X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) witam się w 17 tygodniu :)

Mam takie pytanie. Do tej pory miałam piersi tkliwe. Najbardziej czułe były brodawki. Od wczoraj piersi tak mnie bolą, że nocy w ogóle nie mogłam usnąć. Teraz chodzę bez stanika bo każdy dotyk sprawia mega ból i świąd. Miała może tak któraś z Was?

Mania1718, Nataszka2200, Kasia24 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Cześć dziewczynki :) witam się w 17 tygodniu :)

Mam takie pytanie. Do tej pory miałam piersi tkliwe. Najbardziej czułe były brodawki. Od wczoraj piersi tak mnie bolą, że nocy w ogóle nie mogłam usnąć. Teraz chodzę bez stanika bo każdy dotyk sprawia mega ból i świąd. Miała może tak któraś z Was?

ja 2 dni temu nie mogłam zasnąć bo mnie tak sutki szczypały, że masakra :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki domiii :) tzn że to chyba normalne :) bo mnie właśnie też szczypią i jakby pieką :) hehe jak boli to rośnie :P

dqprwn15leplej5m.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita mniej więcej w 16tyg UU mogą już zacząć pracować to pewnie przez to są jeszcze bardziej wrażliwe :) ja np dziś w nocy w wc zauważyłam że mój lewy cycek popuścił, no i się teraz zastanawiam czy kupić już wkładki bo jakby tak teraz codziennie miało być to nie nadążę z praniem koszulek do spania :)

Marlena może warto kupić te paski do sprawdzania czy to wody płodowe, teraz nie pamiętam jak się one dokładnie nazywają

Martita88 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jiz chyba wole zeby nie rosly... Duze D mi wystarczy...

Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dla mnie tydzień zaczął się fatalnie... Wróciłam po chorobowym do pracy i miałam podpisać nową umowę, bo poprzednia skończyła mi się 30 września, a z powodu choroby nie zdążyłam podpisać nowej. A szef powiedział, że nie podpisze ze mną umowy, bo musi się zastanowić jak to rozwiązać! Bo niby nie może podpisać umowy z datą wsteczną, więc będę miała kilkudniową przerwę w zatrudnieniu! A tak w ogóle to najpierw mam mu jak najszybciej dostarczyć L4 i dopiero dzień później podpisze ze mną umowę.
    Dodam, że szef nie wie o mojej ciąży, bo chciałam mu powiedzieć dopiero po podpisaniu umowy. Jak zobaczy moje L4 to dowie się, że jestem w ciąży.
    Na szybko skonsultowałam się ze znajomą kadrową i powiedziała, że pewnie domyśla się, że jestem w ciąży i dlatego tak zwleka i chce, żebym przed podpisaniem umowy dostarczyła mu L4 (no bo po co tak pilnie mu L4 za dni,w których nie jestem zatrudniona? :P )

Słowem - jedna wielka masakra, czuję się, jakby po dwóch latach pracy wyrzucił mnie na zbity pysk domyślając się, że jestem w ciąży... Tylko że nie wie, że ciąża jest na tyle zaawansowana, że zwolnić mnie nie może. Od tego stresu i rozmyślania pęka mi głowa i boli mnie brzuch :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Martita mniej więcej w 16tyg UU mogą już zacząć pracować to pewnie przez to są jeszcze bardziej wrażliwe :) ja np dziś w nocy w wc zauważyłam że mój lewy cycek popuścił, no i się teraz zastanawiam czy kupić już wkładki bo jakby tak teraz codziennie miało być to nie nadążę z praniem koszulek do spania :)

Marlena może warto kupić te paski do sprawdzania czy to wody płodowe, teraz nie pamiętam jak się one dokładnie nazywają
    Ja stwierdzilam ze spie w zwyklym t-shircie zeby troche odpoczely od biustonosza a w dzien wkladki podkladam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Słowem - jedna wielka masakra, czuję się, jakby po dwóch latach pracy wyrzucił mnie na zbity pysk domyślając się, że jestem w ciąży... Tylko że nie wie, że ciąża jest na tyle zaawansowana, że zwolnić mnie nie może. Od tego stresu i rozmyślania pęka mi głowa i boli mnie brzuch :(

Kochana nie denerwuje sie.Twój szef nic nie wykombinuje, bo Twoja umowa przedłuża się z mocy prawa automatycznie i wcale nie musieliście nic podpisywać. do dnia porodu masz zagwarantowane świadczenia.

http://proadvice.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=48

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dzięki domiii :) tzn że to chyba normalne :) bo mnie właśnie też szczypią i jakby pieką :) hehe jak boli to rośnie :P

mnie nie tyle co bola a pieką jak tylko zimno poczuje:D a tak ja kdotykam to nie :d

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wiem, wiem, chodzi po prostu o jego podejście, podejrzliwość i kombinowanie... Chciałam zapewnić sobie jak najlepsze warunki (np. umowę na czas nieokreślony) zanim powiem mu o ciąży, ale on tak kombinuje, że nic więcej nie wywalczę.
    Gdybym wiedziała, że tyle stresu będzie mnie to kosztowało, to już w lipcu powiedziałabym mu o ciąży. A tak jak głupia pracowałam sumiennie po 8 godzin przy komputerze przez prawie połowę ciąży, licząc na to, że dostanę korzystne warunki...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    nie chce nic sugerować...ale masz przecież jeszcze trzeciego podejrzanego, który ma większy pęcherz ;)))

Większy pęcherz mówi że to nie jego sprawka ;-)

salomea lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się że szpitala. Jutro albo dziś wychodzę.
    Wyjściówkę (aka magiczny niebieski krążek)mam juz zainstalowany, na usg wszystkie krwiaczki i skrzepy się wchłonely! I pessar jest już na szyjce. Sam zabieg trwał ok 2 min. Poprzedzony był najpierw usg, dzidzius ładnie pomachał mi lapka;) posłuchalam serduszka ;) i dr wzięła mnie na fotel.
    Na fotelu jeszcze sprawdziła wziernikiem czy wszystko ok i założyła pessar.
    Wrażenia. Jest to nieprzyjemne, bo jednak wpychaja w pochwe ciało obce. I muszą dopasować to na szyjke. Całość trwała 2 min. Po wszystkim trochę czuje ból w podbrzuszu, bo jednak było trochę dopychania.
    Teraz już tylko do przodu! Ale wolno i ostrożnie, bez dźwigania, podnoszenia sprzątania. Po prostu życie jak Damunia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:51

salomea, Madzialena90, M+M+?, Kajola, kleo2426, Kaarolina, domiii, krówka_muffka, Renka88, polin, Est, Lula_w, kateee, muminka83, Izoleccc, Vincent, Mietka 30:), Kate84, Martita88, Kokaina, Karka, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka super! Najważniejsze, że masz już to za sobą i zaraz wracasz do domu :) Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze :) Teraz możesz leżeć i pachnieć :D

ksanka lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem taka zadowolona. Duży kawał kamienia spadł mi z serca

domiii, Est, Lula_w, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka Super, że już po wszystkim :-) Pewnie się stęskniłaś za domem. Dbaj o siebie- słuchaj zaleceń lekarzy i odpoczywaj :-D

ksanka lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam.. niestety u mnie nie obejdzie się bez lekarza, tak mnie rozłożyło że nie jestem w stanie nawet rąk do góry podnieść, a o zatokach nie wspomnę :/ z Synkiem rano miałam wizytę i Bidulek ma zapalenie oskrzeli :( normalnie jakieś fatum nad Nami krąży :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dla mnie tydzień zaczął się fatalnie... Wróciłam po chorobowym do pracy i miałam podpisać nową umowę, bo poprzednia skończyła mi się 30 września, a z powodu choroby nie zdążyłam podpisać nowej. A szef powiedział, że nie podpisze ze mną umowy, bo musi się zastanowić jak to rozwiązać! Bo niby nie może podpisać umowy z datą wsteczną, więc będę miała kilkudniową przerwę w zatrudnieniu! A tak w ogóle to najpierw mam mu jak najszybciej dostarczyć L4 i dopiero dzień później podpisze ze mną umowę.
    Dodam, że szef nie wie o mojej ciąży, bo chciałam mu powiedzieć dopiero po podpisaniu umowy. Jak zobaczy moje L4 to dowie się, że jestem w ciąży.
    Na szybko skonsultowałam się ze znajomą kadrową i powiedziała, że pewnie domyśla się, że jestem w ciąży i dlatego tak zwleka i chce, żebym przed podpisaniem umowy dostarczyła mu L4 (no bo po co tak pilnie mu L4 za dni,w których nie jestem zatrudniona? :P )

Kochana, Martita jest tu specjalistką, więc pewnie wypowie się najlepiej.
    Na moje oko, chce podpisac z Tobą jak najkrótszą umowę, skoro domyśla się, ze jestes w ciąży. Jeżeli nie, to zanies mu zwykle L4 chorobowe od lekarza, takie platne 80%, nie ciazowe.

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodzinnego, mam L4 do 16 pazdziernika, moje pierwsze zwolnienie. Zrobiła mi ekg i stwierdziła że faktycznie moje serce bije szybko i wykazuje duzą zmiennosc miedzy wdechem i wydechem...od natłoku wiadomości dopiero mi pikawa skacze :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    cześć dziewczyny

właśnie zapisałam się na badanie prenatalne i Pani w recepcji wyznaczyła mi termin na 18.11 - jest to mój 22tydz i 4 d, czyli wg belly 23tydz. Czy to aby nie za późno?

Myśle że teraz powinnaś mieć prenatalne ja miałam w 14 czy 15 tc a mowili mi ze chyba do 16 trzeba zrobic. zadzwoń do innego gina

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ