Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
wczoraj wieczorem chciałam wyjąć soczewki- najpierw oczywiście wylałam zawartość z pojemników- grzebię w tym oku i nie mogę wyjąć, patrzę w lustro no kurcze nie ma ani jednej ani drugiej!
Okazało się, że wyjęłam wcześniej - dosłownie minutka to musiała być- zapomniałam o tym i soczewki wylałam z płynem do umywalki.
Zamiast mózgu kisiel.krówka_muffka, RudyTygrysek, Mietka 30:), Karka, Lilou1984, She86, Est, Karolina@, Martita88, anie93lica, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:np moja jedna koleżanka wstaawia zdjęcie swojej córki CODZIENNIE! To już jest obłęd. Uważam , że wszystko z umiarem. To samo tyczy się portalu fb
Mnie znajoma prawie codziennie wysyłała MMS zdjęcia swojej córki: Maja z ciastkiem, Maja bez ciastka, Maja uśmiechnieta, Maja nieusmiechnieta, Maja w kąpieli, Maja w ręczniku, Maja z misiem, Maja bez misia itp itd. MMSy dostawałam o każdej porze dnia i nocy. Wreszcie miarka się przebrała
Kolega z pracy latał po open space'ie i pokazywał ludziom zdjęcie pierwszej kupy synka w nocniku. Szkoda, że część ludzi właśnie jadła śniadanie...
Inna znajoma poszła na całość i wrzuciła na fb zdjęcie obsranej pieluchy synka.
Mam nadzieję, że mi tak palma nie odbije po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:43
Lilou1984, She86, Est, Kasia24, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Rudy Tygrysek Jaka Ty chudzina jesteś
ale brzusio się rysuje
Kasiu cieszę się, że dziś troszkę lepiej
Ja kieruję się belly więc w zaczętym 18 mam 5 msc
Muminka dziękuję za pożyteczne informacje odnośnie stomatologa też muszę się w końcu wybrać,ale swojego dobrego mam w Poznaniu a tu zawsze jestem chwilę i milion spraw do załatwienia!
Ksanka ciszę się ,że u Ciebie czyściutko , mam nadzieję że faktycznie jutro założą i na weekend wyjdziecie
Mietka30 na fb jest stronka dziecięca szafa 0-5tam kupowałam , czekam jeszcze za resztą od niej ,super ma ciuszki
Aleksandrazz to czekamy na wizytę jutrzejszą i Twoje wieści , jak dobrze ,że mam jutro wizytę to wypytam o te twardnienie bo ja nadal nie wiem jak i gdzie jest niebezpieczne!
Beacik super ,że u Was wszystko ok
Wiewiórka Mam nadzieję,że to ucisk macicy a nie żadna bakteria i ,że wkrótce będzie lepiej , powodzenia!
Perła ziemi Zdrówka w takim razie i masz racje dobrą opcją było zwolnienie.
Niestety co do gynalginu nie pomogę bo się nie znam.
SHe86 jeśli byś chciała mogę odsprzedać tołpę mam napoczęte olejki , kremy(do biustu i drug brzuch i reszta) jak i nie napoczęte - mi zapach nie odpowiadał i zostałam przy bio oil i pharmaceris a ,że kupowałam na dwa dom to trochę tego mam
Karka pociesz się ja jeszcze ani razu nie czułama Ty chociaż czasem eh
Ja płacę 150zł za całą wizytę z usg i badaniem itp, a na szczęście mam pakiet w luxmed więc wszystkie badania co miesiąc i na początku mam w tym pakiecie.No ale faktycznie mój gin jest zawsze pod sms i tel , ostatnio nawet zapomniałam ,że jest za granicą na urlopie i napisałam co mogę zrobić na hemoroidy piątek o 22 to włączył tel (pewnie tylko sprawdzał go co jakiś czas) i odpisał od razudodam ,że czasem piszę do niego z pierdołami a on odpisuje ,ale chodzę już do niego tez 11 lat....
ANielica Jaki brzusiowow!
Niecierpliwa śliczne ciuszkisuper zakupy
ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ :*:*
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
-
Lula_w wrote:Witam się i ja
Z bawarką to taki mit, działa tak samo jak każdy inny napójPrzy karmieniu piersią polecam duuużżo wody, herbatki laktacyjne, kawa zbożowa, piwo karmi (bezalkoholowe) - jęczmień pobudza laktacje
Słyszałam o Karmiale jak to pić?!
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się w 16 tygodniu !
Wizyta u lekarza rodzinnego pomyślna - zapalenia nie ma, anginy też nie, a na kaszel dostałam syrop dla dzieci .
Dziewczyny napisała dziś do mnie SMS siostra cioteczna o treści "Pamiętaj o ćwiczeniu mięśni kegla" - ćwiczycie ?Kasia24 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Lula_w wrote:Z bawarką to taki mit, działa tak samo jak każdy inny napój
Przy karmieniu piersią polecam duuużżo wody, herbatki laktacyjne, kawa zbożowa, piwo karmi (bezalkoholowe) - jęczmień pobudza laktacje
No właśnie z bawarką to mit. Tak samo jak wydaje się wielu osobom, że picie mleka pomoże na laktację. To tak nie działa
Co do Karmi to fakt, jęczmień pomaga, ale równocześnie alkohol osłabia (ponoć na 48h), a Karmi nie jest bezalkoholoweNo i ja go nie lubię, słodki lepik.
-
Dzień dobry mamusie witamy się w 20tygodniu i +6 kg które dziś uderzyły
miłego dnia Wam życzę i zaraz nadrabiam zaległości z wieczora co tam naskrobalyscie
kofeinka, aniek_m, Madzialena90, d'nusia, Kajola, 26Asia, krówka_muffka, Kasia24, Izoleccc, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Magda lena wrote:Hej Kochane. Gratulacje udanych wizyt i cieszę się na chłopaczków i dziewuszki, które w Was rosną
brzuszki macie piękne!!! Przed chwilą zjadłam całą michę kremu z dyni z grzankami ! Pychota !
Co do fejsbuka. To nie chciałam cokolwiek pisać o ciąży. Ale mój kochany Małż wczoraj wstawił zdjęcie z usg i podpisał , że będzie miał synaNo nie zabronię mu. To też jego dziecię. Byłam wkurzona początkowo. On strasznie lubi mówić ludziom, że zostanie ojcem.
Moje znajome w większości pochwaliły się własnie ok.20 tyg że są w ciąży. Jak kto woliJa bym poczekała i dopiero po narodzinach wstawiła jakieś zdjęcie, ale to też dlatego, że miałam ciążę zagrożoną Nie wiem jak bym się zachowywała, gdyby ciążą przebiegała prawidłowo.
A za tydzień już usg połówkowe nr. 1Nie mogę się doczekać Małego!!! Już prawie miesiąc go nie widziałam. grrrrrr
Mój M. To samo chwali się komu popadnie fejsa nie ma ale na ulicy i silce kogo nie spotka musi wiedzieć, zresztą to samo robił jak się zareczylismy czy juz po ślubie. Na fejsie się nie chwalilam wstawię jakieś zdjęcie jak urodze ale np dłoni małego z moja dłonią żeby żaden zboczeniec czasem nie wykorzystal do wiadomych celów!kofeinka, Kasia24, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Cześć dziewczyny
Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień
Poszłam dziś do lekarza rodzinnego po skierowanie na morfologię i mocz i wiecie jaką mi łaskę zrobił? Masakra! Się wkurzyłam!!
Ale końcem końców dał mi to skierowanie, chyba dopiero po tym jak mu powiedziałam, że ciąża zagrożona - może się wystraszył...
A mój brzuszek dziś prezentuje się tak:
Od rana nie wygląda zbyt ciążowo
Dopiero przed wieczorem mi go wywala
Aaaa.. no i sweterek z H&M który kosztował 100zł (rozbój w biały dzień) - po 2 założeniach wyciągnął się jak szmataa myślałam, że posłuży mi do końca ciąży... absolutnie nie wart był tych pieniędzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:07
Love_life, Kajola, muminka83, krówka_muffka, Kasia24, anie93lica, Karka, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Ja mam dziś straszny dzień. Od rana coś nie tak, caly czas pod górke. Zdążyłam wyczekać się w dwóch kolejkach w różnych sklepach bo obie kasy były z tych 'z problemami'. W tym drugim na koniec moich zakupów brakło światła, aż dziw że bez problemu udało mi się go opuścić. Do tego cieknie mi z silnika w aucie i tym sposobem połowa zatankowanej ropy ucieka w asfalt. No i pojechałam do nowo odkrytego lumpeksu gdzie ostatnio w 5 dniu od dnia dostawy wyszukałam mega dużo ślicznych rzeczy, a dziś gdy było najdrożej to był taki szajs że tylko jedną bluzeczke kupiłam. Na koniec wróciłam do domu i pokłóciłam sie z babcią o mojego psa który bardzo jej ogólnie przeszkadza. (Mieszkamy z mężem w moim rodzinnym domu, razem z moją mamą i babcią bo mama jest sama i w przyszłości nie dałaby sobie rady po śmierci babci w takim domu). Ogólnie nasłuchałam sie jaka to ja wredna i złośliwa (moja siostra jest tą ubustwianą przez moją babcie, ja to jestem ta co musi siostrze zawsze pomagac i dawac sie jej wykorzystywac). Ogolnie istny horror. Jest tu jeszcze ktoś kto nie mieszka 'na swoim' tylko z familią? Może macie jakieś rady na wredne babcie bo ja już wymiękam. Obawiam się że ta moja córa będzie mega nerwusem jak matka ciągle zdenerwowana w ciąży chodzi.Kasia24 lubi tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Cześć dziewczyny
Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień
Poszłam dziś do lekarza rodzinnego po skierowanie na morfologię i mocz i wiecie jaką mi łaskę zrobił? Masakra! Się wkurzyłam!!
Ale końcem końców dał mi to skierowanie, chyba dopiero po tym jak mu powiedziałam, że ciąża zagrożona - może się wystraszył...
A mój brzuszek dziś prezentuje się tak:
Od rana nie wygląda zbyt ciążowoksanka lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:jak twój nie wygląda ciążowo to co ja mam powiedzieć jak dzisiaj sie dowiedziałam że w ciągu miesiąca przybrałam 300g...
Kochana ja od 1,5 miesiąca z wagą stoję w miejscu, a brzuszek się jednak powiększa, więc może wcale nie trzeba jakoś super przybierać na wadze, by brzuszek rósł...
Choć u mnie to akurat dobrze, że nie tyję, bo na dzień dzisiejszy ważę 92,4kg