Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dzięki Kochana a Ty szybviutko do domku wracaj i oszczędzaj się :)

ksanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:46

Est, Renka88 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 w temacie laktatora u mnie sprawdził się Aventu, ręczny. Elektrycznego nie próbowałam, wiec ciężko mi się wypowiadać.

Domii I MagdaLena śliczne z Was kangurki :)

Madzialena90 teraz to już bezsprzecznie brzuszek bardzo ciążowy :)

Ksanka super wiadomości :)

Salomea z tego co się orientuję, to jeśli to nie była umowa na zastępstwo, to przedłuży się z automatu i szef może kombinować co tylko chce, a Ty masz spokój do porodu i potem normalnie urlop macierzyński. A jak jest nie fair to niestety, ale pozostaje olać go i odpoczywać na L4.

Wszystkim chorowitkom - dużo zdrówka :*

kleo2426, ksanka, Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena , dwa tygodnie temu jak byłam u lekarza z przeziębieniem powiedziała że w ciąży gorączka jest niebezpieczna i powyżej 37,5 bierzemy paracetamol , można 3 razy dziennie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz Magdalena , nie ma co ryzykować. A najwyżej jutro pójdziesz do lekarza.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja też bym brała paracetamol, lekarze pozwalają.

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w kropce. Od wczoraj leci ze mnie coś wodnistego, a dzisiaj popołudniu będąc w sklepie tak dużo tego wyciekło, jakbym popuściła. Chodziłam jak kaczka bo majtki miałam takie mokre. Pierwszy raz zdarzyło mi się, aby wydzielina wodnista była w takich ilościach. Wizytę mam za tydzień we wtorek. Nie chce wyjść na panikarę, ale chyba pojadę za chwilę na IP. Mąż ma być ok 19:00, przedyskutuję jeszcze to z nim, ale chyba dla świętego spokoju pojadę. Nie chcę sobie potem pluć w twarz... Boję się tylko, aby na IP nie potraktowali mnie jak nawiedzona wariatkę :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj byłam u internisty i okazało się, że mam refluks! o.O Od kilku dni bolało mnie gardło, ale innych objawów ani temperatury nie miałam, więc wybrałam się do lekarza. Podobno to częste w ciąży...

Noelka - tak, to bardzo częste w ciąży. w skrócie to przez progesteron - działa on na zwiotczenie i rozluźnienie dolnego zwieracza przełyku (normalnie rozluźnia się tylko podczas przełykania), co powoduje nieprzyjemne dolegliwości m.in. podrażnienie gardła kwasem żołądkowym, czy popularną zgagę.
    Są na to leki które bezpiecznie można brać w ciąży. kapsułki z substancją czynną omeprazolem (np. helicid, polprazol), obniżają PH kwasu żołądkowego i dolegliwości ustępują, na zwieracz nic nie poradzimy niestety...

zdrówka życzę i oby jak najmniej z Nas refluks dopadł!...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:55

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie masakryczna zgaga meczy :(
    Już sama nie wiem jak mam sobie pomóc... mam nadzieję, że za kilka dni gdy odstawię Dupka te dolegliwości znikną.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omeprazolu nie można stosować w ciąży, a juz napewno musisz skonsultować sie z gastrologiem! Leczylam sie na refulks juz przed ciążą, i moj lekarz nie pozwolił mi brać tego typu leków gdy juz dowiedziałam sie o ciąży . Bezpiecznie można stosować np. Gaviscon.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Omeprazolu nie można stosować w ciąży, a juz napewno musisz skonsultować sie z gastrologiem! Leczylam sie na refulks juz przed ciążą, i moj lekarz nie pozwolił mi brać tego typu leków gdy juz dowiedziałam sie o ciąży . Bezpiecznie można stosować np. Gaviscon.

Dorka 87 można stosować omeprazol w ciąży. wiem, bo współpracuje zawodowo z gastrologami. Nawet w ulotce omeprazolu jest taki zapis, ale masz racje Gaviscon także można stosować w ciąży i także znosi objawy zgagi

Charakterystyka produktu leczniczego
    OMEPRAZOL:
    "4.6 Ciąża i laktacja
    Wyniki trzech prospektywnych badań epidemiologicznych (obejmujących ponad 1000 przypadków
    ekspozycji) wykazują brak niepożądanych oddziaływań omeprazolu na ciążę lub na stan zdrowia
    płodu/noworodka. Omeprazol może być stosowany podczas ciąży.
    Omeprazol przenika do mleka kobiet karmiących, ale jest mało prawdopodobne, aby wpływał na
    karmione dziecko, jeśli jest stosowany w dawkach terapeutycznych. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:54

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - jedź. Uspokoi Cię wizyta na IP. a tak będziesz się zamartwiać.
    Znam ten strach przed lekarzami i położnymi, że wezmą mnie za wariatkę. Jedź i koniecznie dawaj znać! :*
    Mam nadzieję, że to tylko obfity wodnisty śluz.

Dodzwoniłam się do mojego gina. Wzięłam 2 x paracetamol, zrobiłam napar z imbiru, działa antywirusowo i przeciwgorączkowo. Jeśli jutro nie będzie poprawy to do internisty mam się udać. Mam nadzieję, że będzie już dobrze :( buuuuu

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Mnie masakryczna zgaga meczy :(
    Już sama nie wiem jak mam sobie pomóc... mam nadzieję, że za kilka dni gdy odstawię Dupka te dolegliwości znikną.

Mi na zgagę pomagają płatki migdałów. Jem 3 duże łychy i mam zgagę z głowy!

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mi na zgagę pomagają płatki migdałów. Jem 3 duże łychy i mam zgagę z głowy!

Chyba muszę wypróbować. Może mi też pomoże.

wac4wpq.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem również farmaceuta i to juz na własne ryzyko bierzcie omeprazol. Ja znam inne badania i inne ulotki, na swoim dziecku nie będę ryzykować :-)

• noelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984, też to wyczytałam... A refluks to jest to samo co zgaga?

• Est Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga to potoczna nazwa refluksu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie najlepiej jest nie brać żadnych leków w ciąży, ja nie biore nawet no-spy, choć też podobno "można".
    natomiast wiem, że czasami dolegliwości są strasznie dokuczliwe

ale wiadomo. najlepiej skonsultować się ze swoim lekarzem przed podjęciem każdej decyzji związanej z braniem leków ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:55

Est lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jestem w kropce. Od wczoraj leci ze mnie coś wodnistego, a dzisiaj popołudniu będąc w sklepie tak dużo tego wyciekło, jakbym popuściła. Chodziłam jak kaczka bo majtki miałam takie mokre. Pierwszy raz zdarzyło mi się, aby wydzielina wodnista była w takich ilościach. Wizytę mam za tydzień we wtorek. Nie chce wyjść na panikarę, ale chyba pojadę za chwilę na IP. Mąż ma być ok 19:00, przedyskutuję jeszcze to z nim, ale chyba dla świętego spokoju pojadę. Nie chcę sobie potem pluć w twarz... Boję się tylko, aby na IP nie potraktowali mnie jak nawiedzona wariatkę :(

Też kiedyś pisałam o tym tutaj na forum , ginekolog mi powiedział że w każdym trymestrze wydzielina się zmienia i może być wodnista , u mnie nie oznaczało to nic złego , ale może dla Świętego spokoju podjedź.

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka
    Lilou1984

jesteśmy na tym samym etapie ciąży, czujecie już dzidzie?

wac4wpq.png

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ