X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Domii Zus płaci chyba powyżej 33 dni, ale nie musi być ciągłość tylko w roku kalendarzowym musi się uzbierać ta ilość dni. Ja w styczniu chorowałam i jak w lipcu poszłam na L4 to po 10 dniach już płacił ZUS

Zgadzam się z tą Panią. Przynajmniej ja mam takie same informacje.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    Ja juz jakis czas po wizycie, wszystko ok :-)
    Malutka (!) waży jakieś 150 gram czy 160 coś. Z tego wszystkiego zapomniałam ile dokładnie :-D

anie93lica, nick nieaktualny, Karka, domiii, Kate84, nick nieaktualny, paola87, nick nieaktualny, Lula_w, Est, M+M+?, kateee, Mania1718, wiewiórka17, krówka_muffka, anitka19953, nick nieaktualny, baassiia, 26Asia, She86, ksanka, skowroneczka87, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka :)) gratulacje

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Hej hej :-)
    Ja juz jakis czas po wizycie, wszystko ok :-)
    Malutka (!) waży jakieś 150 gram czy 160 coś. Z tego wszystkiego zapomniałam ile dokładnie :-D

No w końcu dziewczynka :) Bardzo dobrze, bo przewaga facetów jest na tym forum miażdząca :D

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego zależy waga dziecka?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele czynników, przyjmowane witaminy, waga mamy (w tym przypadku nadwaga czy też niedowaga),cukrzyca w ciąży, itp

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    ksanka - tak myślałam, że Cię zostawią. Na wyniki posiewu czeka się około 2-3 dni a muszą mieć wynik zanim postanowią czy zakładać pessar/szew. Przynajmniej możesz leżeć i pachnieć a jedzenie mimo, że kiepskie to chociaż podane "do łóżka" ;) Będzie dobrze! Myślimy o Tobie cały czas <3
    Kasiu jak ty dużo wiesz, jesteś dla mnie skarbnica wiedzy ciążowej.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratuluję udanej wizyty i córeczki :-) jakieś pomysły na imię już są?

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu jak ty dużo wiesz, jesteś dla mnie skarbnica wiedzy ciążowej.
    Mam pojęcie tylko o tym z czym sama miałam styczność, ale i mi czasem zdarza się pomylić ;) Tak więc nie traktujcie moich wpisów jako pewnik. Sama mam mieć za miesiąc zakładany pessar a w międzyczasie muszę wyleczyć infekcję bo w posiewie wyszły mi grzyby :/

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, na początek gratuluję udanych wizyt.

Annielica no to może na porodówce się spotkamy :). Czy Twój lekarz przyjmuje w tym szpitalu?

Domi, rozważ zwolnienie. Z tego co wiem, tak jak pisały dziewczyny, pracodawca płaci za 33 dni, potem płaci zus.

Ja powoli też zaczynam się stresować przed wizytą, którą mam w piątek, bo właściwie codziennie boli mnie podbrzusze. Poza tym dokucza mi biodro i migreny. Od tygodnia już ledwo dawałam radę w pracy i dziś poszłam na rozmowę do szefowej. Ustaliłyśmy, że o ile lekarz dalej pozwoli mi pracować to do końca października będę przyjeżdżać na 5-6h (dotychczas było 9). Mocno mi ulżyło, bo już tak koło 14 i brzuch i biodro mi dokuczają i boję się wtedy o dziecko, na pracę też to korzystnie nie wpływało.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący jest tam zastępca ordynatora,ale nie chodzę do niego tam, tylko w innym gabinecie w innym mieście.
    A Ty gdzie chodzisz?;)
    Ale zbieg okooicznosci;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Marlena gratuluję udanej wizyty i córeczki :-) jakieś pomysły na imię już są?

Nie tyle pomysły co już wybrane nawet :-)
    Milena ma być podobno ;-)
    Jedyne które podoba nam sie obojgu, z innymi były jakieś 'ale'.
    Mąż chciał Aleksandre, a ja Klare albo Konstancje. No ale Konstancja cudowne imię ale jak to zdrabniać. Obawiam się że by wszyscy wołali Kostucha a to mało przyjemne ;-)

Kate84, domiii lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zusem to nie tak do końca bo jak firma ma powyżej bodajże 20 pracowników to wypłaty wynagrodzenia dokonuje pracodawca. Ja pracuje w dwóch małych firmach i mi płaci ZUS.

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Nie tyle pomysły co już wybrane nawet :-)
    Milena ma być podobno ;-)
    Jedyne które podoba nam sie obojgu, z innymi były jakieś 'ale'.
    Mąż chciał Aleksandre, a ja Klare albo Konstancje. No ale Konstancja cudowne imię ale jak to zdrabniać. Obawiam się że by wszyscy wołali Kostucha a to mało przyjemne ;-)

Ja bym chyba wołała Nastka :) Kostucha mi w ogóle przez myśl nie przeszła, nie wiem skąd takie skojarzenie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bardzo ciężko wybrać imię dla chłopca. W sumie Maciej jest ładne ale tyle Maćkòw dookoła. Ojciec cały czas uparty na Frania i chyba nie dopuści☺

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Z tym zusem to nie tak do końca bo jak firma ma powyżej bodajże 20 pracowników to wypłaty wynagrodzenia dokonuje pracodawca. Ja pracuje w dwóch małych firmach i mi płaci ZUS.

No ja pracuje w malej firmie 5-osobowej..
    i niezależnie od długości zwolnienia zawsze płaci Ci ZUS?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w większej firmie pracodawca stale wypłaca środki na konto, ale po 33 dniach realne koszty ponosi zus (zus rozlicza się z pracodawcą, a nie z Tobą). W małej firmie na początku wypłaca pracodawca, a po 33 dniach Zus bezpośrednio pracownikowi.

Anielica, rzeczywiście śmiesznie się złożyło :). Ja chodzę do EnelMedu i mój lekarz nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale od 3 trymestru planuję dodatkowe wizyty u lekarza ze Św. Anny, ale jeszcze nie wiem u jakiego. Twoja ciąża jest o tydzień starsza, a mnie czeka nieco wcześniejsze cc, więc być może naprawdę się spotkamy.

domiii, Renka88, baassiia lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby fajnie, ale nie wiadomo jak rozpoznamy ze to my ;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja pisząc to miałam na myśli wpłatę na konto :) Nie zaglebialam się dalej :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, po Twoim filmie wiem jak wyglądasz i jak brzmisz:P. No i znam rok urodzenia. A zresztą gdybyś chciała to możemy się wcześniej umówić. Jestem pierwszą ciężarówką w moim gronie i staram się nie sprawiać wrażenia "teraz tylko ciąża jej w głowie", więc jestem otwarta na nowe znajomości:)

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ