X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie wiem jak Ty wyglądasz;)
    Suuper;) Napisze do Ciebie prywatna wiadomość żeby dziewczynom tu nie spamowac, tylko przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Kofeinka meldowała się po wizycie?

Kofeinko, daj znać.
    Chyba, że mi coś umknęło, to przepraszam... i poproszę o przekierowanie do postu, gdzie było napisane, że wizyta przyniosła same dobre wieści.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie nie dała znać, Przejrzałam posty i ostatni o 12:33

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też nam narobiła strachu i napisała na drugi dzień.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No Dziewczyny, bo jak nie teraz to kiedy? :)

Ja tam planuję pracować do końca grudnia. Zresztą mam to szczęście i mam wspaniałą, wdzięczną pracę która jest też moją pasją. Wiadomo, czasami jest i ciężko, ale efekt końcowy wynagradza wszystko.

Jak wyżej pisały dziewczyny, pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia, więc jak już iść na zwolnienie, to najlepiej ciągłe. W ogóle osoby pracujące na etacie są kilkakrotnie mniej kontrolowane niż na własnej działalności.

domiii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja też do Świąt, już myslałam, że jedyna tu zostanę pracująca :p

Mam do Was pytanie odnośnie tygodni opisanych na stronie parenting.

Na mojej ostatniej wizycie CRL było 65mm i przy takim CRL lekarz ocenił wiek płodu na 12t5d czyli 13 tydzień (wg OM 12t3d). Natomiast w opisie 13 tygodnia na parenting, średnie CRL w 13 tygodniu do 73mm. O co chodzi?

https://parenting.pl/portal/13-tydzien-ciazy

Czyli jak jestem teraz w 15 tygodniu = 14t6d to mam czytać opis 14 tygodnia a nie 15-tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 07:13

MeAmerie lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zasiłkiem to jest tak:
    - pierwsze 33 dni choroby/zzwolnienia w roku płaci pracodawca
    - od 34 dni L4 przechodzimy na Zus, który ma 30 dni wypłatę zasiłku od momentu otrzymania zwolnienia (trzeba pilnować pracodawcę)
    - jeśli pracodawca zatrudnia 20 i więcej ludzi to pracodawca wypłaca zasiłek ale jego kwotę potrąci ze swoich należności do zus
    - każde zwolnienie -nnie ważne czy pierwsze czy dziesiąte zawsze dostarczamy do pracodawcy

No to takie najważniejsze chyba ;)

Renka88, Est, Karolina@, A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, życzę udanego dnia, dzis jakoś czuje się pogodniej i spokojniej. Dalej kwitne w łóżku ale z dobrych wieści to ktoś do mnie zaczął pukac od środka i nawet M jak przytknal rękę do brzucha wczoraj w nocy to poczuł pukanie
    Życzę wam i sobie udanego dnia i udanych wizyt.
    I dbajcie o siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 07:53

kateee, domiii, Kate84, baassiia, Madzialena90, Est, Karolina@, A.Kasia, krówka_muffka, Magda lena, Kajola, RudyTygrysek, Karmelek211, Lilou1984, Kokaina, Izoleccc, anie93lica, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ksanka cieszę się, że jest lepiej :) zazdroszczę pukania ale jak będę cierpliwa to za 3 tyg też uda mi się to pierwszy raz poczuć :)
    Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu :)
    Dzisiaj mam wizytę u położnej, lekki stresik jest.
    Miłego dnia kobietki :)

Madzialena90, Karolina@, A.Kasia, krówka_muffka, Kajola, Kokaina, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. naprodukowałyście od wczoraj sporo postów. :p
    Najpierw Domii. Robaczku myślę podobnie jak dziewczynki. Powinnaś pomyśleć o zwolnieniu. Pracodawca sobie poradzi a jak nie no cóż będzie musiał. Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i maluszka a nie praca :-*

od wczorajszego wieczora mam kiepski humor. Popsuła mi go moja kochana przyjaciółka bo powiedziałam jej kuzynce że jej brat jest po rozwodzie. Dziwne jest to że mieszkają dwa bloki od siebie i ta nie wiedziała o tym. Nie zrobiłam tego specjalnie. Myślałam że to nic nie znaczy i jakoś tak wyszło. Tak więc w zamian zostałam podłą osobą i wyrachowaną. :/ Mam nadzieję ze jej przejdzie. Całą noc nie spałam... ale taki nerwowy stan myślę że ma też związek z tym że normalnie miałabym okres w tym terminie i czuje niepokój. Jak myślicie jest to możliwe?

domiii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki i dobrego dnia :) Szczególnie Tobie ksanka! Dzień za dniem i nawet się nie zorientujesz jak pozwolą Ci iść do domu :) Pobyt w szpitalu to nic miłego ale ja np właśnie rok temu na szpitalnym łóżku poznałam jedną z moich obecnie najlepszych przyjaciółek :) Tak więc w sumie opłaciło mi się ;)

Czekałam wczoraj na info od kofeinki, ale padłam jak mucha. Mam nadzieję, że właśnie struga długiego posta :)

Mania1718, ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj męczy migrena, zjadłam śniadanie, chwilke był spokój, pomyślałam że to z głodu, ale po wypiciu kawy znów czuję ten ból....po pierwszym porodzie mam rozszczelniony kręgosłup i czasami od niego mnie pobolewa głowa. Walczę aby nie wziąć apapu...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się ostatnio część dziewczyn nie odzywa. Dajcie proszę znać, że wszystko z Wami ok :)

muminka83 - przyjaciółce przejdzie i będzie dobrze :) W ogóle nie rozumiem ukrywania takich rzeczy, jak np rozwód. Przecież nie da się tego przez całe życie zatajać. Z resztą, rozwód to rozwód, żadna sensacja. Przynajmniej dla mnie. No chyba, że się rozwiedli 4 miesiące po ślubie, jak tacy jedni moi znajomi :D W każdym razie przyjaciółka powinna zrozumieć, że obecnie kierują Tobą hormony, czasami ciężko się skupić i człowiek coś palnie przez nieuwagę ;) Nie wiem, czy Twoje nerwy mają coś wspólnego z terminem okresu, wydaje mi się bardziej, że jesteś wrażliwa i bardzo się przejęłaś, że podpadłaś koleżance :)

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu :) dzisiaj wizyta, już mnie nerwy dopadły :)

Mania1718, Est, A.Kasia, Kajola, Martita88, Madzialena90, krówka_muffka, Kokaina, Kate84, Izoleccc, anie93lica lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!!!

ksanka gratulacje pierwszych ruchów! <3 Dbajcie o siebie tam w szpitalu. Niech Cię/Was mąż/tatko dokarmia :D

Domiiiiiiiiii ! Nie fisiuj nam tu! Leć na l4 i nie myśl o niczym innym. Jeszcze w życiu się napracujesz :P Będzie czas!

3mam oczywiście kciuki za każdą wizytującą i czekam na info. Cieszę się, że u wszystkich pozostałych jest dobrze.

Ja wczoraj walczyłam z bólem kręgosłupa. o losie. jaki ból w lędźwiach. Pomógł kojec i ukoił ten ból. Dziś wstałam i jest fajnie. Tylko łeb napier...dziela :)

Przesyłam buziaki z zimnego Torunia!

A.Kasia, Mania1718, Martita88, domiii, ksanka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Coś się ostatnio część dziewczyn nie odzywa. Dajcie proszę znać, że wszystko z Wami ok :)

muminka83 - przyjaciółce przejdzie i będzie dobrze :) W ogóle nie rozumiem ukrywania takich rzeczy, jak np rozwód. Przecież nie da się tego przez całe życie zatajać. Z resztą, rozwód to rozwód, żadna sensacja. Przynajmniej dla mnie. No chyba, że się rozwiedli 4 miesiące po ślubie, jak tacy jedni moi znajomi :D W każdym razie przyjaciółka powinna zrozumieć, że obecnie kierują Tobą hormony, czasami ciężko się skupić i człowiek coś palnie przez nieuwagę ;) Nie wiem, czy Twoje nerwy mają coś wspólnego z terminem okresu, wydaje mi się bardziej, że jesteś wrażliwa i bardzo się przejęłaś, że podpadłaś koleżance :)

Może masz racje nie lubię takich sytuacji. Zawsze mnie dobijały. Oni są po rozwodzie 2 lata więc nie mały okres czasu. Nie wiem może faktycznie myślała że ją wyśmieją ... nie wiem. zadzwonię do niej jutro.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie... jestem przeziębiona już tydzień, najpierw leczyłam się domowymi sposobami , ale nic nie podziałało. Przedwczoraj byłam u lekarza i zalecił na gardło Prenalen Gardło, więc ok, ale na katar spray OTRIVIN. Wyraźnie powiedział, że działa on miejscowo i nie szkodzi dziecku, tym bardziej na tym etapie ciąży (jutro zaczynam 15 tydzień). To samo powtórzyła farmaceutka u której kupowałam leki. Przynosi mi on niesamowitą ulgę, ale wczoraj pokorciło mnie przeczytać jego ulotkę i jest napisane : Przed zastosowaniem leku będąc w ciąży należy się poradzić lekarza. NIE NALEŻY ZAŻYWAĆ LEKU W TRAKCIE CIĄŻY.
    Zgłupiałam... Lekarz, farmaceutka i internet mówią, że ok, a na ulotce coś takiego...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A mnie od wczoraj męczy migrena, zjadłam śniadanie, chwilke był spokój, pomyślałam że to z głodu, ale po wypiciu kawy znów czuję ten ból....po pierwszym porodzie mam rozszczelniony kręgosłup i czasami od niego mnie pobolewa głowa. Walczę aby nie wziąć apapu...
    Mnie tez od wczoraj migrena ttzyma noc spedzilam lezac z recznikiem na glowie.i miska kolo lozka bo az niedobrze mi bylo... Dzisiaj probuje sie do mojego lekarza dodzwonic rodzinnego bo to juz ktprys raz z kolei jak sie nie uda to na 18 jade.na opoeke nocna bo nawet wode zwracam a glowa ryszyv nie mogs... Dobrze ze ktosiek do mnie puka to wiem ze z nia ok...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ