Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kate ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego
Potwierdzam - zmywarka to rzecz cudowna:) Opierałam się, a teraz nie żałuję, A.Kasia też mam problem z środkami, doskonale rozumiem, u mnie też pełno rękawiczek.
A niani czy monitora nie kupuję. Łóżeczko będzie obok mnie, a mieszkanko małe 40m2, ale swojeLove_life lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Love_life wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8cca79fe633.png
A myslicie ze cos takiego wystarczy na odebranie ze szpitala? Jakby ubrac dziecko jakos nie najcieniej, takiego włochacza i przykryć kocykiem?
Bo ostatnio jak napomknęłam że nie mam zamiaru kupować takiego zimowego kombinezonu tylko w czymś takim przywiesc ze szpitala to było nagle oburzenie ze strony mojej rodzicielki. No bo jak to nie kupić spiworka?!? Musi być!!!
W sumie Malutka moze urodzic sie w lutym jeszcze i nie wiadomo jaka pogoda bedzie ale naprawde tak zmarznie w drodze od szpitala do auta ze musze miec ten kombinezon? -
Ja też nie zamierzam kupować kombinezonu na tą chwilę. Co innego jak bym miała być przed nami prawie cała zima, a to będzie końcówka. W sumie to mam nadzieję, że końcówka ... Kurde pamiętam kilka lat temu jak 1 kwietnia była śnieżyca i mróz. Yh ... Może na koniec zimy kupi się jakiś w promocji kombinezon? ooo to też nie głupi pomysł.
A.Kasia, muminka83, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lula_w wrote:Marlena ja dziecko w takim misiu 25 stycznia przywiozłam ze szpitala do domu
Zuza miała na sobie bodziaka, pajaca z weluru, oczywiście czapeczka i taki misiu z podszewką, na to kocyk. Dzieciątko było cieplutkie, w zupełności nam wystarczyło
Do końca wiosny korzystaliśmy z takiego misia
Odpukać oprócz zapalenia uszka w lecie i rotawirusa Zuza zdrowa jak rybka
No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu
Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką
Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim, nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:47
d'nusia, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką
Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę
Kochana nie ma szkoły, która uczy jak być dobrym rodzicem. Gwarantuję Ci, że intuicja matki poprowadzi Cię przez te wszystkie nieznajome tereny bezbłędnieA czego nie będziesz wiedziała to zawsze możesz się zapytać np. tu na forum dziewczyn, które mamami są już od dłuższego czasu i mają większe doświadczenie
I ja też nic jeszcze nie mam kupione a że rodzę w innym szpitalu to pojęcia nie mam co mnie tam czekaGłowa do góry! Będziesz wspaniałą mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:51
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Ja to ostatnio mam przemyślenia, że będę jakąś nieogarniętą matką
Jakaś przy Was taka w ogóle do tyłu jestem ze wszystkim nic nie mam pokupowane, nie wiem co i jak po porodzie, w ogóle czarno to widzę
A.Kasia, Magda lena, Kajola, She86, Martita88, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Co do rozka to ja mam zamiar kupic ten z wkladem sztywnym ale to dla mojej wygody a z drugiej strony moj men stwierdzil ze on sie lepiej bedzie czul jak bedzie mial malucha na czms sztywniejszym chociaz kilka pierwszych razy... A nie sa to az takie duze pieniadze bo ja mam taki za 38 zl upatrzony...
-
Dziewczyny ja troszkę zmienię temat. Jaki wybrać materac dla dziecka?
Gryka-kokos odpada w gryce mogą pojawić się robaki.
Szukam artykuły w internecie raz polecają pianke, raz lateks, albo połączenie ich z kokosem?
Ratunku! Lateks jest drogi, pianka cenowo wychodzi różnie. Czym się sugerować?
Kate! Wszystkiego Najlepszego.. Spełnienia MarzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:56
-
Marlena wrote:No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu
Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.
Ja nie miałam rożka i nie miałam problemu z trzymaniem dziecka choć Olinek miał 52 cm i 2300 gram jak wychodził z szpitala. Dzieciom nie pozwalałam go nosić bo nawet w rożku może im wypaść. Bez przesady.
-
Ja też ostatnio mam jakieś głupie myśli, że nie ogarnę dziecka. Nie wiem co i jak. Nie wiem jak rozpoznać kolkę, jak dziecko kąpać itp. Mój Małż to jeszcze gorzej
Ale domyślam się, że to jakoś tak samo przyjdzie. Najgorsze są pierwsze chwile w szpitalu.
Baba obolała, a tu trzeba jakiegoś małego bąbla przewinąć i nakarmić. Ale jak?! :p Wstyd mi będzie jak spanikuję -
nick nieaktualnyRenka88 - ja rok temu niemal cały internet przekopałam w poszukiwaniu informacji o materacach i zdecydowałam się w końcu na lateksowo-kokosowy materacyk Vitmat. Dokładnie ten:
http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/Renka88, d'nusia lubią tę wiadomość