X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz zjadłabym jakieś dobre ciacho z kremem...

kleo2426, domiii lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    a u mnie znowu kiszone ogórki. Kapusty trochę się boję, bo zawsze po niej mam biegunkę ;)

A ja mam cichą nadzieję, że ta kapucha pomoże mi ulżyć sobie w zaparciach :/ na które nie mogę nic poradzić

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Kasia, mój mistrzu!:*

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fec0d4e5044.jpg

Taaak wyglądam, a waga stoi;-)

Ojjjj...ale śliczności:*

kofeinka, anie93lica lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Powiem Wam, że ja trzęsłam portkami jak miałam powiedzieć Szefostwu o ciąży.

W pierwszej ciąży po prostu zaczęłam plamić i brałam wszystko z urlopu jak szło, plamienie przeszło wracałam do pracy, a tak się bałam, że robię źle. Aż doszło do momentu, że leciało ze mnie jak z kranu, tyle, że dzidek się utrzymał, dopiero pózniej ciąża obumarła. Byłam na L4 długo po poronieniu nie mogłam do siebie dojść.

Szefowa dowiedziała się przez L4.

A teraz byli na urlopie, napisałam SMS, by szanownym nie przeszkadzać, że mam torbiel i nie chce by sytuacja się powtórzyła. Szefowa napisała że trzyma kciuki i powodzenia, a Szef napisał mi bym spadała do chaty.

Jestem zatrudniona na odpowiedzialnym stanowisku, samodzielnej ksiegowej i wydaje mi się, że w pierwszej ciąży przegrałam ze stresem. Bo kto to za mnie wszystko zrobi... Teraz się wycwaniłam i już z Główną Księgową zagadałam wcześniej, ze podjełam leczenie i że trzeba kogoś przyuczyć, bo jak zajdę w ciążę to będę chciała mniej pracować. A wyszło jak wyszło i jestem w domu i dziewczyna, która mnie zastępuje pisze jak potrzebuje pomocy :)
    Więc nie mam wyrzutów..

Ja też pracuje na stanowisku samodzielnej ksiegowej :) rozumiem Cię doskonale z tym stresem, czy to specyfika naszego zawodu? że czlowiek martwi się na zapas i tak wszystkim przejmuje :( Ja szefowej powiedziałam o ciąży już w lipcu, ale dopiero od 1 września zatrudniła stazyskę, co prawda dziewczyna nie ma pojęcia o księgowości ale w miarę łapię, tylko jeszcze daleka droga zanim bedzie mnie w stanie zastąpić, no ale szefowa chciała zoszczędzić to wzieła stazystkę a potem da jej pewnie marną stawkę zeby sie cieszyła ze ma prace wogole

No i z racji tego że dziewczyna jest zielona, to ja bym miala wyrzuty sumienia jakbym np poszla już niedługo na chorobowe :( Nie wiem czy specjalnie taką wzieła, zeby mnie postawić w takiej niezręcznej sytuacji

Co ciekawe szefowa w kazdej ciązy od początku byla na L4..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:27

Renka88, muminka83 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie kazdy pyta o zachcianki a ja nie mam zadnych. Jem normalnie, tak jak zawsze. Moze tylko bardziej przykladam uwage do tego, żeby jeść zdrowo, warzywa, owoce, ale to bardziej z troski o dziecko.
    Unikam słodyczy, fast foodow ale też nie dlatego, że mi się nie chce tylko nie chcę tym karmić mojego dziecka.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica brzuszek piękny!

anie93lica, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj poszalałam ;) aż mnie zgaga męczy ;) oczywiście pojechaliśmy na maca na cheeseburgera i frytki <pychota> a jak wróciłam do domu to zagryzłam fasolką szparagową z pary i pół paczki chipsów :) i do tego wypiłam 0,5 l fanty :D i czuje że zaraz się ociele za przeproszeniem :D

kleo2426, She86, Kajola, Lucky, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:24

Renka88, A.Kasia, Mania1718, Est, Kate84, kateee, d'nusia, Martita88, Madzialena90, kleo2426, She86, anie93lica, Kajola, domiii, Karka, Karolina@, Lilou1984, Lucky, baassiia, krówka_muffka, muminka83, ona., Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w - Super wieści :) Bardzo się cieszę :)

Lula_w, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula fantastycznie że dzidzia rośnie zdrowo :)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści;)
    Dziękuję za komplementy o brzuszku;)
    A ja z zachcianek to dzisiaj miałam straszna ochotę na coca cole ;p

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ateraz poszły w ruch skittelsy i pierogi z truskawkami;)

P.S zobaczcie to koniecznie.
    http://dziecko.siostraania.pl/dlaczego-niektore-dzieci-rodza-sie-z-wlosami-zobacz-zdjecia-tych-maluchow/ ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 22:50

Lucky, Kajola, kleo2426 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam małe dziwne pytanie. Jakie sery żółte jadacie?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze preferowalam wędzony,albo ser morski, a teraz tylko i wyłącznie topione. Nie mogę patrsec na zwyklr sery;p

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :) Do mojej jeszcze 3 tyg...

A mnie dzisiaj strasznie bolała głowa:/ Ale byłam dzielna i nie wzięłam tabletki. Ja na zwolnieniu od początku, bo w fast foodzie pracować się w ciąży nie da, niestety, a powiem Wam szczerze, że na zwolnieniu bardzo brakuje mi właśnie ludzi z pracy, tej atmosfery i żartów:( Zachcianki od początku mam różne, zmienia mi się to z biegiem tygodni ;) Mam takiego lenia na sprzątanie i w ogóle, aż mi głupio. No, ale odpoczywać trzeba :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj ile się da ;) później nie będziemy miały na to czasu;)

muminka83, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że wróciłam z warsztatów dla przyszłych rodziców. Po imprezie byliśmy jeszcze w pizzerii po kuchennych rewolucjach Gesslerki i obżarłam się jak dzika świnia :D W domu rozpakowałam te torby jakie dostałam i wzbogaciłam się o dwie nowe butelki, próbki Plamers'a, pieluszki Dada, pieluchę flanelową, wkładki laktacyjne itp. Z wykładów najbardziej zadowolona jestem z pierwszej pomocy i bezpieczeństwa malucha w samochodzie, tzn. fotelik. Jednk firma to zamiast fajnego wykładu o żywieniu niemowląt zrobiła tylko i wyłącznie reklamę swoich produktów i marketing. Ludzie aż zaczęli komentować, a mój M to chciał wyjść. Żenada.

Dobrej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 23:43

kofeinka, Lucky, Kajola, Kate84, kleo2426, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A ja mam małe dziwne pytanie. Jakie sery żółte jadacie?

Pytasz jakie sery można jeść w ciąży czy co lubimy? :)
    ja jem głównie goudę i edamski :) ale bezpieczne są wszystkie te, na opakowaniu których jest napisane, że są zrobione z mleka pasteryzowanego.

gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków.

Co do apetytu to też mam wilczy. frytki z Maca tez do mnie mówią :) ale skusiłam się dopiero 2 razy :P
    dzisiaj zrobiłam sobie buraczki do kotleta na obiad. pierwszy raz robilam, ale wyszły zacnie ;)

ogólnie dzień był słaby, bo całe popołudnie mnie pachwina ciągnęła, takie nieprzyjemne uczucie...
    czytałam że to normalne w II trymestrze. tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 01:09

Lucky, muminka83, Lula_w lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Pytasz jakie sery można jeść w ciąży czy co lubimy? :)
    ja jem głównie goudę i edamski :) ale bezpieczne są wszystkie te, na opakowaniu których jest napisane, że są zrobione z mleka pasteryzowanego.

gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków.

Co do apetytu to też mam wilczy. frytki z Maca tez do mnie mówią :) ale skusiłam się dopiero 2 razy :P
    dzisiaj zrobiłam sobie buraczki do kotleta na obiad. pierwszy raz robilam, ale wyszły zacnie ;)

ogólnie dzień był słaby, bo całe popołudnie mnie pachwina ciągnęła, takie nieprzyjemne uczucie...
    czytałam że to normalne w II trymestrze. tez tak macie?
    Ja mam bardzo często te bóle spowodowane rozciaganie więzadeł. Nieprzyjemne to ciągnięcie czasem szczypanie ale ponoć normalne i nie ma co się stresować.
    A głową oli mnie notorycznie codziennie. Można by powiedzieć, że budzę się już z dużym bólem głowy. Ale jeszcze ani razu nie pomogłam sobie lekami. Staram się być dzielna dla maleństwa

Lucky lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu :)

Kolejny dzień zaczęłam z przeziębieniem...jak katar i ból gardła przeszedł to zaczął się kaszel... już sobie nie daje rady :(

Co do brzuszka ja nie mam niestety jeszcze. Mam nadwagę, więc w ogóle ciężko mi go wychwycić :( Mąż mówi, że widać , że rośnie, ale ja tego nie widzę.

A co do bóli, też mam, takie ciągnięcie, kłucie z boku - to właśnie ponoć więzadła. Co ciekawe zaczęło się to właśnie w II trymestrze , w I miałam za to bóle podbrzusza.

Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ