Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:Domiii a Ty jak się czujesz ? Przeszły Ci już te bóle miesiączkowe ?
wiesz co, mam raz na jakiś czas bóle miesiączkowe, ale generalnie nie ma dnia, żeby było "czysto", raz mnie coś kłuje, raz twardnieje, skurcze też są...
nie chcę się zadręczać, bo oszaleje, więc tłumaczę sobie, że takie uroki ciąży... maluch potrzebuje miejsca, wierci się, naciska i stąd te bóle.
czekam na połówkowe w poniedziałek, wtedy zobaczę jak z szyjką, czy coś się zmieniło od ostatniej wizyty - jak będzie ok, to przyjmę te bóle spokojniej, a jak będzie krótsza to się wtedy dopiero zacznę martwić... -
noelka wrote:Lilou1984, też to wyczytałam... A refluks to jest to samo co zgaga?
sama zgaga może być jednorazowa po zjedzeniu np. czegoś tłustego, albo kwaśnego i nie musi oznaczać choroby refluksowej.
kofeinka wrote:noelka
Lilou1984
jesteśmy na tym samym etapie ciąży, czujecie już dzidzie?
coś czuję, ale jeszcze nie jestem pewna czy to dzidzia bo jest to strasznie delikatne, i równie dobrze może to coś w jelitach się przepycha...
jak leżąc na plecach przyłożę rekę w dole brzucha to czasami czuje takie bardzo delikatne pukanie...pojedyncze drganie...sama nie wiem jak to nazwać...
-
Karolina też bym pojechała na IP, mimo że to moja 2 ciąża nigdy nic nie wiadomo a lepiej jak sprawdzą i ewentualnie wrócisz spokojna do domu. Daj znać co powiedzieli
Nadzieja87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolina@ wrote:Dziewczyny jestem w kropce. Od wczoraj leci ze mnie coś wodnistego, a dzisiaj popołudniu będąc w sklepie tak dużo tego wyciekło, jakbym popuściła. Chodziłam jak kaczka bo majtki miałam takie mokre. Pierwszy raz zdarzyło mi się, aby wydzielina wodnista była w takich ilościach. Wizytę mam za tydzień we wtorek. Nie chce wyjść na panikarę, ale chyba pojadę za chwilę na IP. Mąż ma być ok 19:00, przedyskutuję jeszcze to z nim, ale chyba dla świętego spokoju pojadę. Nie chcę sobie potem pluć w twarz... Boję się tylko, aby na IP nie potraktowali mnie jak nawiedzona wariatkę
Czytałam pamiętnik jednej z dziewczyn i miała podobną sytuację. Myślała że to wody. Powąchała majteczki i okazało się że popuściła owszem ale mocz .... ale idź sprawdzić. Kobiety też mają dużo wydzieliny i sporo upławów.
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny jestem w kropce. Od wczoraj leci ze mnie coś wodnistego, a dzisiaj popołudniu będąc w sklepie tak dużo tego wyciekło, jakbym popuściła. Chodziłam jak kaczka bo majtki miałam takie mokre. Pierwszy raz zdarzyło mi się, aby wydzielina wodnista była w takich ilościach. Wizytę mam za tydzień we wtorek. Nie chce wyjść na panikarę, ale chyba pojadę za chwilę na IP. Mąż ma być ok 19:00, przedyskutuję jeszcze to z nim, ale chyba dla świętego spokoju pojadę. Nie chcę sobie potem pluć w twarz... Boję się tylko, aby na IP nie potraktowali mnie jak nawiedzona wariatkę
Karolina, ja też raz miałam kilka tygodni temu taki mega uplaw. Az mi do spodni przesiaknelona szczęście nie powtórzył się już do tej pory. Jeżeli jednak jakoś mega Cie to niepokoi to jedz na IP.
Dziewczyny, mam pytanie o zeby. Nigdy nie miałam z nimi problemów, ostatnio poszłam na zwykły przegląd. Lekarz powiercil mi trochę w szóstkę, założył plombe. Ząb bolał podczas wiercenia, zawsze bolał. Ale przestawal szybko i nie miałam żadnych problemów. A teraz, pomimo że od wizyty minął już tydzień boli nadal. Tylko jak gryze, sam z siebie nie. Nie puchnie, nie ropieje, tylko właśnie jak gryze to jest nadwrazliwy.
Miałyśmy kiedyś tak po zwykłym lakowaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:45
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja na zgagę w pierwszej ciąży piłam malox. Doradził mi to lekarz który mnie wtedy prowadził. Zaznaczam że naprawdę miałam ciężko bo nie dość że zasrana zgaga to jeszcze codziennie wymioty do ostatniego dnia ciąży po każdym praktycznie posiłku. Długo nie chciałam nic brać bo aż do połowy 7 miesiąca. Uważam że to był błąd bo denerwowałam się. Najpierw piłam odpowiednią ilość leku ale w momencie jak już nie dawałam rady a więc najczęściej na wieczór a 2 tygodnie przed cesarką chodziłam z butelką malox jak z piersiówką i popijałam bo nie szło
-
A nie, to zgagi chyba nie mam. Ja póki co nie biorę żadnych leków na ten refluks, niby lekarz coś mi zalecił, ale jakoś im nie ufam. Poczekam na wizytę u gina i jego się poradzę.
Kofeinka, ja jeszcze nic nie czuję. Chyba jeszcze za wcześnie? A Ty? -
nick nieaktualnyHejka! Witam sie w kolejnym tygodniu
dzis miałam wizytę bez usg. Posłuchaliśmy serduszka i szumów ruchów. Poza tym wszystko git. No i w końcu spadam na L4 wiec kozę przejdą mi te płacze i stresy.
muminka83, Kokaina, Kajola, M+M+?, Love_life, Karka, krówka_muffka, She86 lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Karolina, ja też raz miałam kilka tygodni temu taki mega uplaw. Az mi do spodni przesiaknelo
na szczęście nie powtórzył się już do tej pory. Jeżeli jednak jakoś mega Cie to niepokoi to jedz na IP.
Dziewczyny, mam pytanie o zeby. Nigdy nie miałam z nimi problemów, ostatnio poszłam na zwykły przegląd. Lekarz powiercil mi trochę w szóstkę, założył plombe. Ząb bolał podczas wiercenia, zawsze bolał. Ale przestawal szybko i nie miałam żadnych problemów. A teraz, pomimo że od wizyty minął już tydzień boli nadal. Tylko jak gryze, sam z siebie nie. Nie pachnie, nie robienie, tylko właśnie jak gryze to jest nadwrazliwy.
Miałyśmy kiedyś tak po zwykłym lakowaniu?
To może idź do lekarza i niech poprawi bo czasem tak się zdarzami w 3 miesiące ciąży poszło mnóstwo ząbków. Jedno szczęście że to małe ubytki i tak naprawdę raz dwa to naprawi ale jeden ząb do wyrwania 23 października. Mam nadzieję że to tego czasu uda się naprawić wszystkie.
Kokaina lubi tę wiadomość
-
Domiii kochana jeśli Cię to pocieszy to powiem Ci że mam to samo , tzn chyba bez bóli miesiączkowych bo ja nigdy takich nie miałam przed ciążą;d po prostu czasami coś mnie kłuje jakby nożem mnie ktoś dźgał , też czasami brzuch twardnieje ale gin w czwartek powiedział dokładnie to samo , takie uroki ciąży. Łykam no-spe 3x2 , magnez 3x2 , luteine więc też się pocieszam że nic nie powinno się dziać , zwłaszcza że Maryśka fika w brzuchu ;d
domiii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
muminka83 wrote:To może idź do lekarza i niech poprawi bo czasem tak się zdarza
mi w 3 miesiące ciąży poszło mnóstwo ząbków. Jedno szczęście że to małe ubytki i tak naprawdę raz dwa to naprawi ale jeden ząb do wyrwania 23 października. Mam nadzieję że to tego czasu uda się naprawić wszystkie.
Muminka, dzięki za odpowiedź. Ehhh, niestety tak myślałam że bez ponownej wizyty się nie obędzie i samo nie przestanie bolec/
Edys, a miałaś kiedyś podoba sytuację? Źle spilowana plombe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 19:51
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
noelka wrote:A nie, to zgagi chyba nie mam. Ja póki co nie biorę żadnych leków na ten refluks, niby lekarz coś mi zalecił, ale jakoś im nie ufam. Poczekam na wizytę u gina i jego się poradzę.
Kofeinka, ja jeszcze nic nie czuję. Chyba jeszcze za wcześnie? A Ty?
Ja kilka razy poczułam takie jakby smyranie pod skórą ale to jeszcze chyba za wcześnie... choć dzidzia ponoć z USG starsza 5 dni niż z kalendarza. Więc sama nie wiem. Nie nastawiam się... -
Kokaina wrote:Muminka, dzięki za odpowiedź. Ehhh, niestety tak myślałam że bez ponownej wizyty się nie obędzie i samo nie przestanie bolec
/
Edys, a miałaś kiedyś podoba sytuację? Źle spilowana plombe ?
-
Kokaina wrote:Karolina, ja też raz miałam kilka tygodni temu taki mega uplaw. Az mi do spodni przesiaknelo
na szczęście nie powtórzył się już do tej pory. Jeżeli jednak jakoś mega Cie to niepokoi to jedz na IP.
Dziewczyny, mam pytanie o zeby. Nigdy nie miałam z nimi problemów, ostatnio poszłam na zwykły przegląd. Lekarz powiercil mi trochę w szóstkę, założył plombe. Ząb bolał podczas wiercenia, zawsze bolał. Ale przestawal szybko i nie miałam żadnych problemów. A teraz, pomimo że od wizyty minął już tydzień boli nadal. Tylko jak gryze, sam z siebie nie. Nie puchnie, nie ropieje, tylko właśnie jak gryze to jest nadwrazliwy.
Miałyśmy kiedyś tak po zwykłym lakowaniu?Kokaina lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Hejka! Witam sie w kolejnym tygodniu
dzis miałam wizytę bez usg. Posłuchaliśmy serduszka i szumów ruchów. Poza tym wszystko git. No i w końcu spadam na L4 wiec kozę przejdą mi te płacze i stresy.
Witaj w klubie. Dzisiaj też dostałam upragnione L4 a jutro obwieszczę tę radosną nowinę szefowejJa miałam USG i wszystko jest w porządku. Tym razem lekarz nawet nie obrócił monitora i nie widziałam Franka, ale mój narzeczony akurat siedział na wprost monitora i mówił, że mały ruszał nóżkami.
I mój gin stwierdził, że jednak najlepiej żebym rodziła naturalnie, bo mięśniak w niczym nie będzie przeszkadzał, a później znowu będą mnie ciąć, żeby go wyciąć. Nie wiem, czy to dobrze. Nastawiłam się już na CC, a SN trochę mnie przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 20:53
d'nusia, krówka_muffka, She86, 26Asia lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
kofeinka wrote:Ja kilka razy poczułam takie jakby smyranie pod skórą ale to jeszcze chyba za wcześnie... choć dzidzia ponoć z USG starsza 5 dni niż z kalendarza. Więc sama nie wiem. Nie nastawiam się...
Aha, no u mnie z USG z kolei wychodzi trochę młodsze dziecko. Czekam cierpliwie aż coś poczuję
Ale jestem jakaś senna. Idę spać, dobranoc -
Obfite uplawy spowodowane sa grzybica. Podobno dosc intensywna. Lekarz dziwil sie ze nic mnie nie swedzialo, brzuch nie bolal. Dostalam jakas tabletke dopochwowo, rano mam oddac mocz do badania i jak bedzie okej to mnie wypuszcza. Na usg wszystko ok. Z jednej strony ciesze sie ze to "tylko" grzybica. Z drugiej perspektywa spedzenia nocy w szpitalu mnie przeraza...