X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood - ja bym chyba takiemu kopa w dupe za******... A przynajmniej po porodzie próbowała wyciągnąć ile się da i puścić z torbami. Nosz kurde skąd się takie "osobniki" biorą :/

Aleksandrazz - super, że wszystko dobrze :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:53

Est lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny wynajmujecie położną? Orientujecie się jaki to koszt?

Tez o tym myslalam, ale niewiem jak sie do tego zabrac, kogo pytac, gdzie szukac. W duzym miescie moze z tym latwiej. Te chetnie poczytam jak ktos cos wie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Martita głupie pytanie zadam :) Cena życia to chodzi o jedzenie, ubrania itp?
    Wynajęcie mieszkania, opłaty za bilety, jedzenie itp :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to dzisiaj jakis pechowy dzien dla wszystkich :/ ja dzisiaj zahaczylam zderzakiem o dosyc wysoki kraweznik :/ dobrze, ze tylko mi sie z zaczepow poodczepial i ze brat byl w poblizu to mi to zrobil... Tak to pewnie bym do domu nie dojechala bo bym go po drodze zgubila :/ Wkurzylam sie bardzo :/

Muminka dobrze, ze Ci sie nic nie stalo :)

Jagood bardzo Ci wspolczuje... bo to naprawde ciezka sytuacja jest, zycze duzo sily, zebys to przetrwala... A tego dupka to jak najszybciej kopnij w tylek, znam duzo samotnych matek, ktore dawaja sobie swietnie rade :)

Gratuluje udanych wizyt, tych u gina i u dentysty- sadysty hehe :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoood trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko poukładało. tak sobie myślę, że może co najmniej do końca urlopu macierzyńskiego opłacałoby Ci się zamieszkać w jakimś mniejszym mieście. ja tak mieszkam i uważam, że koszty są bez porównania niższe. nie znam Twojej sytuacji i nawet nie chcę sobie wyobrażać co czujesz, ale ja celowałabym w miejsca blisko rodziny i przyjaciół. będzie dobrze! :)

a maszynę kupiłam w Lidlu :) jeszcze jej nie odpaliłam, bo boję się o swoje życie ;) ale zapał mam i jak już się podkuruję biorę się do pracy i będę szyć szyć szyć :)

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    jagood z prawnego punktu widzenia jeśli się nie wypiera że to jego dziecko już teraz może łożyć na jego utrzymanie. Tak stanowi prawo. Po porodzie inaczej będziesz musiała złożyć pozew sądowy o płacenie alimentów.
    To plus macierzyński pozwoli ci przetrwać ten trudny okres.

Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czujesz. Jest to bardzo nieprzyjemna sytuacja. Nie jest łatwo radzić kiedy w grę wchodzą jeszcze uczucia.
    tyle razem przeszliście a w momencie kiedy zaczynać powinno się okey nie jest okey.
    Życzę ci byś była silna i nie poddawała się. W każdym większym mieście znajdziesz pracę poradzisz sobie.
    :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Cześć Noelka!

Może pomożecie, potrzebuje oszacować koszty utrzymania się w trzech miastach,
    Rzeszów, Kraków i Warszawa. Kraków znam, trochę tam mieszkałam. Jak jest w dwóch pozostałych? moje miasteczko za małe, abym później mogła znaleźć pracę. Z obecnej muszę się odmeldowac. I nie będzie to dobre dla nas, aby mieszkać w mieście ojca dziecka.
    Mam na myśli wynajem na początek pokoju oraz koszty życia +/- na miesiąc.

mało optymistycznie, wybaczcie:*

Ja mogę Ci o Rzeszowie napisać. Wynajmuję mieszkanie po rodzicach 3 pokoje 50m2 i 4 osoby płaca łącznie 1400 zl +gaz prąd (150 zl), ale nie jest to wygórowana cena. Wiadomo, jeśli myślisz o kawalerce, to możesz coś za około 1000 zł znaleźć. Pokój to około 500zł (z opłatami włącznie) z tym, że przy takim małym dziecku wynajem pokoju z innymi osobami może być mało komfortowe.

Jeżeli chodzi o koszty życia, to wg mnie usługi w Rzeszowie są 2x tańsze niż w Warszawie. Chodzi mi np o fryzjerów, transport, jedzenie na mieście.

Jedzenie w sklepach też jest tańsze (ale nie tak bardzo jak usługi), szczególnie jeśli zależy Ci na sklepie osiedlowym, wiadomo jak zjedziesz pół miasta do Lidla to ceny w miastach są porównywalne.

No ale przy małym dziecku jest masę wydatków np na pieluchy itp a w takich sprawach ceny zbytnio się raczej nie różnią.

Szwagierka w Warszawie mieszka w mieszkaniu 2 pokojowym i za swój pokój płaci 1000zł + opłaty. Mieszkanie około 40-45m2

Ja w Rzeszowie mieszkam od urodzenia i sobie chwale. Oboje z mężem mamy dobrą pracę. Poza tym to bardzo przyjazne miasto do życia, Warszawa dla mnie jest strasznie obskurna :P

A w Twojej sytuacji nie byłoby korzystnie jakoś do rodziców się przeprowadzić na kilka początkowych miesięcy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 19:04

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    "Moje 600 gramów szczęścia" i paczka chusteczek;)
    Ja to samo !! :)))

kofeinka, anie93lica, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W listopadówkach już 3 dziewczyny rozpakowane i 4 maluchów na świecie :) ale ten czas leci :)

Kasia24, anie93lica, domiii lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam bardzo dziewczyny, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy..
    Tak, nie chce z nami być. Ma do tego prawo pewnie, ze względu na dziecko nie powinno się ze sobą być. Tylko, że oboje tego dziecka bardzo chcieliśmy.
    mówi się, że miłośc jest ślepa, a ja byłam pewna że dla siebie jesteśmy na tym świecie.Wiem, że brzmi to naiwnie. Ale mocno w to wierzyłam. Nigdy sobie tego nie wybacze, wychowałam się bez mamy, a teraz swoje dziecko jeszcze nienarodzone czestuje podobnym losem.
    Ja jeszcze chyba nie jestem tego świadoma.. i jeśli rzeczywiście nic się nie zmieni to ciężko będzie w to uwierzyć. I wychowac corke w poczuciu chcianej przez obojga rodzicow.
    Nic od niego nie chce, ale rzeczywiście może być ciężko.
    raczej myślałam, żeby od razu zamieszkać w miejscu gdzie będę mogła się porozgladac za pracą, a nie czekac do ostatniej chwili, końca macierzyńskiego.
    Rodzina odpada, ale na paru znajomych mogę liczyć.

do czterech razy sztuka.
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood co za dureń ! Wybacz ale nie wierze...rozumiem że on jest ojcem Twoich trzech Aniołków ? I mimo tego co przeszliście , w końcu udało wam się powiedział że możesz z nim mieszkać do porodu i nara ? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj ale chodzi o kogoś innego czy co...bo ja gościa nie ogarniam. Ty nie możesz się teraz denerwować ! Myśl o dziecku , kochana jesteśmy z Tobą ;*

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Trochę mnie nie było, miałam nawał związany ze szkoleniem nowej dziewczyny. Od dziś L4.
    Byłam na wizycie, maluch ma 8.1 cm, serduszko ładnie bije.Lekarz mówi, że wszystko ok, ale ja schizuję bo nie widziałam żeby się ruszał (a na prenatalnych cały czas podskakiwał)... Co o tym myślicie - ale szczerze?

A i kiedyś obiecałam napisać jak ubranka które zamówiłam - są suuuper - wklejam fotkę:
    ubranka.jpg

Kasia24, Kajola, Kokaina, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagatka , moje dziecko też spało na poprzedniej wizycie, a dzisiaj łapało się za głowę jak mój gin jeździł po brzuchu , to zależy jak trafisz ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ten sam od kilkuuu wspaniałych lat.
    Szkoda słów i smutow tutaj.

no mam nadzieję aleksandrazz, że tym razem się uda<3 jak przekroczymy siodmy miesiac to będę najszczesliwszą babką na tej ziemi! Tak więc, naprzód. Piers do przodu!

Est lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood silna babka z Ciebie trzymam kciuki żeby wszystko Ci się poukladalo a ten pan to jakiś szczeniak i niedpowiedzialny gnoj!

Est lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Dobry wieczór :)
    Trochę mnie nie było, miałam nawał związany ze szkoleniem nowej dziewczyny. Od dziś L4.
    Byłam na wizycie, maluch ma 8.1 cm, serduszko ładnie bije.Lekarz mówi, że wszystko ok, ale ja schizuję bo nie widziałam żeby się ruszał (a na prenatalnych cały czas podskakiwał)... Co o tym myślicie - ale szczerze?

Ja myślę, że po prostu spał:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Tak, ten sam od kilkuuu wspaniałych lat.
    Szkoda słów i smutow tutaj.

no mam nadzieję aleksandrazz, że tym razem się uda<3 jak przekroczymy siodmy miesiac to będę najszczesliwszą babką na tej ziemi! Tak więc, naprzód. Piers do przodu!

A to co się stało, że mu się nagle odmieniło?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja chodzę na silownie i robie ćwiczenia z yt dla kobiet w ciąży no i trochę kardio na wolnych obrotach na orbitreku, dużo rozciągania.

A wstawisz jakiegoś linka do tych ćwiczeń? :)

Kasia24, gratuluję bliźniaków! I podziwiam :)

Est, ja myślę o wynajęciu położnej, ale jeszcze się waham. Przede wszystkim nie wiem, która byłaby dobra, no i jak to właściwie wygląda w praktyce. Co jak ona akurat ma dyżur jak ja zacznie się poród? :D A skąd jesteś? Wydaje mi się, że koszt zależy od miasta.

Jagood, bardzo, bardzo współczuję Ci takiej sytuacji! Nie pisz, że swoje dziecko częstujesz takim losem, bo to przecież nie jest Twoja wina! Zachowania faceta zupełnie nie rozumiem, ale jestem pewna, że mimo wszystko świetnie sobie poradzisz :) Trzymam kciuki za Ciebie!

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka, mieszkam pod Gdanskiem. Jak się zorientuję jaki to koszt to dam znac.

noelka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ