X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:21

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tyle rzeczy napisać a jestem normalnie roztrzęsiona i wkurzona, że głowa mi nie myśli... tak sie ze swoim pokłóciłam, że sie nie odzywamy - pierwszy raz odkąd jestem w ciąży. Wcześniej nawet najmniejszej sprzeczki nie było.. ehh... i to jeszcze o głupią koleżankę z pracy :(
    Est wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do Was: czy któraś z Was pisała na Fb, że jest w ciąży?
    Bo mam takie koleżanki i przyznam, że trochę tego nie rozumiem.

Szczerze? ja nie jestem zwoleniczką i bardzo sceptycznie do tego podchodze ponieważ człowiek dobrze nie pierni a już pisze o tym na fb.. super ciąża to fantastyczna waidomosc i wydarzenie -u mnie kto ma wiedzieć ten wie, ale nie afiszuje się z tym, mój mąż też nie. Ciesze sie ze mamy podobne poglądy w tej kwestii. Chociaż przyznam ze czasem mam ochote zrobic cos na przekór sobie własnie żeby pokazać jego "byłej" która ciągle mnie irytuje wysyłajac mu sms na każdą okazję -imieniny, dzien chłopaka, dzień czegoś tam, byleby przypomnieć o sobie ;/.
    Szczerze wole tu na forum porozmawiać z "obcymi" osobami, pochwalić się swoim szczęściem niż przed wszystkimi znjaomymi z czego pewnie wiekszość jest fałszywa ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto przykład, jak ciąża potrafi rozkojarzyć kobietę.
    Chciałam sobie na wieczór zrobić kakao. Ugotowałam mleko, wlałam je do szklanki i wsypałam do niego kakao. A przynajmniej tak mi się wydawało, bo wrzuciłam dwie kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej... Teraz ponownie gotuję mleko i zastanawiam się, co tym razem do niego wrzucę :D

krówka_muffka, aleksandrazz, Est, Kate84, Kasia24, kleo2426, She86, M+M+?, jagood, Lilou1984, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, brzuszkiem się nie martw, w pierwszej ciąży jest dużo dziewczyn, które mają widoczną ciążę dopiero po 6 miesiącu. U mnie też jeszcze nie widać i mogę spać na brzuchu <3 ale wszystko z dzieckiem jest ok.

Co do FB to ja też nie jestem fanką chwalenia się ciążą bardzo szybko. Ostatnio moja znajoma poinformowała, że spodziewa się dziecka i wrzuciła kilka zdjęć z brzuchem, ale jest już 4 tygodnie przed porodem i uznałam, że to jest ok. Co za wcześnie to nie zdrowo, ale też nie popadałabym w paranoję, że nic nie powinno się pokazywać. Poza tym bardzo wiele zależy od ustawień prywatności, ja wiem, że gdy coś wrzucę to zobaczą to moi znajomi, a nie każda postronna osoba.

Natomiast kategorycznie podchodzę do wrzucania zdjęć dzieci, które są nagie lub zdjęcie zrobiono w momencie, w którym dziecko robi coś śmiesznego/głupiego. Każda rzecz, która mogłaby zawstydzić dziecko nie powinna mieć miejsca na FB. Sporadyczne wrzucenie zdjęcia dziecka, np. na święta, z wakacji czy ponieważ pojawiło się na świecie jest dla mnie ok, o ile nie łamie powyższej zasady.

Est, Karolina@, Kasia24, muminka83 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, zaprosiłam cię do znajomych tu na forum. Jak zaakceptujesz to możemy się umówić tego 12 na szybką rozmowę między badaniami :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Karolina niestety mam to samo. Wczoraj miałam zrobić morfologie , cukier i mocz , przebrałam się w mundur zawodowy i poszłam do labo , taka zadowolona że nie muszę brać numerka i czekać w kolejce , a że nie chciało mi się siusiu to powiedziałam że mocz doniosę później. Piłam wodę przez następną godzinę , idę z pojemnikiem do wc i... wysikałam się do muszli <ściana>;d

krówka_muffka, Karolina@, Kate84, kateee, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Chciałam sobie na wieczór zrobić kakao. Ugotowałam mleko, wlałam je do szklanki i wsypałam do niego kakao. A przynajmniej tak mi się wydawało, bo wrzuciłam dwie kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej... Teraz ponownie gotuję mleko i zastanawiam się, co tym razem do niego wrzucę :D

Kochane,możemy otworzyć cykl z życia kobiety ciężarnej i pośmiać się ze swoich poczynań.
    Cykl z życia ciężarnej:
    Byłam dziś z M. na zakupach i wracamy do auta, ja mega zamyślona- chciałam usiąść do auta na miejsce kierowcy- a to on prowadził- on podniośle pyta"co robisz" - na co ja krzykłam"o matko! co mnie straszysz! myślałam że wsiadam do cudzego autka"

Karolina@, Kate84, kleo2426, muminka83, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Oj poczekajcie na działanie relaksyny w organizmie, ja to w poprzedniej ciąży połowe naczyń potłukłam, po prostu wszystko dosłownie leciało mi przez ręce

Dokładnie, a i jeszcze czeka nas utrata równowagi, czyli potykanie się o wszystko co możliwe ;)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ,że nie tylko ja się męczę z byłymi :D hehe

Ja to wiecie jak mi ktoś zajdzie za skórę jestem złośliwa np obiecałam sobie , M tylko na to czeka i moje przyjaciółki ,że chyba pierwszą osobą która dostanie zdjęcie małej z porodówki będzie mój były mąż!Tak tak a to dlatego ,że średnio raz na tydzień pisze mi ,że nigdy nie będę matką,że życzy mi tego z całego serca ,że trzyma za to kciuki, no dalej gdzie ta Twoja ciąża itp....( wie czego najbardziej w życiu pragnęłam i wie w co uderzyć...) jednak się myli i na pewno w marcu go uświadomie!

Basia nie martw się brzuszkiem ja też mam koleżankę ,która gdy jechała na porodówkę a lekarze się pytali czy miesiące jej się nie pomyliły :) i mi się bardzo podobają takie brzuszki :)

Kurcze nie pamiętam komu miałam dać znać jak przyjdą zakupy z Happy Mum przyszły i jestem zadowolona ,jakościowo super ale oczywiście na modelkach wyglądają lepiej :P 2 ciuchy chyba odeślę bo mimo,że S to sądzę ,że jednak nie dorosnę do nich nawet w 9 msc , tak w nich pływam :) reszta też narazie za duża hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:30

Love_life lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700;)

Renka88, d'nusia, Kate84, 26Asia lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , Twój były mąż ewidentnie ma coś z głową....

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 to faktycznie psychol... Dobrze, że już ze sobą nie jesteście. Nie przejmuj się nim, najważniejsze żeby Tobie teraz było dobrze, żeby maleństwo było zdrowe i żeby urodziło się w miłej, przyjaznej atmosferze. A ten ciul niech się wali

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja też współczuję byłego męża. Nie mozesz go jakoś zablokować albo zmienić nr tel?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane dlatego cieszę się nawet z wyprowadzki do Gdańska ,będziemy z maleństwem daleko i bezpieczne ...Całe szczęście ,że teraz mam takiego Kochanego M :)

Est prywatny zmieniłam,niestety służbowego nie ma opcji zablokowanie nie pomogło, jemu nawet nie pomógł wyrok za nękanie i groźby karalne ...ale nie ma co zaśmiecać nim wątku naszego ,szkoda słów :)

ALe mnie ZUS wkurza w tym miesiącu no tak się ociągali z wyliczeniem zasiłku bo wciąż sprawdzam w Pue i pierwszy raz tak późno będę mieć wypłatę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:58

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście super, że się przeprowadzasz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zbierać się do spania dziewczyny...trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę !;)

Kasia24, jagood, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• domiii Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

ja wczoraj zrobiłam sobie herbatę i sięgnęłam do lodówki po cytrynę, a po chwili zorientowałam się, że zamiast cytryny wlałam sobie mleko... :)

Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ciągle wypada telefon :/ do porodu chyba tego nie wytrzyma :/

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ