X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) witam się w 17 tygodniu :)

Mam takie pytanie. Do tej pory miałam piersi tkliwe. Najbardziej czułe były brodawki. Od wczoraj piersi tak mnie bolą, że nocy w ogóle nie mogłam usnąć. Teraz chodzę bez stanika bo każdy dotyk sprawia mega ból i świąd. Miała może tak któraś z Was?

Mania1718, Nataszka2200, Kasia24 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Cześć dziewczynki :) witam się w 17 tygodniu :)

Mam takie pytanie. Do tej pory miałam piersi tkliwe. Najbardziej czułe były brodawki. Od wczoraj piersi tak mnie bolą, że nocy w ogóle nie mogłam usnąć. Teraz chodzę bez stanika bo każdy dotyk sprawia mega ból i świąd. Miała może tak któraś z Was?

ja 2 dni temu nie mogłam zasnąć bo mnie tak sutki szczypały, że masakra :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki domiii :) tzn że to chyba normalne :) bo mnie właśnie też szczypią i jakby pieką :) hehe jak boli to rośnie :P

dqprwn15leplej5m.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita mniej więcej w 16tyg UU mogą już zacząć pracować to pewnie przez to są jeszcze bardziej wrażliwe :) ja np dziś w nocy w wc zauważyłam że mój lewy cycek popuścił, no i się teraz zastanawiam czy kupić już wkładki bo jakby tak teraz codziennie miało być to nie nadążę z praniem koszulek do spania :)

Marlena może warto kupić te paski do sprawdzania czy to wody płodowe, teraz nie pamiętam jak się one dokładnie nazywają

Martita88 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jiz chyba wole zeby nie rosly... Duze D mi wystarczy...

Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dla mnie tydzień zaczął się fatalnie... Wróciłam po chorobowym do pracy i miałam podpisać nową umowę, bo poprzednia skończyła mi się 30 września, a z powodu choroby nie zdążyłam podpisać nowej. A szef powiedział, że nie podpisze ze mną umowy, bo musi się zastanowić jak to rozwiązać! Bo niby nie może podpisać umowy z datą wsteczną, więc będę miała kilkudniową przerwę w zatrudnieniu! A tak w ogóle to najpierw mam mu jak najszybciej dostarczyć L4 i dopiero dzień później podpisze ze mną umowę.
    Dodam, że szef nie wie o mojej ciąży, bo chciałam mu powiedzieć dopiero po podpisaniu umowy. Jak zobaczy moje L4 to dowie się, że jestem w ciąży.
    Na szybko skonsultowałam się ze znajomą kadrową i powiedziała, że pewnie domyśla się, że jestem w ciąży i dlatego tak zwleka i chce, żebym przed podpisaniem umowy dostarczyła mu L4 (no bo po co tak pilnie mu L4 za dni,w których nie jestem zatrudniona? :P )

Słowem - jedna wielka masakra, czuję się, jakby po dwóch latach pracy wyrzucił mnie na zbity pysk domyślając się, że jestem w ciąży... Tylko że nie wie, że ciąża jest na tyle zaawansowana, że zwolnić mnie nie może. Od tego stresu i rozmyślania pęka mi głowa i boli mnie brzuch :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Martita mniej więcej w 16tyg UU mogą już zacząć pracować to pewnie przez to są jeszcze bardziej wrażliwe :) ja np dziś w nocy w wc zauważyłam że mój lewy cycek popuścił, no i się teraz zastanawiam czy kupić już wkładki bo jakby tak teraz codziennie miało być to nie nadążę z praniem koszulek do spania :)

Marlena może warto kupić te paski do sprawdzania czy to wody płodowe, teraz nie pamiętam jak się one dokładnie nazywają
    Ja stwierdzilam ze spie w zwyklym t-shircie zeby troche odpoczely od biustonosza a w dzien wkladki podkladam...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Słowem - jedna wielka masakra, czuję się, jakby po dwóch latach pracy wyrzucił mnie na zbity pysk domyślając się, że jestem w ciąży... Tylko że nie wie, że ciąża jest na tyle zaawansowana, że zwolnić mnie nie może. Od tego stresu i rozmyślania pęka mi głowa i boli mnie brzuch :(

Kochana nie denerwuje sie.Twój szef nic nie wykombinuje, bo Twoja umowa przedłuża się z mocy prawa automatycznie i wcale nie musieliście nic podpisywać. do dnia porodu masz zagwarantowane świadczenia.

http://proadvice.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=48

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dzięki domiii :) tzn że to chyba normalne :) bo mnie właśnie też szczypią i jakby pieką :) hehe jak boli to rośnie :P

mnie nie tyle co bola a pieką jak tylko zimno poczuje:D a tak ja kdotykam to nie :d

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wiem, wiem, chodzi po prostu o jego podejście, podejrzliwość i kombinowanie... Chciałam zapewnić sobie jak najlepsze warunki (np. umowę na czas nieokreślony) zanim powiem mu o ciąży, ale on tak kombinuje, że nic więcej nie wywalczę.
    Gdybym wiedziała, że tyle stresu będzie mnie to kosztowało, to już w lipcu powiedziałabym mu o ciąży. A tak jak głupia pracowałam sumiennie po 8 godzin przy komputerze przez prawie połowę ciąży, licząc na to, że dostanę korzystne warunki...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    nie chce nic sugerować...ale masz przecież jeszcze trzeciego podejrzanego, który ma większy pęcherz ;)))

Większy pęcherz mówi że to nie jego sprawka ;-)

salomea lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się że szpitala. Jutro albo dziś wychodzę.
    Wyjściówkę (aka magiczny niebieski krążek)mam juz zainstalowany, na usg wszystkie krwiaczki i skrzepy się wchłonely! I pessar jest już na szyjce. Sam zabieg trwał ok 2 min. Poprzedzony był najpierw usg, dzidzius ładnie pomachał mi lapka;) posłuchalam serduszka ;) i dr wzięła mnie na fotel.
    Na fotelu jeszcze sprawdziła wziernikiem czy wszystko ok i założyła pessar.
    Wrażenia. Jest to nieprzyjemne, bo jednak wpychaja w pochwe ciało obce. I muszą dopasować to na szyjke. Całość trwała 2 min. Po wszystkim trochę czuje ból w podbrzuszu, bo jednak było trochę dopychania.
    Teraz już tylko do przodu! Ale wolno i ostrożnie, bez dźwigania, podnoszenia sprzątania. Po prostu życie jak Damunia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:51

salomea, Madzialena90, M+M+?, Kajola, kleo2426, Kaarolina, domiii, krówka_muffka, Renka88, polin, Est, Lula_w, kateee, muminka83, Izoleccc, Vincent, Mietka 30:), Kate84, Martita88, Kokaina, Karka, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka super! Najważniejsze, że masz już to za sobą i zaraz wracasz do domu :) Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze :) Teraz możesz leżeć i pachnieć :D

ksanka lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem taka zadowolona. Duży kawał kamienia spadł mi z serca

domiii, Est, Lula_w, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka Super, że już po wszystkim :-) Pewnie się stęskniłaś za domem. Dbaj o siebie- słuchaj zaleceń lekarzy i odpoczywaj :-D

ksanka lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam.. niestety u mnie nie obejdzie się bez lekarza, tak mnie rozłożyło że nie jestem w stanie nawet rąk do góry podnieść, a o zatokach nie wspomnę :/ z Synkiem rano miałam wizytę i Bidulek ma zapalenie oskrzeli :( normalnie jakieś fatum nad Nami krąży :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dla mnie tydzień zaczął się fatalnie... Wróciłam po chorobowym do pracy i miałam podpisać nową umowę, bo poprzednia skończyła mi się 30 września, a z powodu choroby nie zdążyłam podpisać nowej. A szef powiedział, że nie podpisze ze mną umowy, bo musi się zastanowić jak to rozwiązać! Bo niby nie może podpisać umowy z datą wsteczną, więc będę miała kilkudniową przerwę w zatrudnieniu! A tak w ogóle to najpierw mam mu jak najszybciej dostarczyć L4 i dopiero dzień później podpisze ze mną umowę.
    Dodam, że szef nie wie o mojej ciąży, bo chciałam mu powiedzieć dopiero po podpisaniu umowy. Jak zobaczy moje L4 to dowie się, że jestem w ciąży.
    Na szybko skonsultowałam się ze znajomą kadrową i powiedziała, że pewnie domyśla się, że jestem w ciąży i dlatego tak zwleka i chce, żebym przed podpisaniem umowy dostarczyła mu L4 (no bo po co tak pilnie mu L4 za dni,w których nie jestem zatrudniona? :P )

Kochana, Martita jest tu specjalistką, więc pewnie wypowie się najlepiej.
    Na moje oko, chce podpisac z Tobą jak najkrótszą umowę, skoro domyśla się, ze jestes w ciąży. Jeżeli nie, to zanies mu zwykle L4 chorobowe od lekarza, takie platne 80%, nie ciazowe.

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodzinnego, mam L4 do 16 pazdziernika, moje pierwsze zwolnienie. Zrobiła mi ekg i stwierdziła że faktycznie moje serce bije szybko i wykazuje duzą zmiennosc miedzy wdechem i wydechem...od natłoku wiadomości dopiero mi pikawa skacze :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    cześć dziewczyny

właśnie zapisałam się na badanie prenatalne i Pani w recepcji wyznaczyła mi termin na 18.11 - jest to mój 22tydz i 4 d, czyli wg belly 23tydz. Czy to aby nie za późno?

Myśle że teraz powinnaś mieć prenatalne ja miałam w 14 czy 15 tc a mowili mi ze chyba do 16 trzeba zrobic. zadzwoń do innego gina

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ