X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, dzięki popatrze :) wizyte mam za ponad tydzien, mowilam lekarce ostatnio na wizycie ale te bole nie byly jeszcze takie mocne, to powiedziala ze to przez to że miednica sie rozszeza

Est lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    w domu nie mam nawet wagi bo mój gdzieś schował. Jak to stwierdził : nawet jak bedziesz miała 100kg nadwagi to ci bede kochał a teraz sie nie martw kilogramami tylko dbaj żeby mała była zdrowa..." Więc nie pilnuje aż tak...

Skąd ja to znam :D mój mówi tak samo. Ja mu mówię, że chcę się ograniczać, żeby nie przytyć jak niektóre kobiety 30 kg a on , że to teraz nie jest ważne , tylko zdrowie malucha :) Ale już mu zapewniłam, że po porodzie wezmę się za siebie , w końcu znalazłam w sobie siły , chociaż on uważa, że oczywiście tego nie potrzebuje.

Ksanka - dobrze , że o Ciebie dbają , mam nadzieję, ze niedługo założą Ci pessar i będziesz w domciu leżała o odpoczywała ciesząc się ciążą :)

jagood - współczuję, jednak uważam, że powinnaś od niego wyciągnąć ile się da kasy. Jest WAM teraz i potem potrzebna. Trzymaj się :*

A z aktualności : Ze mną coraz lepiej. Kaszel mniejszy, kataru raczej już brak :) Ale i tak idę odpocząć.

Miłego dnia wszystkim :)

ksanka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Est, dzięki popatrze :) wizyte mam za ponad tydzien, mowilam lekarce ostatnio na wizycie ale te bole nie byly jeszcze takie mocne, to powiedziala ze to przez to że miednica sie rozszeza
    Mnie gin powiedział to samo. Ale faktycznie, nie miałam bardzo silnych tych bóli.

• salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mnie też boli kręgosłup, ale tylko wieczorami - kiedy za dużo chodzę, schylam się lub stoję. To chyba normalne, nie chodzi tylko o większy ciężar do udźwignięcia, ale także zmianę środka ciężkości ciała i rozchodzenie się więzadeł.

Ja z kolei mam problem z nietrzymaniem moczu... Już przed ciążą sporadycznie mi się to zdarzało, a teraz dodatkowo jestem przeziębiona i jak kichnę lub kaszlę, a chce mi się siku, to majtki do wymiany :/ Wstydzę się o tym powiedzieć ginekologowi... Myślicie, że ćwiczenie mięśni Kegla pomoże?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Skąd ja to znam :D mój mówi tak samo. Ja mu mówię, że chcę się ograniczać, żeby nie przytyć jak niektóre kobiety 30 kg a on , że to teraz nie jest ważne , tylko zdrowie malucha :) Ale już mu zapewniłam, że po porodzie wezmę się za siebie , w końcu znalazłam w sobie siły , chociaż on uważa, że oczywiście tego nie potrzebuje. )
    Stwierdzil ze po ciazy jak bede chciala to on moze brac mala na spacer albo zostac w domu a ja moge isc na jakies cwiczenia czy wrocic do rolek i roweru ale w ciazy mam o mala a nie wage dbac...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 ja mam takie bóle ale jak np cały dzień jestem poza domem, latam, biegam i nie mam czasu na odpoczynek. Ostatnie dwa dni tak mam... Też nie śpię. No i w aucie gdy jeżdżę Gdańsk -Poznań to płaczę z bólu pleców. Gin mi jeszcze powiedział, że to też może przez moją budowę macica i mała uciska na jakiś nerw i taka moja uroda w ciąży...

Domii Sopot to blisko mnie :-)

Ksanka trzymam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli i w poniedziałek do domku.

Noelka rodzic w Poznaniu na polnej będę, mój gin jest z tamtad no i położna też będzie :-)

Na gimnastykę chodzę do szkoły rodzenia Alma Matter na garbarach :-)

ksanka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka - ja planuję po ciąży jak już oczywiście będę mogła iść na zumbę. Moja znajoma schudła w ten sposób 24 kg :P

Salomea - Mam tak samo jak Ty. Kręgosłup mnie boli jak za długo w jednej pozycji jestem więc to chyba normalne. Co do nietrzymania moczu też tak miałam teraz jak byłam chora. Ponoć właśnie ćwiczenia mięśni kegla pomagają, ale mi one zupełnie nie wychodzą...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, mój gin też jest z Polnej, ale ja się jeszcze waham, gdzie rodzić. Jakoś mnie ta Polna przeraża...
    Kojarzę tą Alma Matter, ale tam mam jednak trochę dalej. Muszę się zastanowić :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad zumby polecam bardzo:) warto jednak spr 2-3 instruktorki, bo zajecia sa na roznym poziomie.

Ja wage wole w miare kontrowac, dla mojego wlasnego dobrego samopoczucia i dla zdrowia. Otylosc mamy korzystnie na dziecko tez nie wplywa. Niektore osoby maja problem np z zatrzymywaniem wody i wtedy tez mozna sporo przytyc, ale to wszystko po porodzie szybko schodzi. Ja chcialabym utrzymywac wage w miare zgodna ze srednim zalecanym przyrostem, bo czuje sie pewniej, ze ja i dzidzius jestesmy zdrowi:)

Est lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    A wstawisz jakiegoś linka do tych ćwiczeń? :)

Kasia24, gratuluję bliźniaków! I podziwiam :)

Est, ja myślę o wynajęciu położnej, ale jeszcze się waham. Przede wszystkim nie wiem, która byłaby dobra, no i jak to właściwie wygląda w praktyce. Co jak ona akurat ma dyżur jak ja zacznie się poród? :D A skąd jesteś? Wydaje mi się, że koszt zależy od miasta.

Jagood, bardzo, bardzo współczuję Ci takiej sytuacji! Nie pisz, że swoje dziecko częstujesz takim losem, bo to przecież nie jest Twoja wina! Zachowania faceta zupełnie nie rozumiem, ale jestem pewna, że mimo wszystko świetnie sobie poradzisz :) Trzymam kciuki za Ciebie!

Kochana oglądałam mnóstwo tego i wybieralam sobie ćwiczenia które mogę na silowni wykonywać bez skrępowania ;) wpisywalam "pregnancy workout" " second trimester workout" połączyłam to z chodakowska i mel b z którymi ćwiczyłam przed ciążą. Jest tego naprawdę mnóstwo.

Est, noelka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-)

Jagood Postawa Twojego partnera rozwaliła mnie na łopatki! Jedyne co mi przychodzi do głowy to brzydkie słowa więc nie będę komentować.
    Tobie życzę tylko dużo siły i wiary w siebie.

Dziewczyny zawsze piszecie o wadze a ja napiszę o dodatkowych centymetrach :-D
    W biodrach doszło mi aż 6cm!!!! Różnica PRZED i PO jest ogromna, nosiłam rozmiar XS a teraz będzie M. Niedługo na moim tyłku będzie można piwo postawić i jeszcze motor zaparkować :-/ Jak tak dalej pójdzie to po porodzie zbankrutujemy bo będę musiała wymienić całą garderobę

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i dzisiejszy dzień, żeby okazał się wspaniałym dniem - dla równowagi po wczorajszym :-D

Ja wolę cm nie liczyc ale już planuje ćwiczenia po porodzie hihi

Kajola lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czyli nie jestem jedyna. Ja podobnie ja wy wyje z bólu kręgosłupa. Nie dość że mam go osłabiony trzema operacjami to jeszcze to :P.

Zrobiłam też dziś badanie na Hiv. Stwierdziłam że wypada choć nie czuję bym miała większe do tego podstawy. No ale biorąc pod uwagę że w przeciągu 3 lat miałam 4 operacje to .... wypadałoby przynajmniej sprawdzić.
    Czy wy też robicie dziewczyny??

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    dziewczyny czy Wy tez macie takie bóle z dołu pleców?? ja juz od tego umieram wczoraj cale popoludnie bolały i cała noc nie przespana bo mnie non stop te plecy bolały ;/

Tak też mam ale jakby się trochę poprawiło kiedy zaczęłam spać z poduszka miedzy nogami tak mi sięwydaje ze to pomogło.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Jagood przykro mi, że taka sytuacja Cię spotkała. U mnie było inaczej ponieważ rozstałam się z mężem zanim mieliśmy dziecko. Tak naprawdę to on mnie opuścił w ciężkiej chorobie więc zdecydowałam się spakować rzeczy i pójść w swoją stronę. Oczywiście nie walczył o mnie ale nie o tym chciałam napisać.

Chcę się odnieść do kwestii finansowych. Ja uniosłam się honorem i też stwierdziłam, że nic nie chce, niech mi tylko odda dotychczas wydaną kasę za kredyt na auto które spłacaliśmy po połowie. Trochę zrobiłam się w trąbkę bo według prawa należało mi się pół wartości wspólnego auta (a tanie nie było...) oraz pół wartości jego drugiego samochodu. Straciłam na tym kilkadziesiąt tysięcy złotych i po przeprowadzce do innego miasta, konieczności wynajęcia mieszkania i częściowego umeblowania popadłam w długi, których mogłabym uniknąć gdybym dochodziła swoich praw. Dlaczego nie zrobiłam tego? Walczyłam wtedy z ciężką depresją, byłam na lekach itd i nie myślałam zdrowo a on to wykorzystał. Tak więc Jagood, jak to mówią, upadłaś - powstań - popraw włosy i puść dziada w skarpetkach ;) Pieniądze będą Ci potrzebne jak zaczniesz na nowo na własny rachunek z dzieckiem.

Ściskam mocno!

Do 5 lat od chwili rozwodu może wnosić o rozpatrzenie sprawy ponownie oraz o prawidłowy podział majątku.
    Ja też jestem po rozwodzie i naprawdę was rozumiem. Sama nie walczyłam o alimenty na siebie i spłaciłam długi męża w momencie rozwodu. Jednak po latach bycia z nim to wolałam to zrobić bo to kim był trudno określić słowem bydlak. Uważam że nie warto tracić czasu na kogoś kto nie zasługuje na miłość i nie walczy o nią

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochane czyli nie jestem jedyna. Ja podobnie ja wy wyje z bólu kręgosłupa. Nie dość że mam go osłabiony trzema operacjami to jeszcze to :P.

Zrobiłam też dziś badanie na Hiv. Stwierdziłam że wypada choć nie czuję bym miała większe do tego podstawy. No ale biorąc pod uwagę że w przeciągu 3 lat miałam 4 operacje to .... wypadałoby przynajmniej sprawdzić.

Ja robilam z zalecenia lekarza. Pani doktor zlecila do kompletu z innymi, bez pytania wiec sie nie zastanawialam czy musze:-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka, ja tak samo jak skowroneczka87 robiłam HIV z zalecenia lekarza i z tego co pamiętam, to badanie (tak jak i np. toksoplazmozę) należy jeszcze w ciąży powtórzyć, ale niestety nie pamiętam kiedy. Wiem, że na mojej karcie ciąży mam to rozpisane.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

ja też miałam robione, ale było to jedno z pierwszych badań, na które dostałam skierowanie. zresztą jestem dawcą krwi i badali mnie pod tym kątem przy każdym oddawaniu krwi. jakkolwiek uważam, że każda przyszła mama powinna mieć zrobione takie badanie.

dziewczyny ja też walczę z bólem pleców, mnie jakby jeden nerw wchodził w prawy półdupek i wtedy można zbzikować z bólu. jakoś ostatnio mi się to uspokoiło, myślę, że to przez to, że już 3 dni siedzę w domu i nic nie robię :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dopiero teraz zalecenie :P drugie robi się w około 33 tygodniu ciąży. No nic... ile czekałyście na wyniki? Ja robiła w laboratorium Diagnostycznym.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka u mnie HIV obowiązkowo robią

• She86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja dostałam dopiero teraz zalecenie :P drugie robi się w około 33 tygodniu ciąży. No nic... ile czekałyście na wyniki? Ja robiła w laboratorium Diagnostycznym.

Muminka ja w diagnostyce miałam wynik hiv w ten sam dzień :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ