X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescir kochane!!!;-*
    Oby z tym stresem się udalo

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life ja to samo 27 maj:)

anie93lica ale się najadłaś strachu, najważniejsze, że serducho jest!! Zazdroszczę Ci!! Ja nie wytrzymam tych 3 tygodni i pójdę na nfz żeby usłyszeć moje dzidzi:) Zarodek już widziałam, teraz trzeba by posłuchać:)

ciri22 uważaj na siebie też:)

Dziewczyny też mam zaparcia. I jedzenie tak dziwnie, czasem jakbym jadła na siłę, bo wiem że trzeba. I teraz mi się dopiero tak dziwnie robi po jedzeniu, aż strach pomyśleć że mogą przyjść te niedobre mdłości...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Byłam dziś na usg i widać pęcherzyk ciążowy 6,32mm z pęcherzykiem żółtkowym ;) Następna wizyta 28 lipca, ale 22 mam na NFZ wizyte tylko boje się czy ta doktor będzie w miare delikatna (przy porodzie była masakryczna ;/ I nie wiem czy iść do niej w ogóle ;)

Może poproś ją, powiedz żeby była delikatna bo się boisz o dzidziusia, chyba że możesz jakoś do innego się lekarza przepisać?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Jestescir kochane!!!;-*
    Oby z tym stresem się udalo

Meliska kilka razy dziennie i będzie dobrze ;) Ja niestety też z tych bardziej nerwowych ;/ Szczególnie w takie dni jak dziś, gdy wracam z tygodniowej wizyty u rodziców, pytam męża w samochodzie czy w domu bardzo bałagan i słyszę "trochę" a gdy wchodzę do środka to widzę taki armagedon jakbym miała co najmniej 3 mężów i 10cioro dzieci. A to tylko ten jeden człowiek - mój szanowny mąż, ech ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)
    Ja wczoraj nie pisałam, bo wróciłam padnięta - piątek, dostawa towaru, kolejkę miałam non stop :D a dzisiaj wczas idę, bo na 6, no ale za to po południu wolne, skoczymy z mężusiem na zakupy, cobym nie musiała tego targać na tygodniu :).
    Ja teraz właśnie wchodzę w etap chodzenia ciągle do wc i sprawdzania czy nie mam krwi.. i podejrzewam, że tak już będę miała do 30 tygodnia ;) albo chociaż do czasu, co nie minie ten pierwszy okres zagrożenia. Dzisiaj nie boli mnie brzuch na szczęście, bo wczoraj coś tam kuło :) Ogólnie z mdłościami też spokój, tylko brodawki mnie bolą i spać mi się chce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 05:31

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • kamka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam usg dopiero 23. U mojego gin tego co bedzie ciaze prowadZil...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - dobry pomysł. Choć słyszałam, że ta pani doktor jest specyficzna co i troche wiem z autopsji. W pierwszej ciąży miałam ogromny brzuch i wiedziałam, że nie wróci do stanu z przed ciąży całkiem, a ona potrafiła powiedzieć tylko, że szkoda, taka młoda dziewczyna i taki brzuch, że już mi tak zostanie i na obchodzie już po cc doradzała mi kupienie pasa ściągającego (nawet mówiłą gdzie dobry kupić ;)

Różnie opinie o niej słyszałam, że jest niezbyt "miła", ale w sumie nie chodzi o to żeby lekarz był jakiś super miły tylko też dobry w tym w czym powinien być.

Tylko nie wiem czy iść na tą wizyte wtedy, bo to niby będzie już 7t5d, ale boje się, że nie będzie wtedy jeszcze może serduszka widać, a nie chce się niepotrzebnie stresować.

A 28.07 mam wizyte u moje gin prowadzącego poprzednią ciąże (to będzie 8t4d i mówił, że pomierzy wszystko wtedy i założy mi karte ciąży).

Boje sie troche czy nie będzie jakichś plamień czy coś, bo w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu miałam jednorazowe plamienie żywoczerwoną krwią(dość jasną, ale z dzidzią było wtedy wszystko w porządku, nie wiadomo skąd to było ;) Mama mówi, że na mnie też miała plamienie jakoś w podobnym czasie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Dziś znów mnie praca do prawie 21 czeka :/ na szczęście dziś już ostatni dzień :) Cieszę się strasznie, bo już nie daje rady, ostatnio chodzę taka zmęczona, że szok. Spać i na stojąco bym chyba mogła.

A z innej beczki to chyba przestanę mierzyć temperaturę, bo coś mi spadać zaczęła i się tylko stresuje później tym wszystkim. A lekarz dopiero za 9 dni..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ,a ja sobie leze jeszcze;) wczoraj sie zatejestrowalam w UP w koncu po 3 probach bo wiecznie im cos brakowalo;) wizytka 24lipca mnie czeka,a 26 mam wizyte u gina ,mam nadzieje ze mnje nie wykresla po 3 razie jak im powiem ze jestem.w ciazy. od wczoraj mnie boli podbrzusze i lewy bok ,musialam.sie wiercic w nocy,jeszcze skurcz w nodze,chyba nie.moge chodzic po biezni juz;) Milego dnia zycze wam.dziewczynki;*

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :), czy smarujecie się już kremami na rozstępy?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadłam żeby się pożegnać z marcowych mamusiek. Niestety moja ciąża obumarła, mam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie :(
    Ale Wam wszystkim gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)

ug37hdgevqd5t264.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Cześć :), czy smarujecie się już kremami na rozstępy?
    ja jeszcze nie, może w Pl jak będę to coś kupię

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej i w tej ciąży używam tylko balsamu Palmer`s Cocoa Butter przeciwko rozstępom. Poprzednio nie miałam ani jednego rozstępu ale ani moja mama nie miała po 4! ciążach, ani moja siostra, więc skłaniam się ku teorii, że to genetyczne. W szpitalu poznałam młodziutką dziewczynę, która pod koniec ciąży rozstępy miała już od kolan w górę i wyglądała po prostu jak zebra :/ Smarowała się ponoć całą ciążę ale mówiła, że jej babcia i jej mama tak samo w ciąży miały. Strasznie było mi jej szkoda, miała dopiero 21 lat.

• ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorriso wrote:
    Dziewczyny, wpadłam żeby się pożegnać z marcowych mamusiek. Niestety moja ciąża obumarła, mam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie :(
    Strasznie mi przykro :(

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorriso wrote:

Bardzo mi przykro kochana :* Trzymam kciuki, żeby następnym razem było wszystko dobrze. Przytulam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakie to przykre...
    samam teraz mam ciągle takie myśli :(

co do rozstępów też uważam,że to geny. ja sobie tyko do kąpieli wlewam kilka kropel oliwki, oleju, oliwy z oliwek albo innych oleji jadalnych :) nie mam suchej skóry

• ona. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    masakra jakie to przykre...
    samam teraz mam ciągle takie myśli :(

co do rozstępów też uważam,że to geny. ja sobie tyko do kąpieli wlewam kilka kropel oliwki, oleju, oliwy z oliwek albo innych oleji jadalnych :) nie mam suchej skóry
    Też mam ciągle jakieś myśli głupie:( Może po wizycie u lekarza się trochę uspokoję..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję,że to normalne i nie wywołam katastrofy samymi myślami (matko pielęgniarka ze specjalizacją a takie głupoty gada)
    ktoś mi rozum oskubał w tej ciąży, poważnie mówię...jakaś taka głupia jestem, wystraszona, jak nie ja...

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorriso, bardzo mi przykro. Trzymaj się i nie obawiaj zabiegu, to nic strasznego i pewnie nie będziesz nic pamiętać. Następnym razem się uda, choć wiem, że to słabe pocieszenie. Wiesz co się stało? Puste jajo czy widziałaś już zarodek z serduszkiem?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorriso wrote:

Bardzo mi przykro :( czy musisz isc na lyzeczkowanie? najczesciej na tym etapie czeka sie na poronienie samoistne. ja tak mialam i nie zaluje, mozna bylo od razu wrocic do staran. moje wspomnienia sa jeszcze swieze i naprawde bardzo Ci wspolczuje :(

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ