X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruch poczulam w 16 t (1 ciaza) lezac na plecach. Teraz juz codzienne czuje z tym, ze najlepiej gdy wlasnie leze, a reka na brzuchu:) takze 16 t wcale nie za wczesnie:)

Jeszcze dodam, ze ja mam maly brzuszek wiec malemu moze tam ciasno:p i jestem dosc szczupla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 06:45

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej ruchów nie czuję, w czwartek na szczęście wizyta :)

Kurcze wróciłam wczoraj do pracy po L4 i znowu mega katar i lekki bol głowy, wierciłam się przez ten katar pół nocy i jestem taka niewyspana :(

Teściowa się wściekła na mnie że wróciłam do pracy... no ale co mam zrobić w zeszłym tygodniu byłam 4 dni na zwolnieniu, w poprzednim 3 dni na urlopie przez ten katar a teraz jest początek miesiaca i pracuję w księgowości :(

Mowie jej ze jak bym teraz nie wrocila to mogę sobie już wogole nie wracac do pracy, to się wscieka, że na pewno ma mnie kto zastapić, tak doopa :(

No i mam wyrzuty sumienia, niedoleczona wróciłam do pracy. To przeziebienie ciągnie mi się dokładnie od 1 wrzesnia :( Duomox nie działa kompletnie na te moje zatoki :(

Zobaczymy co mój gin na to w czwartek

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też właśnie szczypie od podcierania, a mam tą maść, jak myślicie mogę się posmarować bez konsultacji?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz, mam zlecone 2 razy dziennie. Pimafucin zarówno w kremie jak i globulki jest bezpieczny w ciąży.
    Lepiej posmarować niż nabawić się większej infekcji.

aleksandrazz lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witajcie :)

Lecę na krew.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:28

aleksandrazz lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam w sumie żadnych objawów infekcji, jedynie właśnie przy sikaniu i podcieraniu mnie szczypie, a wyniki moczu mam dobre bez bakterii. Wizyta za dwa tyg więc do tego czasu będę się smarować tym pimafucinem :-)

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała noc walczyłam z gigantycznym katarem. Głowa mnie nawala, pół nocy nieprzespaNe, koszmar...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 16 tygodniu :)
    Wczoraj strasznie męczyła mnie zgaga i postanowiłam wypróbować sposób na ciepłe mleko - pomogło :) może nie całkiem ale w 90% :)
    Choć zasypiałam w pozycji na wpół siedzącej.

Dziś wepchnęłam w siebie kanapkę i boję się przychylić żeby znów się nie zaczęło.

Martita88 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) nadal zasmarkana ale w końcu wyspana :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    zazdroszczę ruchów, ja nic nie czuje, już zaczyna mnie to martwić...

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam !

Mam to samo, bardzo chciałabym już poczuć i być spokojniejsza, gdy dziecko od czasu do czasu do mnie zapuka dając o sobie znać.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam !

Asiu ja jestem w późniejszej ciąży, łożysko na tylnej ściane, szczupła , brzuszek mały a też nic nie czuję .Dodam ,że Mała na każdym usg fika jak nie wiem :) Widocznie mamy jeszcze czas , ja mam nadzieję ,że do listopada zacznę czuć :)

Dzień dobry Dziewczyny !

A.Kasiu ,ale tu dziwnie bez Ciebie jak masz detoks od neta :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Karolina@! Uffff. Dobrze, że to tylko infekcja!! Ale to ciekawe, że bezobjawowa.
    Dobrze, że pojechałaś na IP!

Renka, a domyślasz się czemu te wargi sromowe masz opuchnięte? Dobrze, że to nic poważnego! Chociaż w ciąży, to wszystko jest poważne.

Ja czuję się tak samo jak wczoraj, czyli jak kupa :(
    Jutro pójdę do internisty, chociaż nie chcę antybiotyku :( Może jeszcze jak dziś poleżę i poleczę się domowymi sposobami to jutro będzie lepiej... :( oby!

Miłego i bezpiecznego dnia!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś i tak wybiorę się do gina ale w mojej miejscowej przychodni, bo od rana chodzić nie mogę takie mam klucia w pochwie nie mam pojęcia co to może być

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam w 17 tyg, ale raz czułam, później miałam 2 dni przerwy i się cholernie stresowałam. Dopiero od tygodnia czuję ruchy codziennie i intensywniej...
    Więc spokojnie Kochane :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać ruchów ale dzieć na przedniej ścianie więc jeszcze długo poczekam.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam dziewczyny że też tak marzyłam o pierwszych ruchach a dzisiaj sie mój śmiał jak małej o 4 tłumaczyłam że mamusia jeszcze chwilke chce pospać więc jakby mogłs to żeby też szła spać...

Martita88, domiii, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem pulchna, a ostatnio nie mam już wątpliwości że puka do mnie Ktosiek z brzucha :) na początku myliłam z jelitami, ale teraz od czasu do czasu - zwłaszcza wtedy gdy zjem coś słodkiego albo napije się słodkiego napoju czuję takie jakby dotykanie od środka :) ale to się zdarza raz na jakiś czas - raz dziennie, raz na dwa dni i tylko wtedy gdy się położę na płasko :) już się nie mogę doczekać kiedy te ruchy będą intensywne i bardziej wyczuwalne :)

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Witaj w klubie. Dzisiaj też dostałam upragnione L4 a jutro obwieszczę tę radosną nowinę szefowej :) Ja miałam USG i wszystko jest w porządku. Tym razem lekarz nawet nie obrócił monitora i nie widziałam Franka, ale mój narzeczony akurat siedział na wprost monitora i mówił, że mały ruszał nóżkami. :)

I mój gin stwierdził, że jednak najlepiej żebym rodziła naturalnie, bo mięśniak w niczym nie będzie przeszkadzał, a później znowu będą mnie ciąć, żeby go wyciąć. Nie wiem, czy to dobrze. Nastawiłam się już na CC, a SN trochę mnie przeraża.

przecież mogą to zrobić przy cesarce. I wiem że tak robią.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Obfite uplawy spowodowane sa grzybica. Podobno dosc intensywna. Lekarz dziwil sie ze nic mnie nie swedzialo, brzuch nie bolal. Dostalam jakas tabletke dopochwowo, rano mam oddac mocz do badania i jak bedzie okej to mnie wypuszcza. Na usg wszystko ok. Z jednej strony ciesze sie ze to "tylko" grzybica. Z drugiej perspektywa spedzenia nocy w szpitalu mnie przeraza...:(

Często się zdarza że nie ma się objawów innych niż upławy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ