X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie pisałam to nie pisałam, ale jak się rozwinęłam to, aż się sama zdziwiłam, ile mi tego wyszło :)

Love_life, Kokaina, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Miłego wieczorku kochane. Mam już wyniki - wszystko jest okey <3

wiewiórka17, salomea, Love_life, Karka, kateee, Renka88, Kajola, Kokaina, anie93lica, kleo2426, Est, Lula_w, Kate84, Kaarolina, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Muminka :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny od wczoraj czuję w dole brzucha taki dyskomfort, jakby ciazenie. Nie jest to chyba powód, żeby jechac do szpitala. I jest tak tylko jak chodzę.
    Myślicie, że powinnam się martwić? Moze to dzidzia uciska mi na pęcherz? Mój lekarz jeszcze tydzień na urlopie.

Est to dzidzia tez tak mam w dole brzucha, czasem po bokach raz z jednej raz z drugiej strony

Est lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę kontrolną, tylko badanie na fotelu plus wysłuchanie serca maluszka. Dudni 150/min :)

Co do ruchów ja już czuję od mniej więcej 3-4 dni :D To takie wyraźne pukanie, zwykle rano po przebudzeniu i wieczorem.

Ehh, jeszcze tydzień do podejrzenia szkraba, nie mogę się doczekać :]

Karka, Kajola, anie93lica, kleo2426, lula.91, krówka_muffka, Madzialena90, Est, Love_life, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak już nie mogę to wtedy wkładam czopek (na zaparcia). Tak to próbuję na czczo wodę przegotowaną wypić.

Na 1 stronie tego wątku jest lista z wyprawką, 3 arkusze na dole, zachęcam do przejrzenia :)

Ja do szkoły jestem zapisana od 13.11 - będzie to 25 tydzień, tak zaproponowała ta położna co prowadzi, za darmo :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do mam z Rzeszowa, jaka szkoła rodzenia ? są jakieś darmowe w Rzeszowie?

Ja jeszcze nie czuję ruchów i bardzo nie mogę się doczekać :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zaparć to przez nie zrobiły mi się hemoroidy :( lekarz przepisał mi dzisiaj Posterisan w czopkach, mam nadzieję że pomogą. U mnie to chyba taka natura, bo pije dużo płynów, jem bardzo zdrowo od wielu lat, pełno błonnika, itd.
    Kiedyś jakiś ginekolog mi powiedział że jak ktoś jest tak jak ja szczupły i wysoki to ryzyko zaparć jest większe :/

Do szkoły rodzenia też muszę się zapisać, tylko najpierw meldunek czasowy w W-wie, wtedy zajęcia mam za darmo :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziek idzewczyny własnie ten syrop biore dzis 1 dzien cały wiec zobaczymy slwki mi nie pomagaja ale fakt takize musze wiecej wody pic a tak nie lubie niegazowanej ale mus to mus:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Malo sie udzielam ale moze komus pomoze to co powiem. Bylam dzis u ginki i powiedzialam,ze od jakiegos tygodnia twardnieje mi brzuszek, bezbolesnie, pare razy na dobe. Zwykle rano mam po prawej stronie az taka kulke z macicy, w ciagu dnia jak sie poloze na plecach to czasem czuje twarda macice i pani doktor powiedziala,ze to troche za wczesnie i przepisala scopolan na to i odrazu zmierzyla szyjke(na szczescie dluga i zamknieta).
    Jak macie dziewczynki te twardnienia to lekarzom o nich powiedzcie, niech sprawdza czy wszystko dobrze. I jwk poczujecie to najlepiej sie polozyc. Mi pomaga jak poloze sie na lewym boku to szybko przechodzi.
    A.kasia Ty chyba stosujesz scopolan tylko w czopkach(ja dostalam tabletki), tez na to?

Ja mam to samo! Podobno to jest "stawianie macicy" czy skurcze braxtona-hicksa. Gdy pojawiły się pierwszy raz to bolało i się wystraszyłam. Położyłam się i przeszło. Do tego teraz doszło: ból miednicy (szczególnie spojenie lonowe) promieniujacy do prawej nogi i ciągnięcie w pachwinach. Mam zamiar teraz na wizycie skonsultować to z ginem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Co do zaparć to przez nie zrobiły mi się hemoroidy :( lekarz przepisał mi dzisiaj Posterisan w czopkach, mam nadzieję że pomogą. U mnie to chyba taka natura, bo pije dużo płynów, jem bardzo zdrowo od wielu lat, pełno błonnika, itd.
    Kiedyś jakiś ginekolog mi powiedział że jak ktoś jest tak jak ja szczupły i wysoki to ryzyko zaparć jest większe :/

Do szkoły rodzenia też muszę się zapisać, tylko najpierw meldunek czasowy w W-wie, wtedy zajęcia mam za darmo :)

Tez mam problem z zaparciami (od kiedy pamietam) i w czasie ciąży staram się pić te 1.5-2l wody i obowiązkowo wieczorem jogurt naturalny z bardzo dużą ilością otrębów (nie pamiętam nazwy- w takim niebieskim opakowaniu). Rano nie mam problemów :) :)
    No chyba, że czasem coś mnie wybije z rytmu (np. wyjazd na urlop) to kompot z suszonych owoców- taki jak na wigilię :P

Nie konsultowalam tych sposobów z lekarzem, ale pomagają i wydają mi się ok :)

Kokaina lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nie lubicie wody to polecam zrobić coś ala mohito bezalkoholowe. Woda, świeże listki mięty, limonka, lód. Smakuje świetnie, zmienia smak wody :)
    No albo herbatki ziołowe, owocowe itd, to też płyny :)

lula.91, Est, anie93lica, Love_life lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny , uspokoilyscie mnie z tym ciazeniem w brzuchu. Jesteście niezastąpione! :-)

Kokaina, salomea, Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js mam hemoglobinę 6,8 mimo brania tardyferonu. Dodatkowo mam pić jeszcze jakiś syrop ale dziś zapomniałam go kupić. Ogólnie dużo kobiet w ciąży ma anemię więc nie ma się tak strasznie co przejmować.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to masz bardzo niską!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyglupialismy się z M. Zapomniał się I scisnal moja pierś i posieklo mi mleko ;) musze kupić te wkładki laktacyjne bo jeszcze mi pocieknie w pracy hihi. A Wy coś takiego zauważyłyscie?

Kokaina lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

Est lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odmeldowuję się.
    Wyjeżdżam na 2 tygodnie urlopu, trzymajcie się dzielnie i do usłyszenia :)

Lula_w, jagood, Renka88, d'nusia, Love_life, domiii, Karka, Kajola, Kate84, A.Kasia, She86, Est, Izoleccc, Martita88 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kokaina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny wyglupialismy się z M. Zapomniał się I scisnal moja pierś i posieklo mi mleko ;) musze kupić te wkładki laktacyjne bo jeszcze mi pocieknie w pracy hihi. A Wy coś takiego zauważyłyscie?

Doooobre: D
    Mi jeszcze nic nie leci, a ostatnio też specjalnie naciskalam żeby sprawdzić :)

MeAmerie, miłego wypoczynku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 23:15

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Lula_w Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ