X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 - akurat myślałam o Tobie wczoraj bo się nie odzywałaś od kilku dni. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Dbaj tam o siebie teraz :* Co do nospy to ja jej nie stosowałam, ale wszystkie specyfiki "dowcipne" zawsze aplikuję palcem jak najgłębiej dam radę sięgnąć.

kamka - bez urazy dla Twojej mamy, ale większej bzdury dawno nie słyszałam ;) Tzn nie wiem, kiedy Twoje dziecko się urodzi ale czas odczuwania ruchów ma tu średnie znaczenie. Puszyste panie często odczuwają je dopiero około 24-26 tygodnia i wychodziłoby im, że urodzą w 48 tg ciąży :P Z kolei bardzo szczupłe często czują ruchy wcześniej, tak samo w każdej kolejnej ciąży kobiety wcześniej są w stanie je zaobserwować :) Powiedz mamie, żeby Cię nie straszyła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kleo ale mi smaka narobiłaś :D

na fasolkę czy chipsy ? :P

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, bo nie pamiętam czy już pisałam.

kasieńka
    Dbaj o siebie kochana i odpoczywaj.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to źle ze nie czuje jeszcze maleństwa,ale czuje takie klucia i skurcze od lewej do prawej?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio czuję takie kłucia z lewej strony w dole brzucha i coraz bardziej więzadła też czuję, myślę że to normalne. Na pierwsze ruchy maleństwa masz jeszcze czas :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kamka - bez urazy dla Twojej mamy, ale większej bzdury dawno nie słyszałam ;) Tzn nie wiem, kiedy Twoje dziecko się urodzi ale czas odczuwania ruchów ma tu średnie znaczenie. Puszyste panie często odczuwają je dopiero około 24-26 tygodnia i wychodziłoby im, że urodzą w 48 tg ciąży :P Z kolei bardzo szczupłe często czują ruchy wcześniej, tak samo w każdej kolejnej ciąży kobiety wcześniej są w stanie je zaobserwować :) Powiedz mamie, żeby Cię nie straszyła ;)
    ona mnie nie straszy tylko stwierdziła że u niej sie to pokryło... a co do narodzin malucha to u mnie gin mówi że może sie szybciej urodzić ze względu na to że szybciutko przybiera...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Jeżeli wybierasz się w okolice Gdańska to donoszę, że szału nie ma, 22 stopnie ale chlodny wiatr wiec zdecydowanie kurtka lub cieply sweterek i coś na szyję.

Ja jadę dokładnie za tydzień <3 <3

Est lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja jadę dokładnie za tydzień <3 <3

ja też! w przyszły weekend, tylko że do Sopotu :)

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok.22 tygodnia, urodziłam w 36.
    Teraz czuje już od 14tc, a od jakiegoś tygodnia już takie mocniejsze ruchy. Jestem raczej kuleczką, więc niby powinnam później czuć.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam cały dzień.

Co do L4, to zgadzam się, że zwolnienie na 2 kreski jest słabe i psuje rynek innym kobietom. Równocześnie im dalej w las, tym mi też ciężej. Wstępnie planowałam pracę do Bożego Narodzenia, ale już teraz mam problemy z wytrzymaniem w pracy. Obecnie wiem, że nie popracuję dłużej niż do końca października. Mam migreny, bóle biodra (po kilku operacjach) i dość mocne bóle brzucha. Mam wyrzuty sumienia, choć wszyscy namawiają żebym już uciekała, bo i tak nikt nie doceni poświęcenia. No zobaczymy, po poronieniu nawet jednego dnia zwolnienia nie miałam.

Co do twardnienia/napinania się brzucha to ja na początku myślałam, że to dziecko, ale nie jestem już taka pewna, bo wiąże się z tym dyskomfort, brzuch jest wtedy bardzo twardy i czekam na wizytę w piątrk, żeby potwierdzić co to może być. Dam wam znać.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ona mnie nie straszy tylko stwierdziła że u niej sie to pokryło... a co do narodzin malucha to u mnie gin mówi że może sie szybciej urodzić ze względu na to że szybciutko przybiera...

A moja mama ruchy czuła bardzo wcześnie a nas wszystkich (mam 3 rodzeństwa) urodziła w terminie mimo, że byliśmy wagowo niezłe klocki :) Waga dziecka też rzadko wpływa na poród przedwczesny, prędzej problemy z niewydolnością szyjki czy też infekcje. Dodam też, że niektóre dzieci rosną skokowo i to, że na początku szybko przybierają nie znaczy, że później nie zwolnią i na odwrót. Póki co nie myśl o tym wcale ;) Tak naprawdę nikt nie może Ci powiedzieć kiedy urodzisz, szczególnie na tym etapie ciąży ;)

MeAmerie - mi wszyscy lekarze mówili, że teraz będę czuła dużo później ze względu na łożysko na przedniej ścianie a tu zonk, bo poczułam wcześniej niż w poprzedniej ciąży :) Nie ma co generalizować, za wiele czynników ma tu znaczenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 17:57

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    na fasolkę czy chipsy ? :P

I na chipsy i na fasolkę :D już kupiłam i oprócz tego dorzuciłam kilo bananów :D będzie jedzone dzisiaj ;)

kleo2426, muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kasieńka 1985 - akurat myślałam o Tobie wczoraj bo się nie odzywałaś od kilku dni. Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Dbaj tam o siebie teraz :* Co do nospy to ja jej nie stosowałam, ale wszystkie specyfiki "dowcipne" zawsze aplikuję palcem jak najgłębiej dam radę sięgnąć.

No dokładnie. A poza tym zależy też jak masz położone łożysko. Te które mają na tylnej ścianie, poczują szybciej.

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    I na chipsy i na fasolkę :D już kupiłam i oprócz tego dorzuciłam kilo bananów :D będzie jedzone dzisiaj ;)

Smaczności :D
    Banana też rano wciągnęłam :P

Martita88 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię "coming out" z moja ciąża przed kierownikiem. Mogłabym jeszcze chwile pociągnąć bez informowania, bo nie widać, ale kilka koleżanek wie o mojej ciąży, więc boje się, że ktoś niechcący chlapie :P

Ja to w ogóle mam problemy z apetytem. Najbardziej mi podchodzą fast-foody i soki. Chyba też trochę nie dojadam, bo jakoś tak nic mi nie pasuje i mało jem:/

A.Kasia, Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja jutro robię "coming out" z moja ciąża przed kierownikiem. Mogłabym jeszcze chwile pociągnąć bez informowania, bo nie widać, ale kilka koleżanek wie o mojej ciąży, więc boje się, że ktoś niechcący chlapie :P

Ja to w ogóle mam problemy z apetytem. Najbardziej mi podchodzą fast-foody i soki. Chyba też trochę nie dojadam, bo jakoś tak nic mi nie pasuje i mało jem:/

Ja na fast-foody i zupki chińskie to miałam takiego smaka z Alankiem właśnie :)
    Teraz pierwszy raz wg mnie wzięło na chipsy. Bardziej mi podchodzą gruszki, jabłka, i zupki warzywne takie lekkie i delikatne. Na początku za arbuza bym się pokroić dała teraz przeszło :)

Powodzenia jutro :)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja fast food też mogłabym ciągle jeść :) na zmianę z kanapkami z pasztetem i pomidorem ;)

A.Kasia, Renka88, muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak już o jedzeniu... to ja właśnie zjadłam pyszne kotleciki mielone, z ziemniaczkami gotowanymi i ogórkiem kiszonym <mniam> :)

A.Kasia, kleo2426, Martita88, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ooo ja fast food też mogłabym ciągle jeść :) na zmianę z kanapkami z pasztetem i pomidorem ;)

Marta, z tymi kanapkami z pasztetem i pomidorem mam identycznie <3 Ja to cały czas bym coś kwaśnego zjadła. Za słodkim mnie nie ciągnie, za niezdrowym żarciem też nie. Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży dałabym się pokroić za frytki z McDonalds :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Co do L4, to zgadzam się, że zwolnienie na 2 kreski jest słabe i psuje rynek innym kobietom.

A ja nie potępiam kobiet, które zaraz jak tylko dowiadują się o ciąży to idą na L4. Mają możliwość (czasem jedyną w życiu) dostawać 100% pensji i siedzieć sobie w domku to niech korzystają. Już dawno stwierdziłam, że w tym kraju trzeba robić tak, żeby samemu mieć dobrze. Będąc uczciwym człowiek jest tylko rozczarowany i czuje się oszukany. Powiedzmy sobie szczerze, czymże jest oszukiwanie państwa przez rok na lewym L4, w porównaniu z tym jak państwo oszukuje nas na każdym kroku na dużo większą skalę.

Kajola, Magda lena, She86, Karka, muminka83, Anetq lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ