym chciała trójkę dzieci to bym musiała teraz już lecieć taśmowo
To jesteśmy w tym samym wieku[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
zdrzemnęłam sie chwile a tu 3 strony wiadomości
Kate84 wrote:
Ja się wciąz martwię tą moją bezsennością jak teraz się nine wyśpię to od marca już wcale
JA też mam z tym problemy i stwierdziłam, że budzę się z głodukoło 2-3 spada mi poziom cukru. Moze u Ciebie jest to samo. Spróbuj jeść bardziej kaloryczne kolacje, mi to pomaga
Love_life nieleczenie pobolewających zębów w ciąży może być groźne, ze względu na stan zapalny który może się tam rozwijać, skonsultuj proszę z ginem, czy lepiej zrobić czy czekać. Ja w 3/4 tygodniu byłam w trakcie powtórnego kanałowego (nie byłam pewna ciąży) i postanowiłam zęba dokończyć. Z przed ciąży miałam prześwietlenie, więc to dużo ułatwiło.
Karmelek211 i Tunia.a też własnie chce jedno po drugimzegar tyka
Love_life, Tunia.a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem z powrotem i uwaga-niespodzianka - Z BADANIA NICI
za późno dojechaliśmy i już nie zdążyliby załatwić transportu krwi do laboratorium ;( W poniedziałek rano jedziemy kolejny raz, tym razem już nie możemy zaspać bo muszę mieć wyniki na 17. Bez sensu się głodziłam do 11
Karolina@ - muszę wcześniej zrobić krzywą ze względu na podejrzany wynik w poprzedniej ciąży. Wtedy miałam za wysoki cukier po 2h i miałam wprowadzić dietę, ale że badanie miałam w 22 tyg a w 24 trafiłam do szpitala to nic nie zdążyłam w tym temacie zmienić. Teraz już w styczniu dostałam zalecenie wprowadzenia diety (profilaktycznie i żeby mi było łatwiej trzymać się diety w ciąży), no i badanie muszę wykonać 3 razy w ciąży.
Co do zderzenia planów z rzeczywistością - ja zawsze myślałam, że do 30tki będę miała już co najmniej dwoje dzieci. Nie przewidziałam tylko, że jedno z nich w niebie. Teraz też bym chciała jedno po drugim ale nie ma takiej opcjiNie dam rady prowadzić tak oszczędzającego trybu życia jakie w moim przypadku jest w ciąży wskazane, jeśli będę miała małego brzdąca w domu. Druga sprawa to mój organizm, te dwie ciąże pod rząd dały mi mocno popalić i chyba nie zdecydujemy się na kolejne dziecko zanim ten brzdąc w brzuchu nie pójdzie do przedszkola
Jakbyśmy mieszkali w pobliżu mojej rodziny byłoby łatwiej, mama i siostra by mi pomogły. A tak to nie mogę liczyć na żadną pomoc i muszę sobie przez większość dnia radzić sama.
Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość