X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja dzisiaj umyłam zęby mydłem w płynie do rąk zamiast pastą :D

O matko:D Klękajcie narody :D

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Staram się szanować ludzi. Uczona byłam że zawsze można znaleźć coś pozytywnego w drugim człowieku. Uczono mnie szacunku do starszych osób ale dziś nie wytrzymałam.
    Idąc do stomatologa bardzo się przestraszyłam na tyle że z stresu słabo mi się zrobiło i musiałam jak już w końcu dotarłam na chodnik siąść jak kretynka na nim bo aż wszystko miałam w gardle.
    Tak więc przechodziłam po jednej stronie ulicy z chodnika na chodnik. Jedną część chodnika przerywała mała uliczka którą trzeba było przejść. Przechodzę upewniwszy się że nic mi nie grozi. Jestem prawie przy końcowi a tu samochód z całym impetem na mnie rusza i nie zatrzymuje się. W ostatniej chwili odskoczyłam a on przejechał mi dosłownie ocierając się o mnie.
    Starszy pan nie zauważył mnie w lusterku bo nie patrzył w niego. Zatrzymał się na szczęście i zbluzgałam go każąc mu kupić sobie chodzik a nie jeździć po ulicy jak nie potrafi. Szlak mnie trafił. On do mnie nic się nie stało ... może dla niego.... wrrrrrr

za to u stomatologa okey. Miałam pierwsze leczenia zęba bez znieczulenia. Nic nie bolało. Jutro na 18:30 kolejna wizyta. Powiedziała że w dwa tygodnie dojdziemy do ładu z wszystkimi zębami. Jedyny minus to taki że mam skierowanie do Chirurgii Szczękowej z zaleceniem wyrwania ząbka. Boję się jak cholera. Niestety nie da się go uratować. brrr

Strasznie Ci współczuję tej sytuacji. Niestety w dzisiejszych czasach nie można czuć się bezpiecznym...

Odnośnie chirurgii szczękowej to nie wiem gdzie dostałaś skierowanie, ale ja z czystym sumieniem polecam chirurgię w Zabrzu obok starego szpitala położniczego. Tam uczą się również studenci na stomatologów. Miałam tam wycinane chirurgicznie dwie ósemki i byłam bardzo zadowolona. Oczywiście z NFZ.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Muminka dobrze ze nic Wam się nie stało ale tyle nerwów :( super ze masz wizytę za sobą ja idę na 17 :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lula_w Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Strasznie Ci współczuję tej sytuacji. Niestety w dzisiejszych czasach nie można czuć się bezpiecznym...

Odnośnie chirurgii szczękowej to nie wiem gdzie dostałaś skierowanie, ale ja z czystym sumieniem polecam chirurgię w Zabrzu obok starego szpitala położniczego. Tam uczą się również studenci na stomatologów. Miałam tam wycinane chirurgicznie dwie ósemki i byłam bardzo zadowolona. Oczywiście z NFZ.

Kochana właśnie tam się zapisałam bo mieszkam w Zabrzu. Powiem jednak że jak dzwoniłam na termin usunięcia się umówić miła Pani powiedziała że mam się nie bać że dostanę bardzo dobre znieczulenie i że nic mi nie grozi. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana właśnie tam się zapisałam bo mieszkam w Zabrzu. Powiem jednak że jak dzwoniłam na termin usunięcia się umówić miła Pani powiedziała że mam się nie bać że dostanę bardzo dobre znieczulenie i że nic mi nie grozi. :P

Zdecydowanie nic Ci nie grozi. Mnie się zawsze pytali przy rejestracji, czy chcę aby zabieg mi robili studenci, czy lekarz. Zawsze jednak decydowałam się na lekarza, bo moje ósemki nie wyrosły pionowo tylko poziomo i zabieg był skomplikowany. Z zewnątrz budynek trochę straszy, ale w środku gabinety są na wysokim poziomie. Lekarze i pielęgniarki strasznie miłe. Sprawnie też u mnie poszło zdejmowanie szwów, bo dziąsła do piątek miałam poszyte:( Brzmi to strasznie, ale wspominam to dobrze :) Ja w ogóle lubię chodzić do stomatologów :P

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dziewczyny - staram się zaglądać tu codziennie, ale tyle piszecie, że nie daje rady przeczytać ;)

Mam nadzieję, że u wszystkich dobrze? Ola coś pisała o twardniejącym brzuchu, dała znać co tam czy przegapiłam ? ;/ A no i co tam u ksanki ?

A u mnie wczoraj minęły 2 tygodnie od wizyty u gin, kiedy to stwierdził, że po owu jest i za 2 tygodnie @. A tu @ ni widu ni słychu ;) Od paru dni na razy pobolewa mnie brzuch jak w czasie @, ale tak słabo, a przed @ nigdy nie bolał ;) No i zaczynam powątpiewać, czy lekarz może się mylił i owu była pare dni później (6 dni po wizycie czułam się niemal tak samo jak w tym cyklu w którym była ta ciąża teraz...)

Jeśli małpa nie przyjdzie to może jutro kupie test jak będę miała kiedy i sobie z rana w sobote zrobie ;) A jak przyjdzie to po @ działamy "pełną parą" :D Stresować się będę za pare miesięcy jeśli nam się uda, bo kurcze z córcią i teraz było w 1 cyklu ;)

Uuu super, to trzymam kciuki! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie :)

Muminka, właśnie doczytałam, co Ci się przytrafiło... Masakra :/ dobrze, że nic się nie stało, ale wyobrażam sobie te nerwy...

Co do ósemek, to ja po ciąży też jedną będę musiała usunąć, bo sobie wyrosła nie wiadomo kiedy ;) a w ciąży nie chcę, chyba, że będę musiała.

Dziewczyny, czy chodzicie może na gimnastykę dla kobiet w ciąży? Planuję się zapisać i chciałam od razu zacząć, ale z jednego miejsca (gdzie mam najbliżej) odpisali mi, że dopiero od 20 tygodnia...

• Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na silownie i robie ćwiczenia z yt dla kobiet w ciąży no i trochę kardio na wolnych obrotach na orbitreku, dużo rozciągania.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Zdecydowanie nic Ci nie grozi. Mnie się zawsze pytali przy rejestracji, czy chcę aby zabieg mi robili studenci, czy lekarz. Zawsze jednak decydowałam się na lekarza, bo moje ósemki nie wyrosły pionowo tylko poziomo i zabieg był skomplikowany. Z zewnątrz budynek trochę straszy, ale w środku gabinety są na wysokim poziomie. Lekarze i pielęgniarki strasznie miłe. Sprawnie też u mnie poszło zdejmowanie szwów, bo dziąsła do piątek miałam poszyte:( Brzmi to strasznie, ale wspominam to dobrze :) Ja w ogóle lubię chodzić do stomatologów :P

Ja na szczęście nie mam 8 bo je mam w idealnym stanie natomiast 6 woła o pomstę do nieba

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Szyjka 4,5 cm (!) macica miękka , prawdopodobnie to dziecko się wypina bo żadnych nieprawidłowości nie ma.Musze to przetrzymać i tyle;d Dziecko zdrowe i wszystko okej. Będzie dziewczynka ;)

krówka_muffka, muminka83, Mietka 30:), Madzialena90, Kajola, Lula_w, kateee, kofeinka, polin, Martita88, M+M+?, Est, d'nusia, Renka88, She86, Gośśś, perła ziemi, 26Asia, domiii, kleo2426, Karka, aniek_m, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jestem po wizycie. Szyjka 4,5 cm (!) macica miękka , prawdopodobnie to dziecko się wypina bo żadnych nieprawidłowości nie ma.Musze to przetrzymać i tyle;d Dziecko zdrowe i wszystko okej. Będzie dziewczynka ;)

Super,gratulacje!!!!

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Est lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewaga dziewczynek chyba prawda? :D Ja coś czuję, że będzie chłopak, ale jeszcze przynajmniej dwa tygodnie się nie dowiem :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

GRATULACJE :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj noelka rozgość się. U nas panuje rodzinna atmosfera :D

noelka, muminka83 lubią tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Noelka!

lula_w- w którym szpitalu zdecydowałas rodzic?

perla ziemi-jaką maszynę do szycia kupiłaś?

piękny dzień dzisiaj, nie mogę uwierzyć że nie stać mnie aby wyjść i się cieszyć.
    zwłaszcza, że nic mi nie doskwiera, ciąża bez objawów.. Już zapomniałam, że szwy w ogóle mam założone. Schudłam.
    Może pomożecie, potrzebuje oszacować koszty utrzymania się w trzech miastach,
    Rzeszów, Kraków i Warszawa. Kraków znam, trochę tam mieszkałam. Jak jest w dwóch pozostałych? moje miasteczko za małe, abym później mogła znaleźć pracę. Z obecnej muszę się odmeldowac. I nie będzie to dobre dla nas, aby mieszkać w mieście ojca dziecka.
    Mam na myśli wynajem na początek pokoju oraz koszty życia +/- na miesiąc.

mało optymistycznie, wybaczcie:*

noelka lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja chodzę na silownie i robie ćwiczenia z yt dla kobiet w ciąży no i trochę kardio na wolnych obrotach na orbitreku, dużo rozciągania.

Ja tak samo :-)

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki moczu do dupy, chyba nerki nie domagają i to plecy przez to bolą. No nic ....w poniedziałek wizyta

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ