X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się tak zastanawiam jak się mają "apetyty" do płci naszych dzieci...
    Jak to jest u Was kochane, te które macie potwierdzoną płeć maluszka?

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 100% chłopczyk i cały czas jadłabym kwaśne. Od słodkiego mnie odrzuca.

Martita88 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A ja nie potępiam kobiet, które zaraz jak tylko dowiadują się o ciąży to idą na L4. Mają możliwość (czasem jedyną w życiu) dostawać 100% pensji i siedzieć sobie w domku to niech korzystają. Już dawno stwierdziłam, że w tym kraju trzeba robić tak, żeby samemu mieć dobrze. Będąc uczciwym człowiek jest tylko rozczarowany i czuje się oszukany. Powiedzmy sobie szczerze, czymże jest oszukiwanie państwa przez rok na lewym L4, w porównaniu z tym jak państwo oszukuje nas na każdym kroku na dużo większą skalę.

Ale tu jest głębszy problem polegający na zniechęcaniu pracodawców i w ogóle społeczeństwa do kobiet w ciąży. Ja nie życzę sobie, aby poprzez jakiś odsetek nieuczciwych ludzi oceniano mnie, jako lenia i kombinatora bo poszłam na UZASADNIONE zwolnienie chorobowe. A nie mam też chęci się nikomu tłumaczyć, bo wydawałoby mi się logiczne, że skoro jestem na CHOROBOWYM to jestem chora. A ciąża sama w sobie to nie choroba.

No sorry, ale podejście o którym piszesz to kopanie pod sobą dołka. Bo zachowując się nie fair wobec pracodawcy sprawiamy, że pracodawcy zachowują się nie fair wobec nas i zwalniają kobiety po macierzyńskim bądź też jak mają do wyboru to wolą zatrudnić faceta, nawet mimo jego mniejszego doświadczenia i predyspozycji. "Czemu mam być w porządku wobec państwa, które mnie okrada"? To tak samo jakby zapytać: czemu mam nie dokopać komuś, kto mnie przed chwilą uderzył...

kleo2426 - mnie odrzuciło od słodkiego już przy pierwszej ciąży (synek), w tej odrzuciło na jakiś czas od nabiału (też synek) ale jakiś szczególnych preferencji nie mam :) Lubię to co zawsze lubiłam, bo ja zawsze lubiłam kwaśne i kanapki z pasztetem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:50

kleo2426 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy to się potwierdza;)
    Słyszałam że w niektórych przypadkach tak ;)

kleo2426, muminka83 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chłopak, a ciągnie mnie do drożdżówek, kanapek z nutellą i innych słodkich :) ale przewaga jednak słonego.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Marta, z tymi kanapkami z pasztetem i pomidorem mam identycznie <3 Ja to cały czas bym coś kwaśnego zjadła. Za słodkim mnie nie ciągnie, za niezdrowym żarciem też nie. Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży dałabym się pokroić za frytki z McDonalds :D

Kasia mam identycznie :) fryty z mc Donalda są the Best :) od razu czułam że chłopak będzie. Ciekawa jestem czy się potwierdzi?

A.Kasia, kleo2426 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja jak porównuję tę ciążę do poprzednich z synami, to też widzę właśnie że jest inaczej.
    Z pierwszym zajadałam się pomarańczami, mięsem w sosie i rzodkiewkami.
    Z drugim właśnie fast-food i zupki chińskie.
    A teraz słodkie (pączki, drożdżówki, rogaliki, lody itd) i do tego właśnie owoce i warzywa.
    Mam przeczucie na dziewczynkę, ale okaże się mam nadzieję na kolejnej wizycie :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kasia mam identycznie :) fryty z mc Donalda są the Best :) od razu czułam że chłopak będzie. Ciekawa jestem czy się potwierdzi?

o i takie cheesburgerki z Maca <marzy>

Renka88, Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z Maca to się lody marzą z polewą karmelową :D

Magda lena, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie jedzeniem ;) Na pewno odbieranie urody przez córki możemy wykluczyć, bo ja w tej ciąży wyglądam jak te moje kanapki z pasztetem a będę miała syna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:58

kleo2426, domiii, anie93lica, Madzialena90, Martita88, Karolina@, Lucky, muminka83, Mietka 30:), Anetq lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A ja nie potępiam kobiet, które zaraz jak tylko dowiadują się o ciąży to idą na L4. Mają możliwość (czasem jedyną w życiu) dostawać 100% pensji i siedzieć sobie w domku to niech korzystają. Już dawno stwierdziłam, że w tym kraju trzeba robić tak, żeby samemu mieć dobrze. Będąc uczciwym człowiek jest tylko rozczarowany i czuje się oszukany. Powiedzmy sobie szczerze, czymże jest oszukiwanie państwa przez rok na lewym L4, w porównaniu z tym jak państwo oszukuje nas na każdym kroku na dużo większą skalę.

Państwo nie ma ŻADNYCH swoich pieniędzy, każda złotówka która jest wypłacana pochodzi z podatków obywateli.

ad. przechodzenia na L4, to niech każdy robi jak chce. Każdy ma swoje powody i plany i mi nic do tego.

She86, Kajola, ryjkek, Est, Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopak- i najlepsze, że na początku odrzuciło mnie od zapachu... skarpetek M ;-) już wtedy wiedziałam, że będzie synuś, pranie do pralki wrzucałam z szalikiem na nosie :-D

A jadłabym wszystko byle dużo, syto i niesłodko! :-)

Baaasia dobrze piszesz, że każdy ma swoje powody do L4. Jesteśmy różne i każda ma swoje zdanie a my musimy to uszanować :-)

ryjkek, kleo2426, Est, muminka83, Anetq lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mój mistrzu!:*

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fec0d4e5044.jpg

Taaak wyglądam, a waga stoi;-)

Kajola, ryjkek, Kate84, kleo2426, baassiia, Magda lena, A.Kasia, She86, Renka88, Madzialena90, skowroneczka87, kateee, krówka_muffka, Est, Lula_w, d'nusia, Mania1718, domiii, wiewiórka17, Karka, Martita88, Karolina@, Lucky, muminka83, ona., Hannia123, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa piękny brzuszek. Ja jak leżę to prawie w ogóle nie mam brzucha. Lekka kulka. :-/ a jak stoję to już spory mam.

She86, A.Kasia, Est, wiewiórka17, anie93lica, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę i na słodkie, choć wcześniej długo już mnie nie ciągnęło, na kwaśne też, na fast foody. Ostatnio mogłabym jeść buraczkową i ogórkową na zmianę, a pomidorową to wszystko zapijać ;) No a teraz zjadłam kisiel i marzę o pizzy z Pizza Hut :D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:23

baassiia, A.Kasia, She86, Martita88, Paulina27, Karolina@, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to lipa chyba :-)
    Ja bym mogła ciągle jeść śledzie i głównie same słone rzeczy a jest córka :-)
    Do tego jabłka <3
    Od słodkiego mnie odrzuca, szczególnie od czekolady. Ale to może dlatego że mam świadomość iż na moim tyłku powstał cellulit którego do tej pory nie było i nie chce jedzeniem słodyczy pogarszać sprawy. Poza tym chce udowodnić że ciąża nie oznacza że 'będziesz gruba' jak to ma w zwyczaju powtarzać mi ciągle moja siostra...

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    U mnie na 100% chłopczyk i cały czas jadłabym kwaśne. Od słodkiego mnie odrzuca.

Mam to samo ;)
    a najlepiej mi wchodzi kiszona kapusta :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam świadomość że "zachcianki" nie muszą wcale zgadzać się z płcią, bo moja mama np z siostrą zajadała się kapustą kiszoną :)
    Tak z ciekawości po prostu... :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Mam to samo ;)
    a najlepiej mi wchodzi kiszona kapusta :D

a u mnie znowu kiszone ogórki. Kapusty trochę się boję, bo zawsze po niej mam biegunkę ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ