X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta
    29.czerwca 32,7
    6 lipca 540,5
    10 lipca 1503

myślicie,że to ok czy nadal jest ryzyko pustego jajka?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej anie93lica ja juz bym w taxi wsiadała i na IP czekała a jest przy tym ból brzucha czy samo plamienie.?
    trzymam kciuki.!

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    moja beta
    29.czerwca 32,7
    6 lipca 540,5
    10 lipca 1503

myślicie,że to ok czy nadal jest ryzyko pustego jajka?

Wiem że dziewczynom rosła beta , a i tak miały puste jajo.. Ale nie wpadajmy w panike , też się tego boje , mój gin mówi że najgorsze jest krwawienie z macicy w pierwszych tygodniach , puste jajo zdarza się stosunkowo rzadko .

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dobrze,
    myślałam właśnie,że często.
    a dziś mam zły dzień, wszystko jest na nie i beznadziejne.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety beta nie pokazuje czy jajo jest puste, bo organizm traktuje je jak zwykłą ciążę. Ja miałam w 7/8 tygodniu betę ponad 9000 a i tak nic nie było w pęcherzyku. Niestety trzeba czekać do usg.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tak wczoraj wlasnie ze straszny strach przed poronieniem mnie trafil... A dzis plamienie. Myslalam ze zejde...

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to jednak ciężki kawałek chleba ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie ma kolorowo :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 cieszę się,że wsyzstko dobrze :)to najwazniejsze !

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze tych serduszek ja dzis bylam w luxmed i o dziwo lekarz bardzo fajny no gdbym nie miala swojego od tylu lat to na pewno chdzila bym do tego, ale tak jak chcialam dostalam karte badan na cala ciaze ,rozpisana na tygdnie, dodatkowo ze wzgledu na moa tarczyce bezproblemu tsh i ft4 ,nie zdazylam go zapytac o te prenatalne bo sam powiedzial,ze widzimy sie za 2 tyg i pozniej na prenatalnych :D wiec sporo kasy zaoszczedze na badania ,prenatalne i polowkowe tylko musze udawac ze u niego ciaze prowadze he :P no bo moj jest prywatnie a jak w luxmed mam pakiet co wszystko obejmuje to dlaczego nie skorzystac a do mojego tylko z wynikami! :D
    No tylko na usg jeszcze nie bylo zarodka :( mowil ze super oraz usg ,ze ladny duzy pecherzyk 12.3mm i tarcza zarodkowa pokazywal mi choc nie mam pojecia co to?:P mowil ze na dniach powstanie z tego zarodek i mam sie nic nie martwic bo obraz usg odpowiada temu 6tc ...ale mialam nadzieje zobaczyc wiecej :( tym bardziej przy tak wysokiej becie,ale chyba mimo wszystko jakos sie uspokoilam jak tak mowil ze wszystko dobrze, ze macica dobrze rozpulchniona...i na ten progesteron nic nie kazal brac tak jak moj...

Ja 3 lata temu poronilam w 8tc serduszko przestalo bic ,niewiadomo dlaczego ,mialam robiony zabieg i tak jakk Wy wtedy nie mialam zadnych objawow poza bolacymi piersiami a teraz jednak od praru dni mdlosci sie zaczely wiec moze to dobry znak...choc wtedy w 6tc mialam juz zarodek i serducho.

Teraz za tydzien mam wizyte u swojego a za 2 tyg znow tutaj he ,no na ktorejs z tych juz musi byc to serduszko fasolki nie ma bata!

A i date porodu powiedzial taka sama jak wg bbf narazie czyli 7 marca :)

Ja tez mam suwaczek od otatniej miesiaczki.

anie93lica trzymam kciuki jak tam u Ciebie?

No ja mialam we wtorek bete 19290 i myslalam ze to wplynie ze juz np serduszko zobacze a tu nawet zarodka nie widac ...ale lekarz tlumaczyl jak mnie badal jak moze bolec brzuch i ze to nie powod do zmartwien, doslownie pokazywal mi na podbrzuszu gdzie co i jak i ze moze jak na @ wiec nie martwmy sie musi nam sie udac !Prawda!Swoja droga naprawde duzo nas tutaj po przejsciach .ALe teraz wsrod moich znajomych same ciaze, zdrowe,donoszone wiec wciaz sobie powtarzam ze innym sie udaje to i mi sie uda ,dlaczego by nie?!

Ja tsh badalamm przy staraniach i w lutym mialam 0,31 super mi spadla jak zaczynalam leczenie mialam 3,79... rok wczesniej. Ciekawe jaka bedzie teraz jutro ide , w pniedzialek pewnie wyniki beda.

APS lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sobie można gadać
    zrobisz test, są dwie kreski, ale myślisz,że spokojna będziesz po beta hcg, ale nie ma lekko po pierwszej zaczynasz się martwić czy drugi przyrost będzie opowiedni i tak spokojna nie będzie ta kobita bo teraz czekamy na zarodek, zarodek jest? super no to stres czekając na serduszko.. i tak w kółko macieju...

• APS Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje! ja w ostatniej ciazy tez bardzo szybko widzialam zarodek i zle sie skonczylo :( wiec moze akurat teraz bedzie dobrze. tylko wkurza mnie ze bylam teraz u 2 ginow i zaden nie mowil o karcie ciazy :/

w ktorym dniu cyklu mialas owulke?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg i widać pęcherzyk ciążowy 6,32mm z pęcherzykiem żółtkowym ;) Następna wizyta 28 lipca, ale 22 mam na NFZ wizyte tylko boje się czy ta doktor będzie w miare delikatna (przy porodzie była masakryczna ;/ I nie wiem czy iść do niej w ogóle ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kamka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzisiaj na "kolejnej" wizycie i mam zalozona karte ciazy... Termin na 7 marca

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to już po wizycie, krwawienie i plamienie w wyniku odklejenia kosmowki. Na usg zobaczyłam pukajace serduszko 113 uderzeń.
    Lekarz patrzy na mnie i mówi tak widzi pani tego malutkiego czlowieczka :-)
    Dostałam duphaston, zalecenie maksymalnego odpoczynku, relaksu i przedewszystkim brak stresu no i zakaz współżycia.
    :-)
    Mam nadzieje ze będzie dobrze. Ujrzenie pukajacego serducha sprawiło ze łzy same leciały.

maskora, Marlena, APS, Karka, A.Kasia, lizaa, xpatiiix3, Chamomilla lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Gatuluję serduszka :D. Czy dostałaś l4? Musisz leżeć?

anie93lica lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica suuuuuuuper :-). :-*

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki.
    Nie potrzebuje l4, bo nie pracuje na szczęście :-)
    Musze dużo odpoczywać, najadłam się strachu

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratulacje właśnie dlatego nie warto się martwić na zapas. Odpoczywaj kochana!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :-*

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica ,super :) ciesze sie ze z fasolka wszystko ok i jest serduszko :) teraz duzooo odpoczynku i pamietaj zero stresu :)

APS owulacje mialam 14 czerwca, a zagniezdzenie wg mojej obserwacji 19,20 czerwca juz . Ja juz chce serduszko tez :)))) Nie martw sie moj gin wlasciwy tez jeszcze mi karty nie zalozyl. Az sie zdziwilam ze ten dzis w luxmed tak.Takze pewnie na nastepnej wizycie bedziesz miala jak ja ,no mam nadzieje ;)

Kamka napisz cos wiecej , jak na usg co bylo widac ? :)

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ