WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki ja już popijam kawusię :)

Za chwilę jakieś śniadanko bo Filip do szkoły na 10:45, a o 11 jadę na szkolenie z marketingu.
    Później obiadek i zebranie w szkole mnie jeszcze czeka.
    W nocy wraca M to będę musiała wstać otworzyć bramę i drzwi żeby na dworze nie koczował :P

Fajne te Wasze brzuszki :)

Miłego dnia

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Waga musi być zepsuta i tak musisz myśleć :P

oj jak bym chciała żeby tak właśnie było, no ale liczby nie kłamią :D

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to, też muszę kupić. Na razie jak drze się na mnie to później się tłumaczy że coś go od 2 miesięcy uciska :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    hahah ja się śmieje z mojego męża że kupię mu sztuczną pochwę :P

Dobry pomysł, chyba też M w sprezentuję bo u nas post od początku :P
    Dobrze że chociaż ten mój M siedzi w delegacji to nie męczy :P
    Bo ja po prostu się boję, po ostatniej stracie mam pietra :(

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dzień Dobry!

Gratulacje udanych wizyt!!

Dziewczyny piękne macie brzuszki, tylko ja widzę że wszystkie póki co macie dół widoczny a góra płaska, a ja właśnie mam od początku taki cały okrągły, taka piłeczka :)

Dzisiaj praca w domu, gołąbki się robią, sos pomidorowy zaraz będe robiła, a teraz śniadanko :)

kofeinko ja mam 174 cm i ważyłam przed ciążą 80 kg i uwierz mi że Ty na tym zdjęciu to dosłownie połowa mnie, w życiu nie uwierzę że ważysz 90kg...

Miłego dnia!

Oj niestety taka prawda, ważę 92,3kg
    Jakaś zbita chyba po prostu jestem albo kości mam ciężkie :D
    Mnie gubi pupa, biodra i uda :/ typowa gruszka ze mnie

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka - super brzusio :D ja nie wiedzę u Ciebie tej nadwagi, wyrzuć lepiej tą wagę bo z pewnością zepsuta :)

muminka - wiesz, dzieci są różne ;) Znam dzieci, które przez pierwsze 2 lata żadnej nocy nie przespały, nawet w połowie ;) Tak więc musimy być gotowe na wszystko! Ja liczę, że mój mały wda się w ojca, on to zasnąłby i na stojąco ;)

kleo2426, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kofeinka - super brzusio :D ja nie wiedzę u Ciebie tej nadwagi, wyrzuć lepiej tą wagę bo z pewnością zepsuta :)

muminka - wiesz, dzieci są różne ;) Znam dzieci, które przez pierwsze 2 lata żadnej nocy nie przespały, nawet w połowie ;) Tak więc musimy być gotowe na wszystko! Ja liczę, że mój mały wda się w ojca, on to zasnąłby i na stojąco ;)

he he he to u lekarza też muszę skitrać wagę, bo tamta pokazuje to samo :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry, śniły mi się takie głupoty, że szok. Zupełnie się nie wyspałam :/ Na dodatek okazało się, że siostrzenica męża się pochorowała. Wygoniłam ją na kwarantanne na dół do babci bo się boję teraz rozchorować...

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Apetyt to ty masz. Ja lewo zjadam dwa posiłki dziennie, śniadania i obiadokolacje i mam dosyć. :D Zazdraszczam

Muminka, ale jaką miałam noc przez to. Brzuch kręcił i bolał, zgaga i spać nie mogłam... Nigdy więcej takich rewelacji zwłaszcza, że na co dzień tak nie jadam.

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

a tu pewnie masz rację bo mój brat był okropny. Mama mówiła że był moment że chciała skoczyć z mostu bo 24 h płakał no ale miał kolki i na każde mleko uczulony.

Ja myślę że nie ma co się stresować wcześniej. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Dzisiaj mnie moja mama uswiadomila ze jak czuje sie ruchy dziecka to jest to juz polowa ze u niej sie to sprawdzilo czyli wedlug tej teorii mojmaluch bylby urodzony w 8 mc tak jak tatus i ciocia...
    pierwszy raz słyszę o takiej teorii.. dla mnie to totalna bzdura..
    kleo2426 wrote:
    Właśnie się tak zastanawiam jak się mają "apetyty" do płci naszych dzieci...
    Jak to jest u Was kochane, te które macie potwierdzoną płeć maluszka?
    u mnie się nie pokrywa ;)

dzien dobry :)

kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki.

Ja też miałam słabą noc. Kurrrrczę. Teraz powinnyśmy spać do woli, do oporu, ile się da!
    A ja śpię po 5...6 godzin. w dzień kimnę się na 1h. Chodzę jak zombie, blada, oczy podkrążone.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej Dziewuszki.

Ja też miałam słabą noc. Kurrrrczę. Teraz powinnyśmy spać do woli, do oporu, ile się da!
    A ja śpię po 5...6 godzin. w dzień kimnę się na 1h. Chodzę jak zombie, blada, oczy podkrążone.
    chyba organizm sie powoliszykuje na nocne wstawanie. PRzynajmniej ja sobie tak tłumacze moje noce.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo jedzenia - Wy tu piszecie o tych furach żarcia a ja Wam kurcze zazdroszczę! Przez tą dietę, którą mam od stycznia (6 posiłków dziennie w regularnych odstępach czasu) nie ma opcji, żebym się nażarła jak prosię bo mi się niewiele zmieści :/ Kiedyś mogłam wciągnąć ze 3-4 kanapki na śniadanie a teraz ledwie jedną i jak popiję herbatą to żołądek mam już pełen :/ Jak czasem mam coś dobrego i zjem trochę więcej, to boli mnie brzuch - robi się napięty i mam spory dyskomfort. Teraz np zjadłam jedną kanapkę na śniadanie, popiłam herbatą i chętnie bym sobie zjadła na deser szarlotkę :D ale nie dam rady ;( Trzeba czekać do 10:30 ;(

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    chyba organizm sie powoliszykuje na nocne wstawanie. PRzynajmniej ja sobie tak tłumacze moje noce.

Dzień dobry laseczki :)
    Ona o tym samym myślałam bo każdej nocy budzę się na siusiu o tej samej porze. Śmieje się do brzucha ze pewnie o tej porze dzidzia będzie odstawiac serenade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:53

A.Kasia, kleo2426, Karolina@, Kajola lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Hej Dziewuszki.

Madzia a spróbuj z melisą na noc. Ja jak sobie wypiję 1-2 kubki melisy to śpię jak niemowlę. Tylko wtedy muszę przed snem jeszcze zaliczyć toaletę bo inaczej byłoby ze 3 budzenia na siku ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..

Życzę miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:25

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Lula_w Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:24

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy tu o nadwagach :) ja jestem rekordzistką :P przed ciążą ważyłam 86 kg <ta daaaaam> obecnie na liczniku mam 81/81,5 kg i okropne wzdęcia i zaparcia <już nawet śliwka nie pomaga> ale po brzuchu widać, że jest inny - taki okrąglutki i bardziej wypukły niż zazwyczaj :D

kleo2426 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcześniej też jadłam dwa lub trzy posiłki na dzień ale dość obfite, a teraz jem co godzinę lub dwie małe porcje bo inaczej też czuję "kamlot" na żołądku. Właśnie wciągnęłam drożdżówkę i jestem pełna, ale za godzinkę pewnie będę czuła ssanie i będę musiała wszamać drugie śniadanko :)

Renka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ