Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:Ja mogę normalnie wychodzić
na l4 mam wpisaną 2 czyli "chory może chodzić"
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualny
-
aaagaaatka wrote:
Kochana, co tak tanio te ciuszki? -
No tanio właśnie, jakaś promocja. Piszą, że dobrej jakości, z polskiej bawełny ze wszystkimi certyfikatami. Zobaczymy jak przyjdą
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Lula_w wrote:Ja od mojej lekarki dostawałam z 2 i mówiła, że spokojnie mogę wychodzić z domu
Co lekarz to inna opinia
Dokładnie to samo usłyszałam od mojego lekarza.
Dziewczyny od kiedy to ciężarne są zamykane w domu, że na spacer nawet nie mogą wyjść?? przecież spacery po świeżym powietrzu są dla nas zbawienne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:49
kleo2426, Lula_w, Karka lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Dzień dobry
Ja się z łóżka do jutrzejszej wizyty nie ruszam! Jest trochę lepiej, w nocy puściły mi te skurcze prawie całkowicie, ale biorę 3x2 nospę póki co...
Dziewczyny, które są na zwolnieniach - macie takie, że możecie wychodzić normalnie z domu czy raczej nie? Bo tak siedzieć non stop to oszaleć można
No to dobrze :*
Kochana, ja mam niby, że mogę chodzić, ale to i tak nie oznacza, że można sobie wyjeżdżać to znaczy, że można iść do apteki, sklepu itp.
Ale ZUS raczej takich osób nie sprawdza. Lubią sprawdzać ciężarne, które mają L4 leżące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:49
domiii, Martita88 lubią tę wiadomość
-
aaagaaatka wrote:No tanio właśnie, jakaś promocja. Piszą, że dobrej jakości, z polskiej bawełny ze wszystkimi certyfikatami. Zobaczymy jak przyjdą
Agatko, poproszę opinię o tych ciuszkach jak już je dostaniesz. Poczytałam o tej firmie i ma bardzo dobre opinie. Ceny fantastyczne, wiec może się skuszę. -
Magda lena wrote:No to dobrze :*
Kochana, ja mam niby, że mogę chodzić, ale to i tak nie oznacza, że można sobie wyjeżdżać to znaczy, że można iść do apteki, sklepu itp.
Ale ZUS raczej takich osób nie sprawdza. Lubią sprawdzać ciężarne, które mają L4 leżące.
ale jak napisała Kleo - w weekendy ZUS nie pracuje, więc na weekend można wyjechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:53
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:wow! od razu na 2 miesiące? to tak można? a mogę zapytać z jakiego powodu?
No też się zdziwiłam, a zauważyłam dopiero na następny dzień także nawet nie zdążyłam spytać dlaczego tak długo, a skoro na tyle dostałam to widocznie można
Ja pracuje w sklepie "Żabka" zmiany długie i cały czas na nogach, dostawy towaru itd więc może dlatego.Lekarz na pierwszej wizycie pytał gdzie pracuję i jak mu powiedziałam, to powiedział że jak będzie mi ciężko to mam powiedzieć i napisze zwolnienie. Skarżyłam się na ból kręgosłupa bo mam faktycznie z tym problem, jedno poronienie za mną. Bez żadnego ale dostałam L4 -
domiii wrote:Dzień dobry
Ja się z łóżka do jutrzejszej wizyty nie ruszam! Jest trochę lepiej, w nocy puściły mi te skurcze prawie całkowicie, ale biorę 3x2 nospę póki co...
Dziewczyny, które są na zwolnieniach - macie takie, że możecie wychodzić normalnie z domu czy raczej nie? Bo tak siedzieć non stop to oszaleć można[QUOTE/]
Ja mam chodzace i pttalam pani w zus jak to wyglada... Jako ze ja mam ze wzgledu na warunki pracy to moge isc do sklepu na spacer cZy do lekarza... Jesli mnie nie bedzie w czasie kontroli to dostane termin zgloszenia sie do zus w celu weryfikacji nieobecnosci... -
kleo2426 wrote:No też się zdziwiłam, a zauważyłam dopiero na następny dzień także nawet nie zdążyłam spytać dlaczego tak długo, a skoro na tyle dostałam to widocznie można
Ja pracuje w sklepie "Żabka" zmiany długie i cały czas na nogach, dostawy towaru itd więc może dlatego.Lekarz na pierwszej wizycie pytał gdzie pracuję i jak mu powiedziałam, to powiedział że jak będzie mi ciężko to mam powiedzieć i napisze zwolnienie. Skarżyłam się na ból kręgosłupa bo mam faktycznie z tym problem, jedno poronienie za mną. Bez żadnego ale dostałam L4
Ja jestem na zwolnieniu od samego początku, czyli od 6 tyg. Większość znajomych oraz rodzina krytykuje to, ale ja pracuje w McDonald's jako instruktor i gdy lekarz to usłyszał od razu wystawił L4.
Większość pomyśli, że to żadna praca, ale jest strassznie dużo roboty, po 10-12 h na nogach, robimy dostawy, a co najważniejsze pracujemy na czas co się wiążę ze stresem i cały czas bieganiem to tu to tam ;/
U nas każda dziewczyna w ciąży idzie na L4 już na samym początkukleo2426 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny znalazłam w końcu przydatne informacje, co do Otrivinu. Nie należy go brać w ciąży, gdyż naczynia w ciąży są ukrwione bardziej, efekt zatkanego nosa jest normalny na tym etapie ciąży, a te leki mogą powodować uzależnienie, a także wręcz przeciwnie do tego jak mają działać - mogą zwiększyć katar.
Zobaczę jak będzie jutro, jeżeli nic nie przejdzie to zostawię ten lek i chyba znów wybiorę się do lekarza...
To tak na zakończenie tego wątkuShe86 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Lula_w wrote:Niecierpliwa ja na studiach dorabiałam sobie w macu
Oj był niezły zapierdziel.
Ja też studiuje zaocznie, dlatego ta praca mi odpowiadała bo nie robią problemu z wolnym
To mówisz , że zapierdziel już był kiedyś , a teraz jest jeszcze gorzej przez ten nowy system...
Synuś Antoś - 23.03.2016r.