X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Proszę napiszcie, w którym skończonym tygodniu ciąży macie umówione usg połówkowe?

ja jestem zapisana w 21 tygodniu, a dokładniej w 20t+2d

ciepłego i słonecznego weekendu Wam Dziewczyny życzę! ja jadę dzisiaj kupować resztę rzeczy dla Malucha do pokoju :)

a w ogóle to kopie już codziennie po kilka razy dziennie i przekonuje mnie to jeszcze bardziej, że to chłopak :) cudne uczucie! buziaki <3

Kajola, muminka83, Karolina@, kleo2426, Kate84, baassiia, A.Kasia, Karka, krówka_muffka, Martita88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia- rośnie, rośnie :-)
    M+M- usg połówkowe będę miała w skończonym 20 tyg. Będzie równo 20+0.

A mi się dzisiaj śniło, że piekłam ciasto. Takie piękne, kolorowe :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Nie miałam siły wczoraj pisać, ale jeśli chodzi o in vitro to uważam pomysł blokady dla samotnych kobiet możliwość posiadania dzieci za chore, czasem kobieta sama jest w stanie wychować lepiej niż będąc na siłę w patologicznym związku.
    Zgadzam się natomiast co do zakazu posiadania dziecka przez pary homoseksualne. Nie jestem homofobem, nie mam nic do tego że miałabym przebywać wśród par jednoplciowych ale dzieci niech zostawia w spokoju.

Pytanie powinno zabrzmieć inaczej. A czy odnosi się to do par zarówno dwie dziewczyny jak i dwóch facetów.
    Sama nie jestem przeciwko homoseksualistą. Uważam że każdy ma prawo do miłości.
    Uważam też ze ten przepis spowoduje więcej negatywnych emocji niż pozytywnych. Niestety z całym szacunkiem dla katolików żyjemy w kraju gdzie rządzi kler. Gdzie dzieci innych wyznań lub bezwyznaniowe czy chcą czy nie chcą są zmuszane to biernego uczestniczenia w procedurach kościelnych. Wszędzie krzyże, wszędzie uczą kolęd nawet w szkole a uważam że kler powinien zostać na salkach a szkoła jest od uczenia światopoglądu a nie skupiać się na jednej religii. Dla mnie to pogwałcenie moich praw człowieka. :-* Dlatego uważam że jak to będzie powszechne takie dzieci będą mieć przesrane. Będą piętnowane przez moherowe berety bo dla nich jedyna forma poczęcia to bzykanie się tylko tyle razy ile chce się mieć dzieci. Uważam że nasz kraj schodzi na psy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:29

Renka88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Proszę napiszcie, w którym skończonym tygodniu ciąży macie umówione usg połówkowe?

Ja skarbie mam w 20 t i 1 dniu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do in vitro to zgadzam się w 100% z Lilou.

Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć połówkowe 21+2 :) tak akurat będzie wypadać wizyta, ale to jeszcze dalekooo :D

A ja kurka mam katar juz 3 tydzień, to jednak zatoki. Od wczoraj robię parówki z rumiankiem i kroplami eukaliptusowymi, wzielam na noc paracetamol i jest ciut lepiej. A jak nie przejdzie to będe musiała sie wybrać w końcu do lekarza, najlepiej do laryngologa

Ale mi się ciągnie ten tydzień, mąż od wtorku na delegacji za granicą, rozmowy drogie wiec mało co rozmawiamy, ale wraca w końcu dziś w nocy :) I mam nadzieje, że już sobie da siana z tymi delegacjami, bo w ciagu ostatniego poltorej miesiaca niemal polowe czasu byl w delegacjach grr

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, a co dziś kupujesz :)?

Ja mam połówkowe 20.10, to będzie skończony 20 tydzień. Wcześniej mam prywatnie 10.10, to będzie skończony 19 tydzień, gin powiedział, że może być trochę za wcześnie na dokładne zbadanie serduszka, ale on później jest dopiero w listopadzie.

• She86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do in vitro, ja jestem calkowicie za i nigdy nie przyszło mi do głowy, że jest to coś złego. Jeśli tylko wśród znajomych/rodziny pojawia się temat in vitro to bronię go na ilę potrafię, mimo iż sama zaszłam naturalnie, jestem sercem z tymi którzy musieli przejść tą ciężką drogę do posiadania dziecka. A pomysł z wpisywaniem do aktu urodzenia in vito mocno mnie zbulwersował, nie mieści mi się to w głowie :(

Renka88 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Ja będę mieć połówkowe 21+2 :) tak akurat będzie wypadać wizyta, ale to jeszcze dalekooo :D

A ja kurka mam katar juz 3 tydzień, to jednak zatoki. Od wczoraj robię parówki z rumiankiem i kroplami eukaliptusowymi, wzielam na noc paracetamol i jest ciut lepiej. A jak nie przejdzie to będe musiała sie wybrać w końcu do lekarza, najlepiej do laryngologa

Ale mi się ciągnie ten tydzień, mąż od wtorku na delegacji za granicą, rozmowy drogie wiec mało co rozmawiamy, ale wraca w końcu dziś w nocy :) I mam nadzieje, że już sobie da siana z tymi delegacjami, bo w ciagu ostatniego poltorej miesiaca niemal polowe czasu byl w delegacjach grr

Kuruj się kochana i nie dopuść, aby choróbsko się u Ciebie zadomowiło.
    A z tymi delegacjami to w pełni Cie rozumiem, bo przeżywałam to samo. Mój mąż od października 2013 do października 2014 był w Szwecji na delegacji. W ciągu tego roku, spędził w Polsce 6 tygodni... Ratowaliśmy się bezpłatnym Skype i rozmowami na czacie. Wytęskniliśmy się ogromnie, ale za to momentów powrotów nie zapomnę do końca życia :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:37

She86 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu fajnie ,że czujesz się choć troszkę lepiej dziś :-*

Jacqueline Na pewno teraz pójdzie wszystko jak należy i obie z Annak szybko wrócicie na filoetową stronę :)

bassiia brzusio rośnie ,ale Ty nadal chudziutka :)

Ja się wciąz martwię tą moją bezsennością jak teraz się nine wyśpię to od marca już wcale :P
    No i dziś czuję się o wiele lepiej niż wczoraj wieczorkiem , brzuch już nie taki twardy i nie boli :)
    Wyniki morfo mam ok ,ale nadal jestem wkuta ,że jakoś po chiński zrobili mi to badanie moczu i nie ma tej drugiej części z info o bakteriach!Poczekam jeszcze do poniedziałku a jak się nie pojawi to pójdę po raz drugi eh...

Domii udanych zakupów i pozytywnie zazdroszczę tych kopniaków :D

She86 to kuruj się tam ładnie ,mam nadzieję,że jednak szybko Ci odpuści choróbsko!

Co do in vitro ja całym sercem jestem za!Kiedyś był mi to temat bardzo bliski ...przeszłam co nieco w tym temacie, poznałam dużo par z tym problemem i trzymam kciuki za każdą taką ciąże i próbę!I dla mnie ograniczanie ilości zapładnianych komórek jest chore , bo i tak z wielu mało co się udaje!A piętanowanie dzieci poczętych w ten sposób to dla mnie Patologia!Dzieci jak dzieci co to ma być!?Wrrrr co za pomysły są w tym kraju !

She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dzień dobry mamusie! Ja w drodze do pracy dziś stanęłam na wagę. .. +5 kg trochę jestem w szoku bo wazylam się 4 dni temu i był 1 kg mniej. Od wczoraj czuje taki jakby ciężar, napięcie który się przemieszcza :) miłego dnia

Witaj w klubie u mnie tak samo dzisiaj + 5kg tez sie zdziwilam .

Milego dnia wam zycze

muminka83 lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nie jestem sama Madzia od razu mi lepiej :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz tyle przytylyscie, zazdroszczę chyba. Bo ja nic.
    Dzieeen dobry

muminka83, Tunia.a lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to nie wiem gdzie to 5 kg bo mieszczą się we wszystkie ciuchy, jeansy (biodrowki) sprzed ciazy tylko w sumie brzuszek jest ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D anielica :D nasz karmelek też nic nie przytył :P i wiele z nas :P ale to nie problem. Lada dzień i będziesz bulinek okrąglinek

Love_life, baassiia, anie93lica, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewuszki w.... 15tyg - leci ten czas oj leci :)

Właśnie wróciłam ze spacerku z moim Bernusiem (pieskiem) i wypadałoby się za coś zabrać, ale jedyne na co mam "ochotę" to wypiłować pazurki bo rosną jak szalone, więc chyba wrócę na ogród dalej się dotleniać :):)

Oglądam Wasze brzuszki, czytam o kopniaczkach....a potem zaglądam w dół a tam nic - tzn jak wstaję, z łóżka to jestem płaska jak deska - zero brzuszka, nic. Dopiero po śniadanku coś tam w okolicach pępka rośnie, ale to raczej jelita bo Okruszek przecież niżej :)
    Sama bym już chętnie wrzuciła jakieś foto - a tu nie ma czego :P

Moja wczorajsza wizyta u dentysty przebiegła cudownie. Kolejny raz przekonałam się, że strach ma wielkie oczy i nie ma potrzeby panikować. Zero bólu i zero znieczulenia :) i na miesiąc spokój :)

Ja nie mam jeszcze terminu połówkowego, ale pewnie pogadam o tym z moją Gin 28.09 bo wtedy mam kolejną wizytę :)

aaa i melduję się jako kolejna 28latka.... chociaż żałuję troszkę, że to wszystko nie dzieje się 5 lat wcześniej :)

Cudownego dnia Wam życzę Kochane :*

edyś, Kajola, A.Kasia, baassiia, Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też jeszcze nie przytyłam jakiś brzuszek delikatny się pojawia ale taki maleńki narazie

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzięki mojej diecie dwudniowej oczyszczającej zmniejszył się brzuch ;p Ale zjadłam śniadanie dziś, może zostanie w żołądku.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Witaj w klubie u mnie tak samo dzisiaj + 5kg tez sie zdziwilam .

Milego dnia wam zycze

Ja też mam +5kg na plusie, ale brzuch mam już spory i biust urósł mi 2 rozmiary. W pierwszej ciąży też szybko tyłam na początku, a na końcu chudłam i skończyłam poprzednią ciążę na +5,5 kg

Love_life, Madzialena90 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamunie:)

U mnie również ładna pogoda:) Rano byłam już na zakupach, kupiłam wiele warzyw, owoców, aaa no i mięso dla męża:D Dziś robię szczawiowią, bo akurat w warzywniaku mieli świerzy szczaw mniam:) Zjadłabym też pierogi z grzybami i kapustą:D Teraz sobię leżę po śniadanku i odpoczywam. Mąż zabrał się za sprzątanie:) ale mnie rozpieszcza, aż mi głupio jak on biega z odkurzaczem, a ja leżę i pachnę:D

A.Kasia-dobrze, że już lepiej się czujesz:)

Rośnijcie wszystkie zdrowo i nie przejmujcie się kg;) Maluszki mają być duże, dobrze odżywione, a brzuszki ładnie okrągłe:)
    Tak jak Muminka pisze, ja nie przytyłam, wręcz schudłam 5kg, ale i tak miałam nadwagę koło 15kg na pewno! Poza tym wczoraj konsultowałam to z lekarzem i nie mam się co martwić, hormony pracują, dlatego wszystko wywraca się do góry nogami;) Do tego lepiej się odżywiam, jem mniej, bo apetytu nie mam, no i od słodyczy mnie odrzuca, więc nie ma się co dziwić, że schudłam;) Wcześniej przed ciążą to lubiłam sobie pojeść i słodycze pochłaniałam jak szalona:D Ciąża zmienia, ojjj zmienia:)

Moja wizyta na badania połówkowe wypada na 21t+4d , chyba nie będzie za późno?

Martita88 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ