Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Staram się szanować ludzi. Uczona byłam że zawsze można znaleźć coś pozytywnego w drugim człowieku. Uczono mnie szacunku do starszych osób ale dziś nie wytrzymałam.
Idąc do stomatologa bardzo się przestraszyłam na tyle że z stresu słabo mi się zrobiło i musiałam jak już w końcu dotarłam na chodnik siąść jak kretynka na nim bo aż wszystko miałam w gardle.
Tak więc przechodziłam po jednej stronie ulicy z chodnika na chodnik. Jedną część chodnika przerywała mała uliczka którą trzeba było przejść. Przechodzę upewniwszy się że nic mi nie grozi. Jestem prawie przy końcowi a tu samochód z całym impetem na mnie rusza i nie zatrzymuje się. W ostatniej chwili odskoczyłam a on przejechał mi dosłownie ocierając się o mnie.
Starszy pan nie zauważył mnie w lusterku bo nie patrzył w niego. Zatrzymał się na szczęście i zbluzgałam go każąc mu kupić sobie chodzik a nie jeździć po ulicy jak nie potrafi. Szlak mnie trafił. On do mnie nic się nie stało ... może dla niego.... wrrrrrr
za to u stomatologa okey. Miałam pierwsze leczenia zęba bez znieczulenia. Nic nie bolało. Jutro na 18:30 kolejna wizyta. Powiedziała że w dwa tygodnie dojdziemy do ładu z wszystkimi zębami. Jedyny minus to taki że mam skierowanie do Chirurgii Szczękowej z zaleceniem wyrwania ząbka. Boję się jak cholera. Niestety nie da się go uratować. brrr
Strasznie Ci współczuję tej sytuacji. Niestety w dzisiejszych czasach nie można czuć się bezpiecznym...
Odnośnie chirurgii szczękowej to nie wiem gdzie dostałaś skierowanie, ale ja z czystym sumieniem polecam chirurgię w Zabrzu obok starego szpitala położniczego. Tam uczą się również studenci na stomatologów. Miałam tam wycinane chirurgicznie dwie ósemki i byłam bardzo zadowolona. Oczywiście z NFZ.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Strasznie Ci współczuję tej sytuacji. Niestety w dzisiejszych czasach nie można czuć się bezpiecznym...
Odnośnie chirurgii szczękowej to nie wiem gdzie dostałaś skierowanie, ale ja z czystym sumieniem polecam chirurgię w Zabrzu obok starego szpitala położniczego. Tam uczą się również studenci na stomatologów. Miałam tam wycinane chirurgicznie dwie ósemki i byłam bardzo zadowolona. Oczywiście z NFZ.
Kochana właśnie tam się zapisałam bo mieszkam w Zabrzu. Powiem jednak że jak dzwoniłam na termin usunięcia się umówić miła Pani powiedziała że mam się nie bać że dostanę bardzo dobre znieczulenie i że nic mi nie grozi. -
muminka83 wrote:Kochana właśnie tam się zapisałam bo mieszkam w Zabrzu. Powiem jednak że jak dzwoniłam na termin usunięcia się umówić miła Pani powiedziała że mam się nie bać że dostanę bardzo dobre znieczulenie i że nic mi nie grozi.
Zdecydowanie nic Ci nie grozi. Mnie się zawsze pytali przy rejestracji, czy chcę aby zabieg mi robili studenci, czy lekarz. Zawsze jednak decydowałam się na lekarza, bo moje ósemki nie wyrosły pionowo tylko poziomo i zabieg był skomplikowany. Z zewnątrz budynek trochę straszy, ale w środku gabinety są na wysokim poziomie. Lekarze i pielęgniarki strasznie miłe. Sprawnie też u mnie poszło zdejmowanie szwów, bo dziąsła do piątek miałam poszyte:( Brzmi to strasznie, ale wspominam to dobrzeJa w ogóle lubię chodzić do stomatologów
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Dziewczyny - staram się zaglądać tu codziennie, ale tyle piszecie, że nie daje rady przeczytać
Mam nadzieję, że u wszystkich dobrze? Ola coś pisała o twardniejącym brzuchu, dała znać co tam czy przegapiłam ? ;/ A no i co tam u ksanki ?
A u mnie wczoraj minęły 2 tygodnie od wizyty u gin, kiedy to stwierdził, że po owu jest i za 2 tygodnie @. A tu @ ni widu ni słychuOd paru dni na razy pobolewa mnie brzuch jak w czasie @, ale tak słabo, a przed @ nigdy nie bolał
No i zaczynam powątpiewać, czy lekarz może się mylił i owu była pare dni później (6 dni po wizycie czułam się niemal tak samo jak w tym cyklu w którym była ta ciąża teraz...)
Jeśli małpa nie przyjdzie to może jutro kupie test jak będę miała kiedy i sobie z rana w sobote zrobieA jak przyjdzie to po @ działamy "pełną parą"
Stresować się będę za pare miesięcy jeśli nam się uda, bo kurcze z córcią i teraz było w 1 cyklu
Uuu super, to trzymam kciuki!
-
Dzięki za miłe przyjęcie
Muminka, właśnie doczytałam, co Ci się przytrafiło... Masakradobrze, że nic się nie stało, ale wyobrażam sobie te nerwy...
Co do ósemek, to ja po ciąży też jedną będę musiała usunąć, bo sobie wyrosła nie wiadomo kiedya w ciąży nie chcę, chyba, że będę musiała.
Dziewczyny, czy chodzicie może na gimnastykę dla kobiet w ciąży? Planuję się zapisać i chciałam od razu zacząć, ale z jednego miejsca (gdzie mam najbliżej) odpisali mi, że dopiero od 20 tygodnia... -
Karolina@ wrote:Zdecydowanie nic Ci nie grozi. Mnie się zawsze pytali przy rejestracji, czy chcę aby zabieg mi robili studenci, czy lekarz. Zawsze jednak decydowałam się na lekarza, bo moje ósemki nie wyrosły pionowo tylko poziomo i zabieg był skomplikowany. Z zewnątrz budynek trochę straszy, ale w środku gabinety są na wysokim poziomie. Lekarze i pielęgniarki strasznie miłe. Sprawnie też u mnie poszło zdejmowanie szwów, bo dziąsła do piątek miałam poszyte:( Brzmi to strasznie, ale wspominam to dobrze
Ja w ogóle lubię chodzić do stomatologów
Ja na szczęście nie mam 8 bo je mam w idealnym stanie natomiast 6 woła o pomstę do nieba -
Jestem po wizycie. Szyjka 4,5 cm (!) macica miękka , prawdopodobnie to dziecko się wypina bo żadnych nieprawidłowości nie ma.Musze to przetrzymać i tyle;d Dziecko zdrowe i wszystko okej. Będzie dziewczynka
krówka_muffka, muminka83, Mietka 30:), Madzialena90, Kajola, Lula_w, kateee, kofeinka, polin, Martita88, M+M+?, Est, d'nusia, Renka88, She86, Gośśś, perła ziemi, 26Asia, domiii, kleo2426, Karka, aniek_m, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Jestem po wizycie. Szyjka 4,5 cm (!) macica miękka , prawdopodobnie to dziecko się wypina bo żadnych nieprawidłowości nie ma.Musze to przetrzymać i tyle;d Dziecko zdrowe i wszystko okej. Będzie dziewczynka
Super,gratulacje!!!!
-
Cześć Noelka!
lula_w- w którym szpitalu zdecydowałas rodzic?
perla ziemi-jaką maszynę do szycia kupiłaś?
piękny dzień dzisiaj, nie mogę uwierzyć że nie stać mnie aby wyjść i się cieszyć.
zwłaszcza, że nic mi nie doskwiera, ciąża bez objawów.. Już zapomniałam, że szwy w ogóle mam założone. Schudłam.
Może pomożecie, potrzebuje oszacować koszty utrzymania się w trzech miastach,
Rzeszów, Kraków i Warszawa. Kraków znam, trochę tam mieszkałam. Jak jest w dwóch pozostałych? moje miasteczko za małe, abym później mogła znaleźć pracę. Z obecnej muszę się odmeldowac. I nie będzie to dobre dla nas, aby mieszkać w mieście ojca dziecka.
Mam na myśli wynajem na początek pokoju oraz koszty życia +/- na miesiąc.
mało optymistycznie, wybaczcie:*
noelka lubi tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
nick nieaktualny