Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Dziewczyny pomóżcie... jestem przeziębiona już tydzień, najpierw leczyłam się domowymi sposobami , ale nic nie podziałało. Przedwczoraj byłam u lekarza i zalecił na gardło Prenalen Gardło, więc ok, ale na katar spray OTRIVIN. Wyraźnie powiedział, że działa on miejscowo i nie szkodzi dziecku, tym bardziej na tym etapie ciąży (jutro zaczynam 15 tydzień). To samo powtórzyła farmaceutka u której kupowałam leki. Przynosi mi on niesamowitą ulgę, ale wczoraj pokorciło mnie przeczytać jego ulotkę i jest napisane : Przed zastosowaniem leku będąc w ciąży należy się poradzić lekarza. NIE NALEŻY ZAŻYWAĆ LEKU W TRAKCIE CIĄŻY.
Zgłupiałam... Lekarz, farmaceutka i internet mówią, że ok, a na ulotce coś takiego...
Nie obawiaj się, większość leków ma w ulotce ostrzeżenie przed zażywaniem w ciąży. To po prostu dla ich zabezpieczenia prawnego, w razie jakby komuś zaszkodziło i chciałby wnieść sprawę przeciwko koncernowi. Jeśli lekarz i farmaceuta twierdzą, że możesz brać to bierz. Mniej zaszkodzi miejscowy spray do nosa, niż długotrwała infekcja organizmu -
Niecierpliwa, myślę, że lekarz wiedział co robi, ale jeśli się martwisz to zadzwoń do ginekologa. Z tego co wiem część leków do nosa jest zabronione, bo obkurczają śluzówkę, ale nie tylko nosa, również macicy. Ale nie wiem czy dotyczy to Otrivinu i czy jest problemem w 2 trymestrze.
-
Robaczek89 wrote:Niecierpliwa, myślę, że lekarz wiedział co robi, ale jeśli się martwisz to zadzwoń do ginekologa. Z tego co wiem część leków do nosa jest zabronione, bo obkurczają śluzówkę, ale nie tylko nosa, również macicy. Ale nie wiem czy dotyczy to Otrivinu i czy jest problemem w 2 trymestrze.
Lekarz powiedział , że działa miejscowo, więc trzeba by było, albo go dużo sobie zażyć, albo bezpośrednio na macicę nim zadziałać - cóż ma humor
Ehh chyba za bardzo w ogóle panikuje... To moja pierwsza ciąża i cały czas się wszystkim stresuje...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Gratuluje wszystkim wczorajszych udanych wizyt i zdrowych maluszków.
Trzymam kciuki za dzisiejsze
Ja dzisiaj wstałam po 6 bo Filipek na 8 do szkoły. Jestem już po kawce śniadanku i normalnie czuję że zasypiam.
Życzę miłego dniaA.Kasia, Mania1718, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Witam się w 14 tygodniu i II trymestrze!
Przeziębiłam sięi teraz mam problem ze sobą, leczę się cytryną, imbirem,czosnkiem i miodem (miód to duże poświęcenie bo nienawidzę tego ohydztwa z całego serca i tylko dla dzidzi jakoś jestem w stanie to przełknąć). Na chwilę obecną nic to nie pomaga.
Katar obecny, gardło i głowa nadal bolą, pocieszające jet to, że nie mam gorączki.Mania1718, Madzialena90, Karolina@, Lula_w, Kokaina, 26Asia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek dziewczyny
Witam siebie w 15 tygodniu:) Dziś też wstałam z bólem głowy ale kawusia z mleczkiem pomogła, teraz czas ogarnąć siebie i ruszyć na jakieś małe zakupy
Za dwa tygodnie wizyta. Wczoraj zamówiliśmy pierwsza paczuszkę z butelkami paczka pampersów i smoczkami dla maleństwa:) I licytowałam laktator elektryczny na allegro i wygrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 09:51
Mania1718, Madzialena90, krówka_muffka, Kajola, A.Kasia, Karolina@, Lula_w, Kokaina, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
A.Kasia przepraszam Cię niezmiernie, że musiałaś czekać wczoraj.
Ja również padłam... samo badanie USG trwało ponad pół godziny... maleństwo nie chciało za bardzo współpracować niestety i trzeba było je pobudzać do zmiany pozycji, bo odwróciło się pleckami i miało na Nas wywalone
Ale do rzeczy:
CRL - 77,2 (maleństwo starsze według USG o 5 dni)
serducho bije 153/min.
Zarys kości czaszki, kręgosłupa i kończyn prawidłowy.
Przezierność karku 1.6 mm
NB - obecne
Kosmówka prawidłowo wykształcona bez cech odklejania i krwiaka.
Żołądek, nerki, pęcherz, itd. - wszystko w najlepszym porządku
A więc dziecię rośnie sobie zdrowoi pan doktor ma pewne przypuszczenia co do płci ale nie chciał powiedzieć, dopiero jak mu powiedziałam, że ja również takowe mam (na chłopca) to się uśmiechnął znacząco. Ale póki co nie nastawiamy się, na kolejnej wizycie określi dopiero płeć, bo wiadomo, że jeszcze trochę za wcześnie.
Następna wizyta za miesiąc, czyli 22.10.2015r
Od dziś zmniejszona dawkę Duphastonu biorę, 2x1 i jeśli będzie wszystko ok i wybiorę resztę tabletek to już z niego zejdziemy całkiem.
Troszkę kiepsko u mnie z żelazemi muszę się posuplementować. Mam nadzieję, że wyniki poprawią się po zażywaniu od jutra Femibion Natal 2 PLUS
Wkleiła bym Wam zdjęcie maleństwa ale nie wiem jak...domiii, Mania1718, A.Kasia, Madzialena90, ksanka, Est, Kajola, muminka83, Karolina@, krówka_muffka, Karmelek211, Hannia123, Lula_w, kateee, Lilou1984, Vincent, skowroneczka87, Kokaina, 26Asia, She86, Kate84, Izoleccc, d'nusia, anie93lica, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny pomóżcie... jestem przeziębiona już tydzień, najpierw leczyłam się domowymi sposobami , ale nic nie podziałało. Przedwczoraj byłam u lekarza i zalecił na gardło Prenalen Gardło, więc ok, ale na katar spray OTRIVIN. Wyraźnie powiedział, że działa on miejscowo i nie szkodzi dziecku, tym bardziej na tym etapie ciąży (jutro zaczynam 15 tydzień). To samo powtórzyła farmaceutka u której kupowałam leki. Przynosi mi on niesamowitą ulgę, ale wczoraj pokorciło mnie przeczytać jego ulotkę i jest napisane : Przed zastosowaniem leku będąc w ciąży należy się poradzić lekarza. NIE NALEŻY ZAŻYWAĆ LEKU W TRAKCIE CIĄŻY.
Zgłupiałam... Lekarz, farmaceutka i internet mówią, że ok, a na ulotce coś takiego... -
nick nieaktualnykofeinka - super wieści
Bardzo się cieszę! No i czekamy na fotkę malucha
Ja korzystam z www.tinypic.pl
Czy ktoś jeszcze został z pierwszym badaniem prenatalnym, czy kofeinka była ostatnia? Śmiesznie wychodzi, bo część z nas robi dopiero badanie I trymestru a tu zaraz się rozpoczną połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:00
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:A ja nie śpię od 3.00 bo oglądałam siatkówkę polaków....średnio było warto niestety....
Taa słyszałam że przerypali dzwonił do mnie tata który tez wstał o 3 specjalnie żeby obejrzeć
Ja nie lubię sportu oglądać, jakoś mnie to nigdy nie kręciło -
nick nieaktualny