X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Cześć Noelka!

lula_w- w którym szpitalu zdecydowałas rodzic?

perla ziemi-jaką maszynę do szycia kupiłaś?

piękny dzień dzisiaj, nie mogę uwierzyć że nie stać mnie aby wyjść i się cieszyć.
    zwłaszcza, że nic mi nie doskwiera, ciąża bez objawów.. Już zapomniałam, że szwy w ogóle mam założone. Schudłam.
    Może pomożecie, potrzebuje oszacować koszty utrzymania się w trzech miastach,
    Rzeszów, Kraków i Warszawa. Kraków znam, trochę tam mieszkałam. Jak jest w dwóch pozostałych? moje miasteczko za małe, abym później mogła znaleźć pracę. Z obecnej muszę się odmeldowac. I nie będzie to dobre dla nas, aby mieszkać w mieście ojca dziecka.
    Mam na myśli wynajem na początek pokoju oraz koszty życia +/- na miesiąc.

mało optymistycznie, wybaczcie:*

Pewnie najtaniej będzie w Rzeszowie, bo to najmniejsze miasto ale najwiecej możliwości da Ci Warszawa.
    Z ojcem dziecka juz na pewno nie ma szans dogadac sie?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to badanie krwi o jakim kilka dni temu pisałam to białko płodowe alfa (AFP). Zły wynik może świadczyć m.in. o wadach cewy nerwowej. Ja wcześniej nie wiedziałam, że można wykonać takie badanie, więc piszę bo być może któraś z Was chciałaby je zrobić.
    U mnie na szczęści wynik w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:24

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

jagood lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dzień wizyt u stomatologa ;) Ja też byłam, mam już wszystko ładnie i teraz dopiero w styczniu przeglądzik :) Muminka nie chcę Cię straszyć, ale podobno 6 najgorsze do wyrywania ;)

Love_life lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się z Wami w 19 tygodniu :)
    Kilka dni się nie odzywałem, bo sporo spraw zaprzatalo mi głowę, opieka nad bratem, wyjazd do rodziców, parapetowka u siostry :)

Ale już jestem i postaram się codziennie coś pisać. Wszystkim Wam, które miały wizyty gratuluję dobrych wieści :D

Ja też czekam na wizytę do 9 października.

Kajola, Madzialena90, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała decydowac niebawem..
    Est- to skomplikowane, najogólniej powiedział że nie chce ze mną być na ten czas,
    zaproponował mieszkanie do porodu, ale ja z dnia na dzień czuje jak znikam, mam mniej siły na wszystko, jest mi bardzo przykro, tęsknię.
    nie potrafię się z tym pogodzić. A przecież nie to powinno zaprzątac moją głowę w tym momencie.., jeśli czuje się niechcianą, jedyna myśl to ucieczka.
    nie tak miało wszystko wyglądać..

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w do tej pory również nastawialam się na Brzozów:)
    pomimo również i tych złych wspomnień z tego szpitala, zawsze będę mówić że personel jest tam naprawdę godny do naśladowania.
    Waszczukowa mnie prowadzi.

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Widzę, że dziś dzień wizyt u stomatologa ;) Ja też byłam, mam już wszystko ładnie i teraz dopiero w styczniu przeglądzik :) Muminka nie chcę Cię straszyć, ale podobno 6 najgorsze do wyrywania ;)

Nawet mnie nie denerwuj bo osiwieje... :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Est- to skomplikowane, najogólniej powiedział że nie chce ze mną być na ten czas,
    zaproponował mieszkanie do porodu, ale ja z dnia na dzień czuje jak znikam, mam mniej siły na wszystko, jest mi bardzo przykro, tęsknię.
    nie potrafię się z tym pogodzić. A przecież nie to powinno zaprzątac moją głowę w tym momencie.., jeśli czuje się niechcianą, jedyna myśl to ucieczka.

Ojej to współczuję. Faktycznie sytuacja nieciekawa. Przypilnuj tylko sprawy z alimentami.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:

Wybacz pytanie wprost, ale z tego co piszesz to facet, z ktorym jestes w ciazy chce cie zostawic?? Jesli Cie urazilam tym pytaniem to przepraszam, jak nie chcesz to nie odpisuj. Ale czytam i oczom nie wierze, ze tacy osobnicy sie zdarzaja. Brak slow.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)
    Gratuluję nowych rozpoczętych tygodnie i miesięcy ;).

Ach byłam dziś na zakupy, trzeba było wydać troche pieniędzy męża za karę i jego wczorajszą głupotę i kłótnię :P. Kupiłam sobie sukieneczkę na wesele (w sumie mam pełną szafę, ale chciałam mieć tym razem do ziemi). Chciałam kupić coś dla dzieciaczków ale nie znam płci i tak się jeszcze powstrzymałam, ale chociaż pomacałam mase ubranek i nacieszyłam oko ;)
    Gośśś wrote:
    Ja dzisiaj jade do fryzjerki :)
    Achh a ja w poniedziałek jadę na podcinanie moich niesfornych loczków ;) też już się nie mogę doczekać ;)

domiii Odpocznij! :) Nawdychaj się jodu i wracam do Nas! :) Miłego wypoczynku ;)
    Marlena wrote:
    Jest tu jeszcze ktoś kto nie mieszka 'na swoim' tylko z familią?
    Cholera, przez przypadke polubiłam :( przepraszam...
    My też mieszkamy z familią, tzn jedynie z moimi rodzicami, ale to też planujemy do przyszłego roku może do pażdziernika, żeby Mama mogła mi pomóc przy bliźniakach bo został mi ostatni rok studiów i muszę sie jakoś obronić i skonczyć ;). A Mąż pracuje i nie mielibysmy z kim dzieci zostawić, no a na pare miesięcy też mieszkania nie chcemy wynajmować żeby móc troche odlożyć pieniążków. Z rodzicami problemów nie mamy... Też jest Babcia, która jakiś czas z nami była, ale wróciła "do siebie" nie chciała u nas być . No ale starych drzew się nie przesadza, więc rozumiem że tu nie miala co robić bo miała uprane, ugotowane wiec sie nudziła. Ale wiem jaki to koszmar ze starszymi osobami... O wszystko sie czepiają, nic powiedzieć nie można bo młoda osoba zawsze "gówno wie". Sposoby na przetrwaienie tego to - ROBIĆ SWOJE!! i nie słuchać, nie przejmować się bo się inaczej rady nie da!

DZIEWCZYNY ;) Wy sie tak wagą przejmujecie... zazdroszczę, że cokolwiek przybieracie, ja od początku ciąży schudłam juz 7kg... ubrania na mnie wiszą jak worki :(.

GRATULUJĘ poznania płci dzieciaczków! :)

Miało być krótko, wyszło pewnie jak zawsze bez sensu hehhe :D. Sama też nie myślę, zmęczenie materiału po całym dniu ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiecie nie na temat jak zawsze
    "Moje 600 gramów szczęścia" i paczka chusteczek;)

Cały dsien przespalam dziewczyny, masakra, głowa pęka normalnie.

Buziaki:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:16

Kasia24 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wybacz pytanie wprost, ale z tego co piszesz to facet, z ktorym jestes w ciazy chce cie zostawic?? Jesli Cie urazilam tym pytaniem to przepraszam, jak nie chcesz to nie odpisuj. Ale czytam i oczom nie wierze, ze tacy osobnicy sie zdarzaja. Brak slow.

O tym samym pomyślałam...
    Co za wstrętny, obrzydliwy facet.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, nie warto się nim przejmować!
    Grrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:21

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    U mnie wyniki moczu do dupy, chyba nerki nie domagają i to plecy przez to bolą. No nic ....w poniedziałek wizyta

Tez miałam po antybiotykach plus zurawina, dużo wody przeszlo

d'nusia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    W Rzeszowie wynajęcie mieszkania dla rodziny koszt powyżej 1500 + rachunki, a żywność tak samo droga jak i wszędzie, a płace mniejsze niż w Krakowie i innych większych miastach, jeszcze zależy oczywiście od wykonywanego stanowiska ;)

Aaaa Ty myślisz o wynajęciu pokoju to już inna bajka, w tym się nie orientuję. A za mieszkaniami rozglądaliśmy się w sierpniu ;)

Kraków wynajem podobnie

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood Kochana w Warszawie są lepsze płace ale cena życia tu jest kosmiczna w porównaniu do Rzeszowa. Nie wiem jak Kraków ale tanio też raczej nie jest. Większe miasta są lepsze bo jest praca chyba że byś wynajęła coś pod dużym miastem i dojeżdżają? Może to się opłaci?

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynajmujecie położną? Orientujecie się jaki to koszt?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ