Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jako mój kaprys mam wybrany tylko do fotelika kremowy haftowany tego typu:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5369648917&reco_id=528b60d1-61e1-11e5-9cbc-fa163efa8923&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9
no ale do wózka by sie przydał większy tymbardziej że planujemy ten wózek używać do końca... -
Martita88 wrote:Kasiu ja też przyznaje rację nawet w 200%! Prawda jest taka, że przez głupotę procenta cierpi ogół, ale niestety zawsze tak będzie i nie mamy na to zbytniego wpływu
ja uwielbiam swoją pracę i bardzo dobrze mi się pracuje, ale po rewelacjach z krwawieniem i bólami odpuszczam (napisała ta co siedzi na L4 w pracy)
cały miesiąc mam zwolnienie, ale jeżdżę do pracy bo nie wyobrażam sobie, żeby siedzieć i się lenić, ale zauważyłam, że nawet te dwa dni w tygodniu strasznie mnie męczą i wracam do domu z bólem brzucha i pleców i później cały wieczór jestem nie do życia
Martita jeździsz do pracy będąc na zwolnieniu? -
nick nieaktualnykatsuyoshi - ja nic takiego nie mam, brodawki jakie były takie są, tylko piersi większe
Po Twoim kalendarzu widzę, że intensywnie się staracie tak więc trzymam kciuki aby się udało
niecierpliwaa - no właśnie tak ludzie reagują i to jest bardzo krzywdzące dla tych, które nieraz niechętnie ale muszą z tego l4 skorzystać. Ktoś powie "niech ludzie sobie gadają", ale czasem najbliższa rodzina nie rozumie i zwyczajnie przykro tego słuchać.
Madzialena90 - 2x dziennie po 100 mg diglicynianu magnezu. Ważne jest jaką formę magnezu przyjmujemy, bo niektóre formy są słabo przyswajalne.
Polecam poczytać:
http://www.pepsieliot.com/najlepsze-i-najgorsze-formy-magnezu-ktore-mozesz-sobie-kupic/
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Agatka w Twoim przypadku jest to uzasadnione
najgorsze są te laski o których wspominała Kasia - zdrowa ciąża, bez zagrożeń i bez obciążeń, praca lekka, a lecą na L4 bo fajnie siedzieć w domu i brać kasę..
co do działalności to jest patologia, bo kobiety które uczciwie prowadzą firmę i płacą kasę dostają po głowie przez tępe naciągaczki.baassiia, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Ja jak mowie ze do swiat chce pracowac, to wiekszosc mnie w pewnym sensie wysmiewa, wiec ja bym powiedziala, ze raczej w otoczeniu panuje przekonanie, ze ciaza to jednak "choroba".
Jeszcze nikt mi nie powiedzial, co tak szybko chce isc L4, za to duzo - a po co Ci do tej pracy chodzic
Basia, ale ja to bardziej odbieram jako "po co masz chodzić do tej pracy, jak możesz sobie iść na l4 i grzać tyłek w domu". Tak na zasadzie - możesz to czemu masz nie skorzystać, nawet jak teoretycznie wcale nie musisz albo nawet Ci nie przysługuje ze wskazań medycznych. -
No wlaśnie aaagaatka, prędzej czepiałabym się taki osób, które oszukują np przez te fikcyjne działalności, no ale z tego co się orientuję to mieli zrobić z tym procederem porządek
Też pracuje w biurze, ale to jest praca.. a nie przesiadywanie przed komputerkiem. Czyli często natłok obowiązków, to tego stres, wytęrzanie oczu 8h przed komputerem. Juz teraz doskwierają takie dolegliwości jak ból pleców i zmęczenie. Ale zamierzam jeszcze trochę pracować, zobaczymy jak bedzie, bo niestety u mnie w biurze też zimno a ja jestem bardzo podatna na infekcjeaaagaaatka, Martita88, A.Kasia lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
A.Kasia wrote:
Madzialena90 - 2x dziennie po 100 mg diglicynianu magnezu. Ważne jest jaką formę magnezu przyjmujemy, bo niektóre formy są słabo przyswajalne.
no właśnie, ważne jest też jaką dawkę przyjmujemy.
ja mam 100mg w jednej tabletce, ale biorę ją 2x dziennie, a od wczoraj 3x.
Madzialena, a co na to Twój lekarz? jakie on dawki zalecił? -
She86 wrote:No wlaśnie aaagaatka, prędzej czepiałabym się taki osób, które oszukują np przez te fikcyjne działalności, no ale z tego co się orientuję to mieli zrobić z tym procederem porządek
Porządek zrobili, ale jak to bywa w naszym kraju skrzywdzili przy tym wszystkie uczciwe kobiety..A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:No wlaśnie aaagaatka, prędzej czepiałabym się taki osób, które oszukują np przez te fikcyjne działalności, no ale z tego co się orientuję to mieli zrobić z tym procederem porządek
Próbują robić ale okazuje się, że nie kosztem tych, które oszukiwały a tych, które uczciwie pracowałyŻebyśmy się nie zdziwiły, jak zaczną robić porządek z ciążowym l4 kobiet na etacie i będzie jak w UK czy innych krajach, gdzie nie ma żadnego zwolnienia.
-
A.Kasia jestem za bo powiem ci że jak l4 jest zasadne to nawet kontrola to potwierdzi... zresztą mój lekarz nie słynie ze zbyt chętnego dawania l4 ale jak potrzeba to niema słowa tylko ci mówi że według niego powinnaś iść na l4 i tyle ale najpierw o wszystko wypytuje i bada dokładnie...