X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - najlepsze życzenia i dobrej zabawy :)

Zmywarka to dzieło geniuszu i nie wyobrażam sobie bez niej życia :D Jestem uczulona na detergenty i bez rękawic do płynów do mycia i proszków do prania nie podchodzę :/

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

• Karka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego :)

Potwierdzam - zmywarka to rzecz cudowna:) Opierałam się, a teraz nie żałuję, A.Kasia też mam problem z środkami, doskonale rozumiem, u mnie też pełno rękawiczek.

A niani czy monitora nie kupuję. Łóżeczko będzie obok mnie, a mieszkanko małe 40m2, ale swoje :)

Love_life lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i ja się do życzeń dołączam :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8cca79fe633.png

A myslicie ze cos takiego wystarczy na odebranie ze szpitala? Jakby ubrac dziecko jakos nie najcieniej, takiego włochacza i przykryć kocykiem?

Bo ostatnio jak napomknęłam że nie mam zamiaru kupować takiego zimowego kombinezonu tylko w czymś takim przywiesc ze szpitala to było nagle oburzenie ze strony mojej rodzicielki. No bo jak to nie kupić spiworka?!? Musi być!!!

W sumie Malutka moze urodzic sie w lutym jeszcze i nie wiadomo jaka pogoda bedzie ale naprawde tak zmarznie w drodze od szpitala do auta ze musze miec ten kombinezon?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam kupować kombinezonu na tą chwilę. Co innego jak bym miała być przed nami prawie cała zima, a to będzie końcówka. W sumie to mam nadzieję, że końcówka ... Kurde pamiętam kilka lat temu jak 1 kwietnia była śnieżyca i mróz. Yh ... Może na koniec zimy kupi się jakiś w promocji kombinezon? ooo to też nie głupi pomysł.

A.Kasia, muminka83, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, ale mam kondycję, nie mam siły sobie sama rozwałkować ciasta na tartę ;( Help!

• Marlena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Marlena ja dziecko w takim misiu 25 stycznia przywiozłam ze szpitala do domu :) Zuza miała na sobie bodziaka, pajaca z weluru, oczywiście czapeczka i taki misiu z podszewką, na to kocyk. Dzieciątko było cieplutkie, w zupełności nam wystarczyło :) Do końca wiosny korzystaliśmy z takiego misia :) Odpukać oprócz zapalenia uszka w lecie i rotawirusa Zuza zdrowa jak rybka ;)

No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

A.Kasia lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez odpadam z sił, a całe pudło zaproszeń do rozwiezienia

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim, nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:47

d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(

Kochana nie ma szkoły, która uczy jak być dobrym rodzicem. Gwarantuję Ci, że intuicja matki poprowadzi Cię przez te wszystkie nieznajome tereny bezbłędnie :) A czego nie będziesz wiedziała to zawsze możesz się zapytać np. tu na forum dziewczyn, które mamami są już od dłuższego czasu i mają większe doświadczenie :)

I ja też nic jeszcze nie mam kupione a że rodzę w innym szpitalu to pojęcia nie mam co mnie tam czeka ;) Głowa do góry! Będziesz wspaniałą mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:51

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką :/ Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę :(
    Hahaha, mam to samo! Wczoraj na moje smutki mąż włączył filmiki jak kapać dziecko, co potrzeba tak naprawdę kupić itd. Mówi, żeby się nie martwić, ze jakby co znajdziemy na YouTube :-)

A.Kasia, Magda lena, Kajola, She86, Martita88, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozka to ja mam zamiar kupic ten z wkladem sztywnym ale to dla mojej wygody a z drugiej strony moj men stwierdzil ze on sie lepiej bedzie czul jak bedzie mial malucha na czms sztywniejszym chociaz kilka pierwszych razy... A nie sa to az takie duze pieniadze bo ja mam taki za 38 zl upatrzony...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja troszkę zmienię temat. Jaki wybrać materac dla dziecka?

Gryka-kokos odpada w gryce mogą pojawić się robaki.

Szukam artykuły w internecie raz polecają pianke, raz lateks, albo połączenie ich z kokosem?

Ratunku! Lateks jest drogi, pianka cenowo wychodzi różnie. Czym się sugerować?

Kate! Wszystkiego Najlepszego.. Spełnienia Marzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:56

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

Ja nie miałam rożka i nie miałam problemu z trzymaniem dziecka choć Olinek miał 52 cm i 2300 gram jak wychodził z szpitala. Dzieciom nie pozwalałam go nosić bo nawet w rożku może im wypaść. Bez przesady. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam jakieś głupie myśli, że nie ogarnę dziecka. Nie wiem co i jak. Nie wiem jak rozpoznać kolkę, jak dziecko kąpać itp. Mój Małż to jeszcze gorzej :P
    Ale domyślam się, że to jakoś tak samo przyjdzie. Najgorsze są pierwsze chwile w szpitalu.
    Baba obolała, a tu trzeba jakiegoś małego bąbla przewinąć i nakarmić. Ale jak?! :p Wstyd mi będzie jak spanikuję :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - ja rok temu niemal cały internet przekopałam w poszukiwaniu informacji o materacach i zdecydowałam się w końcu na lateksowo-kokosowy materacyk Vitmat. Dokładnie ten:

http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/

Renka88, d'nusia lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

Renka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ