Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:Kochana, Martita jest tu specjalistką, więc pewnie wypowie się najlepiej.
Na moje oko, chce podpisac z Tobą jak najkrótszą umowę, skoro domyśla się, ze jestes w ciąży. Jeżeli nie, to zanies mu zwykle L4 chorobowe od lekarza, takie platne 80%, nie ciazowe. -
Martka89 wrote:Byłam u rodzinnego, mam L4 do 16 pazdziernika, moje pierwsze zwolnienie. Zrobiła mi ekg i stwierdziła że faktycznie moje serce bije szybko i wykazuje duzą zmiennosc miedzy wdechem i wydechem...od natłoku wiadomości dopiero mi pikawa skacze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:29
-
salomea wrote:Est też myślałam o takim rozwiązaniu, ale niestety mam już L4 od środy, na którym jest zaznaczone, że jestem w ciąży. I jak dzwoniłam do przychodni to niestety nie można tego odkręcić, bo informacja została wysłana do ZUSu... Wygląda na to, że to patowa sytuacja i nic lepszego prócz automatycznego przedłużenia umowy nie ugram.
No to rzeczywiście, zostaje olać szefa i iść na zwolnienie.
-
Kurczę, ja też pierwsze co to pomyślałam weź zwolnienie bez oznaczenia ciąży, no ale jak już nie da się odkręcić to nic nie zrobisz
Jak Ci szef przedłuży umowę tylko do dnia porodu to zmykaj od razu na L4.
Jednak trzymam kciuki, żeby okazał się człowiekiem i dał Ci umowę taką jaką powinnaś dostać czyli na nieokreślony!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:49
Natalia27.03.2016
-
Witam sie w 19 tygodniu:-)
Wszystkim chorym zycze zdrowka. Nie dajcie sie chorobie dziewczyny!
U mnie narazie w porzadku ze zdrowiem, choc brzuch mnie cosik pobolewa. Jutro mam wizyte wiec mam nadzieje, ze podejrze co tam u dzidzi, moze sie ujawni kim jest. Oby!
Generalnie to chyba mi sie wlacza syndrom wicia gniazda. Juz szykowalabym pokoik dla Malenstwa. Szukam, ogladam posciel, zaslonki, dodatki, planuje co, gdzie i jak. Meble mamy, bo pokoj byl juz wczesniej szykowany, tylko komode trzeba by dokupic, odswiezyc sciany, zlozyc lozeczko i dekorowac:-) Tylko co smieszne pokoj s ykowalabym.na dziewczynke i ogladam glownie rozowe rzeczy, a czuje, ze w brzusiu jest synus:-P O rozpycha sie w brzuchu, pewnie daje matce znak;-PA.Kasia, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z wami po dzisiejszej wizycie. Mamy 200 gram zdrowego chłopa
Dostałam 2 tygodnie L4 więc zamiast wracać do Londynu lecimy na tydzień do Grecji uzupełnić witaminę Da 18 dopiero wracam na szkolenie na 2 tygodnie a potem już domek
Pozdrawiam wszystkie i odezwę się pewnie po powrocie w połowie przyszłego tygodniaLula_w, Kajola, domiii, Mietka 30:), ksanka, muminka83, A.Kasia, Kate84, Love_life, Est, Martita88, Magda lena, kofeinka, Kokaina, She86, M+M+?, Karka, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.
A Wy już wyraźne czujecie?
ja już czuję wyraźnie ruchy, kilka razy w ciągu dnia tak około 10 razy na dobę, z dnia na dzień są coraz mocniejsze, zobaczysz jeszcze troszkę i będziesz je czuć kilkukrotnie w ciągu dnia
trzymam kciukimuminka83 lubi tę wiadomość
-
Est Kilka razy dziennie czuję kopniaki. Do wczoraj czułam je bardzo nisko a dziś wyjątkowo ok 5cm pod pępkiem. Dla mnie są bardzo wyraźne. Nawet M je wczoraj poczuł. Wspaniałe uczucie
Izoleccc udanego urlopumuminka83, A.Kasia, Kate84, Est lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Est wrote:Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.
A Wy już wyraźne czujecie?
Ja pare dni temu to czułam tylko wieczorem i troszke a dziś to nawet rano Milena szalała :- )
Ja już czuje takie jakby kopniaki. Porządne pukanie w konkretne miejscaKate84 lubi tę wiadomość
-
Mi Młody daje popalić codziennie po kilka, kilkanaście razy! czasami się zastanawiam co za wariat będzie z niego
I tak jak Kajola, do tej pory czułam bardzo nisko w podbrzuszu, ale od jakiegoś czasu czuję, że przemieszcza się wyżej do środka brzucha
no i mój P w końcu dostał 2 kopniaki jak przyłożył rękę, bo wcześniej było dla niego za wcześnie na wyczucie.
polecam Wam obserwowanie ruchów w zależności od tego co jeciemuminka83, Kate84, Kajola, Est lubią tę wiadomość
-
Salomea, masakra, współczuję
tak jak pisze Lilou1984 na pewno musi Ci przedłużyć do dnia porodu. A ta nowa umowa miała być na czas nieokreślony?
Ksanka, dobrze, że już po wszystkimteraz leż i odpoczywaj
Dziewczyny, dzisiaj byłam u internisty i okazało się, że mam refluks!Od kilku dni bolało mnie gardło, ale innych objawów ani temperatury nie miałam, więc wybrałam się do lekarza. Podobno to częste w ciąży...
-
muminka83 wrote:oo tak już teraz mam problem z triumie kupić duże d a co będzie potem ....