X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ja już po USG
    wychodzi na to że na 100 % będzie dziewczynka, kochana wiercipięta, zdrowa i figlarna. termin porodu na 28 lutego

domii zmień mi na pierwszej stronie :)

kofeinka, kateee, Love_life, aniek_m, d'nusia, ksanka, Mietka 30:), Renka88, skowroneczka87, Magda lena, Kajola, perła ziemi, Karolina@, polin, Albuera, krówka_muffka, muminka83, ryjkek, paola87, M+M+?, 26Asia, Kasia24, Gośśś, Izoleccc, domiii, kleo2426, Karka, Kaarolina, Kate84 lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    witam kochane ja już po USG
    wychodzi na to że na 100 % będzie dziewczynka, kochana wiercipięta, zdrowa i figlarna. termin porodu na 28 lutego

domii zmień mi na pierwszej stronie :)

Serdeczne gratulacje! Fajnie, że kolejna dziewczynka będzie :)

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena współczuję i życzę wytrwałości.ja tez jestem nerwusem i mam nadzieje ze nie odbije się to na mojej dzidzi. W następnym tyg zaczynam CBT mam nadzieje ze mi pomoże ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dzień dobry mamusie witamy się w 20tygodniu i +6 kg które dziś uderzyły ;) miłego dnia Wam życzę i zaraz nadrabiam zaległości z wieczora co tam naskrobalyscie :)

kochana ja też mam 6kg na plusie :)

Love_life lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 kg na plusie. W I trymestrze za bardzo sobie pozwoliłam i przytyłam 4 kg. Teraz się ważyłam i jest ok bo w 3 tyg przytyłam 800g. Hamuje się troszkę z zachciankami, bo też jak kofeinka ważę i tak 90 kg więc muszę uważać :)

Love_life lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaac... Gotuje i zasypiam przy tym na stojaco:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - staram się zaglądać tu codziennie, ale tyle piszecie, że nie daje rady przeczytać ;)

Mam nadzieję, że u wszystkich dobrze? Ola coś pisała o twardniejącym brzuchu, dała znać co tam czy przegapiłam ? ;/ A no i co tam u ksanki ?

A u mnie wczoraj minęły 2 tygodnie od wizyty u gin, kiedy to stwierdził, że po owu jest i za 2 tygodnie @. A tu @ ni widu ni słychu ;) Od paru dni na razy pobolewa mnie brzuch jak w czasie @, ale tak słabo, a przed @ nigdy nie bolał ;) No i zaczynam powątpiewać, czy lekarz może się mylił i owu była pare dni później (6 dni po wizycie czułam się niemal tak samo jak w tym cyklu w którym była ta ciąża teraz...)

Jeśli małpa nie przyjdzie to może jutro kupie test jak będę miała kiedy i sobie z rana w sobote zrobie ;) A jak przyjdzie to po @ działamy "pełną parą" :D Stresować się będę za pare miesięcy jeśli nam się uda, bo kurcze z córcią i teraz było w 1 cyklu ;)

skowroneczka87, Kajola, Love_life, d'nusia, Karolina@, kateee, ksanka, Lula_w, paola87, Est, baassiia, Izoleccc, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena witaj w klubie! Dziś mam najgorszy dzień w życiu chyba!

Nie dość, że byłam przez pół dnia wykorzystywana przez teściową to jeszcze by się to nie skończyło gdyby nagle samochód nie zaprotestował i się nie zepsuł. Nie jestem tylko pewna czy to przekleństwo czy błogosławieństwo :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kamka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Kochana ja od 1,5 miesiąca z wagą stoję w miejscu, a brzuszek się jednak powiększa, więc może wcale nie trzeba jakoś super przybierać na wadze, by brzuszek rósł...
    Choć u mnie to akurat dobrze, że nie tyję, bo na dzień dzisiejszy ważę 92,4kg
    Ja od poczatku przybralam 3 kg ale ich nie widac nigdzie po za cyckami...

kofeinka lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Spaaaac... Gotuje i zasypiam przy tym na stojaco:-/

Ja wczoraj w pracy przy biurku zasnelam ;) dobrze ze tel zadzwonil to się obudziłam hihi

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeenyyyy dziewczyny ale macie cudne brzuszki! ja już się nie mogę doczekać swojego :) dzisiaj rano obudziłam się i standardowo odchyliłam kołdrę żeby na niego popatrzeć i aż mi się przykro zrobiło, bo leżąc na plecach widać mi kości miednicy.

już bym chciała żeby mi z nim było ciężko ;) wiecie tak bardzo bym chciała żeby już był co najmniej styczeń, strasznie mi się dłuży! kupiłam sobie maszynę i jak już będę na normalnym zwolnieniu ciążowym będę się spełniać i szyć kocyki, zabaweczki, przytulanki... :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Ja mam dziś straszny dzień. Od rana coś nie tak, caly czas pod górke. Zdążyłam wyczekać się w dwóch kolejkach w różnych sklepach bo obie kasy były z tych 'z problemami'. W tym drugim na koniec moich zakupów brakło światła, aż dziw że bez problemu udało mi się go opuścić. Do tego cieknie mi z silnika w aucie i tym sposobem połowa zatankowanej ropy ucieka w asfalt. No i pojechałam do nowo odkrytego lumpeksu gdzie ostatnio w 5 dniu od dnia dostawy wyszukałam mega dużo ślicznych rzeczy, a dziś gdy było najdrożej to był taki szajs że tylko jedną bluzeczke kupiłam. Na koniec wróciłam do domu i pokłóciłam sie z babcią o mojego psa który bardzo jej ogólnie przeszkadza. (Mieszkamy z mężem w moim rodzinnym domu, razem z moją mamą i babcią bo mama jest sama i w przyszłości nie dałaby sobie rady po śmierci babci w takim domu). Ogólnie nasłuchałam sie jaka to ja wredna i złośliwa (moja siostra jest tą ubustwianą przez moją babcie, ja to jestem ta co musi siostrze zawsze pomagac i dawac sie jej wykorzystywac). Ogolnie istny horror. Jest tu jeszcze ktoś kto nie mieszka 'na swoim' tylko z familią? Może macie jakieś rady na wredne babcie bo ja już wymiękam. Obawiam się że ta moja córa będzie mega nerwusem jak matka ciągle zdenerwowana w ciąży chodzi.

Marlena, doskonale Cię rozumiem. Ja mieszkam w jednym domu z babcią i wujkiem (tzn mamy osobne mieszkania, ale jeden dom). I przez to, że dzieli nas wiele lat, inne poglądy na wiele spraw często dochodzi do spięć. We wtorek miałam ostatnie spięcie i moje nerwy do teraz są nadszarpnięte... Wypracowałam jedną metodę, która skutkuje: jak najmniej się z nimi widywać i rozmawiać. Bo rozmowa i tak nic nie daje ;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się szanować ludzi. Uczona byłam że zawsze można znaleźć coś pozytywnego w drugim człowieku. Uczono mnie szacunku do starszych osób ale dziś nie wytrzymałam.
    Idąc do stomatologa bardzo się przestraszyłam na tyle że z stresu słabo mi się zrobiło i musiałam jak już w końcu dotarłam na chodnik siąść jak kretynka na nim bo aż wszystko miałam w gardle.
    Tak więc przechodziłam po jednej stronie ulicy z chodnika na chodnik. Jedną część chodnika przerywała mała uliczka którą trzeba było przejść. Przechodzę upewniwszy się że nic mi nie grozi. Jestem prawie przy końcowi a tu samochód z całym impetem na mnie rusza i nie zatrzymuje się. W ostatniej chwili odskoczyłam a on przejechał mi dosłownie ocierając się o mnie.
    Starszy pan nie zauważył mnie w lusterku bo nie patrzył w niego. Zatrzymał się na szczęście i zbluzgałam go każąc mu kupić sobie chodzik a nie jeździć po ulicy jak nie potrafi. Szlak mnie trafił. On do mnie nic się nie stało ... może dla niego.... wrrrrrr

za to u stomatologa okey. Miałam pierwsze leczenia zęba bez znieczulenia. Nic nie bolało. Jutro na 18:30 kolejna wizyta. Powiedziała że w dwa tygodnie dojdziemy do ładu z wszystkimi zębami. Jedyny minus to taki że mam skierowanie do Chirurgii Szczękowej z zaleceniem wyrwania ząbka. Boję się jak cholera. Niestety nie da się go uratować. brrr

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu wg OM mam na 29 marca, z USG wychodzi kilka dni później, ale postanowiłam dołączyć do marcówek ;)
    Na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że to chłopiec :)
    To będzie nasze pierwsze dziecko, więc jestem zupełnie zielona w temacie :D

perła ziemi, muminka83, krówka_muffka, kofeinka, Karolina@, Love_life, Est, Kajola, kateee, 26Asia, Mietka 30:), ksanka, Martita88, d'nusia, Kasia24, Gośśś, RudyTygrysek, Izoleccc, domiii, kleo2426, Karka, aniek_m, Kate84 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy noelka :)

Gratuluję chłopca, ja nie mogę się doczekać kiedy dowiemy się płci :)

noelka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja wczoraj zrobiłam sobie herbatę i sięgnęłam do lodówki po cytrynę, a po chwili zorientowałam się, że zamiast cytryny wlałam sobie mleko... :)

Ja dzisiaj umyłam zęby mydłem w płynie do rąk zamiast pastą :D

muminka83, krówka_muffka, polin, Karolina@, Love_life, kateee, Kajola, Mietka 30:), RudyTygrysek, domiii, kleo2426, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dobrze, że nic Ci się nie stało, najgorsza jest chyba ta świadomość jak mało brakowało do nieszczęścia... :/ trzymaj się!

ja jakiś czas temu pękłam jak starsza (65+) pani bezczelnie wtryniła się w kolejkę w aptece a tam dziewczyna z malutkim dzieckiem, kolejna w bardzo zaawansowanej ciąży i ja. zwróciłam jej uwagę, że kulturalnie byłoby jakby jednak zapytała i poprosiła o pierwszeństwo, tym bardziej, że w kolejce stoją osoby, które na oko powinny być bardziej uprzywilejowane...

cześć Noelka! też mam termin na koniec marca :)

noelka lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

;D

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

udławiłam się z śmiechu :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Cześć dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć? Termin porodu wg OM mam na 29 marca, z USG wychodzi kilka dni później, ale postanowiłam dołączyć do marcówek ;)
    Na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że to chłopiec :)
    To będzie nasze pierwsze dziecko, więc jestem zupełnie zielona w temacie :D

Witaj :)
    idziemy łeb w łeb, no i też mam termin na 29go marca ;)
    Miło, że jesteś :)

noelka lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ