X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki ja już popijam kawusię :)

Za chwilę jakieś śniadanko bo Filip do szkoły na 10:45, a o 11 jadę na szkolenie z marketingu.
    Później obiadek i zebranie w szkole mnie jeszcze czeka.
    W nocy wraca M to będę musiała wstać otworzyć bramę i drzwi żeby na dworze nie koczował :P

Fajne te Wasze brzuszki :)

Miłego dnia

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Waga musi być zepsuta i tak musisz myśleć :P

oj jak bym chciała żeby tak właśnie było, no ale liczby nie kłamią :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to, też muszę kupić. Na razie jak drze się na mnie to później się tłumaczy że coś go od 2 miesięcy uciska :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hahah ja się śmieje z mojego męża że kupię mu sztuczną pochwę :P

Dobry pomysł, chyba też M w sprezentuję bo u nas post od początku :P
    Dobrze że chociaż ten mój M siedzi w delegacji to nie męczy :P
    Bo ja po prostu się boję, po ostatniej stracie mam pietra :(

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dzień Dobry!

Gratulacje udanych wizyt!!

Dziewczyny piękne macie brzuszki, tylko ja widzę że wszystkie póki co macie dół widoczny a góra płaska, a ja właśnie mam od początku taki cały okrągły, taka piłeczka :)

Dzisiaj praca w domu, gołąbki się robią, sos pomidorowy zaraz będe robiła, a teraz śniadanko :)

kofeinko ja mam 174 cm i ważyłam przed ciążą 80 kg i uwierz mi że Ty na tym zdjęciu to dosłownie połowa mnie, w życiu nie uwierzę że ważysz 90kg...

Miłego dnia!

Oj niestety taka prawda, ważę 92,3kg
    Jakaś zbita chyba po prostu jestem albo kości mam ciężkie :D
    Mnie gubi pupa, biodra i uda :/ typowa gruszka ze mnie

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka - super brzusio :D ja nie wiedzę u Ciebie tej nadwagi, wyrzuć lepiej tą wagę bo z pewnością zepsuta :)

muminka - wiesz, dzieci są różne ;) Znam dzieci, które przez pierwsze 2 lata żadnej nocy nie przespały, nawet w połowie ;) Tak więc musimy być gotowe na wszystko! Ja liczę, że mój mały wda się w ojca, on to zasnąłby i na stojąco ;)

kleo2426, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kofeinka - super brzusio :D ja nie wiedzę u Ciebie tej nadwagi, wyrzuć lepiej tą wagę bo z pewnością zepsuta :)

muminka - wiesz, dzieci są różne ;) Znam dzieci, które przez pierwsze 2 lata żadnej nocy nie przespały, nawet w połowie ;) Tak więc musimy być gotowe na wszystko! Ja liczę, że mój mały wda się w ojca, on to zasnąłby i na stojąco ;)

he he he to u lekarza też muszę skitrać wagę, bo tamta pokazuje to samo :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry, śniły mi się takie głupoty, że szok. Zupełnie się nie wyspałam :/ Na dodatek okazało się, że siostrzenica męża się pochorowała. Wygoniłam ją na kwarantanne na dół do babci bo się boję teraz rozchorować...

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Apetyt to ty masz. Ja lewo zjadam dwa posiłki dziennie, śniadania i obiadokolacje i mam dosyć. :D Zazdraszczam

Muminka, ale jaką miałam noc przez to. Brzuch kręcił i bolał, zgaga i spać nie mogłam... Nigdy więcej takich rewelacji zwłaszcza, że na co dzień tak nie jadam.

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

a tu pewnie masz rację bo mój brat był okropny. Mama mówiła że był moment że chciała skoczyć z mostu bo 24 h płakał no ale miał kolki i na każde mleko uczulony.

Ja myślę że nie ma co się stresować wcześniej. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Dzisiaj mnie moja mama uswiadomila ze jak czuje sie ruchy dziecka to jest to juz polowa ze u niej sie to sprawdzilo czyli wedlug tej teorii mojmaluch bylby urodzony w 8 mc tak jak tatus i ciocia...
    pierwszy raz słyszę o takiej teorii.. dla mnie to totalna bzdura..
    kleo2426 wrote:
    Właśnie się tak zastanawiam jak się mają "apetyty" do płci naszych dzieci...
    Jak to jest u Was kochane, te które macie potwierdzoną płeć maluszka?
    u mnie się nie pokrywa ;)

dzien dobry :)

kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki.

Ja też miałam słabą noc. Kurrrrczę. Teraz powinnyśmy spać do woli, do oporu, ile się da!
    A ja śpię po 5...6 godzin. w dzień kimnę się na 1h. Chodzę jak zombie, blada, oczy podkrążone.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej Dziewuszki.

Ja też miałam słabą noc. Kurrrrczę. Teraz powinnyśmy spać do woli, do oporu, ile się da!
    A ja śpię po 5...6 godzin. w dzień kimnę się na 1h. Chodzę jak zombie, blada, oczy podkrążone.
    chyba organizm sie powoliszykuje na nocne wstawanie. PRzynajmniej ja sobie tak tłumacze moje noce.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jedzenia - Wy tu piszecie o tych furach żarcia a ja Wam kurcze zazdroszczę! Przez tą dietę, którą mam od stycznia (6 posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu) nie ma opcji, żebym się nażarła jak prosię bo mi się niewiele zmieści :/ Kiedyś mogłam wciągnąć ze 3-4 kanapki na śniadanie a teraz ledwie jedną i jak popiję herbatą to żołądek mam już pełen :/ Jak czasem mam coś dobrego i zjem trochę więcej, to boli mnie brzuch - robi się napięty i mam spory dyskomfort. Teraz np zjadłam jedną kanapkę na śniadanie, popiłam herbatą i chętnie bym sobie zjadła na deser szarlotkę :D ale nie dam rady ;( Trzeba czekać do 10:30 ;(

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    chyba organizm sie powoliszykuje na nocne wstawanie. PRzynajmniej ja sobie tak tłumacze moje noce.

Dzień dobry laseczki :)
    Ona o tym samym myślałam bo każdej nocy budzę się na siusiu o tej samej porze. Śmieje się do brzucha ze pewnie o tej porze dzidzia będzie odstawiac serenade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:53

A.Kasia, kleo2426, Karolina@, Kajola lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej Dziewuszki.

Madzia a spróbuj z melisą na noc. Ja jak sobie wypiję 1-2 kubki melisy to śpię jak niemowlę. Tylko wtedy muszę przed snem jeszcze zaliczyć toaletę bo inaczej byłoby ze 3 budzenia na siku ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..

Życzę miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:25

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Lula_w Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:24

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy tu o nadwagach :) ja jestem rekordzistką :P przed ciążą ważyłam 86 kg <ta daaaaam> obecnie na liczniku mam 81/81,5 kg i okropne wzdęcia i zaparcia <już nawet śliwka nie pomaga> ale po brzuchu widać, że jest inny - taki okrąglutki i bardziej wypukły niż zazwyczaj :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcześniej też jadłam dwa lub trzy posiłki na dzień ale dość obfite, a teraz jem co godzinę lub dwie małe porcje bo inaczej też czuję "kamlot" na żołądku. Właśnie wciągnęłam drożdżówkę i jestem pełna, ale za godzinkę pewnie będę czuła ssanie i będę musiała wszamać drugie śniadanko :)

Renka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ