X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruch poczulam w 16 t (1 ciaza) lezac na plecach. Teraz juz codzienne czuje z tym, ze najlepiej gdy wlasnie leze, a reka na brzuchu:) takze 16 t wcale nie za wczesnie:)

Jeszcze dodam, ze ja mam maly brzuszek wiec malemu moze tam ciasno:p i jestem dosc szczupla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 06:45

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej ruchów nie czuję, w czwartek na szczęście wizyta :)

Kurcze wróciłam wczoraj do pracy po L4 i znowu mega katar i lekki bol głowy, wierciłam się przez ten katar pół nocy i jestem taka niewyspana :(

Teściowa się wściekła na mnie że wróciłam do pracy... no ale co mam zrobić w zeszłym tygodniu byłam 4 dni na zwolnieniu, w poprzednim 3 dni na urlopie przez ten katar a teraz jest początek miesiaca i pracuję w księgowości :(

Mowie jej ze jak bym teraz nie wrocila to mogę sobie już wogole nie wracac do pracy, to się wscieka, że na pewno ma mnie kto zastapić, tak doopa :(

No i mam wyrzuty sumienia, niedoleczona wróciłam do pracy. To przeziebienie ciągnie mi się dokładnie od 1 wrzesnia :( Duomox nie działa kompletnie na te moje zatoki :(

Zobaczymy co mój gin na to w czwartek

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też właśnie szczypie od podcierania, a mam tą maść, jak myślicie mogę się posmarować bez konsultacji?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz, mam zlecone 2 razy dziennie. Pimafucin zarówno w kremie jak i globulki jest bezpieczny w ciąży.
    Lepiej posmarować niż nabawić się większej infekcji.

aleksandrazz lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witajcie :)

Lecę na krew.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:28

aleksandrazz lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam w sumie żadnych objawów infekcji, jedynie właśnie przy sikaniu i podcieraniu mnie szczypie, a wyniki moczu mam dobre bez bakterii. Wizyta za dwa tyg więc do tego czasu będę się smarować tym pimafucinem :-)

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała noc walczyłam z gigantycznym katarem. Głowa mnie nawala, pół nocy nieprzespaNe, koszmar...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 16 tygodniu :)
    Wczoraj strasznie męczyła mnie zgaga i postanowiłam wypróbować sposób na ciepłe mleko - pomogło :) może nie całkiem ale w 90% :)
    Choć zasypiałam w pozycji na wpół siedzącej.

Dziś wepchnęłam w siebie kanapkę i boję się przychylić żeby znów się nie zaczęło.

Martita88 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) nadal zasmarkana ale w końcu wyspana :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    zazdroszczę ruchów, ja nic nie czuje, już zaczyna mnie to martwić...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam !

Mam to samo, bardzo chciałabym już poczuć i być spokojniejsza, gdy dziecko od czasu do czasu do mnie zapuka dając o sobie znać.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam !

Asiu ja jestem w późniejszej ciąży, łożysko na tylnej ściane, szczupła , brzuszek mały a też nic nie czuję .Dodam ,że Mała na każdym usg fika jak nie wiem :) Widocznie mamy jeszcze czas , ja mam nadzieję ,że do listopada zacznę czuć :)

Dzień dobry Dziewczyny !

A.Kasiu ,ale tu dziwnie bez Ciebie jak masz detoks od neta :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Karolina@! Uffff. Dobrze, że to tylko infekcja!! Ale to ciekawe, że bezobjawowa.
    Dobrze, że pojechałaś na IP!

Renka, a domyślasz się czemu te wargi sromowe masz opuchnięte? Dobrze, że to nic poważnego! Chociaż w ciąży, to wszystko jest poważne.

Ja czuję się tak samo jak wczoraj, czyli jak kupa :(
    Jutro pójdę do internisty, chociaż nie chcę antybiotyku :( Może jeszcze jak dziś poleżę i poleczę się domowymi sposobami to jutro będzie lepiej... :( oby!

Miłego i bezpiecznego dnia!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś i tak wybiorę się do gina ale w mojej miejscowej przychodni, bo od rana chodzić nie mogę takie mam klucia w pochwie nie mam pojęcia co to może być

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam w 17 tyg, ale raz czułam, później miałam 2 dni przerwy i się cholernie stresowałam. Dopiero od tygodnia czuję ruchy codziennie i intensywniej...
    Więc spokojnie Kochane :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać ruchów ale dzieć na przedniej ścianie więc jeszcze długo poczekam.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam dziewczyny że też tak marzyłam o pierwszych ruchach a dzisiaj sie mój śmiał jak małej o 4 tłumaczyłam że mamusia jeszcze chwilke chce pospać więc jakby mogłs to żeby też szła spać...

Martita88, domiii, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem pulchna, a ostatnio nie mam już wątpliwości że puka do mnie Ktosiek z brzucha :) na początku myliłam z jelitami, ale teraz od czasu do czasu - zwłaszcza wtedy gdy zjem coś słodkiego albo napije się słodkiego napoju czuję takie jakby dotykanie od środka :) ale to się zdarza raz na jakiś czas - raz dziennie, raz na dwa dni i tylko wtedy gdy się położę na płasko :) już się nie mogę doczekać kiedy te ruchy będą intensywne i bardziej wyczuwalne :)

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Witaj w klubie. Dzisiaj też dostałam upragnione L4 a jutro obwieszczę tę radosną nowinę szefowej :) Ja miałam USG i wszystko jest w porządku. Tym razem lekarz nawet nie obrócił monitora i nie widziałam Franka, ale mój narzeczony akurat siedział na wprost monitora i mówił, że mały ruszał nóżkami. :)

I mój gin stwierdził, że jednak najlepiej żebym rodziła naturalnie, bo mięśniak w niczym nie będzie przeszkadzał, a później znowu będą mnie ciąć, żeby go wyciąć. Nie wiem, czy to dobrze. Nastawiłam się już na CC, a SN trochę mnie przeraża.

przecież mogą to zrobić przy cesarce. I wiem że tak robią.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Obfite uplawy spowodowane sa grzybica. Podobno dosc intensywna. Lekarz dziwil sie ze nic mnie nie swedzialo, brzuch nie bolal. Dostalam jakas tabletke dopochwowo, rano mam oddac mocz do badania i jak bedzie okej to mnie wypuszcza. Na usg wszystko ok. Z jednej strony ciesze sie ze to "tylko" grzybica. Z drugiej perspektywa spedzenia nocy w szpitalu mnie przeraza...:(

Często się zdarza że nie ma się objawów innych niż upławy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ