Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:Dziewczyny od wczoraj czuję w dole brzucha taki dyskomfort, jakby ciazenie. Nie jest to chyba powód, żeby jechac do szpitala. I jest tak tylko jak chodzę.
Myślicie, że powinnam się martwić? Moze to dzidzia uciska mi na pęcherz? Mój lekarz jeszcze tydzień na urlopie.
Est to dzidzia tez tak mam w dole brzucha, czasem po bokach raz z jednej raz z drugiej stronyEst lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę kontrolną, tylko badanie na fotelu plus wysłuchanie serca maluszka. Dudni 150/min
Co do ruchów ja już czuję od mniej więcej 3-4 dniTo takie wyraźne pukanie, zwykle rano po przebudzeniu i wieczorem.
Ehh, jeszcze tydzień do podejrzenia szkraba, nie mogę się doczekać :]Karka, Kajola, anie93lica, kleo2426, lula.91, krówka_muffka, Madzialena90, Est, Love_life, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja jak już nie mogę to wtedy wkładam czopek (na zaparcia). Tak to próbuję na czczo wodę przegotowaną wypić.
Na 1 stronie tego wątku jest lista z wyprawką, 3 arkusze na dole, zachęcam do przejrzenia
Ja do szkoły jestem zapisana od 13.11 - będzie to 25 tydzień, tak zaproponowała ta położna co prowadzi, za darmo
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Co do zaparć to przez nie zrobiły mi się hemoroidy
lekarz przepisał mi dzisiaj Posterisan w czopkach, mam nadzieję że pomogą. U mnie to chyba taka natura, bo pije dużo płynów, jem bardzo zdrowo od wielu lat, pełno błonnika, itd.
Kiedyś jakiś ginekolog mi powiedział że jak ktoś jest tak jak ja szczupły i wysoki to ryzyko zaparć jest większe
Do szkoły rodzenia też muszę się zapisać, tylko najpierw meldunek czasowy w W-wie, wtedy zajęcia mam za darmoNataszka2200 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
dziek idzewczyny własnie ten syrop biore dzis 1 dzien cały wiec zobaczymy slwki mi nie pomagaja ale fakt takize musze wiecej wody pic a tak nie lubie niegazowanej ale mus to mus:D
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Malo sie udzielam ale moze komus pomoze to co powiem. Bylam dzis u ginki i powiedzialam,ze od jakiegos tygodnia twardnieje mi brzuszek, bezbolesnie, pare razy na dobe. Zwykle rano mam po prawej stronie az taka kulke z macicy, w ciagu dnia jak sie poloze na plecach to czasem czuje twarda macice i pani doktor powiedziala,ze to troche za wczesnie i przepisala scopolan na to i odrazu zmierzyla szyjke(na szczescie dluga i zamknieta).
Jak macie dziewczynki te twardnienia to lekarzom o nich powiedzcie, niech sprawdza czy wszystko dobrze. I jwk poczujecie to najlepiej sie polozyc. Mi pomaga jak poloze sie na lewym boku to szybko przechodzi.
A.kasia Ty chyba stosujesz scopolan tylko w czopkach(ja dostalam tabletki), tez na to?
Ja mam to samo! Podobno to jest "stawianie macicy" czy skurcze braxtona-hicksa. Gdy pojawiły się pierwszy raz to bolało i się wystraszyłam. Położyłam się i przeszło. Do tego teraz doszło: ból miednicy (szczególnie spojenie lonowe) promieniujacy do prawej nogi i ciągnięcie w pachwinach. Mam zamiar teraz na wizycie skonsultować to z ginem. -
nick nieaktualnyKokaina wrote:Co do zaparć to przez nie zrobiły mi się hemoroidy
lekarz przepisał mi dzisiaj Posterisan w czopkach, mam nadzieję że pomogą. U mnie to chyba taka natura, bo pije dużo płynów, jem bardzo zdrowo od wielu lat, pełno błonnika, itd.
Kiedyś jakiś ginekolog mi powiedział że jak ktoś jest tak jak ja szczupły i wysoki to ryzyko zaparć jest większe
Do szkoły rodzenia też muszę się zapisać, tylko najpierw meldunek czasowy w W-wie, wtedy zajęcia mam za darmo
Tez mam problem z zaparciami (od kiedy pamietam) i w czasie ciąży staram się pić te 1.5-2l wody i obowiązkowo wieczorem jogurt naturalny z bardzo dużą ilością otrębów (nie pamiętam nazwy- w takim niebieskim opakowaniu). Rano nie mam problemów
No chyba, że czasem coś mnie wybije z rytmu (np. wyjazd na urlop) to kompot z suszonych owoców- taki jak na wigilię
Nie konsultowalam tych sposobów z lekarzem, ale pomagają i wydają mi się okKokaina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak nie lubicie wody to polecam zrobić coś ala mohito bezalkoholowe. Woda, świeże listki mięty, limonka, lód. Smakuje świetnie, zmienia smak wody
No albo herbatki ziołowe, owocowe itd, to też płynylula.91, Est, anie93lica, Love_life lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Js mam hemoglobinę 6,8 mimo brania tardyferonu. Dodatkowo mam pić jeszcze jakiś syrop ale dziś zapomniałam go kupić. Ogólnie dużo kobiet w ciąży ma anemię więc nie ma się tak strasznie co przejmować.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny wyglupialismy się z M. Zapomniał się I scisnal moja pierś i posieklo mi mleko
musze kupić te wkładki laktacyjne bo jeszcze mi pocieknie w pracy hihi. A Wy coś takiego zauważyłyscie?
Kokaina lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Dziewczyny wyglupialismy się z M. Zapomniał się I scisnal moja pierś i posieklo mi mleko
musze kupić te wkładki laktacyjne bo jeszcze mi pocieknie w pracy hihi. A Wy coś takiego zauważyłyscie?
Doooobre: D
Mi jeszcze nic nie leci, a ostatnio też specjalnie naciskalam żeby sprawdzić
MeAmerie, miłego wypoczynkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 23:15
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚