X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Myśle że teraz powinnaś mieć prenatalne ja miałam w 14 czy 15 tc a mowili mi ze chyba do 16 trzeba zrobic. zadzwoń do innego gina

Ale Tunia mówi chyba o połówkowym USG...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kochana, Martita jest tu specjalistką, więc pewnie wypowie się najlepiej.
    Na moje oko, chce podpisac z Tobą jak najkrótszą umowę, skoro domyśla się, ze jestes w ciąży. Jeżeli nie, to zanies mu zwykle L4 chorobowe od lekarza, takie platne 80%, nie ciazowe.
    Est też myślałam o takim rozwiązaniu, ale niestety mam już L4 od środy, na którym jest zaznaczone, że jestem w ciąży. I jak dzwoniłam do przychodni to niestety nie można tego odkręcić, bo informacja została wysłana do ZUSu... Wygląda na to, że to patowa sytuacja i nic lepszego prócz automatycznego przedłużenia umowy nie ugram.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Byłam u rodzinnego, mam L4 do 16 pazdziernika, moje pierwsze zwolnienie. Zrobiła mi ekg i stwierdziła że faktycznie moje serce bije szybko i wykazuje duzą zmiennosc miedzy wdechem i wydechem...od natłoku wiadomości dopiero mi pikawa skacze :)
    Martka89 to teraz musisz odpoczywać! Nie stresuj się kochana i wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:29

gg642n0aww2rhqzn.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/ciaza/emocje_mamy/7_rzeczy_ktore_slysza_mlodzi_rodzice_i_co_one_tak_naprawde_znacza.html
    :)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Est też myślałam o takim rozwiązaniu, ale niestety mam już L4 od środy, na którym jest zaznaczone, że jestem w ciąży. I jak dzwoniłam do przychodni to niestety nie można tego odkręcić, bo informacja została wysłana do ZUSu... Wygląda na to, że to patowa sytuacja i nic lepszego prócz automatycznego przedłużenia umowy nie ugram.

No to rzeczywiście, zostaje olać szefa i iść na zwolnienie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja też pierwsze co to pomyślałam weź zwolnienie bez oznaczenia ciąży, no ale jak już nie da się odkręcić to nic nie zrobisz :(

Jak Ci szef przedłuży umowę tylko do dnia porodu to zmykaj od razu na L4.

Jednak trzymam kciuki, żeby okazał się człowiekiem i dał Ci umowę taką jaką powinnaś dostać czyli na nieokreślony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:49

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

M+M+? lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ale Tunia mówi chyba o połówkowym USG...

A to zmienia postać rzeczy; )

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Dziewczyny ja jiz chyba wole zeby nie rosly... Duze D mi wystarczy...

oo tak już teraz mam problem z triumie kupić duże d a co będzie potem .... :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu:-)

Wszystkim chorym zycze zdrowka. Nie dajcie sie chorobie dziewczyny!

U mnie narazie w porzadku ze zdrowiem, choc brzuch mnie cosik pobolewa. Jutro mam wizyte wiec mam nadzieje, ze podejrze co tam u dzidzi, moze sie ujawni kim jest. Oby!

Generalnie to chyba mi sie wlacza syndrom wicia gniazda. Juz szykowalabym pokoik dla Malenstwa. Szukam, ogladam posciel, zaslonki, dodatki, planuje co, gdzie i jak. Meble mamy, bo pokoj byl juz wczesniej szykowany, tylko komode trzeba by dokupic, odswiezyc sciany, zlozyc lozeczko i dekorowac:-) Tylko co smieszne pokoj s ykowalabym.na dziewczynke i ogladam glownie rozowe rzeczy, a czuje, ze w brzusiu jest synus:-P O rozpycha sie w brzuchu, pewnie daje matce znak;-P

A.Kasia, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dzisiejszej wizycie. Mamy 200 gram zdrowego chłopa :)
    Dostałam 2 tygodnie L4 więc zamiast wracać do Londynu lecimy na tydzień do Grecji uzupełnić witaminę D :) a 18 dopiero wracam na szkolenie na 2 tygodnie a potem już domek :)
    Pozdrawiam wszystkie i odezwę się pewnie po powrocie w połowie przyszłego tygodnia

Lula_w, Kajola, domiii, Mietka 30:), ksanka, muminka83, A.Kasia, Kate84, Love_life, Est, Martita88, Magda lena, kofeinka, Kokaina, She86, M+M+?, Karka, d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.
    A Wy już wyraźne czujecie?

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.

ja już czuję wyraźnie ruchy, kilka razy w ciągu dnia tak około 10 razy na dobę, z dnia na dzień są coraz mocniejsze, zobaczysz jeszcze troszkę i będziesz je czuć kilkukrotnie w ciągu dnia :)
    trzymam kciuki

muminka83 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje nic, ale u mnie to za wcześnie pewnie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est Kilka razy dziennie czuję kopniaki. Do wczoraj czułam je bardzo nisko a dziś wyjątkowo ok 5cm pod pępkiem. Dla mnie są bardzo wyraźne. Nawet M je wczoraj poczuł. Wspaniałe uczucie :-D

Izoleccc udanego urlopu :-D

muminka83, A.Kasia, Kate84, Est lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Ja pare dni temu to czułam tylko wieczorem i troszke a dziś to nawet rano Milena szalała :- )
    Ja już czuje takie jakby kopniaki. Porządne pukanie w konkretne miejsca :-)

Kate84 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Młody daje popalić codziennie po kilka, kilkanaście razy! czasami się zastanawiam co za wariat będzie z niego :D
    I tak jak Kajola, do tej pory czułam bardzo nisko w podbrzuszu, ale od jakiegoś czasu czuję, że przemieszcza się wyżej do środka brzucha :)
    no i mój P w końcu dostał 2 kopniaki jak przyłożył rękę, bo wcześniej było dla niego za wcześnie na wyczucie.
    polecam Wam obserwowanie ruchów w zależności od tego co jecie :)

muminka83, Kate84, Kajola, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea, masakra, współczuję :/ tak jak pisze Lilou1984 na pewno musi Ci przedłużyć do dnia porodu. A ta nowa umowa miała być na czas nieokreślony?

Ksanka, dobrze, że już po wszystkim :) teraz leż i odpoczywaj :)

Dziewczyny, dzisiaj byłam u internisty i okazało się, że mam refluks! o.O Od kilku dni bolało mnie gardło, ale innych objawów ani temperatury nie miałam, więc wybrałam się do lekarza. Podobno to częste w ciąży...

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    oo tak już teraz mam problem z triumie kupić duże d a co będzie potem .... :/
    Ja lubię polska firmę Alles. Mają ładne i wygodne biustonosze i ceny niższe niż tiumph, poza tym musze przyznac że ja nigdy nie mogłam w trumnie dobrać biustonosza który dobrze lezy

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane lecę do fryzjera, w końcu trzeba coś zrobić z czupryną :)

miłego popołudnia :)

buziaki :*

ksanka, Kate84, Love_life, Kajola, Est, salomea lubią tę wiadomość

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ