X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ja już po USG
    wychodzi na to że na 100 % będzie dziewczynka, kochana wiercipięta, zdrowa i figlarna. termin porodu na 28 lutego

domii zmień mi na pierwszej stronie :)

kofeinka, kateee, Love_life, aniek_m, nick nieaktualny, ksanka, Mietka 30:), Renka88, skowroneczka87, Magda lena, Kajola, perła ziemi, Karolina@, polin, Albuera, krówka_muffka, muminka83, ryjkek, paola87, M+M+?, 26Asia, Kasia24, Gośśś, nick nieaktualny, domiii, nick nieaktualny, Karka, Kaarolina, Kate84 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    witam kochane ja już po USG
    wychodzi na to że na 100 % będzie dziewczynka, kochana wiercipięta, zdrowa i figlarna. termin porodu na 28 lutego

domii zmień mi na pierwszej stronie :)

Serdeczne gratulacje! Fajnie, że kolejna dziewczynka będzie :)

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena współczuję i życzę wytrwałości.ja tez jestem nerwusem i mam nadzieje ze nie odbije się to na mojej dzidzi. W następnym tyg zaczynam CBT mam nadzieje ze mi pomoże ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dzień dobry mamusie witamy się w 20tygodniu i +6 kg które dziś uderzyły ;) miłego dnia Wam życzę i zaraz nadrabiam zaległości z wieczora co tam naskrobalyscie :)

kochana ja też mam 6kg na plusie :)

Love_life lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 kg na plusie. W I trymestrze za bardzo sobie pozwoliłam i przytyłam 4 kg. Teraz się ważyłam i jest ok bo w 3 tyg przytyłam 800g. Hamuje się troszkę z zachciankami, bo też jak kofeinka ważę i tak 90 kg więc muszę uważać :)

Love_life lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaac... Gotuje i zasypiam przy tym na stojaco:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - staram się zaglądać tu codziennie, ale tyle piszecie, że nie daje rady przeczytać ;)

Mam nadzieję, że u wszystkich dobrze? Ola coś pisała o twardniejącym brzuchu, dała znać co tam czy przegapiłam ? ;/ A no i co tam u ksanki ?

A u mnie wczoraj minęły 2 tygodnie od wizyty u gin, kiedy to stwierdził, że po owu jest i za 2 tygodnie @. A tu @ ni widu ni słychu ;) Od paru dni na razy pobolewa mnie brzuch jak w czasie @, ale tak słabo, a przed @ nigdy nie bolał ;) No i zaczynam powątpiewać, czy lekarz może się mylił i owu była pare dni później (6 dni po wizycie czułam się niemal tak samo jak w tym cyklu w którym była ta ciąża teraz...)

Jeśli małpa nie przyjdzie to może jutro kupie test jak będę miała kiedy i sobie z rana w sobote zrobie ;) A jak przyjdzie to po @ działamy "pełną parą" :D Stresować się będę za pare miesięcy jeśli nam się uda, bo kurcze z córcią i teraz było w 1 cyklu ;)

skowroneczka87, Kajola, Love_life, nick nieaktualny, Karolina@, kateee, ksanka, Lula_w, paola87, Est, baassiia, nick nieaktualny, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena witaj w klubie! Dziś mam najgorszy dzień w życiu chyba!

Nie dość, że byłam przez pół dnia wykorzystywana przez teściową to jeszcze by się to nie skończyło gdyby nagle samochód nie zaprotestował i się nie zepsuł. Nie jestem tylko pewna czy to przekleństwo czy błogosławieństwo :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kamka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Kochana ja od 1,5 miesiąca z wagą stoję w miejscu, a brzuszek się jednak powiększa, więc może wcale nie trzeba jakoś super przybierać na wadze, by brzuszek rósł...
    Choć u mnie to akurat dobrze, że nie tyję, bo na dzień dzisiejszy ważę 92,4kg
    Ja od poczatku przybralam 3 kg ale ich nie widac nigdzie po za cyckami...

kofeinka lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Spaaaac... Gotuje i zasypiam przy tym na stojaco:-/

Ja wczoraj w pracy przy biurku zasnelam ;) dobrze ze tel zadzwonil to się obudziłam hihi

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeenyyyy dziewczyny ale macie cudne brzuszki! ja już się nie mogę doczekać swojego :) dzisiaj rano obudziłam się i standardowo odchyliłam kołdrę żeby na niego popatrzeć i aż mi się przykro zrobiło, bo leżąc na plecach widać mi kości miednicy.

już bym chciała żeby mi z nim było ciężko ;) wiecie tak bardzo bym chciała żeby już był co najmniej styczeń, strasznie mi się dłuży! kupiłam sobie maszynę i jak już będę na normalnym zwolnieniu ciążowym będę się spełniać i szyć kocyki, zabaweczki, przytulanki... :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Ja mam dziś straszny dzień. Od rana coś nie tak, caly czas pod górke. Zdążyłam wyczekać się w dwóch kolejkach w różnych sklepach bo obie kasy były z tych 'z problemami'. W tym drugim na koniec moich zakupów brakło światła, aż dziw że bez problemu udało mi się go opuścić. Do tego cieknie mi z silnika w aucie i tym sposobem połowa zatankowanej ropy ucieka w asfalt. No i pojechałam do nowo odkrytego lumpeksu gdzie ostatnio w 5 dniu od dnia dostawy wyszukałam mega dużo ślicznych rzeczy, a dziś gdy było najdrożej to był taki szajs że tylko jedną bluzeczke kupiłam. Na koniec wróciłam do domu i pokłóciłam sie z babcią o mojego psa który bardzo jej ogólnie przeszkadza. (Mieszkamy z mężem w moim rodzinnym domu, razem z moją mamą i babcią bo mama jest sama i w przyszłości nie dałaby sobie rady po śmierci babci w takim domu). Ogólnie nasłuchałam sie jaka to ja wredna i złośliwa (moja siostra jest tą ubustwianą przez moją babcie, ja to jestem ta co musi siostrze zawsze pomagac i dawac sie jej wykorzystywac). Ogolnie istny horror. Jest tu jeszcze ktoś kto nie mieszka 'na swoim' tylko z familią? Może macie jakieś rady na wredne babcie bo ja już wymiękam. Obawiam się że ta moja córa będzie mega nerwusem jak matka ciągle zdenerwowana w ciąży chodzi.

Marlena, doskonale Cię rozumiem. Ja mieszkam w jednym domu z babcią i wujkiem (tzn mamy osobne mieszkania, ale jeden dom). I przez to, że dzieli nas wiele lat, inne poglądy na wiele spraw często dochodzi do spięć. We wtorek miałam ostatnie spięcie i moje nerwy do teraz są nadszarpnięte... Wypracowałam jedną metodę, która skutkuje: jak najmniej się z nimi widywać i rozmawiać. Bo rozmowa i tak nic nie daje ;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się szanować ludzi. Uczona byłam że zawsze można znaleźć coś pozytywnego w drugim człowieku. Uczono mnie szacunku do starszych osób ale dziś nie wytrzymałam.
    Idąc do stomatologa bardzo się przestraszyłam na tyle że z stresu słabo mi się zrobiło i musiałam jak już w końcu dotarłam na chodnik siąść jak kretynka na nim bo aż wszystko miałam w gardle.
    Tak więc przechodziłam po jednej stronie ulicy z chodnika na chodnik. Jedną część chodnika przerywała mała uliczka którą trzeba było przejść. Przechodzę upewniwszy się że nic mi nie grozi. Jestem prawie przy końcowi a tu samochód z całym impetem na mnie rusza i nie zatrzymuje się. W ostatniej chwili odskoczyłam a on przejechał mi dosłownie ocierając się o mnie.
    Starszy pan nie zauważył mnie w lusterku bo nie patrzył w niego. Zatrzymał się na szczęście i zbluzgałam go każąc mu kupić sobie chodzik a nie jeździć po ulicy jak nie potrafi. Szlak mnie trafił. On do mnie nic się nie stało ... może dla niego.... wrrrrrr

za to u stomatologa okey. Miałam pierwsze leczenia zęba bez znieczulenia. Nic nie bolało. Jutro na 18:30 kolejna wizyta. Powiedziała że w dwa tygodnie dojdziemy do ładu z wszystkimi zębami. Jedyny minus to taki że mam skierowanie do Chirurgii Szczękowej z zaleceniem wyrwania ząbka. Boję się jak cholera. Niestety nie da się go uratować. brrr

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu wg OM mam na 29 marca, z USG wychodzi kilka dni później, ale postanowiłam dołączyć do marcówek ;)
    Na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że to chłopiec :)
    To będzie nasze pierwsze dziecko, więc jestem zupełnie zielona w temacie :D

perła ziemi, muminka83, krówka_muffka, kofeinka, Karolina@, Love_life, Est, Kajola, kateee, 26Asia, Mietka 30:), ksanka, Martita88, nick nieaktualny, Kasia24, Gośśś, RudyTygrysek, nick nieaktualny, domiii, nick nieaktualny, Karka, aniek_m, Kate84 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy noelka :)

Gratuluję chłopca, ja nie mogę się doczekać kiedy dowiemy się płci :)

noelka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja wczoraj zrobiłam sobie herbatę i sięgnęłam do lodówki po cytrynę, a po chwili zorientowałam się, że zamiast cytryny wlałam sobie mleko... :)

Ja dzisiaj umyłam zęby mydłem w płynie do rąk zamiast pastą :D

muminka83, krówka_muffka, polin, Karolina@, Love_life, kateee, Kajola, Mietka 30:), RudyTygrysek, domiii, nick nieaktualny, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dobrze, że nic Ci się nie stało, najgorsza jest chyba ta świadomość jak mało brakowało do nieszczęścia... :/ trzymaj się!

ja jakiś czas temu pękłam jak starsza (65+) pani bezczelnie wtryniła się w kolejkę w aptece a tam dziewczyna z malutkim dzieckiem, kolejna w bardzo zaawansowanej ciąży i ja. zwróciłam jej uwagę, że kulturalnie byłoby jakby jednak zapytała i poprosiła o pierwszeństwo, tym bardziej, że w kolejce stoją osoby, które na oko powinny być bardziej uprzywilejowane...

cześć Noelka! też mam termin na koniec marca :)

noelka lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

;D

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

udławiłam się z śmiechu :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Cześć dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu wg OM mam na 29 marca, z USG wychodzi kilka dni później, ale postanowiłam dołączyć do marcówek ;)
    Na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że to chłopiec :)
    To będzie nasze pierwsze dziecko, więc jestem zupełnie zielona w temacie :D

Witaj :)
    idziemy łeb w łeb, no i też mam termin na 29go marca ;)
    Miło, że jesteś :)

noelka lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ