X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A myslicie ze cos takiego wystarczy na odebranie ze szpitala? Jakby ubrac dziecko jakos nie najcieniej, takiego włochacza i przykryć kocykiem?

Bo ostatnio jak napomknęłam że nie mam zamiaru kupować takiego zimowego kombinezonu tylko w czymś takim przywiesc ze szpitala to było nagle oburzenie ze strony mojej rodzicielki. No bo jak to nie kupić spiworka?!? Musi być!!!

W sumie Malutka moze urodzic sie w lutym jeszcze i nie wiadomo jaka pogoda bedzie ale naprawde tak zmarznie w drodze od szpitala do auta ze musze miec ten kombinezon?

Myśle że wystarczy no i kocyk bo w sumie i tak do samochodu zaraz. Trzeba pomacac czy jest ciepłe ale raczej futerko to na zimę a przecież na to już raczej nie da się nic ubrac :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście najpierw kładziemy na stronie kokosowej bo twardsza?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - tam w opisie materaca jest napisane:

Strona z kokosem (twarda w porównaniu do strony lateksowej) zalecana dla dzieci od urodzenia aż do momentu kiedy dziecko zacznie raczkować (około 8-9 miesiąca lub wcześniej – kiedy dziecko zaczyna siadać), później przewraca się na stronę z lateksem (średnio twarda).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:55

Renka88 lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

No mnie sie wydaje, ze rozek to dobra rzecz. Samibmielismy kilka przy synku i sie sprawdzily nie tylko noszenia, ale tez do spania czy przykrycia. Ale kazdy robi co uwaza:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Domii możesz zrobić duzo więcej :)
    Miałam galopującą anemię, wyniki gorsze co tydzień (badałam prywatnie) i zaczęłam pic soki własnej roboty: 4 marchewki, dwa buraczki i jabłko, czasem trochę soku z cytryny. Bardzo szybko wyniki sie poprawiły, teraz mam niemal Hb 13 i nie zamierzam przestawać. Nie biore żadnych leków, bo żelazo mnie tragicznie zapiera.
    Polecam soki :)

A w ogóle to dzien dobry!

Lucky! bardzo dziękuję za podpowiedź! idę zatem w soki :) :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Renka88 - tam w opisie materaca jest napisane:

Strona z kokosem (twarda w porównaniu do strony lateksowej) zalecana dla dzieci od urodzenia do aż momentu kiedy dziecko zacznie raczkować (około 8-9 miesiąca lub wcześniej – kiedy dziecko zaczyna siadać), przewraca się na stronę z lateksem (średnio twarda).

Widziałam, tyle, że mnie dzisiaj "bardzo doświadczona" Pani w sklepie powiedziała, że najlepszym materacem jest pianka-kokos i najpierw pianką do góry!

Coś mi nie pasowało.. wolałam się upewnić.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Widziałam, tyle, że mnie dzisiaj "bardzo doświadczona" Pani w sklepie powiedziała, że najlepszym materacem jest pianka-kokos i najpierw pianką do góry!

Coś mi nie pasowało.. wolałam się upewnić.

Ja odkąd się dowiedziałam, że sprzedawcy w sklepach mają system punktowy i więcej pkt za sprzedanie mniej chodliwego towaru to wolę sobie wszystko sama w necie posprawdzać bądź popytać znajomych.

Renka88, d'nusia lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że tutaj znajdę najlepsze odpowiedzi :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jest Kasia. :* :* Miałam brać zestaw łóżeczko plus pierdoły, ale tam jest ta gryka, to juz podziękuje :-)

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że była mowa o rożkach, ja zrezygnuję, za to kupię śpiworek na pewno..
    A co do materaca to jeszcze o tym nie myślałam, póki co wybrałam łóżeczko, teraz mężowi trzeba będzie je pokazać do akceptacji :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po prenatalnych...
    Dzięki dziewczyny :)
    Dzidziuś został sprawdzony dokładnie od czubka głowy po koniuszki palców u stóp :) Profesor powiedział że wszystko jest idealnie tak jak powinno być i przebiega wzorowo. Powiedział że śmiało mogę czuć się jak 15-tka :)
    Jedyne co mnie trochę zmartwiło to to że mam mięśniaka o którym wcześniej nie wiedziałam. Jednak profesor stwierdził że nie zagraża to w żaden sposób dziecku.
    Na dokładniejsze wyniki prenatalnych muszę poczekać ok 2 tyg.Następne spotkanie z profesorem za 2 miesiące.

Renka88, A.Kasia, d'nusia, M+M+?, muminka83, baassiia, Kajola, kateee, Madzialena90, Martita88, Kate84, Karka, anitka19953, Izoleccc, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* - super :) cieszę się bardzo! Niech maluszek rośnie zdrowo a jeśli profesor mówi, że mięśniak Wam nie zagraża to tylko się cieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wierszyk znalazłam na fb :D tekst: Michał Zabłocki

34xf41x.jpg

RudyTygrysek, Renka88, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    *Beacik* - super :) cieszę się bardzo! Niech maluszek rośnie zdrowo a jeśli profesor mówi, że mięśniak Wam nie zagraża to tylko się cieszyć :)

No w sumie to lekarz prowadzący zdecyduje co dalej.
    Ale ponoć mięśniaki lubią się czasem wchłaniać zaraz po porodzie.
    No nic. Pewnie będę musiała być teraz dokładniej monitorowana pod tym względem.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to ja sie zastanawiam nad pianka+kokos...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj liste czego nam jeszcze brakuje no i powiem wam ze sporo tego...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiałam wziąć ibuprom :/ nie wytrzymałam :( pamiętacie jak miałam usuwaną ósemkę - po wyrwaniu nie bolało nic. W środę byłam z kolejnym zębem a raczej korzeniem, kiedyś ząb mi się skruszył i został korzeń, który teraz zaczął boleć, no i poszłam, Pani dentystka mi go usunęła, nie wiem czy był stan zapalny ale na pewno skoro bolał jak diabli, znieczulenie zeszło już jak schodziłam z fotela i się zaczęło BÓL BÓL BÓL BÓL przez całą noc, kolejny cały dzień i tak do dziś, do wczoraj myślałam, ok no pewnie musi trochę po boleć w końcu to było rwanie, ale dziś to już masakra, w ogóle jak leże to czuje straszne pulsowanie w miejscu po wyrwaniu, podejrzewam, że jest tam ropa, dlatego tak boli. Apap nic nie pomagał, więc wzięłam ten nieszczęsny ibuprom i czekam aż przestanie chociaż na chwilę, najgorsze, że dziś i jutro żadnego dentysty nie dorwe i jak to wytrzymać? Mam jeden blister Augmentinu, jeśli to ropa to powinno pomóc, co myślicie. Jak przetrwać te dwa dni ? i noccc?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Co do materaca to ja sie zastanawiam nad pianka+kokos...

W takiej sytuacji zastanowiłabym się prędzej nad samym kokosem. Piankowe materace są z reguły bardzo miękkie i mocno się odkształcają. Dodatkowo w czasie gdy już dziecko wstaje i chodzi wokół łóżeczka to będzie się w piankowym zapadać. Według fizjoterapeutów źle to wpływa na kręgosłup i napięcie mięśniowe u dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - nie doradzę bo się nie znam, ale szkoda mi Ciebie bardzo że tak musisz cierpieć :/

Love_life lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, nie bierz Ibupromu, tylko paracetamol.

Z domowych środków polecam goździki suszone: weź 2 do buzi i pogryź. One działają przeciwbólowo i przeciwzapalnie.

Do bolącego miejsca przykładaj też pokrojone ząbki czosnku.

A jak jest ropa, to możesz spróbować żeby Ci ktoś ją upuścił. Ja tak męża ratowałam kiedyś w nocy, bo go ropa złapała - igłę sparzyłam wrzątkiem + nad kuchenką i nakłułam mu to miejsce, żeby ropa zeszła. Ulga ogromna.

A tak to stosowaliśmy też goździki i czosnek, a następnego dnia poszedl do dentysty.

A.Kasia lubi tę wiadomość

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ