X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Cześć Noelka!

lula_w- w którym szpitalu zdecydowałas rodzic?

perla ziemi-jaką maszynę do szycia kupiłaś?

piękny dzień dzisiaj, nie mogę uwierzyć że nie stać mnie aby wyjść i się cieszyć.
    zwłaszcza, że nic mi nie doskwiera, ciąża bez objawów.. Już zapomniałam, że szwy w ogóle mam założone. Schudłam.
    Może pomożecie, potrzebuje oszacować koszty utrzymania się w trzech miastach,
    Rzeszów, Kraków i Warszawa. Kraków znam, trochę tam mieszkałam. Jak jest w dwóch pozostałych? moje miasteczko za małe, abym później mogła znaleźć pracę. Z obecnej muszę się odmeldowac. I nie będzie to dobre dla nas, aby mieszkać w mieście ojca dziecka.
    Mam na myśli wynajem na początek pokoju oraz koszty życia +/- na miesiąc.

mało optymistycznie, wybaczcie:*

Pewnie najtaniej będzie w Rzeszowie, bo to najmniejsze miasto ale najwiecej możliwości da Ci Warszawa.
    Z ojcem dziecka juz na pewno nie ma szans dogadac sie?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to badanie krwi o jakim kilka dni temu pisałam to białko płodowe alfa (AFP). Zły wynik może świadczyć m.in. o wadach cewy nerwowej. Ja wcześniej nie wiedziałam, że można wykonać takie badanie, więc piszę bo być może któraś z Was chciałaby je zrobić.
    U mnie na szczęści wynik w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:24

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

jagood lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dzień wizyt u stomatologa ;) Ja też byłam, mam już wszystko ładnie i teraz dopiero w styczniu przeglądzik :) Muminka nie chcę Cię straszyć, ale podobno 6 najgorsze do wyrywania ;)

Love_life lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się z Wami w 19 tygodniu :)
    Kilka dni się nie odzywałem, bo sporo spraw zaprzatalo mi głowę, opieka nad bratem, wyjazd do rodziców, parapetowka u siostry :)

Ale już jestem i postaram się codziennie coś pisać. Wszystkim Wam, które miały wizyty gratuluję dobrych wieści :D

Ja też czekam na wizytę do 9 października.

Kajola, Madzialena90, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała decydowac niebawem..
    Est- to skomplikowane, najogólniej powiedział że nie chce ze mną być na ten czas,
    zaproponował mieszkanie do porodu, ale ja z dnia na dzień czuje jak znikam, mam mniej siły na wszystko, jest mi bardzo przykro, tęsknię.
    nie potrafię się z tym pogodzić. A przecież nie to powinno zaprzątac moją głowę w tym momencie.., jeśli czuje się niechcianą, jedyna myśl to ucieczka.
    nie tak miało wszystko wyglądać..

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w do tej pory również nastawialam się na Brzozów:)
    pomimo również i tych złych wspomnień z tego szpitala, zawsze będę mówić że personel jest tam naprawdę godny do naśladowania.
    Waszczukowa mnie prowadzi.

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Widzę, że dziś dzień wizyt u stomatologa ;) Ja też byłam, mam już wszystko ładnie i teraz dopiero w styczniu przeglądzik :) Muminka nie chcę Cię straszyć, ale podobno 6 najgorsze do wyrywania ;)

Nawet mnie nie denerwuj bo osiwieje... :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Est- to skomplikowane, najogólniej powiedział że nie chce ze mną być na ten czas,
    zaproponował mieszkanie do porodu, ale ja z dnia na dzień czuje jak znikam, mam mniej siły na wszystko, jest mi bardzo przykro, tęsknię.
    nie potrafię się z tym pogodzić. A przecież nie to powinno zaprzątac moją głowę w tym momencie.., jeśli czuje się niechcianą, jedyna myśl to ucieczka.

Ojej to współczuję. Faktycznie sytuacja nieciekawa. Przypilnuj tylko sprawy z alimentami.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:

Wybacz pytanie wprost, ale z tego co piszesz to facet, z ktorym jestes w ciazy chce cie zostawic?? Jesli Cie urazilam tym pytaniem to przepraszam, jak nie chcesz to nie odpisuj. Ale czytam i oczom nie wierze, ze tacy osobnicy sie zdarzaja. Brak slow.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)
    Gratuluję nowych rozpoczętych tygodnie i miesięcy ;).

Ach byłam dziś na zakupy, trzeba było wydać troche pieniędzy męża za karę i jego wczorajszą głupotę i kłótnię :P. Kupiłam sobie sukieneczkę na wesele (w sumie mam pełną szafę, ale chciałam mieć tym razem do ziemi). Chciałam kupić coś dla dzieciaczków ale nie znam płci i tak się jeszcze powstrzymałam, ale chociaż pomacałam mase ubranek i nacieszyłam oko ;)
    Gośśś wrote:
    Ja dzisiaj jade do fryzjerki :)
    Achh a ja w poniedziałek jadę na podcinanie moich niesfornych loczków ;) też już się nie mogę doczekać ;)

domiii Odpocznij! :) Nawdychaj się jodu i wracam do Nas! :) Miłego wypoczynku ;)
    Marlena wrote:
    Jest tu jeszcze ktoś kto nie mieszka 'na swoim' tylko z familią?
    Cholera, przez przypadke polubiłam :( przepraszam...
    My też mieszkamy z familią, tzn jedynie z moimi rodzicami, ale to też planujemy do przyszłego roku może do pażdziernika, żeby Mama mogła mi pomóc przy bliźniakach bo został mi ostatni rok studiów i muszę sie jakoś obronić i skonczyć ;). A Mąż pracuje i nie mielibysmy z kim dzieci zostawić, no a na pare miesięcy też mieszkania nie chcemy wynajmować żeby móc troche odlożyć pieniążków. Z rodzicami problemów nie mamy... Też jest Babcia, która jakiś czas z nami była, ale wróciła "do siebie" nie chciała u nas być . No ale starych drzew się nie przesadza, więc rozumiem że tu nie miala co robić bo miała uprane, ugotowane wiec sie nudziła. Ale wiem jaki to koszmar ze starszymi osobami... O wszystko sie czepiają, nic powiedzieć nie można bo młoda osoba zawsze "gówno wie". Sposoby na przetrwaienie tego to - ROBIĆ SWOJE!! i nie słuchać, nie przejmować się bo się inaczej rady nie da!

DZIEWCZYNY ;) Wy sie tak wagą przejmujecie... zazdroszczę, że cokolwiek przybieracie, ja od początku ciąży schudłam juz 7kg... ubrania na mnie wiszą jak worki :(.

GRATULUJĘ poznania płci dzieciaczków! :)

Miało być krótko, wyszło pewnie jak zawsze bez sensu hehhe :D. Sama też nie myślę, zmęczenie materiału po całym dniu ;)

anie93lica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiecie nie na temat jak zawsze
    "Moje 600 gramów szczęścia" i paczka chusteczek;)

Cały dsien przespalam dziewczyny, masakra, głowa pęka normalnie.

Buziaki:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:16

Kasia24 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wybacz pytanie wprost, ale z tego co piszesz to facet, z ktorym jestes w ciazy chce cie zostawic?? Jesli Cie urazilam tym pytaniem to przepraszam, jak nie chcesz to nie odpisuj. Ale czytam i oczom nie wierze, ze tacy osobnicy sie zdarzaja. Brak slow.

O tym samym pomyślałam...
    Co za wstrętny, obrzydliwy facet.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, nie warto się nim przejmować!
    Grrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:21

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    U mnie wyniki moczu do dupy, chyba nerki nie domagają i to plecy przez to bolą. No nic ....w poniedziałek wizyta

Tez miałam po antybiotykach plus zurawina, dużo wody przeszlo

d'nusia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    W Rzeszowie wynajęcie mieszkania dla rodziny koszt powyżej 1500 + rachunki, a żywność tak samo droga jak i wszędzie, a płace mniejsze niż w Krakowie i innych większych miastach, jeszcze zależy oczywiście od wykonywanego stanowiska ;)

Aaaa Ty myślisz o wynajęciu pokoju to już inna bajka, w tym się nie orientuję. A za mieszkaniami rozglądaliśmy się w sierpniu ;)

Kraków wynajem podobnie

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood Kochana w Warszawie są lepsze płace ale cena życia tu jest kosmiczna w porównaniu do Rzeszowa. Nie wiem jak Kraków ale tanio też raczej nie jest. Większe miasta są lepsze bo jest praca chyba że byś wynajęła coś pod dużym miastem i dojeżdżają? Może to się opłaci?

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynajmujecie położną? Orientujecie się jaki to koszt?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ