X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life, dzięki :) może też sobie coś wyszukam.

Muminka, ja robiłam badanie na HIV jeszcze przed ciążą, ale gin mi kazał w ciąży powtórzyć - powiedział, że przy przyjęciu do szpitala muszę mieć aktualne badanie z tej ciąży. Ale jakoś nie mogę się wybrać na to badanie, chyba przy kolejnej morfologii je zrobię dopiero :P

muminka83, Love_life, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w DiaLab na początku ciąży cały pakiet badań zaleconych przez lekarza (HIV, toxo, różyczka, CMV, odczyn Wassermana itd.), wyniki były dostępne online po maksymalnie 2-3 dniach.

muminka83 lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Muminka ja w diagnostyce miałam wynik hiv w ten sam dzień :)

Mam u nich kartę stałego klienta i swoje konto u nich on line. Rozumiem że i ten wynik sprawdzę on line czy muszę osobiście się udać. Powiem szczerze że nie chce mi się iść :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mam u nich kartę stałego klienta i swoje konto u nich on line. Rozumiem że i ten wynik sprawdzę on line czy muszę osobiście się udać. Powiem szczerze że nie chce mi się iść :P
    Wyniki HIV można sprawdzić w necie, tylko grupę krwi osobiście.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Dzisiaj jeszcze idę do stomatologa, potem w poniedziałek i powinnam już na poniedziałkowej wizycie mieć ząbki zrobione. Zostanie jedynie wyrwanie ale to dopiero 23 października. Tak więc żyć nie umierać.

Dziś na obiadek robię rybę.
    Zimno mi coś i chyba rozpalę w piecyku kominkowym bo siedzę w kocu zawinięta :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystkie ząbki zdrowe tak na ooko bez zdjęcia. 2 8mki juz wyrwalam rok temu.też robie dziś rybkę :) ojj zazdroszczę kominka , ja w pracy ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:53

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po usg. Na szczescie wszystko ładnie i czysciutko, tylko w szyjce jest jeszcze jakaś wydzielina pewnie z krwiaka który się oproznil.
    Jak przez weekend będzie czysto to w poniedzialek założą mi pessar.
    Trzymajcie za mnie kciuki.
    Co do bólu pleców, to mnie też zaczęło trochę boleć ale to pewnie od lezenia.
    Jak czuje większy ból, to kładę się na lewym boku z kołdra między nogami i noce też tak przesypiam.

Renka88, Love_life, Kate84, d'nusia, Karolina@, Kajola, Madzialena90, kleo2426, Lilou1984, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie! No i mamy kolejna Księżniczkę do kompletu :)
    Z usg wszystko ok tylko sie gwiazda zasłaniała raczkami i fochy strzelała :) waga 250g i termin OM taki sam jak z usg czyli zostaje 2 marca :)

Powiedziałam o tym twardnieniu macicy wiec wysłała mnie odrazu na morfologię i jonogram. Czekam na wyniki i znowu do niej jadę wiec pózniej sie dowiem co i jak. Mówiła ze prawdopodobnie dostanę luteinę i zobaczymy co jeszcze. Ale jak juz zobaczyłam male serduszko to jest spokojniejsza :)

muminka83, ksanka, Renka88, salomea, Karka, Love_life, aniek_m, She86, Kate84, niecierpliwaa, jagood, baassiia, Est, d'nusia, Karolina@, Kajola, Dorka87, Lula_w, Madzialena90, kleo2426, Kokaina, Mietka 30:), 26Asia, krówka_muffka, M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Ja juz po wizycie! No i mamy kolejna Księżniczkę do kompletu :)
    Z usg wszystko ok tylko sie gwiazda zasłaniała raczkami i fochy strzelała :) waga 250g i termin OM taki sam jak z usg czyli zostaje 2 marca :)

Powiedziałam o tym twardnieniu macicy wiec wysłała mnie odrazu na morfologię i jonogram. Czekam na wyniki i znowu do niej jadę wiec pózniej sie dowiem co i jak. Mówiła ze prawdopodobnie dostanę luteinę i zobaczymy co jeszcze. Ale jak juz zobaczyłam male serduszko to jest spokojniejsza :)

I to jest dobry lekarz. Najpierw zrobi badanie by dać ewentualne leki. Będzie dobrze. :-* No i gratuluję córeczki. :D

kateee, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee gratuluję księżniczki. I rozsądnego lekarza.

aniek_m, muminka83, kateee lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie same pipki w tym tygodniu :) :*

Love_life, muminka83, kateee, Karka, She86, ksanka, Est, Kokaina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:

Powiedziałam o tym twardnieniu macicy wiec wysłała mnie odrazu na morfologię i jonogram.

I to mi się podoba! :) Fajnie, że masz rozsądnego lekarza. Najprościej jest walić podwójną dawkę hormonów od razu jak niestety większość to robi :/

kateee lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Chwilę temu poczułam wyraźnie 2 ruchy!!!:D I aż łzy mi poleciały... ;)

A dzisiaj przyśniła mi się córka, wyraźnie mówiłam o tej dzidzi w nosidełku Hania :D Przed ciążą mężowi śniła się dziewczynka, z wróżby obrączką nad ręką najpierw dziewczynka (drugie dziecko chłopak), i koleżanka "opętana przez szatana" też mi mówiła o córce ;) No to tego 13tego musi się okazać baba :D hehe Chociaż jak będzie syn będę tak samo szczęśliwa :) Byle zdrowy!

Co do tycia - ja chyba zaczęłam przybierać, ok 2 kg, mój gin powiedział że chce abym przytyła tylko 10kg, obawiam się znając mój apetyt, że to będzie więcej :D
    A po ciąży jak tylko będę miała możliwości to będę chodzić na basen i fitness, może zumba? Moja przyjaciółka jest instruktorką to mi pomoże :P

Ksanka trzymam kciuki za Ciebie mocno żeby Ci wreszcie to założyli i żebyś do domku wyszła, tak długo mam wrażenie, że tam już jesteś...

Plecy mnie tylko czasami bolą, ale nie tak jak Was bidulki...

Jagood trzymaj się ciepło, przemyśl wszystko na spokojnie i dbaj o siebie i dzieciątko :)

HIV miałam z zalecenia lekarza, wraz z innymi badaniami.
    Toxo robiłam sama na początku, teraz musiałam powtórzyć bo gin kazał.
    Mocz wyszedł mi mętny i żółty w wynikach, zresztą sama widzę, zaczęłam pić herbatkę żurawinową, bo tabletkami nie chcę się szpikować.

Muminka ja się cieszę, że nie muszę robić zębów w ciąży - zawsze mam dawane mocne znieczulenia, więc teraz bym nie wytrzymała po prostu pewnie... Życzę powodzenia na wyrywaniu, szybko i bezboleśnie :)

She86, Love_life, Kate84, ksanka, kateee, d'nusia, Karolina@, Kajola lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

o dziwo sprawdzisz go on-line :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Chwilę temu poczułam wyraźnie 2 ruchy!!!:D I aż łzy mi poleciały... ;)

A dzisiaj przyśniła mi się córka, wyraźnie mówiłam o tej dzidzi w nosidełku Hania :D Przed ciążą mężowi śniła się dziewczynka, z wróżby obrączką nad ręką najpierw dziewczynka (drugie dziecko chłopak), i koleżanka "opętana przez szatana" też mi mówiła o córce ;) No to tego 13tego musi się okazać baba :D hehe Chociaż jak będzie syn będę tak samo szczęśliwa :) Byle zdrowy!

Co do tycia - ja chyba zaczęłam przybierać, ok 2 kg, mój gin powiedział że chce abym przytyła tylko 10kg, obawiam się znając mój apetyt, że to będzie więcej :D
    A po ciąży jak tylko będę miała możliwości to będę chodzić na basen i fitness, może zumba? Moja przyjaciółka jest instruktorką to mi pomoże :P

Ksanka trzymam kciuki za Ciebie mocno żeby Ci wreszcie to założyli i żebyś do domku wyszła, tak długo mam wrażenie, że tam już jesteś...

Plecy mnie tylko czasami bolą, ale nie tak jak Was bidulki...

Jagood trzymaj się ciepło, przemyśl wszystko na spokojnie i dbaj o siebie i dzieciątko :)

HIV miałam z zalecenia lekarza, wraz z innymi badaniami.
    Toxo robiłam sama na początku, teraz musiałam powtórzyć bo gin kazał.
    Mocz wyszedł mi mętny i żółty w wynikach, zresztą sama widzę, zaczęłam pić herbatkę żurawinową, bo tabletkami nie chcę się szpikować.

Muminka ja się cieszę, że nie muszę robić zębów w ciąży - zawsze mam dawane mocne znieczulenia, więc teraz bym nie wytrzymała po prostu pewnie... Życzę powodzenia na wyrywaniu, szybko i bezboleśnie :)

8 miesięcy temu też musiałam wyrwać i choć mam wysoki próg bólu myślałam że urodzę na tym fotelu. 3 zastrzyki nie pomogły ale może dlatego że przyszłam z bólem. Teraz pytałam i podobno są dobre znieczulenia dla kobiet w ciąży no i będę rwać na chirurgii szczękowej a więc w miejscu gdzie robią to codziennie kilkadziesiąt razy a więc mają większą wprawę w rwaniu. Najwyżej po wszystkim epitety się posypią a lekarza pogryzę. Przecież nie zamkną kobiety w ciąży na dołku :P Ciągle żyję nadzieją że będzie dobrze :-* i że nie będę darła się na całe Zabrze bo wstyd byłby :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazda ile dzieciaków przychodzi na świat! wczoraj na madalińskiego przyjęli 21 dzieci, na IP jest 18 kobiet z czego 8 już rodzi a nie ma miejsc.
    Ze względu na taką ilość rodzajach to zmienili politykę, że przyjmują na wywołanie dopiero jak jest 7 dni po terminie! Ale masakra. Podobnie jest teraz w zofii i na karowej. Mam nadzieję że jak my zaczniemy rodzic będzie spokojniej

She86, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka ja na Polną właśnie ze względu na lekarza, zawsze jak miałam tam coś robione to nie mogłam narzekać, a dwa ostatnio czekałam na opinie koleżanki co rodziła, tydzień temu SN i bardzo zadowolona z sali do porodu rodzinnego i z obsługi, tak to znałam same opinie po Cc.
    Właśnie jesteśmy w drodze do Gdańska ale 11 wracam i możemy się umówić na gimnastykę na 13 tego jak będziesz miała ochotę :-)

Muminko ja robiłam HIV w komplecie badań na początku ciąży bo lekarz chciał z pozostałymi np Kiła, zapalenia wątroby itp
    Robiłam w luxmed i czekałam chyba z 3 dni.

Ksanka super mocno trzymam kciuki oby do poniedziałku :-)

Kateee gratuluję córeczki, daj znać po drugiej wizycie.

kateee lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Przyszła wreszcie zamówiona przeze mnie książka "Język niemowląt" :D Biorę się za lekturę :D

Karka lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - też wizytę mam 13-go i też chciałabym dowiedzieć się płci :)

Apropo u nas przewaga dziewczyn teraz to może niedługo chłopaki zaczną się sypać :D

Ksanka - oby spokojniej, bo brak miejsc to masakra :P Idziesz z bólem a tu brak miejsc :D

muminka83, Karka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Karka - też wizytę mam 13-go i też chciałabym dowiedzieć się płci :)

Apropo u nas przewaga dziewczyn teraz to może niedługo chłopaki zaczną się sypać :D

Ksanka - oby spokojniej, bo brak miejsc to masakra :P Idziesz z bólem a tu brak miejsc :D

Nawet nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Jak dobrze że idę bezpośrednio z skierowaniem :p. Myślę że przeładowanie często wynika z lokalizacji bowiem są placówki gdzie porodówki są spokojne a są takie gdzie o matko

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ