X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A myslicie ze cos takiego wystarczy na odebranie ze szpitala? Jakby ubrac dziecko jakos nie najcieniej, takiego włochacza i przykryć kocykiem?

Bo ostatnio jak napomknęłam że nie mam zamiaru kupować takiego zimowego kombinezonu tylko w czymś takim przywiesc ze szpitala to było nagle oburzenie ze strony mojej rodzicielki. No bo jak to nie kupić spiworka?!? Musi być!!!

W sumie Malutka moze urodzic sie w lutym jeszcze i nie wiadomo jaka pogoda bedzie ale naprawde tak zmarznie w drodze od szpitala do auta ze musze miec ten kombinezon?

Myśle że wystarczy no i kocyk bo w sumie i tak do samochodu zaraz. Trzeba pomacac czy jest ciepłe ale raczej futerko to na zimę a przecież na to już raczej nie da się nic ubrac :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście najpierw kładziemy na stronie kokosowej bo twardsza?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - tam w opisie materaca jest napisane:

Strona z kokosem (twarda w porównaniu do strony lateksowej) zalecana dla dzieci od urodzenia aż do momentu kiedy dziecko zacznie raczkować (około 8-9 miesiąca lub wcześniej – kiedy dziecko zaczyna siadać), później przewraca się na stronę z lateksem (średnio twarda).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:55

Renka88 lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    No to nie ulegnę i nie kupię kombinezonu ;-)
    Ogólnie zauważylam ze wyrosło wokol mnie pelno specjalistow w dziedzinie dzieci. A ja mloda i nie doswiadczona to co tam moge wiedziec... Tak to odbieram.
    Ostatnio był u mnie spór o rożek. Jak dla mnie nie ma sensu go kupowac, to tylko taki gadzet jak jakies dziecko w rodzinie by chcialo niemowlaka potrzymac. No a w kocyk tez moge dziecko zawinac i komus podac.
    No i oczywiscie... Rożek musi być!!! Jak to bez rożka???
    Bo np moja siostra bala sie wziasc swoją corke na ręke i do 3msc nosila ją w rożku. A inni, nie tylko dzieci ale i doswiadczeni rodzice, musieli brać malą jeszcze dluzej w rożku... Masakra.
    Sory że w większosci bez polskich znaków ale pisze z tel.

No mnie sie wydaje, ze rozek to dobra rzecz. Samibmielismy kilka przy synku i sie sprawdzily nie tylko noszenia, ale tez do spania czy przykrycia. Ale kazdy robi co uwaza:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Domii możesz zrobić duzo więcej :)
    Miałam galopującą anemię, wyniki gorsze co tydzień (badałam prywatnie) i zaczęłam pic soki własnej roboty: 4 marchewki, dwa buraczki i jabłko, czasem trochę soku z cytryny. Bardzo szybko wyniki sie poprawiły, teraz mam niemal Hb 13 i nie zamierzam przestawać. Nie biore żadnych leków, bo żelazo mnie tragicznie zapiera.
    Polecam soki :)

A w ogóle to dzien dobry!

Lucky! bardzo dziękuję za podpowiedź! idę zatem w soki :) :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Renka88 - tam w opisie materaca jest napisane:

Strona z kokosem (twarda w porównaniu do strony lateksowej) zalecana dla dzieci od urodzenia do aż momentu kiedy dziecko zacznie raczkować (około 8-9 miesiąca lub wcześniej – kiedy dziecko zaczyna siadać), przewraca się na stronę z lateksem (średnio twarda).

Widziałam, tyle, że mnie dzisiaj "bardzo doświadczona" Pani w sklepie powiedziała, że najlepszym materacem jest pianka-kokos i najpierw pianką do góry!

Coś mi nie pasowało.. wolałam się upewnić.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Widziałam, tyle, że mnie dzisiaj "bardzo doświadczona" Pani w sklepie powiedziała, że najlepszym materacem jest pianka-kokos i najpierw pianką do góry!

Coś mi nie pasowało.. wolałam się upewnić.

Ja odkąd się dowiedziałam, że sprzedawcy w sklepach mają system punktowy i więcej pkt za sprzedanie mniej chodliwego towaru to wolę sobie wszystko sama w necie posprawdzać bądź popytać znajomych.

Renka88, d'nusia lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że tutaj znajdę najlepsze odpowiedzi :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jest Kasia. :* :* Miałam brać zestaw łóżeczko plus pierdoły, ale tam jest ta gryka, to juz podziękuje :-)

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że była mowa o rożkach, ja zrezygnuję, za to kupię śpiworek na pewno..
    A co do materaca to jeszcze o tym nie myślałam, póki co wybrałam łóżeczko, teraz mężowi trzeba będzie je pokazać do akceptacji :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po prenatalnych...
    Dzięki dziewczyny :)
    Dzidziuś został sprawdzony dokładnie od czubka głowy po koniuszki palców u stóp :) Profesor powiedział że wszystko jest idealnie tak jak powinno być i przebiega wzorowo. Powiedział że śmiało mogę czuć się jak 15-tka :)
    Jedyne co mnie trochę zmartwiło to to że mam mięśniaka o którym wcześniej nie wiedziałam. Jednak profesor stwierdził że nie zagraża to w żaden sposób dziecku.
    Na dokładniejsze wyniki prenatalnych muszę poczekać ok 2 tyg.Następne spotkanie z profesorem za 2 miesiące.

Renka88, A.Kasia, d'nusia, M+M+?, muminka83, baassiia, Kajola, kateee, Madzialena90, Martita88, Kate84, Karka, anitka19953, Izoleccc, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* - super :) cieszę się bardzo! Niech maluszek rośnie zdrowo a jeśli profesor mówi, że mięśniak Wam nie zagraża to tylko się cieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wierszyk znalazłam na fb :D tekst: Michał Zabłocki

34xf41x.jpg

RudyTygrysek, Renka88, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    *Beacik* - super :) cieszę się bardzo! Niech maluszek rośnie zdrowo a jeśli profesor mówi, że mięśniak Wam nie zagraża to tylko się cieszyć :)

No w sumie to lekarz prowadzący zdecyduje co dalej.
    Ale ponoć mięśniaki lubią się czasem wchłaniać zaraz po porodzie.
    No nic. Pewnie będę musiała być teraz dokładniej monitorowana pod tym względem.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to ja sie zastanawiam nad pianka+kokos...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj liste czego nam jeszcze brakuje no i powiem wam ze sporo tego...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiałam wziąć ibuprom :/ nie wytrzymałam :( pamiętacie jak miałam usuwaną ósemkę - po wyrwaniu nie bolało nic. W środę byłam z kolejnym zębem a raczej korzeniem, kiedyś ząb mi się skruszył i został korzeń, który teraz zaczął boleć, no i poszłam, Pani dentystka mi go usunęła, nie wiem czy był stan zapalny ale na pewno skoro bolał jak diabli, znieczulenie zeszło już jak schodziłam z fotela i się zaczęło BÓL BÓL BÓL BÓL przez całą noc, kolejny cały dzień i tak do dziś, do wczoraj myślałam, ok no pewnie musi trochę po boleć w końcu to było rwanie, ale dziś to już masakra, w ogóle jak leże to czuje straszne pulsowanie w miejscu po wyrwaniu, podejrzewam, że jest tam ropa, dlatego tak boli. Apap nic nie pomagał, więc wzięłam ten nieszczęsny ibuprom i czekam aż przestanie chociaż na chwilę, najgorsze, że dziś i jutro żadnego dentysty nie dorwe i jak to wytrzymać? Mam jeden blister Augmentinu, jeśli to ropa to powinno pomóc, co myślicie. Jak przetrwać te dwa dni ? i noccc?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Co do materaca to ja sie zastanawiam nad pianka+kokos...

W takiej sytuacji zastanowiłabym się prędzej nad samym kokosem. Piankowe materace są z reguły bardzo miękkie i mocno się odkształcają. Dodatkowo w czasie gdy już dziecko wstaje i chodzi wokół łóżeczka to będzie się w piankowym zapadać. Według fizjoterapeutów źle to wpływa na kręgosłup i napięcie mięśniowe u dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - nie doradzę bo się nie znam, ale szkoda mi Ciebie bardzo że tak musisz cierpieć :/

Love_life lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, nie bierz Ibupromu, tylko paracetamol.

Z domowych środków polecam goździki suszone: weź 2 do buzi i pogryź. One działają przeciwbólowo i przeciwzapalnie.

Do bolącego miejsca przykładaj też pokrojone ząbki czosnku.

A jak jest ropa, to możesz spróbować żeby Ci ktoś ją upuścił. Ja tak męża ratowałam kiedyś w nocy, bo go ropa złapała - igłę sparzyłam wrzątkiem + nad kuchenką i nakłułam mu to miejsce, żeby ropa zeszła. Ulga ogromna.

A tak to stosowaliśmy też goździki i czosnek, a następnego dnia poszedl do dentysty.

A.Kasia lubi tę wiadomość

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ