X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z dziewczynami które miały dzisiaj wizyty? Coś opuściłam?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est cały czas się zastanawiam... w rozmowie poruszyłam niewygodna dla niego sytuację z przeszłości. Przestał się do mnie odzywać, a później przez brak komunikacji lawina zdarzeń, nerwów i żalu do siebie. Ostatecznie przeprosilam, głupio mi za niektóre rzeczy które palnelam już później w nerwach i ze strachu że zostanę sama, widząc jego obojętność.
    Teraz dopiero łącze fakty, nigdy nie byłam dla niego wystarczająco odpowiednia, zawsze było jakieś 'ale'. uczucie, które rozrywa moje serce.

do czterech razy sztuka.
  • noelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, ja mieszkam w Poznaniu. A rodzić planujesz w Gdańsku? To pewnie koszt okaże się podobny. Ja też dam znać, jak to jest u mnie, ale póki co, to nawet nie wiem kogo pytać... Najbliższe koleżanki, które tu rodziły, nie wynajmowały położnej.

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.empik.com/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy-karp-harvey,p1059125883,ksiazka-p

macie, polecacie?:)

do czterech razy sztuka.
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Est cały czas się zastanawiam... w rozmowie poruszyłam niewygodna dla niego sytuację z przeszłości. Przestał się do mnie odzywać, a później przez brak komunikacji lawina zdarzeń, nerwów i żalu do siebie. Ostatecznie przeprosilam, głupio mi za niektóre rzeczy które palnelam już później w nerwach i ze strachu że zostanę sama, widząc jego obojętność.
    Teraz dopiero łącze fakty, nigdy nie byłam dla niego wystarczająco odpowiednia, zawsze było jakieś 'ale'. uczucnanie, które rozrywa moje serce.

Kochana, nie powinnaś się obwiniać. Bo niezależnie od tego co palnęłas, prawdziwy facet, ktorego żona/partnerka jest w ciąży, bierze sytuację na klatę i to on stara się ją załagodzić.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Est, ja mieszkam w Poznaniu. A rodzić planujesz w Gdańsku? To pewnie koszt okaże się podobny. Ja też dam znać, jak to jest u mnie, ale póki co, to nawet nie wiem kogo pytać... Najbliższe koleżanki, które tu rodziły, nie wynajmowały położnej.

Noelka jeszcze do końca nie wiem gdzie będę rodziła:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaaatka nasze dzieci teraz przesypiaja ok 20 h dziennie, a wiec moze po prostu nie trafilas na aktywność.
    Co do położonej... Tez sie zaczelam zastanawiać nad tym, a położna w Warszawie na Żelaznej kosztuje 2tys. I podobno już trzeba rezerwować, bo niektóre kobiety to juz w pierwszym trymestrze rezerwuja.

aaagaaatka lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane! wiem,że z finansami bywa różnie - znalezione przed chwilką na olx! Pani pisze, że za darmo bo sama otrzymała za darmo... może któraś jest bardziej potrzebująca ;)!

http://olx.pl/oferta/wozek-gleboki-dla-smyk-CID88-IDbZ5NH.html#db4a6709e1

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Teraz dopiero łącze fakty, nigdy nie byłam dla niego wystarczająco odpowiednia, zawsze było jakieś 'ale'. uczucie, które rozrywa moje serce.

Bardzo współczuje Ci tej sytuacji, szkoda tylko, że to wszytko nie wyszło przed ciążą. Niestety w takich sytuacjach to kobieta jest w dużo gorszej sytuacji. Już nie będę komentować zachowania twojego partnera, bo to nic nie zmieni, ale tak jak ktoś radził, musisz od razu dobrze się zorientować odnośnie alimentów. Stało się, jak się stało, ale dzidziuś jest w drodze i trzeba myśleć o nim. Facet nie może Cie zostawić bez środków do życia, wiem, że masz macierzyński, ale to jego obowiązek na dziecko płacić, skoro nie chce być z Wami. Ze względu na uczucia pewnie chciałbyś się od niego jak najszybciej odciąć, ale musisz być twarda i egzekwować swoje prawa, abyś mogła po porodzie jakoś godnie żyć.

Trzymam kciuki, musisz być silna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 07:11

jagood, Love_life lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) ale wczoraj produkcja była,że ciężko nadrobić :) Witam nową Mamusię... Mnie od wczoraj strasznie bolą plecy na dole i wszystko mnie ciągnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 07:11

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ja za chwilę lecę do przychodni na pobranie krwi.

Gratuluję wszystkim wczorajszych wizyt i poznania płci.
    Odliczam dni do mojego spotkania z maleństwem :)

Trzymam kciuki oczywiście za dzisiejsze wizyty, mam nadzieje że dzisiaj znajdę trochę więcej czasu żeby być z Wami na bieżąco.

Miłego dnia i bez dziwnych i niebezpiecznych sytuacji jak wczoraj.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood jeśli ojciec dziecka przyznaje się do ojcostwa to już teraz należą Ci się pieniądze na utrzymanie. Może warto skorzystać?

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Jagood Postawa Twojego partnera rozwaliła mnie na łopatki! Jedyne co mi przychodzi do głowy to brzydkie słowa więc nie będę komentować.
    Tobie życzę tylko dużo siły i wiary w siebie.

Dziewczyny zawsze piszecie o wadze a ja napiszę o dodatkowych centymetrach :-D
    W biodrach doszło mi aż 6cm!!!! Różnica PRZED i PO jest ogromna, nosiłam rozmiar XS a teraz będzie M. Niedługo na moim tyłku będzie można piwo postawić i jeszcze motor zaparkować :-/ Jak tak dalej pójdzie to po porodzie zbankrutujemy bo będę musiała wymienić całą garderobę

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i dzisiejszy dzień, żeby okazał się wspaniałym dniem - dla równowagi po wczorajszym :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +2 kg i +5-6cm na wysokości pępka, sporo też poszło w biust. W biodrach zero zmian, także wszystkie spodnie biodrówki noszę normalnie :)

Love_life lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17tc !
    ja wolę się nie mierzyć i nie ważyć, bo strach co tam zobaczę :P

She86, Kajola, A.Kasia, Renka88, kleo2426, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam się w 17tc !
    ja wolę się nie mierzyć i nie ważyć, bo strach co tam zobaczę :P
    gratuluje 17 tc...
    ja sie zważyć musze co wizyte:) ale jestem zdziwiona bo mam tendencje do tycia a w ciazy narazie spokojnie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie na wadze mam jeszcze -2kg i oby szybko sie to nie zmienilo :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Nareszcie sie doczekałam;) dziś długo wyczekiwane spotkanie z Maluszkiem!:)
    Przesyłam pozytywna energię i proszę trzymać za Nas kciuki! :)

Powodzenia wizytującym dziś!:*

Gośśś, Kajola, A.Kasia, Renka88, baassiia, She86, kleo2426, Madzialena90, Est, jagood, Kasia24, Love_life, Karka, M+M+?, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to ja mam juz 5,5kg na plusie :/ ale cale szczescie wszystko w brzuch i cycki idzie... Biodra sa jakie byly :)

Ale mialam dzisiaj sen :P snilo mi sie, ze urodzilam synka ktory wazyl 5kg :p i wszystcy sie dziwili gdzie ja go pomiescilam w tym brzuchu :p

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 19 tygodniu :) Z tej okazji zdjęcie brzuszka a ja pędzę pod kocyk bo coś mnie chyba delikatnie bierze. Powodzenia wszystkim wizytującym :) A Ksanka odzywała się coś?

xkqaoi.jpg

Martita88, Kajola, Mania1718, Renka88, Gośśś, baassiia, kleo2426, kateee, Madzialena90, Kate84, skowroneczka87, Mietka 30:), ksanka, Est, Kasia24, Love_life, aaagaaatka, Karka, M+M+?, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ