Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:Ja jeszcze słabo czuję dziecko. Czasem takie smyranie, jakby mały się kręcił. Ale tylko czasem i tak lekko.
A Wy już wyraźne czujecie? -
Marlena wrote:Dobry
Mam pytanie do Was... Troche głupie ale nie daje mi spokoju. Mamy psa który śpi z nami, ot taki niezaduży 9kg mopsik. No i obudzilismy sie o 6 rano a na poscieli wielka mokra plama. Pierwsze skojarzenie: pies nie wytrzymał. Ale zastanawia mnie czy np nogą sączyć się wody i ja tego nie czuje? Bo wydaje mi się że za duża ta plama jak na tak małego psa. I tak się marywię od rana... Wiem, głupia i śmieszka sytuacja. Ale tak jakoś mam obawy. No ale bielizna sucha, ja nic nie czułam.
Ja myślę,że to piesek .Mój ostatnio często niestety tak ma ,nie trzyma już moczu i ja się zawsze zastanawiam skąd w niej tyle wody
Tym bardziej ,że bielizne miałaś suchą.
Co do badań prenatalnych nie pomogę bo ja dopiero we wtorek będę się umawiać ,więc nawet nie wiem na kiedy ...
Salomea wg mnie on też podejrzewa i ściema, no bez przesady dlaczego nie może podpisać z datą 30.09? Na zgłoszenie do ZUS ma tydzień , a skoro już pracowałaś to przecież w ogóle nieważne, bo przy puszczaniu ZUS wyjdzie .Oby podpisał...
Ksanka bardzo bardzo się cieszę, super ,że passer już założony i wyjdziecie do domkuTeraz tak jak pisałaś dużo odpoczynku i leżenia
Izolecc Gratuluję udanej wizyty i synusiaEh zazdroszczę wyjazdu do Grecji....
Co do ruchów to ja oczywiście nadal nic nie czuję eh ile jeszcze będę czekaćzazdroszczę już tych ruchów Wam
Dziewczyny kurujcie się i odpoczywajcie, mam nadzieje ,że szybko wrócicie do zdrowia!
Noelka Narazie do Alma matter chodzę tylko na gimnastykę ale chcę też do szkoły rodzenia i później na te darmowe ćwiczenia i masaże , choć raz mam zamiar wykorzystać co daje NFZ
A w ogóle Dziewczyny dziś 1 raz zrobiło mi się słabo na gimnastyce na początku ćwiczeń na piłce -momentalnie gorąco, cała mokra zawroty głowy...musiałam przestać ćwiczyć babka od razu zauwazyła i kazała się położyć ... i od razu lepiej i później już na macie normalnie dobrze mi było i ćwiczyłam uda i pośladki, ale wzbudziłam sensacje bo Pani do mnie jakieś mdłości a ja nie ,nie słabo mi .A ona a który to tydzień - ja mówię 19ty!A o na coooo?Gdzie Pani ma ten brzuch haha i wszystkie laski 15ty czy 19ty, a ja 19ty a one chyba w rozmiarze 34.haha ale za to mała zdrowa i ładnie rośnie.W każdym razie mam nadzieję ,że w czwartek takie słabości na ćwiczeniach mnie nie dopadną
Aaaa Dziewcyzny w lidlu w gazetce są ciuszki dla dzieci , ja rano się zerwałam i kupiłam leginsy,dresy,sukienki jeansowe, z materiału i ogrodniczki -
Iza zazdroszczę Grecja jest piękna miłego urlopu! A ja dziś po raz pierwszy zostalam porządnie skopana bo do tej pory tylko jednego kopniaka dostalam a dziś najpierw z lewej kilka a zaraz z prawej , rozczula mnie to na maxa...
domiii, Est, Kajola, salomea, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Laski wytłumaczcie mi jak krowie na rowie. Ja chodzę do tego samego lekarza na nfz i prywatnie , ale nic mi nie mówił o tym badaniu połówkowym. Moge np w innej przychodni się zapisać na nie ?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dzięki dziewczyny za wsparcie! :-* Przed chwilą byłam u lekarza i tak czy siak mam zwolnienie do końca tygodnia i antybiotyk. Ale chcę jak najszybciej załatwić tę sprawę, więc jutro podjadę do pracy i już bez podchodów powiem mu, że jestem w ciąży i dam mu te zwolnienia i zaświadczenie osobiście. Chcę zobaczyć co zaproponuje mi w tej sytuacji. Innego wyjścia po prostu już nie widzę
Miałam mieć umowę na czas nieokreślony, bo to moja trzecia umowa, ale on mówi, że pierwsza była zawarta na okres próbny i nie wlicza się do tych umów, dlatego zaproponował mi na rok. Więc i tak to mała różnica czy na rok czy do dnia porodu.
Kaarolina, a jaki dostałaś antybiotyk? Ja Duomox, podobno jest bezpieczny w ciąży...
Est, ja też czasami czuję jakieś smyranie, kłucie i nie jestem pewna czy to dzidź czy moje wnętrznościMam nadzieję, że lada dzień będziemy pewne, że to TO!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:28
-
Ja usg połówkowe u lekarza prowadzącego mam już w najbliższy czwartek. Ale nie nazwał tego konkretnie usg połówkowym, tylko wyznaczył termin i koniec
Mam jeszcze w październiku dodatkowo na nfz w poradni prenatalnej usg połówkowe + echo serca i samo echo serca płodu w Łodzi.
Na usg połówkowe można iść gdzie się chce.
Izoleccc - zazdroszczę GrecjiWypoczywajcie!
Ojjj widzę, że wiruski u Nas panująJa też dogorywam w wyrku. Ale źle to widzę. Zatoki zapchane, mam wrażenie, że zaraz czaszka mi wybuchnie.
Zdrówka!!!
-
aleksandrazz wrote:Laski wytłumaczcie mi jak krowie na rowie. Ja chodzę do tego samego lekarza na nfz i prywatnie , ale nic mi nie mówił o tym badaniu połówkowym. Moge np w innej przychodni się zapisać na nie ?
Jeśli nie dał Ci skierowania to będziesz musiała zapłacić za to USG i możesz wtedy zapisać się gdzie chcesz:) -
Kaarolina wrote:Ksenka do niedzieli mam czas żeby się wyleczyć, bo w poniedziałek amniopunkcja Nas czeka..
Polecam goraca wodę z nawet połową pokrojonej cytryny wycisniete i duuuuzo miodu. Mi pomogło ale piłam kilka dziennie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Ksanka, cieszę się że u Ciebie wszystko się udało. Wypoczywaj teraz i się relaksuj
Ja kopniaki odczuwam dosyć wyraznie- dzisiaj z rana tak mocno że aż zabolaloale też mnie rozczulaja na maksa.
Ja dzisiaj 3 godziny sprzatalam mieszkanie, a i tak nie udało mi się wszystkiego ogarnąćksanka lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczynki, poradźcie, bo mój lekarz nie odbiera tel.
Mam temp 37,9. Wziąć apap na zbicie czy przeczekać? Jestem w stanie przeczekać, ale w sumie nie wiem co gorsze dla malucha w brzuszku.... Myślę, że mama z temperaturą gorsze niż apap, hmmm? -
Kate84, a na którą chodzisz godzinę? Byłam tam dzisiaj, mało już godzin zostało i się waham, czy nie zostać przy tej gimnastyce, na którą bym chodziła od 20 tygodnia ciąży. Chciałabym też skonsultować się wcześniej z lekarzem, czy na pewno mogę.
Salomea, a przy tej pierwszej umowie jest napisane, że była na okres próbny?
Magda_lena, a masz możliwość skonsultowania się z internistą? W ostateczności może zapytaj w aptece? -
Magda lena wrote:Dziewczynki, poradźcie, bo mój lekarz nie odbiera tel.
Mam temp 37,9. Wziąć apap na zbicie czy przeczekać? Jestem w stanie przeczekać, ale w sumie nie wiem co gorsze dla malucha w brzuszku.... Myślę, że mama z temperaturą gorsze niż apap, hmmm?Możesz wziąć 3 tabletki dziennie, bezpieczna dawka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:18
-
noelka wrote:Kate84, a na którą chodzisz godzinę? Byłam tam dzisiaj, mało już godzin zostało i się waham, czy nie zostać przy tej gimnastyce, na którą bym chodziła od 20 tygodnia ciąży. Chciałabym też skonsultować się wcześniej z lekarzem, czy na pewno mogę.
Ja chodzę na 11 we wtorki i czwartki z uwagi na to ,że od rana mam lenia