X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    A i jeszcze jedno co co kontroluja pracuja na zmiany mnie odwiedzili o 18...

hmm to zmienia postać rzeczy...
    a odwiedzili Cię w tej ciąży? Zastali Cię? Jak wygląda taka wizyta?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hmm to zmienia postać rzeczy...
    a odwiedzili Cię w tej ciąży? Zastali Cię? Jak wygląda taka wizyta?
    odwiedzili i nie zastali bo byłam na zakupach. wróciłam do domu była kartka że mam sie zgłosic w ciągu 7 dni w celu wyjaśnienia to zabrałam paragon i tyle a że kupowałam jedzenie i rzeczy dla malucha to nic nie powiedzieli...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo że musisz kupić rzeczy dla dziecka a nie wszystko masz pod blokiem wiec trzeba sie ruszyć do sklepu ale warto mieć jakieś potwierdzenie że nie pojechałaś sobie na wycieczke...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chore ;]

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana za cenne informacje :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    chore ;]
    ale prawdziwe ta Kobieta co u mnie była powiedziała że jest różnica czy masz l4 ze względu na warunki pracy czy na zagrożoną ciążę...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ale prawdziwe ta Kobieta co u mnie była powiedziała że jest różnica czy masz l4 ze względu na warunki pracy czy na zagrożoną ciążę...

a mianowicie?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam swoją firmę, i mnie to dopiero będą kontrolować, pewnie w dodatku podważać prowadzenie działalności byleby nie wypłacać pieniędzy, no ale firmę mam 3 lata, więc mam nadzieję że przejdzie bez obaw.

Ja jestem fotografem dziecięcym i noworodkowym, i o ile podnoszenie noworodków to nie problem bo one z reguły ważą max.4 kg, to np. jak przyjdzie roczniak na sesję roczkową biegający i uciekający to jednak trochę go muszę podnosić. Ja zaraz po zwolnieniu planuję jechać nad morze, i po prostu złożę oświadczenie że lekarz zalecił zmianę klimatu itp.
    Tak jak pisała któraś wyżej - jeśli nie zastaną trzeba wyjaśnić, gorzej jak zastaną w Wy pracujecie czy przebywanie w miescu pracy - to gorzej.

Właśnie skończyłam robić ravioli w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami - pyyychota!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:42

She86 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zatkany nos to polecam paròwki z szałwi lub rumianku. Ją miałam całe zatoki zapchane, nos i dzięki paròwkom udrożniłam je całą wydzielina mi zeszła. Przyniosło ulgę na parę godzin.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej śliczne zdjęcia dziewczyny.
    Ja już po usg.
    Szyjka dalej 26mm z małym lekiem od wewnątrz. Najważniejsze nie jest gorzej.
    Dzidzius urosl ale wymiarów nie znam ;) tylko potwierdza 17 tydzień.
    Serduszko ładnie bije fhr-140.
    Teraz czekam na dalsze zalecenia i wyniki badań.
    I odpoczywam!

Madzialena90, Kokaina, ona., Mania1718, A.Kasia, domiii, muminka83, She86, Kajola, kateee, Lula_w, Kate84, kleo2426, Karolina@, Izoleccc, d'nusia, anie93lica, krówka_muffka, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ale jak napisała Kleo - w weekendy ZUS nie pracuje, więc na weekend można wyjechać ;)
    oj zdziwiłybyście się kontrolą w sobotę, albo późnym popołudniem...
    Wiem coś o tym.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czy to duży grzech przelezec cały dzień w łóżku?
    Pobolewa mnie gardło, zatkało nos i ogólne zmęczenie - chyba przewialo mnie na wczorajszym spacerze :(

Ksanka, najważniejsze że serduszko bije jak dzwon , czyli z dzidzia wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:48

ksanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja jestem fotografem dziecięcym i noworodkowym

MeAmerie gdzie można pooglądać Twoje zdjęcia dzieciaczków? Myślę, że niejedna z Nas chętnie poogląda, a i może, któraś się skusi :)

Anetq, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzidzia ok tylko teraz muszę bardziej uważać dbać i lenic się!

Kokaina lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    a mianowicie?
    jesli na warunki pracy ( tak jak u mnie opary metali ciężkich) to możesz spokojnie iść na spacer jeśli jest to ciąża zagrożona i lekarz w karcie jasno nie napisze że wskazane są spacery to wyjście jedynie po zakupy żywnościowy lub do lekarza... a też dużo zależy od osoby kontrolującej...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłącza się też bym chętnie po oglądała☺

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    oj zdziwiłybyście się kontrolą w sobotę, albo późnym popołudniem...
    Wiem coś o tym.

czyżbyś miała kontrolę właśnie w weekend?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    MeAmerie gdzie można pooglądać Twoje zdjęcia dzieciaczków? Myślę, że niejedna z Nas chętnie poogląda, a i może, któraś się skusi :)

Mam 2 strony internetowe, ale adres raczej tylko na priv. Jestem tutaj incognito, a już raz zdarzyło mi się że zostałam wytropiona....mogę pokazać Wam wczorajszą kruszynke którą fotografowałam, zaledwie 11 dni 2950 kg :)

6068fffb0c47ce29m.jpg

Magda lena, She86, Kajola, A.Kasia, Kate84, kleo2426, Tunia.a, Karolina@, 26Asia, d'nusia, anie93lica, M+M+?, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meamerie wysłałam zapro poprosze linka:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zlinczujcie mnie ale jestem zdania, że bardzo dobrze że kontrolują. Jest różnica pomiędzy pójściem na l4 z przyczyn typu zagrożona ciąża, bardzo złe samopoczucie, uciążliwe bądź niebezpieczne warunki pracy, itd a zwykłym lenistwem i naciąganiem na kasę. Z czegoś te kontrole wynikają, kiedyś ich nie było ale nastała "moda" na l4 w ciąży i dużo osób to wykorzystuje. Ja znam mnóstwo dziewczyn, które zaraz po zajściu w ciążę idą na zwolnienie mimo świetnego samopoczucia i żadnych dolegliwości, pracując w biurze bądź przy jakiejś innej "lekkiej" pracy. Później taka kobieta biega po sklepach czy na spotkania z koleżankami i ma wszystko w nosie a inna, która faktycznie ma pełne uprawnienia do skorzystania z l4 ma z tym problem. Niektórzy lekarze już niechętnie dają zwolnienia, nawet jeśli są ku temu przesłanki, bo boją się kontroli - tak, oni też je mają. Niektórzy pracodawcy źle patrzą na kobiety idące na zwolnienie właśnie z powodu tych przypadków, które wykorzystują tę możliwość. Później taka niczemu winna kobieta, którą życie zmusiło do skorzystania z l4 jest zwalniana po powrocie do pracy bądź jest narażona na nieprzyjemności. Ja np często w poprzedniej ciąży słyszałam, że ciąża to nie choroba, żeby zwolnienie brać a zagrożone ciąże w szpitalu leżą a nie w domu. No niestety - takie ludzie mają skojarzenia i skądś się to bierze. Mój szef też długo nie wierzył w moje problemy ciążowe, dopiero jak przyszłam z papierami do macierzyńskiego po przedwczesnym porodzie to mu się głupio zrobiło.

Nie zrozumcie mnie źle, rozumiem np l4 w przypadku pracy w szkole/innych placówkach wychowawczych (dzieci roznoszą różne choroby a w ciąży każda jest niebezpieczna), miejscu, gdzie musimy np wchodzić kilka pięter po schodach (wiadomo, wysiłek jest niewskazany). W przypadku dalekich dojazdów do pracy bądź też pracy w takich miejscach, które wymuszają na nas przebywanie w szkodliwych/męczących warunkach i pracodawca nie ma możliwości zapewnić nam innego miejsca bądź zakresu wykonywania obowiązków. Rozumiem też, że rzadko jest możliwość pracy do końca ciąży no bo brzuch rośnie i w pewnym momencie ogranicza i utrudnia nam wiele czynności. Ale jeśli kobieta pracuje dajmy na to w biurze, ma mało uciążliwą pracę, dobre warunki, czuje się dobrze i nic jej nie dolega no to nie rozumiem kiedy niemal w dniu testu ciążowego leci po zwolnienie.

Takie jest moje zdanie, proszę - nie bijcie ;)

MeAmerie, Est, Martita88, muminka83, Karolina@, d'nusia lubią tę wiadomość

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ