X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - najlepsze życzenia i dobrej zabawy :)

Zmywarka to dzieło geniuszu i nie wyobrażam sobie bez niej życia :D Jestem uczulona na detergenty i bez rękawic do płynów do mycia i proszków do prania nie podchodzę :/

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

• Karka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego :)

Potwierdzam - zmywarka to rzecz cudowna:) Opierałam się, a teraz nie żałuję, A.Kasia też mam problem z środkami, doskonale rozumiem, u mnie też pełno rękawiczek.

A niani czy monitora nie kupuję. Łóżeczko będzie obok mnie, a mieszkanko małe 40m2, ale swoje :)

Love_life lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i ja się do życzeń dołączam :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8cca79fe633.png

A myslicie ze cos takiego wystarczy na odebranie ze szpitala? Jakby ubrac dziecko jakos nie najcieniej, takiego włochacza i przykryć kocykiem?

Bo ostatnio jak napomknęłam że nie mam zamiaru kupować takiego zimowego kombinezonu tylko w czymś takim przywiesc ze szpitala to było nagle oburzenie ze strony mojej rodzicielki. No bo jak to nie kupić spiworka?!? Musi być!!!

W sumie Malutka moze urodzic sie w lutym jeszcze i nie wiadomo jaka pogoda bedzie ale naprawde tak zmarznie w drodze od szpitala do auta ze musze miec ten kombinezon?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam kupować kombinezonu na tą chwilę. Co innego jak bym miała być przed nami prawie cała zima, a to będzie końcówka. W sumie to mam nadzieję, że końcówka ... Kurde pamiętam kilka lat temu jak 1 kwietnia była śnieżyca i mróz. Yh ... Może na koniec zimy kupi się jakiś w promocji kombinezon? ooo to też nie głupi pomysł.

A.Kasia, muminka83, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, ale mam kondycję, nie mam siły sobie sama rozwałkować ciasta na tartę ;( Help!

• Marlena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Marlena ja dziecko w takim misiu 25 stycznia przywiozłam ze szpitala do domu :) Zuza miała na sobie bodziaka, pajaca z weluru, oczywiście czapeczka i taki misiu z podszewką, na to kocyk. Dzieciątko było cieplutkie, w zupełności nam wystarczyło :) Do końca wiosny korzystaliśmy z takiego misia :) Odpukać oprócz zapalenia uszka w lecie i rotawirusa Zuza zdrowa jak rybka ;)

No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

A.Kasia lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez odpadam z sił, a całe pudło zaproszeń do rozwiezienia

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim, nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:47

d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(

Kochana nie ma szkoły, która uczy jak być dobrym rodzicem. Gwarantuję Ci, że intuicja matki poprowadzi Cię przez te wszystkie nieznajome tereny bezbłędnie :) A czego nie będziesz wiedziała to zawsze możesz się zapytać np. tu na forum dziewczyn, które mamami są już od dłuższego czasu i mają większe doświadczenie :)

I ja też nic jeszcze nie mam kupione a że rodzę w innym szpitalu to pojęcia nie mam co mnie tam czeka ;) Głowa do góry! Będziesz wspaniałą mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:51

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(
    Hahaha, mam to samo! Wczoraj na moje smutki mąż włączył filmiki jak kapać dziecko, co potrzeba tak naprawdę kupić itd. Mówi, żeby się nie martwić, ze jakby co znajdziemy na YouTube :-)

A.Kasia, Magda lena, Kajola, She86, Martita88, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozka to ja mam zamiar kupic ten z wkladem sztywnym ale to dla mojej wygody a z drugiej strony moj men stwierdzil ze on sie lepiej bedzie czul jak bedzie mial malucha na czms sztywniejszym chociaz kilka pierwszych razy... A nie sa to az takie duze pieniadze bo ja mam taki za 38 zl upatrzony...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja troszkę zmienię temat. Jaki wybrać materac dla dziecka?

Gryka-kokos odpada w gryce mogą pojawić się robaki.

Szukam artykuły w internecie raz polecają pianke, raz lateks, albo połączenie ich z kokosem?

Ratunku! Lateks jest drogi, pianka cenowo wychodzi różnie. Czym się sugerować?

Kate! Wszystkiego Najlepszego.. Spełnienia Marzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:56

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

Ja nie miałam rożka i nie miałam problemu z trzymaniem dziecka choć Olinek miał 52 cm i 2300 gram jak wychodził z szpitala. Dzieciom nie pozwalałam go nosić bo nawet w rożku może im wypaść. Bez przesady. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam jakieś głupie myśli, że nie ogarnę dziecka. Nie wiem co i jak. Nie wiem jak rozpoznać kolkę, jak dziecko kąpać itp. Mój Małż to jeszcze gorzej :P
    Ale domyślam się, że to jakoś tak samo przyjdzie. Najgorsze są pierwsze chwile w szpitalu.
    Baba obolała, a tu trzeba jakiegoś małego bąbla przewinąć i nakarmić. Ale jak?! :p Wstyd mi będzie jak spanikuję :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - ja rok temu niemal cały internet przekopałam w poszukiwaniu informacji o materacach i zdecydowałam się w końcu na lateksowo-kokosowy materacyk Vitmat. Dokładnie ten:

http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/

Renka88, d'nusia lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

Renka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ