X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.
    A Wy już wyraźne czujecie?
    Ja mam podobnie, jeszcze tak wyraźnie ich ni czuje a jak jest coś to zwykle późnym wieczorem. No i dziś po zabiegu maluch był pobudzenie ale to pewnie przez moje emocje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie obyło sie bez antybiotyku :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dbajcie o siebie i trzymajcie ciepło. Teraz taka pokrecona pogoda że lepiej dmuchać na zimne i doprowadzić kuracje do końca w cieple i spokoju

Love_life lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksenka do niedzieli mam czas żeby się wyleczyć, bo w poniedziałek amniopunkcja Nas czeka..

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Dobry :-)
    Mam pytanie do Was... Troche głupie ale nie daje mi spokoju. Mamy psa który śpi z nami, ot taki niezaduży 9kg mopsik. No i obudzilismy sie o 6 rano a na poscieli wielka mokra plama. Pierwsze skojarzenie: pies nie wytrzymał. Ale zastanawia mnie czy np nogą sączyć się wody i ja tego nie czuje? Bo wydaje mi się że za duża ta plama jak na tak małego psa. I tak się marywię od rana... Wiem, głupia i śmieszka sytuacja. Ale tak jakoś mam obawy. No ale bielizna sucha, ja nic nie czułam.

Ja myślę,że to piesek .Mój ostatnio często niestety tak ma ,nie trzyma już moczu i ja się zawsze zastanawiam skąd w niej tyle wody :P
    Tym bardziej ,że bielizne miałaś suchą.

Co do badań prenatalnych nie pomogę bo ja dopiero we wtorek będę się umawiać ,więc nawet nie wiem na kiedy ...

Salomea wg mnie on też podejrzewa i ściema, no bez przesady dlaczego nie może podpisać z datą 30.09? Na zgłoszenie do ZUS ma tydzień , a skoro już pracowałaś to przecież w ogóle nieważne, bo przy puszczaniu ZUS wyjdzie .Oby podpisał...

Ksanka bardzo bardzo się cieszę, super ,że passer już założony i wyjdziecie do domku :) Teraz tak jak pisałaś dużo odpoczynku i leżenia :)

Izolecc Gratuluję udanej wizyty i synusia :) Eh zazdroszczę wyjazdu do Grecji....

Co do ruchów to ja oczywiście nadal nic nie czuję eh ile jeszcze będę czekać :P zazdroszczę już tych ruchów Wam :)

Dziewczyny kurujcie się i odpoczywajcie, mam nadzieje ,że szybko wrócicie do zdrowia!

Noelka Narazie do Alma matter chodzę tylko na gimnastykę ale chcę też do szkoły rodzenia i później na te darmowe ćwiczenia i masaże , choć raz mam zamiar wykorzystać co daje NFZ :P

A w ogóle Dziewczyny dziś 1 raz zrobiło mi się słabo na gimnastyce na początku ćwiczeń na piłce -momentalnie gorąco, cała mokra zawroty głowy...musiałam przestać ćwiczyć babka od razu zauwazyła i kazała się położyć ... i od razu lepiej i później już na macie normalnie dobrze mi było i ćwiczyłam uda i pośladki, ale wzbudziłam sensacje bo Pani do mnie jakieś mdłości a ja nie ,nie słabo mi .A ona a który to tydzień - ja mówię 19ty!A o na coooo?Gdzie Pani ma ten brzuch haha i wszystkie laski 15ty czy 19ty, a ja 19ty a one chyba w rozmiarze 34.haha ale za to mała zdrowa i ładnie rośnie.W każdym razie mam nadzieję ,że w czwartek takie słabości na ćwiczeniach mnie nie dopadną :(

Aaaa Dziewcyzny w lidlu w gazetce są ciuszki dla dzieci , ja rano się zerwałam i kupiłam leginsy,dresy,sukienki jeansowe, z materiału i ogrodniczki :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zazdroszczę Grecja jest piękna miłego urlopu! A ja dziś po raz pierwszy zostalam porządnie skopana bo do tej pory tylko jednego kopniaka dostalam a dziś najpierw z lewej kilka a zaraz z prawej , rozczula mnie to na maxa... :)

domiii, Est, Kajola, salomea, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wytłumaczcie mi jak krowie na rowie. Ja chodzę do tego samego lekarza na nfz i prywatnie , ale nic mi nie mówił o tym badaniu połówkowym. Moge np w innej przychodni się zapisać na nie ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • salomea Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! :-* Przed chwilą byłam u lekarza i tak czy siak mam zwolnienie do końca tygodnia i antybiotyk. Ale chcę jak najszybciej załatwić tę sprawę, więc jutro podjadę do pracy i już bez podchodów powiem mu, że jestem w ciąży i dam mu te zwolnienia i zaświadczenie osobiście. Chcę zobaczyć co zaproponuje mi w tej sytuacji. Innego wyjścia po prostu już nie widzę :(
    Miałam mieć umowę na czas nieokreślony, bo to moja trzecia umowa, ale on mówi, że pierwsza była zawarta na okres próbny i nie wlicza się do tych umów, dlatego zaproponował mi na rok. Więc i tak to mała różnica czy na rok czy do dnia porodu.

Kaarolina, a jaki dostałaś antybiotyk? Ja Duomox, podobno jest bezpieczny w ciąży...

Est, ja też czasami czuję jakieś smyranie, kłucie i nie jestem pewna czy to dzidź czy moje wnętrzności ;) Mam nadzieję, że lada dzień będziemy pewne, że to TO! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:28

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg połówkowe u lekarza prowadzącego mam już w najbliższy czwartek. Ale nie nazwał tego konkretnie usg połówkowym, tylko wyznaczył termin i koniec :)
    Mam jeszcze w październiku dodatkowo na nfz w poradni prenatalnej usg połówkowe + echo serca i samo echo serca płodu w Łodzi.
    Na usg połówkowe można iść gdzie się chce.

Izoleccc - zazdroszczę Grecji <3 Wypoczywajcie!

Ojjj widzę, że wiruski u Nas panują :( Ja też dogorywam w wyrku. Ale źle to widzę. Zatoki zapchane, mam wrażenie, że zaraz czaszka mi wybuchnie.

Zdrówka!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Laski wytłumaczcie mi jak krowie na rowie. Ja chodzę do tego samego lekarza na nfz i prywatnie , ale nic mi nie mówił o tym badaniu połówkowym. Moge np w innej przychodni się zapisać na nie ?

Jeśli nie dał Ci skierowania to będziesz musiała zapłacić za to USG i możesz wtedy zapisać się gdzie chcesz:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea , tak jak piszesz to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Trzymam kciuki, żeby dobrze poszło :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea ja dostałam bioracef, duomox brałam 3 razy w poprzedniej ciąży i nic mi nie pomagał, więc teraz mi tego nie przepisują...

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ksenka do niedzieli mam czas żeby się wyleczyć, bo w poniedziałek amniopunkcja Nas czeka..

Polecam goraca wodę z nawet połową pokrojonej cytryny wycisniete i duuuuzo miodu. Mi pomogło ale piłam kilka dziennie

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, cieszę się że u Ciebie wszystko się udało. Wypoczywaj teraz i się relaksuj :)

Ja kopniaki odczuwam dosyć wyraznie- dzisiaj z rana tak mocno że aż zabolalo :) ale też mnie rozczulaja na maksa.

Ja dzisiaj 3 godziny sprzatalam mieszkanie, a i tak nie udało mi się wszystkiego ogarnąć :(

ksanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No to trzeba kciukac za te 2 elementy, za zdrówko na górze i zdrówko w środku brzuszka.
    Wszystko musi ułożyć się dobrze

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii a Ty jak się czujesz ? Przeszły Ci już te bóle miesiączkowe ?;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, poradźcie, bo mój lekarz nie odbiera tel. :-/

Mam temp 37,9. Wziąć apap na zbicie czy przeczekać? Jestem w stanie przeczekać, ale w sumie nie wiem co gorsze dla malucha w brzuszku.... Myślę, że mama z temperaturą gorsze niż apap, hmmm?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, a na którą chodzisz godzinę? Byłam tam dzisiaj, mało już godzin zostało i się waham, czy nie zostać przy tej gimnastyce, na którą bym chodziła od 20 tygodnia ciąży. Chciałabym też skonsultować się wcześniej z lekarzem, czy na pewno mogę.

Salomea, a przy tej pierwszej umowie jest napisane, że była na okres próbny?

Magda_lena, a masz możliwość skonsultowania się z internistą? W ostateczności może zapytaj w aptece?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczynki, poradźcie, bo mój lekarz nie odbiera tel. :-/

Mam temp 37,9. Wziąć apap na zbicie czy przeczekać? Jestem w stanie przeczekać, ale w sumie nie wiem co gorsze dla malucha w brzuszku.... Myślę, że mama z temperaturą gorsze niż apap, hmmm?
    Weź panadol :) Możesz wziąć 3 tabletki dziennie, bezpieczna dawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:18

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Kate84, a na którą chodzisz godzinę? Byłam tam dzisiaj, mało już godzin zostało i się waham, czy nie zostać przy tej gimnastyce, na którą bym chodziła od 20 tygodnia ciąży. Chciałabym też skonsultować się wcześniej z lekarzem, czy na pewno mogę.

Ja chodzę na 11 we wtorki i czwartki z uwagi na to ,że od rana mam lenia :P

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ