X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:21

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tyle rzeczy napisać a jestem normalnie roztrzęsiona i wkurzona, że głowa mi nie myśli... tak sie ze swoim pokłóciłam, że sie nie odzywamy - pierwszy raz odkąd jestem w ciąży. Wcześniej nawet najmniejszej sprzeczki nie było.. ehh... i to jeszcze o głupią koleżankę z pracy :(
    Est wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do Was: czy któraś z Was pisała na Fb, że jest w ciąży?
    Bo mam takie koleżanki i przyznam, że trochę tego nie rozumiem.

Szczerze? ja nie jestem zwoleniczką i bardzo sceptycznie do tego podchodze ponieważ człowiek dobrze nie pierni a już pisze o tym na fb.. super ciąża to fantastyczna waidomosc i wydarzenie -u mnie kto ma wiedzieć ten wie, ale nie afiszuje się z tym, mój mąż też nie. Ciesze sie ze mamy podobne poglądy w tej kwestii. Chociaż przyznam ze czasem mam ochote zrobic cos na przekór sobie własnie żeby pokazać jego "byłej" która ciągle mnie irytuje wysyłajac mu sms na każdą okazję -imieniny, dzien chłopaka, dzień czegoś tam, byleby przypomnieć o sobie ;/.
    Szczerze wole tu na forum porozmawiać z "obcymi" osobami, pochwalić się swoim szczęściem niż przed wszystkimi znjaomymi z czego pewnie wiekszość jest fałszywa ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto przykład, jak ciąża potrafi rozkojarzyć kobietę.
    Chciałam sobie na wieczór zrobić kakao. Ugotowałam mleko, wlałam je do szklanki i wsypałam do niego kakao. A przynajmniej tak mi się wydawało, bo wrzuciłam dwie kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej... Teraz ponownie gotuję mleko i zastanawiam się, co tym razem do niego wrzucę :D

krówka_muffka, aleksandrazz, Est, Kate84, Kasia24, kleo2426, She86, M+M+?, jagood, Lilou1984, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, brzuszkiem się nie martw, w pierwszej ciąży jest dużo dziewczyn, które mają widoczną ciążę dopiero po 6 miesiącu. U mnie też jeszcze nie widać i mogę spać na brzuchu <3 ale wszystko z dzieckiem jest ok.

Co do FB to ja też nie jestem fanką chwalenia się ciążą bardzo szybko. Ostatnio moja znajoma poinformowała, że spodziewa się dziecka i wrzuciła kilka zdjęć z brzuchem, ale jest już 4 tygodnie przed porodem i uznałam, że to jest ok. Co za wcześnie to nie zdrowo, ale też nie popadałabym w paranoję, że nic nie powinno się pokazywać. Poza tym bardzo wiele zależy od ustawień prywatności, ja wiem, że gdy coś wrzucę to zobaczą to moi znajomi, a nie każda postronna osoba.

Natomiast kategorycznie podchodzę do wrzucania zdjęć dzieci, które są nagie lub zdjęcie zrobiono w momencie, w którym dziecko robi coś śmiesznego/głupiego. Każda rzecz, która mogłaby zawstydzić dziecko nie powinna mieć miejsca na FB. Sporadyczne wrzucenie zdjęcia dziecka, np. na święta, z wakacji czy ponieważ pojawiło się na świecie jest dla mnie ok, o ile nie łamie powyższej zasady.

Est, Karolina@, Kasia24, muminka83 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, zaprosiłam cię do znajomych tu na forum. Jak zaakceptujesz to możemy się umówić tego 12 na szybką rozmowę między badaniami :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Karolina niestety mam to samo. Wczoraj miałam zrobić morfologie , cukier i mocz , przebrałam się w mundur zawodowy i poszłam do labo , taka zadowolona że nie muszę brać numerka i czekać w kolejce , a że nie chciało mi się siusiu to powiedziałam że mocz doniosę później. Piłam wodę przez następną godzinę , idę z pojemnikiem do wc i... wysikałam się do muszli <ściana>;d

krówka_muffka, Karolina@, Kate84, kateee, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Chciałam sobie na wieczór zrobić kakao. Ugotowałam mleko, wlałam je do szklanki i wsypałam do niego kakao. A przynajmniej tak mi się wydawało, bo wrzuciłam dwie kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej... Teraz ponownie gotuję mleko i zastanawiam się, co tym razem do niego wrzucę :D

Kochane,możemy otworzyć cykl z życia kobiety ciężarnej i pośmiać się ze swoich poczynań.
    Cykl z życia ciężarnej:
    Byłam dziś z M. na zakupach i wracamy do auta, ja mega zamyślona- chciałam usiąść do auta na miejsce kierowcy- a to on prowadził- on podniośle pyta"co robisz" - na co ja krzykłam"o matko! co mnie straszysz! myślałam że wsiadam do cudzego autka"

Karolina@, Kate84, kleo2426, muminka83, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Oj poczekajcie na działanie relaksyny w organizmie, ja to w poprzedniej ciąży połowe naczyń potłukłam, po prostu wszystko dosłownie leciało mi przez ręce

Dokładnie, a i jeszcze czeka nas utrata równowagi, czyli potykanie się o wszystko co możliwe ;)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ,że nie tylko ja się męczę z byłymi :D hehe

Ja to wiecie jak mi ktoś zajdzie za skórę jestem złośliwa np obiecałam sobie , M tylko na to czeka i moje przyjaciółki ,że chyba pierwszą osobą która dostanie zdjęcie małej z porodówki będzie mój były mąż!Tak tak a to dlatego ,że średnio raz na tydzień pisze mi ,że nigdy nie będę matką,że życzy mi tego z całego serca ,że trzyma za to kciuki, no dalej gdzie ta Twoja ciąża itp....( wie czego najbardziej w życiu pragnęłam i wie w co uderzyć...) jednak się myli i na pewno w marcu go uświadomie!

Basia nie martw się brzuszkiem ja też mam koleżankę ,która gdy jechała na porodówkę a lekarze się pytali czy miesiące jej się nie pomyliły :) i mi się bardzo podobają takie brzuszki :)

Kurcze nie pamiętam komu miałam dać znać jak przyjdą zakupy z Happy Mum przyszły i jestem zadowolona ,jakościowo super ale oczywiście na modelkach wyglądają lepiej :P 2 ciuchy chyba odeślę bo mimo,że S to sądzę ,że jednak nie dorosnę do nich nawet w 9 msc , tak w nich pływam :) reszta też narazie za duża hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:30

Love_life lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700;)

Renka88, d'nusia, Kate84, 26Asia lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , Twój były mąż ewidentnie ma coś z głową....

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 to faktycznie psychol... Dobrze, że już ze sobą nie jesteście. Nie przejmuj się nim, najważniejsze żeby Tobie teraz było dobrze, żeby maleństwo było zdrowe i żeby urodziło się w miłej, przyjaznej atmosferze. A ten ciul niech się wali

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja też współczuję byłego męża. Nie mozesz go jakoś zablokować albo zmienić nr tel?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane dlatego cieszę się nawet z wyprowadzki do Gdańska ,będziemy z maleństwem daleko i bezpieczne ...Całe szczęście ,że teraz mam takiego Kochanego M :)

Est prywatny zmieniłam,niestety służbowego nie ma opcji zablokowanie nie pomogło, jemu nawet nie pomógł wyrok za nękanie i groźby karalne ...ale nie ma co zaśmiecać nim wątku naszego ,szkoda słów :)

ALe mnie ZUS wkurza w tym miesiącu no tak się ociągali z wyliczeniem zasiłku bo wciąż sprawdzam w Pue i pierwszy raz tak późno będę mieć wypłatę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:58

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście super, że się przeprowadzasz.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zbierać się do spania dziewczyny...trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę !;)

Kasia24, jagood, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:45

• domiii Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

ja wczoraj zrobiłam sobie herbatę i sięgnęłam do lodówki po cytrynę, a po chwili zorientowałam się, że zamiast cytryny wlałam sobie mleko... :)

Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ciągle wypada telefon :/ do porodu chyba tego nie wytrzyma :/

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ