Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    A i jeszcze jedno co co kontroluja pracuja na zmiany mnie odwiedzili o 18...

hmm to zmienia postać rzeczy...
    a odwiedzili Cię w tej ciąży? Zastali Cię? Jak wygląda taka wizyta?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hmm to zmienia postać rzeczy...
    a odwiedzili Cię w tej ciąży? Zastali Cię? Jak wygląda taka wizyta?
    odwiedzili i nie zastali bo byłam na zakupach. wróciłam do domu była kartka że mam sie zgłosic w ciągu 7 dni w celu wyjaśnienia to zabrałam paragon i tyle a że kupowałam jedzenie i rzeczy dla malucha to nic nie powiedzieli...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo że musisz kupić rzeczy dla dziecka a nie wszystko masz pod blokiem wiec trzeba sie ruszyć do sklepu ale warto mieć jakieś potwierdzenie że nie pojechałaś sobie na wycieczke...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chore ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana za cenne informacje :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    chore ;]
    ale prawdziwe ta Kobieta co u mnie była powiedziała że jest różnica czy masz l4 ze względu na warunki pracy czy na zagrożoną ciążę...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ale prawdziwe ta Kobieta co u mnie była powiedziała że jest różnica czy masz l4 ze względu na warunki pracy czy na zagrożoną ciążę...

a mianowicie?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam swoją firmę, i mnie to dopiero będą kontrolować, pewnie w dodatku podważać prowadzenie działalności byleby nie wypłacać pieniędzy, no ale firmę mam 3 lata, więc mam nadzieję że przejdzie bez obaw.

Ja jestem fotografem dziecięcym i noworodkowym, i o ile podnoszenie noworodków to nie problem bo one z reguły ważą max.4 kg, to np. jak przyjdzie roczniak na sesję roczkową biegający i uciekający to jednak trochę go muszę podnosić. Ja zaraz po zwolnieniu planuję jechać nad morze, i po prostu złożę oświadczenie że lekarz zalecił zmianę klimatu itp.
    Tak jak pisała któraś wyżej - jeśli nie zastaną trzeba wyjaśnić, gorzej jak zastaną w Wy pracujecie czy przebywanie w miescu pracy - to gorzej.

Właśnie skończyłam robić ravioli w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami - pyyychota!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:42

She86 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zatkany nos to polecam paròwki z szałwi lub rumianku. Ją miałam całe zatoki zapchane, nos i dzięki paròwkom udrożniłam je całą wydzielina mi zeszła. Przyniosło ulgę na parę godzin.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej śliczne zdjęcia dziewczyny.
    Ja już po usg.
    Szyjka dalej 26mm z małym lekiem od wewnątrz. Najważniejsze nie jest gorzej.
    Dzidzius urosl ale wymiarów nie znam ;) tylko potwierdza 17 tydzień.
    Serduszko ładnie bije fhr-140.
    Teraz czekam na dalsze zalecenia i wyniki badań.
    I odpoczywam!

Madzialena90, Kokaina, ona., Mania1718, nick nieaktualny, domiii, muminka83, She86, Kajola, kateee, Lula_w, Kate84, nick nieaktualny, Karolina@, nick nieaktualny, nick nieaktualny, anie93lica, krówka_muffka, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ale jak napisała Kleo - w weekendy ZUS nie pracuje, więc na weekend można wyjechać ;)
    oj zdziwiłybyście się kontrolą w sobotę, albo późnym popołudniem...
    Wiem coś o tym.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czy to duży grzech przelezec cały dzień w łóżku?
    Pobolewa mnie gardło, zatkało nos i ogólne zmęczenie - chyba przewialo mnie na wczorajszym spacerze :(

Ksanka, najważniejsze że serduszko bije jak dzwon , czyli z dzidzia wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:48

ksanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja jestem fotografem dziecięcym i noworodkowym

MeAmerie gdzie można pooglądać Twoje zdjęcia dzieciaczków? Myślę, że niejedna z Nas chętnie poogląda, a i może, któraś się skusi :)

nick nieaktualny, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzidzia ok tylko teraz muszę bardziej uważać dbać i lenic się!

Kokaina lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    a mianowicie?
    jesli na warunki pracy ( tak jak u mnie opary metali ciężkich) to możesz spokojnie iść na spacer jeśli jest to ciąża zagrożona i lekarz w karcie jasno nie napisze że wskazane są spacery to wyjście jedynie po zakupy żywnościowy lub do lekarza... a też dużo zależy od osoby kontrolującej...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłącza się też bym chętnie po oglądała☺

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    oj zdziwiłybyście się kontrolą w sobotę, albo późnym popołudniem...
    Wiem coś o tym.

czyżbyś miała kontrolę właśnie w weekend?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    MeAmerie gdzie można pooglądać Twoje zdjęcia dzieciaczków? Myślę, że niejedna z Nas chętnie poogląda, a i może, któraś się skusi :)

Mam 2 strony internetowe, ale adres raczej tylko na priv. Jestem tutaj incognito, a już raz zdarzyło mi się że zostałam wytropiona....mogę pokazać Wam wczorajszą kruszynke którą fotografowałam, zaledwie 11 dni 2950 kg :)

6068fffb0c47ce29m.jpg

Magda lena, She86, Kajola, nick nieaktualny, Kate84, nick nieaktualny, Tunia.a, Karolina@, 26Asia, nick nieaktualny, anie93lica, M+M+?, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meamerie wysłałam zapro poprosze linka:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zlinczujcie mnie ale jestem zdania, że bardzo dobrze że kontrolują. Jest różnica pomiędzy pójściem na l4 z przyczyn typu zagrożona ciąża, bardzo złe samopoczucie, uciążliwe bądź niebezpieczne warunki pracy, itd a zwykłym lenistwem i naciąganiem na kasę. Z czegoś te kontrole wynikają, kiedyś ich nie było ale nastała "moda" na l4 w ciąży i dużo osób to wykorzystuje. Ja znam mnóstwo dziewczyn, które zaraz po zajściu w ciążę idą na zwolnienie mimo świetnego samopoczucia i żadnych dolegliwości, pracując w biurze bądź przy jakiejś innej "lekkiej" pracy. Później taka kobieta biega po sklepach czy na spotkania z koleżankami i ma wszystko w nosie a inna, która faktycznie ma pełne uprawnienia do skorzystania z l4 ma z tym problem. Niektórzy lekarze już niechętnie dają zwolnienia, nawet jeśli są ku temu przesłanki, bo boją się kontroli - tak, oni też je mają. Niektórzy pracodawcy źle patrzą na kobiety idące na zwolnienie właśnie z powodu tych przypadków, które wykorzystują tę możliwość. Później taka niczemu winna kobieta, którą życie zmusiło do skorzystania z l4 jest zwalniana po powrocie do pracy bądź jest narażona na nieprzyjemności. Ja np często w poprzedniej ciąży słyszałam, że ciąża to nie choroba, żeby zwolnienie brać a zagrożone ciąże w szpitalu leżą a nie w domu. No niestety - takie ludzie mają skojarzenia i skądś się to bierze. Mój szef też długo nie wierzył w moje problemy ciążowe, dopiero jak przyszłam z papierami do macierzyńskiego po przedwczesnym porodzie to mu się głupio zrobiło.

Nie zrozumcie mnie źle, rozumiem np l4 w przypadku pracy w szkole/innych placówkach wychowawczych (dzieci roznoszą różne choroby a w ciąży każda jest niebezpieczna), miejscu, gdzie musimy np wchodzić kilka pięter po schodach (wiadomo, wysiłek jest niewskazany). W przypadku dalekich dojazdów do pracy bądź też pracy w takich miejscach, które wymuszają na nas przebywanie w szkodliwych/męczących warunkach i pracodawca nie ma możliwości zapewnić nam innego miejsca bądź zakresu wykonywania obowiązków. Rozumiem też, że rzadko jest możliwość pracy do końca ciąży no bo brzuch rośnie i w pewnym momencie ogranicza i utrudnia nam wiele czynności. Ale jeśli kobieta pracuje dajmy na to w biurze, ma mało uciążliwą pracę, dobre warunki, czuje się dobrze i nic jej nie dolega no to nie rozumiem kiedy niemal w dniu testu ciążowego leci po zwolnienie.

Takie jest moje zdanie, proszę - nie bijcie ;)

MeAmerie, Est, Martita88, muminka83, Karolina@, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ