X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-)
    Ja wczoraj kupiłam wózek.. Wiem, troche wcześnie ale szukaliśmy wśród używanych i trafił się taki śliczny za 600 zł. Firma Tako więc chyba nie najgorsza :-) Ogólnie marzył mi się czarny, w końcu kupiłam brązowo-kremowy :-) Ale ogólnie jest całkiem eleganki, jestem całkiem zadowolona :-)
    Mam nadzieje że nie pośpieszyliśmy się.. No ale jak do tej pory jest ok, to teoretycznie tak powinno zostać. Oby.
    Co do ruchów, ja od 1,5 tyg czułam takie delikatne smyranie i delikatnie poruszanie sie. Od 2 dni czuje wieczorem już takie konkretne ruchy :-) Normalnie jak przyłożę rękę do brzucha to czuje te ruchy na ręce. Cudne to :-)

Love_life, muminka83, Karolina@, d'nusia, Karka, Kajola, Madzialena90, kleo2426, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja codziennie mam ćwiczenia kręgosłupa dzięki mojemu 13miesięczniakowi ;) ja obstawiam, że to przez noszenie Go mnie tak plecy bolą, chociaż staram się robić to jak najmniej ale przy jęczeniu przy zębach nie jest to łatwe :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Czesc Dziewczyny :-)
    Ja wczoraj kupiłam wózek.. Wiem, troche wcześnie ale szukaliśmy wśród używanych i trafił się taki śliczny za 600 zł. Firma Tako więc chyba nie najgorsza :-) Ogólnie marzył mi się czarny, w końcu kupiłam brązowo-kremowy :-) Ale ogólnie jest całkiem eleganki, jestem całkiem zadowolona :-)
    Mam nadzieje że nie pośpieszyliśmy się.. No ale jak do tej pory jest ok, to teoretycznie tak powinno zostać. Oby.
    Co do ruchów, ja od 1,5 tyg czułam takie delikatne smyranie i delikatnie poruszanie sie. Od 2 dni czuje wieczorem już takie konkretne ruchy :-) Normalnie jak przyłożę rękę do brzucha to czuje te ruchy na ręce. Cudne to :-)
    Co do firmy Tako wiem że mają fajne wózki i sie sprawdzają ale sporo z nich ma wąskie gondolki i przez to u mnie odpadła... ja szukałam jak najszerszej żeby maluch długo w niej poleżał...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czuję żadnych ruchów :(

Jakieś dwa tygodnie temu wieczorkiem zaobserowałam jakby fikanie w górnej czesci brzucha, bylo widać gołym okiem ze coś mi podskakuję na brzuchu, męza nawet zawołałam przykładał ręke do brzucha i sam powiedział, że to mu wygląda na podskakiwanie dziecka ;)

i od tego czasu cisza :(

Na wynikach badań prenatalnych przeczytałam, że łożysko mam położone wysoko w przedniej ścianie macicy, dlatego pocieszam się, że to powód, że nie czuję ruchów

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja pierwsze ruchy poczułam dopiero w 18 tyg a moja siostra 20 także nic się nie martw jeszcze Cię skopie heh

She86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córci mam również wózek firmy Tako, a konkretnie to model Warrior. Dosyć szerokie kółka ma, a co najważniejsze - duuużą gondolę :) Choć to było 5 lat temu prawie i nie wiem czy czegoś nie zmienili przypadkiem ;) Był to wózek z największą gondolą w sklepie wtedy ;) No i oczywiście do kompletu była spacerówka i nosidełko/fotelik zaczepiane na ten sam szkielet ;) Jak dla mnie wygodny wózek ;)

She - ja spojrzałam aż na swoje usg od córci, miałam łożysko w dnie macicy i na ścianie przedniej, pierwsze ruchy, a właściwie 1 smyrnięcie poczułam w ostatnim dniu 17 tygodnia ;) I potem już codziennie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:56

She86 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuję żadnych ruchów, nic a nic... Tylko raz wydawało mi się, że coś ruszyło się mi pod ręką. Mniej więcej od tygodnia brzuch się już delikatnie powiększa, więc mam nadzieję, że lada dzień coś poczuję! Moja siostra poczuła dopiero w 19tc, szwagierka w 20, więc mamy jeszcze troszkę czasu ;)

She86 lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka właśnie czytam jak piszecie o tych znieczuleniach dla kobiet w ciąży i tym się pocieszam, że jakby co to nie umrę z bólu na fotelu ;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena My wózek kupiliśmy chyba z półtora miesiąca temu bo ten wymarzony był 1500 zł taniej. Nic się nie martw na pewno wszystko będzie ok, przecież innej opcji nie ma :-)

Ja się przyłączam do tych co nie czują ruchów, ja kompletnie nic ani razu mimo że za każdym razem na usg to Mała wariatka ruchliwa jest i łożysko na tylnej. Widocznie musimy poczekać :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 właśnie zauważyłam, że Twoja Mała jest starsza o dwa dni od mojego Kropka. Daj proszę koniecznie znać kiedy poczujesz ruchy. Wiadomo, że wpływają na to różne czynniki, ale jestem bardzo ciekawa czy to się u nas zbiegnie w czasie :)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Est ja codziennie mam ćwiczenia kręgosłupa dzięki mojemu 13miesięczniakowi ;) ja obstawiam, że to przez noszenie Go mnie tak plecy bolą, chociaż staram się robić to jak najmniej ale przy jęczeniu przy zębach nie jest to łatwe :)

To tym bardziej powinnas ćwiczyć kręgosłup, bo go przeciazasz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zdarzają się dni kiedy czuję synka często, czuję jak się kręci, ale są takie dnijak dzisiaj, kiedy nie czuję wcale. Dziwne.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, a Twoja koleżanka też miała swoją położną? Dobrze, że jeszcze jest trochę czasu na podjęcie decyzji... A co do gimnastyki to wstępnie bardzo chętnie :) w przyszłym tygodniu się tam przejdę i o wszystko wypytam, czy w ogóle są miejsca ;) bo do szkoły rodzenia planuję chodzić gdzieś indziej - do szkoły "Aktywne rodzenie", którą poleciła mi koleżanka i do której mam bardzo blisko :)

Dziewczyny, a kiedy planujecie zacząć kompletować wyprawkę? A może już zaczęłyście? Ja jeszcze nic nie mam i trochę mnie to przeraża, ale z drugiej strony wydaje mi się, że mam jeszcze czas...

• salomea Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka, nie przejmuj się, ja też jeszcze nic nie mam :) Mamy przecież jeszcze duuużo czasu! Chociaż my i tak większość dostaniemy od mojej siostry i dwóch braci mojego męża (wszyscy mają już dzieci w wieku od pół roku do trzech lat), pozostaje nam kupić wózek, kosmetyki i pampersy :)

A od kiedy planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Ja już zaczęłam się rozglądać za jakąś we Wrocławiu, ale albo daleko, albo terminów nie ma. Zastanawiam się, z jakim wyprzedzeniem trzeba to zacząć załatwiać?

noelka lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Mi zdarzają się dni kiedy czuję synka często, czuję jak się kręci, ale są takie dnijak dzisiaj, kiedy nie czuję wcale. Dziwne.

Mam to samo, wczoraj szalał okropnie a dziś od czasu do czasu się ruszy. Ale zauważyłam, że ok 18 co dzień coś czuję :-)
    A gdzie czujecie te ruchy? Bo ja tylko w dole brzucha.

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się zapisałam na szkole rodzenia, a zajęcia zaczynają się od grudnia :-) w Warszawie trzeba ze sporym wyprzedzeniem zarezerwować miejsce.

salomea, d'nusia lubią tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po drugiej wizycie... Z badań wyszło, ze mam anemię :( dostałam narazie na miesiąc żelazo Tardyferon + na bóle takie jak na miesiączkę przez tydzień Luteinę100mg 2 x dziennie i we wtorek mam zadzwonić powiedzieć jak sie czuje.
    Oczywiście juz zdarzyłam przeczytać pół internetu i jestem przerażona... Zamiast cieszyć sie, ze w brzuszku mi siedzi mała Gwiazdeczka to płacze i sie stresuje ze coś będzie nie tak:(
    Mała kopie jakby chciała dac znac żebym sie nie martwiła...

Miało byc optymistycznie a wyszło jak zwykle... Ehh:(

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do skurczy to powiedziała ze dopóki nie sa co 10min albo cześciej to nie ma sie czym martwić jakby któraś to męczyło :*

domiii lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Mam to samo, wczoraj szalał okropnie a dziś od czasu do czasu się ruszy. Ale zauważyłam, że ok 18 co dzień coś czuję :-)
    A gdzie czujecie te ruchy? Bo ja tylko w dole brzucha.

Ja też tylko w dole brzucha.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj czuję w dole brzucha taki dyskomfort, jakby ciazenie. Nie jest to chyba powód, żeby jechac do szpitala. I jest tak tylko jak chodzę.
    Myślicie, że powinnam się martwić? Moze to dzidzia uciska mi na pęcherz? Mój lekarz jeszcze tydzień na urlopie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ