X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Domii Zus płaci chyba powyżej 33 dni, ale nie musi być ciągłość tylko w roku kalendarzowym musi się uzbierać ta ilość dni. Ja w styczniu chorowałam i jak w lipcu poszłam na L4 to po 10 dniach już płacił ZUS

Zgadzam się z tą Panią. Przynajmniej ja mam takie same informacje.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    Ja juz jakis czas po wizycie, wszystko ok :-)
    Malutka (!) waży jakieś 150 gram czy 160 coś. Z tego wszystkiego zapomniałam ile dokładnie :-D

anie93lica, A.Kasia, Karka, domiii, Kate84, d'nusia, paola87, kleo2426, Lula_w, Est, M+M+?, kateee, Mania1718, wiewiórka17, krówka_muffka, anitka19953, Izoleccc, baassiia, 26Asia, She86, ksanka, skowroneczka87, Madzialena90, Kajola lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka :)) gratulacje

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Hej hej :-)
    Ja juz jakis czas po wizycie, wszystko ok :-)
    Malutka (!) waży jakieś 150 gram czy 160 coś. Z tego wszystkiego zapomniałam ile dokładnie :-D

No w końcu dziewczynka :) Bardzo dobrze, bo przewaga facetów jest na tym forum miażdząca :D

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czego zależy waga dziecka?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele czynników, przyjmowane witaminy, waga mamy (w tym przypadku nadwaga czy też niedowaga),cukrzyca w ciąży, itp

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    ksanka - tak myślałam, że Cię zostawią. Na wyniki posiewu czeka się około 2-3 dni a muszą mieć wynik zanim postanowią czy zakładać pessar/szew. Przynajmniej możesz leżeć i pachnieć a jedzenie mimo, że kiepskie to chociaż podane "do łóżka" ;) Będzie dobrze! Myślimy o Tobie cały czas <3
    Kasiu jak ty dużo wiesz, jesteś dla mnie skarbnica wiedzy ciążowej.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratuluję udanej wizyty i córeczki :-) jakieś pomysły na imię już są?

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu jak ty dużo wiesz, jesteś dla mnie skarbnica wiedzy ciążowej.
    Mam pojęcie tylko o tym z czym sama miałam styczność, ale i mi czasem zdarza się pomylić ;) Tak więc nie traktujcie moich wpisów jako pewnik. Sama mam mieć za miesiąc zakładany pessar a w międzyczasie muszę wyleczyć infekcję bo w posiewie wyszły mi grzyby :/

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, na początek gratuluję udanych wizyt.

Annielica no to może na porodówce się spotkamy :). Czy Twój lekarz przyjmuje w tym szpitalu?

Domi, rozważ zwolnienie. Z tego co wiem, tak jak pisały dziewczyny, pracodawca płaci za 33 dni, potem płaci zus.

Ja powoli też zaczynam się stresować przed wizytą, którą mam w piątek, bo właściwie codziennie boli mnie podbrzusze. Poza tym dokucza mi biodro i migreny. Od tygodnia już ledwo dawałam radę w pracy i dziś poszłam na rozmowę do szefowej. Ustaliłyśmy, że o ile lekarz dalej pozwoli mi pracować to do końca października będę przyjeżdżać na 5-6h (dotychczas było 9). Mocno mi ulżyło, bo już tak koło 14 i brzuch i biodro mi dokuczają i boję się wtedy o dziecko, na pracę też to korzystnie nie wpływało.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący jest tam zastępca ordynatora,ale nie chodzę do niego tam, tylko w innym gabinecie w innym mieście.
    A Ty gdzie chodzisz?;)
    Ale zbieg okooicznosci;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Marlena gratuluję udanej wizyty i córeczki :-) jakieś pomysły na imię już są?

Nie tyle pomysły co już wybrane nawet :-)
    Milena ma być podobno ;-)
    Jedyne które podoba nam sie obojgu, z innymi były jakieś 'ale'.
    Mąż chciał Aleksandre, a ja Klare albo Konstancje. No ale Konstancja cudowne imię ale jak to zdrabniać. Obawiam się że by wszyscy wołali Kostucha a to mało przyjemne ;-)

Kate84, domiii lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zusem to nie tak do końca bo jak firma ma powyżej bodajże 20 pracowników to wypłaty wynagrodzenia dokonuje pracodawca. Ja pracuje w dwóch małych firmach i mi płaci ZUS.

domiii lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Nie tyle pomysły co już wybrane nawet :-)
    Milena ma być podobno ;-)
    Jedyne które podoba nam sie obojgu, z innymi były jakieś 'ale'.
    Mąż chciał Aleksandre, a ja Klare albo Konstancje. No ale Konstancja cudowne imię ale jak to zdrabniać. Obawiam się że by wszyscy wołali Kostucha a to mało przyjemne ;-)

Ja bym chyba wołała Nastka :) Kostucha mi w ogóle przez myśl nie przeszła, nie wiem skąd takie skojarzenie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bardzo ciężko wybrać imię dla chłopca. W sumie Maciej jest ładne ale tyle Maćkòw dookoła. Ojciec cały czas uparty na Frania i chyba nie dopuści☺

• domiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Z tym zusem to nie tak do końca bo jak firma ma powyżej bodajże 20 pracowników to wypłaty wynagrodzenia dokonuje pracodawca. Ja pracuje w dwóch małych firmach i mi płaci ZUS.

No ja pracuje w malej firmie 5-osobowej..
    i niezależnie od długości zwolnienia zawsze płaci Ci ZUS?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w większej firmie pracodawca stale wypłaca środki na konto, ale po 33 dniach realne koszty ponosi zus (zus rozlicza się z pracodawcą, a nie z Tobą). W małej firmie na początku wypłaca pracodawca, a po 33 dniach Zus bezpośrednio pracownikowi.

Anielica, rzeczywiście śmiesznie się złożyło :). Ja chodzę do EnelMedu i mój lekarz nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale od 3 trymestru planuję dodatkowe wizyty u lekarza ze Św. Anny, ale jeszcze nie wiem u jakiego. Twoja ciąża jest o tydzień starsza, a mnie czeka nieco wcześniejsze cc, więc być może naprawdę się spotkamy.

domiii, Renka88, baassiia lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby fajnie, ale nie wiadomo jak rozpoznamy ze to my ;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja pisząc to miałam na myśli wpłatę na konto :) Nie zaglebialam się dalej :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, po Twoim filmie wiem jak wyglądasz i jak brzmisz:P. No i znam rok urodzenia. A zresztą gdybyś chciała to możemy się wcześniej umówić. Jestem pierwszą ciężarówką w moim gronie i staram się nie sprawiać wrażenia "teraz tylko ciąża jej w głowie", więc jestem otwarta na nowe znajomości:)

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ