X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    RudyTygrysek Jaka pogoda nad morzem? Bo powoli się pakuję i nie wiem czy nastawiać się na wielki chłód :)

Rano było fajnie bo słoneczko było a teraz jest tak w miarę, kurtka i chustka na szyje konieczna :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdraszczam :D też bym chciała nad morze <3

dqprwn15leplej5m.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko A.Kasia i tak Cię kochamy :P

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ten stres teraz dotyczący L4 to pikuś! Co to będzie po macierzyńskim....jak trzeba będzie wrócić do pracy ;( Zostawić dziecko w żłobku lub opiekunką ... je je*ie.

A tak w ogóle to jak to teraz jest na macierzyńskim?
    Jeśli zdecyduję się na pół roku to 100% pensji, a jeśli wezmę rok to 80%? Zgadza się...?

Dokładnie tak. Ja już musialam w pracy zadeklarowac co wybieram. I będę z dzieckiem rok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    RudyTygrysek Jaka pogoda nad morzem? Bo powoli się pakuję i nie wiem czy nastawiać się na wielki chłód :)

Jeżeli wybierasz się w okolice Gdańska to donoszę, że szału nie ma, 22 stopnie ale chlodny wiatr wiec zdecydowanie kurtka lub cieply sweterek i coś na szyję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:59

Karolina@ lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę trochę wirtualnego morza :) (kamerka z plaży w Łebie)
    http://oognet.pl/content/details/713

Est, Martita88, Karolina@ lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est? Już musiałaś się zdeklarować. O kurczę! Ja jeszcze nie. W ogóle nie wiem coi jak z tą papierologią dot. macierzyńskiego, super wysokiego becikowego itd...

W Gdańsku raczej chłodnawo. A nad samym morzem pizga, więc ubrać się ciepło!
    Jesień juz mamy Kochane :)

A ja uwielbiam jesień <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:03

Est, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny, nie chcę żeby któraś z Was poczuła się atakowana przez moją wcześniejszą wypowiedź, bo przeróżne są przyczyny przejścia na l4. Z tego co pamiętam wszystkie tu udzielające się miałyście porządne podstawy aby przejść na zwolnienie i nie musicie się tłumaczyć. Tym bardziej, że są tu takie, które same musiałyśmy wyganiać na zwolnienie :) Przykre jest właśnie to, że jak widzę czujecie się w obowiązku wytłumaczyć waszą niedyspozycję do pracy. Nie powinno tak być. Zwolnienie chorobowe w ciąży powinno samo w sobie być dowodem Waszej niedyspozycji. A niestety przez nieuczciwe osoby nie jest :/

Ehhh, właśnie, z jednej strony L4, a z drugiej konieczność zapełniania masy wolnego czasu... Ja w 7 tygodniu dostałam plamień, które trwały kilka tygodni. Byłam wtedy na L4. Po tym czasie naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy nie wrócić do pracy...
    Odradziły mi to współpracownice. Mam tak mega stresującą pracę, że ze stresu wszystkie płakałyśmy po kątach :[ wróciłam tam do palenia chociaż rzuciłam kilka lat wcześniej, nacisk korpo niesamowity, a i ludzie zastępowalni w ciągu kilku chwil.

Ja nie miałam wyjścia, ale mimo takiej pracy czuje czasami jakąś pustkę- jestem pewna że synek szybko ją wypełni :)

She86, Martita88, A.Kasia lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni tak przynajmniej raz, góra w razy w ciagu dnia czuje takie dziwne parcie, ucisk w dole brzucha i w momencie jest wyczuwalny twardy jakby balonik - domyślam sie ze to macica. Trwa to kilka sekund. Nie boli ale jest mało przyjemne:( Tylko czy takie napinanie macicy jest normalne? Miała tak któraś z Was? Zaczynam sie trochę tym martwić :(

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Dziewczyny od kilku dni tak przynajmniej raz, góra w razy w ciagu dnia czuje takie dziwne parcie, ucisk w dole brzucha i w momencie jest wyczuwalny twardy jakby balonik - domyślam sie ze to macica. Trwa to kilka sekund. Nie boli ale jest mało przyjemne:( Tylko czy takie napinanie macicy jest normalne? Miała tak któraś z Was? Zaczynam sie trochę tym martwić :(

Hmmm, ja chyba też tak czasami mam, tylko te moje bóle dotyczą bardziej wiązadeł. Może u Ciebie to dzidzia się przemieszcza i akurat w tym miejscu odczuwasz to twardnienie ?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dokładnie tak. Ja już musialam w pracy zadeklarowac co wybieram. I będę z dzieckiem rok.

Dziwne taką deklarację kobieta musi najdalej podjąć na 31 dni przed powrotem. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

U nas w pracy jak pojawiła sie opcja rocznego roku macierzyńskiego to zaczeły się komentarze, ze a bez sensu bo i tak ta która pojdzie na rok macierzyńskiego nie ma po co wracać do firmy, bo za długo jej nie będzie i nie nadrobi zaległości

Ale jedna koleżenka zaszła w ciąże, potem druga i wzieły roczny macierzyński i jakoś bez problemu wróciły.. :) wiec moja szefowa wie ze ja tez wezme roczny. Poza tym pozmieniało się u mnie w życiu bo rok temu zmarła nagle moja mama wiec wie ze nie mam innej opcji

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)
    Czytam Was zawzięcie lecz ostatnio nie mam mocy, żeby cokolwiek napisać.
    Ale chciałam też wtrącić swoje trzy grosze o L4 :-)
    Ja uciekłam w 6tc i nie mam wyrzutów sumienia. Co więcej wiem, że po wychowawczym nie będę miała gdzie wracać. Kończy mi się umowa w jego trakcie i nikt mi jej nie przedłuży. Takie czasy i polityka firmy! :-)

Kokaina, She86, Karolina@ lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee ja tez czasami miewam takie lekkie bole, i mysle ze to wiazadla :)
    Jestem po wizycie oczywiscie rozczrowana i zawiedziona ze nie posluchalam serduszka. Polozna stwierdzila ze ma za stary sprzet i z usmiechem na twarzy dodala ze nastepnym razem posluchamy.... Uwaga za 9 tygodni :/ Porazka
    Ogolem morfologia, mocz, ciscienie prawidlowe.
    4 kilo na plusie :) myslalam ze gorzej bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:14

kateee, Kokaina, Karolina@ lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hmmm, ja chyba też tak czasami mam, tylko te moje bóle dotyczą bardziej wiązadeł. Może u Ciebie to dzidzia się przemieszcza i akurat w tym miejscu odczuwasz to twardnienie ?
    Tez tak myślałam na początku ale to twardnienie praktycznie na cała szerokość od biodra do biodra wiec chyba jednak nie;( jak dotykam w trakcie tego napięcia to dosłownie jakbym piłkę w brzuchu miała

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    hej :-)
    Czytam Was zawzięcie lecz ostatnio nie mam mocy, żeby cokolwiek napisać.
    Ale chciałam też wtrącić swoje trzy grosze o L4 :-)
    Ja uciekłam w 6tc i nie mam wyrzutów sumienia. Co więcej wiem, że po wychowawczym nie będę miała gdzie wracać. Kończy mi się umowa w jego trakcie i nikt mi jej nie przedłuży. Takie czasy i polityka firmy! :-)

Kajola, u mnie podobnie, umowę będę miała do dnia porodu.

Piszecie o macierzyńskim, a czy któraś z Was orientuje się jak wygląda procedura załatwiania macierzyńskiego z ZUS-u ? Kiedy za to się trzeba wziąć ?

Kajola lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlaśnie dobre pytanie, mi się kończy umowa 2 miesiące po porodzie... też jestem ciekawa jak to wygląda

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee to trochę brzmi jak skurcze macicy. Z tego co wiem na tym etapie to normalne, że się pojawiają, bo macica w ten sposób przygotowuje się :)

kateee lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do macierzynskiego z zusu to pytalam w poniedzialekmam przyjsc w listopadzie to beda mialy konkrety o tym rocznym z zusu i mi wtedy dadza dokumenty ktore po porodzie wypelnie i tylko podam:-)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kateee to trochę brzmi jak skurcze macicy. Z tego co wiem na tym etapie to normalne, że się pojawiają, bo macica w ten sposób przygotowuje się :)

tez o tym słyszałam że ich pojawianie się jest całkiem normalnym zjawiskiem a powinny zaniepokoić jeśli trwają bardzo długo i są bolesne.

A ja właśnie kończę robić rybki i zaraz zjem sobie do tego kapusta kiszona :D aż mi sie humor poprawił

kateee, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ