Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie wiem jak Ty wyglądasz;)
    Suuper;) Napisze do Ciebie prywatna wiadomość żeby dziewczynom tu nie spamowac, tylko przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Kofeinka meldowała się po wizycie?

Kofeinko, daj znać.
    Chyba, że mi coś umknęło, to przepraszam... i poproszę o przekierowanie do postu, gdzie było napisane, że wizyta przyniosła same dobre wieści.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie nie dała znać, Przejrzałam posty i ostatni o 12:33

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też nam narobiła strachu i napisała na drugi dzień.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No Dziewczyny, bo jak nie teraz to kiedy? :)

Ja tam planuję pracować do końca grudnia. Zresztą mam to szczęście i mam wspaniałą, wdzięczną pracę która jest też moją pasją. Wiadomo, czasami jest i ciężko, ale efekt końcowy wynagradza wszystko.

Jak wyżej pisały dziewczyny, pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia, więc jak już iść na zwolnienie, to najlepiej ciągłe. W ogóle osoby pracujące na etacie są kilkakrotnie mniej kontrolowane niż na własnej działalności.

domiii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja też do Świąt, już myslałam, że jedyna tu zostanę pracująca :p

Mam do Was pytanie odnośnie tygodni opisanych na stronie parenting.

Na mojej ostatniej wizycie CRL było 65mm i przy takim CRL lekarz ocenił wiek płodu na 12t5d czyli 13 tydzień (wg OM 12t3d). Natomiast w opisie 13 tygodnia na parenting, średnie CRL w 13 tygodniu do 73mm. O co chodzi?

https://parenting.pl/portal/13-tydzien-ciazy

Czyli jak jestem teraz w 15 tygodniu = 14t6d to mam czytać opis 14 tygodnia a nie 15-tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 07:13

MeAmerie lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zasiłkiem to jest tak:
    - pierwsze 33 dni choroby/zzwolnienia w roku płaci pracodawca
    - od 34 dni L4 przechodzimy na Zus, który ma 30 dni wypłatę zasiłku od momentu otrzymania zwolnienia (trzeba pilnować pracodawcę)
    - jeśli pracodawca zatrudnia 20 i więcej ludzi to pracodawca wypłaca zasiłek ale jego kwotę potrąci ze swoich należności do zus
    - każde zwolnienie -nnie ważne czy pierwsze czy dziesiąte zawsze dostarczamy do pracodawcy

No to takie najważniejsze chyba ;)

Renka88, Est, Karolina@, nick nieaktualny, domiii lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, życzę udanego dnia, dzis jakoś czuje się pogodniej i spokojniej. Dalej kwitne w łóżku ale z dobrych wieści to ktoś do mnie zaczął pukac od środka i nawet M jak przytknal rękę do brzucha wczoraj w nocy to poczuł pukanie
    Życzę wam i sobie udanego dnia i udanych wizyt.
    I dbajcie o siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 07:53

kateee, domiii, Kate84, baassiia, Madzialena90, Est, Karolina@, nick nieaktualny, krówka_muffka, Magda lena, Kajola, RudyTygrysek, Karmelek211, Lilou1984, Kokaina, nick nieaktualny, anie93lica, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ksanka cieszę się, że jest lepiej :) zazdroszczę pukania ale jak będę cierpliwa to za 3 tyg też uda mi się to pierwszy raz poczuć :)
    Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu :)
    Dzisiaj mam wizytę u położnej, lekki stresik jest.
    Miłego dnia kobietki :)

Madzialena90, Karolina@, nick nieaktualny, krówka_muffka, Kajola, Kokaina, Kate84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. naprodukowałyście od wczoraj sporo postów. :p
    Najpierw Domii. Robaczku myślę podobnie jak dziewczynki. Powinnaś pomyśleć o zwolnieniu. Pracodawca sobie poradzi a jak nie no cóż będzie musiał. Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i maluszka a nie praca :-*

od wczorajszego wieczora mam kiepski humor. Popsuła mi go moja kochana przyjaciółka bo powiedziałam jej kuzynce że jej brat jest po rozwodzie. Dziwne jest to że mieszkają dwa bloki od siebie i ta nie wiedziała o tym. Nie zrobiłam tego specjalnie. Myślałam że to nic nie znaczy i jakoś tak wyszło. Tak więc w zamian zostałam podłą osobą i wyrachowaną. :/ Mam nadzieję ze jej przejdzie. Całą noc nie spałam... ale taki nerwowy stan myślę że ma też związek z tym że normalnie miałabym okres w tym terminie i czuje niepokój. Jak myślicie jest to możliwe?

domiii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki i dobrego dnia :) Szczególnie Tobie ksanka! Dzień za dniem i nawet się nie zorientujesz jak pozwolą Ci iść do domu :) Pobyt w szpitalu to nic miłego ale ja np właśnie rok temu na szpitalnym łóżku poznałam jedną z moich obecnie najlepszych przyjaciółek :) Tak więc w sumie opłaciło mi się ;)

Czekałam wczoraj na info od kofeinki, ale padłam jak mucha. Mam nadzieję, że właśnie struga długiego posta :)

Mania1718, ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj męczy migrena, zjadłam śniadanie, chwilke był spokój, pomyślałam że to z głodu, ale po wypiciu kawy znów czuję ten ból....po pierwszym porodzie mam rozszczelniony kręgosłup i czasami od niego mnie pobolewa głowa. Walczę aby nie wziąć apapu...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się ostatnio część dziewczyn nie odzywa. Dajcie proszę znać, że wszystko z Wami ok :)

muminka83 - przyjaciółce przejdzie i będzie dobrze :) W ogóle nie rozumiem ukrywania takich rzeczy, jak np rozwód. Przecież nie da się tego przez całe życie zatajać. Z resztą, rozwód to rozwód, żadna sensacja. Przynajmniej dla mnie. No chyba, że się rozwiedli 4 miesiące po ślubie, jak tacy jedni moi znajomi :D W każdym razie przyjaciółka powinna zrozumieć, że obecnie kierują Tobą hormony, czasami ciężko się skupić i człowiek coś palnie przez nieuwagę ;) Nie wiem, czy Twoje nerwy mają coś wspólnego z terminem okresu, wydaje mi się bardziej, że jesteś wrażliwa i bardzo się przejęłaś, że podpadłaś koleżance :)

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu :) dzisiaj wizyta, już mnie nerwy dopadły :)

Mania1718, Est, nick nieaktualny, Kajola, Martita88, Madzialena90, krówka_muffka, Kokaina, Kate84, nick nieaktualny, anie93lica lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!!!

ksanka gratulacje pierwszych ruchów! <3 Dbajcie o siebie tam w szpitalu. Niech Cię/Was mąż/tatko dokarmia :D

Domiiiiiiiiii ! Nie fisiuj nam tu! Leć na l4 i nie myśl o niczym innym. Jeszcze w życiu się napracujesz :P Będzie czas!

3mam oczywiście kciuki za każdą wizytującą i czekam na info. Cieszę się, że u wszystkich pozostałych jest dobrze.

Ja wczoraj walczyłam z bólem kręgosłupa. o losie. jaki ból w lędźwiach. Pomógł kojec i ukoił ten ból. Dziś wstałam i jest fajnie. Tylko łeb napier...dziela :)

Przesyłam buziaki z zimnego Torunia!

nick nieaktualny, Mania1718, Martita88, domiii, ksanka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Coś się ostatnio część dziewczyn nie odzywa. Dajcie proszę znać, że wszystko z Wami ok :)

muminka83 - przyjaciółce przejdzie i będzie dobrze :) W ogóle nie rozumiem ukrywania takich rzeczy, jak np rozwód. Przecież nie da się tego przez całe życie zatajać. Z resztą, rozwód to rozwód, żadna sensacja. Przynajmniej dla mnie. No chyba, że się rozwiedli 4 miesiące po ślubie, jak tacy jedni moi znajomi :D W każdym razie przyjaciółka powinna zrozumieć, że obecnie kierują Tobą hormony, czasami ciężko się skupić i człowiek coś palnie przez nieuwagę ;) Nie wiem, czy Twoje nerwy mają coś wspólnego z terminem okresu, wydaje mi się bardziej, że jesteś wrażliwa i bardzo się przejęłaś, że podpadłaś koleżance :)

Może masz racje nie lubię takich sytuacji. Zawsze mnie dobijały. Oni są po rozwodzie 2 lata więc nie mały okres czasu. Nie wiem może faktycznie myślała że ją wyśmieją ... nie wiem. zadzwonię do niej jutro.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie... jestem przeziębiona już tydzień, najpierw leczyłam się domowymi sposobami , ale nic nie podziałało. Przedwczoraj byłam u lekarza i zalecił na gardło Prenalen Gardło, więc ok, ale na katar spray OTRIVIN. Wyraźnie powiedział, że działa on miejscowo i nie szkodzi dziecku, tym bardziej na tym etapie ciąży (jutro zaczynam 15 tydzień). To samo powtórzyła farmaceutka u której kupowałam leki. Przynosi mi on niesamowitą ulgę, ale wczoraj pokorciło mnie przeczytać jego ulotkę i jest napisane : Przed zastosowaniem leku będąc w ciąży należy się poradzić lekarza. NIE NALEŻY ZAŻYWAĆ LEKU W TRAKCIE CIĄŻY.
    Zgłupiałam... Lekarz, farmaceutka i internet mówią, że ok, a na ulotce coś takiego...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A mnie od wczoraj męczy migrena, zjadłam śniadanie, chwilke był spokój, pomyślałam że to z głodu, ale po wypiciu kawy znów czuję ten ból....po pierwszym porodzie mam rozszczelniony kręgosłup i czasami od niego mnie pobolewa głowa. Walczę aby nie wziąć apapu...
    Mnie tez od wczoraj migrena ttzyma noc spedzilam lezac z recznikiem na glowie.i miska kolo lozka bo az niedobrze mi bylo... Dzisiaj probuje sie do mojego lekarza dodzwonic rodzinnego bo to juz ktprys raz z kolei jak sie nie uda to na 18 jade.na opoeke nocna bo nawet wode zwracam a glowa ryszyv nie mogs... Dobrze ze ktosiek do mnie puka to wiem ze z nia ok...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ