Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kamka wrote:właśnie spakowałam to co mam dla siebie do szpitala żeby w razie w mój mi po całym domu nie szukał no a w sumie torba może stać pod łóżkiem... i wyszło że brakuje podkładów podpasek i rzeczy dla małej no ale to już później włożyłam starą koszule żeby w wypadku hospitalizacji mój ją tylko wyjął i przywiózł
kurcze Kamka, przepraszam, ale ja chyba coś przegapiłam.. czy Ty się wybierasz już teraz do szpitala? coś się dzieje? -
26Asia wrote:a ja mam pytanie odnośnie butelek, czy to na prawdę ma takie znacznie czy kupimy avent czy tommee tippee ? które są lepsze ? pytam bo na warsztatach dostałam 2 butelki tt, i myślałam, żeby już nie kupować, bo planuje karmić piersią, a tak awaryjnie te dwie mam.
-
domiii wrote:kurcze Kamka, przepraszam, ale ja chyba coś przegapiłam.. czy Ty się wybierasz już teraz do szpitala? coś się dzieje?
-
Renka88 wrote:Prawda jest taka, że orientowałam się w tym temacie u doświadczonych mam.
Laktator mam Aventa to mowie caly zestaw startowy kupie Aventa, a tu kumpela mowi, Renia kupuj pojedynczo butelki, bo mi synek krztusil sie pijac z buteki Aventa przy najmniejszym smoczku.
Wiele koleżanek chwali DR Brown sama nie wiem co wybrać -
Witam się pod koniec 19 tygodnia
W sobotę mam usg, już się doczekać jie mogę, miesiąc nie widziałam mojego Szkraba
Ja kupiłam butelkę z chicco, taką profilowaną jak pierś i więcej nie kupuję, bo wiem, że na szkole rodzenia dostanę z aventu, a i na warsztatach pewnie coś wpadnie
Renka dobrze, że to nic poważnego
Karolina, a Ty jak, wychodzisz dziś, tak? Trochę mi dałaś do myślenia tą "bezobjawową" infekcją, do tej pory cieszyłam się, że nic się mnie nie łapie, a teraz okazuje się, że mogę nawet o tym nie wiedzieć. A czy gin przy badaniu widzi jeśli coś jest nie tak, czy sprawdza takie rzeczy dopiero jak zaczynamy się skarżyć na jakieś dolegliwości? W każdym razie dobrze, że pojechałaś do szpitala. A czemu Cię zatrzymali na noc? Robili Ci coś jeszcze?
Asia, na których warsztatach byłaś? Napisz jak wrażenia -
kamka, jeeeny! Ja też już czytałam Twój post o spakowanej torbie z ciarkami, że coś się dzieje! ;(
Co do butelek, to wokół mnie kobitki używały tt i bardzo sobie chwaliły. Bez problemu na przemian karmiły piersią i z butelki. Zastanawiałam się nad zestawem startowym tt, ale chyba kupię 2 małe osobno, a większe już kupię później. Butelki tommee tippee są tanie. Więc nawet jeśli by się nie sprawdziły to bez wyrzutów, że sporo kasy kosztowały. -
Magda lena wrote:kamka, jeeeny! Ja też już czytałam Twój post o spakowanej torbie z ciarkami, że coś się dzieje! ;(
Co do butelek, to wokół mnie kobitki używały tt i bardzo sobie chwaliły. Bez problemu na przemian karmiły piersią i z butelki. Zastanawiałam się nad zestawem startowym tt, ale chyba kupię 2 małe osobno, a większe już kupię później. Butelki tommee tippee są tanie. Więc nawet jeśli by się nie sprawdziły to bez wyrzutów, że sporo kasy kosztowały. -
Hej, wychodze dzis do domu
aniek_m, domiii, kamka, muminka83, Martita88, A.Kasia, Renka88, Vincent, jagood, Madzialena90, Kate84, Mietka 30:), Mania1718, d'nusia, kateee, Kaarolina, krówka_muffka, Lilou1984, Kajola, salomea, Lula_w, Karka, 26Asia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Witam. Leze nadal w szpitalu. Rano lekarz na obchodzie powiedzial mi, ze musze byc w szpitalu powyzej jednej doby bo w przypadku pacjenta ktory jest w szpitalu jedna dobe, nie dostaja zaplacone z nfzu. Masakra. Niech im bedzie. Leze tutaj niepotrzebnie i kwitne. Dwa razy na dobe biore globulki dopochwowe i nic poza tym. Poza tym dowiedzialam sie ze w tym szpitalu kazda ciezarna ktora zglosi sie na izbe przyjec automatycznie idzie do szpitala. Niezaleznie od tego co sie dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:33
-
Hej Kobiety,
znowu sporo naskrobałyścieJa dogorywam w łóżku z bolącymi zatokami. Powlekłam się do internisty, dała mi mocniejsze krople do nosa bo woda morska już niebardzo pomaga i Sinupret 3x1 tabl. Powiedziała, że antybiotyku nie chce mi jeszcze dawać bo to ostateczność. Jakby nie było poprawy do weekendu to mam się znów pokazać.
USG połówkowe mam 29.10 i wreszcie poznamy płeć szkrabów - już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam ciepło!Martita88 lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Witam. Leze nadal w szpitalu. Rano lekarz na obchodzie powiedzial mi, zemusze byc w szpitalu powyzej jednej doby bo w przypadku paxjenta ktory jest w szpitalu jedna dobe, nie dostaja zaplacone z nfzu. Masakra. Niech im bedzie. Leze tutaj niepotrzebnie i kwitne. Dwa razy na sobe biore globulki dopochwowe i nic poza tym. Poza tym dowiedzialam sie ze w tym szpitalu kazda ciezarna mtora zglosi sie na izbe przyjec automatycznie idzie do szpitala. Niezaleznie od tego co sie dzieje.
Tez słyszałam o tym zatrzymywaniu w szpitalu ciężarnych, które się same zgłaszają - lekarze wolą obserwować
To dla naszego dobra
Nie złość się, że musisz tam leżeć, wiem co czujesz, ja przechodziłam też przez to "leżakowanie na oddziale" choć paliłam się do wyjścia.
Podejdź do tego w inny sposóbleżysz tam, by móc sobie odpocząć
-
Mnie od rana męczy ból brzucha i kręgosłupa... leżałam ale jak chodzę, to jednak mi troszkę przechodzi, więc robię sobie krótkie spacery koło domu (mieszkam w domku jednorodzinnym, więc mogę sobie na to pozwolić)
Zastanawiam się czy ten ból brzucha to może od zaparć - oby to nie było nic poważnego. -
Karolina@ wrote:Witam. Leze nadal w szpitalu. Rano lekarz na obchodzie powiedzial mi, ze musze byc w szpitalu powyzej jednej doby bo w przypadku pacjenta ktory jest w szpitalu jedna dobe, nie dostaja zaplacone z nfzu. Masakra. Niech im bedzie. Leze tutaj niepotrzebnie i kwitne. Dwa razy na dobe biore globulki dopochwowe i nic poza tym. Poza tym dowiedzialam sie ze w tym szpitalu kazda ciezarna ktora zglosi sie na izbe przyjec automatycznie idzie do szpitala. Niezaleznie od tego co sie dzieje.
Kochana, co to za szpital?
niestety z NFZ tak jest - dopiero od 3 dób jest refundacja...
przynajmniej masz fajne towarzystwo na sali? -
nick nieaktualnyCześć wszystkim, ja tylko na chwilkę bo zaraz zmykam do łóżeczka.
Byłam dziś u lekarza i dostałam antybiotyk KLABAX wzięłam już jedna dawkę, ale pytanie, czy któraś z Was może brała lub słyszała opinie na temat tego leku w ciąży. W ulotce nic szczególnego nie piszą tyle że należy poinformować lekarza o ciąży... i że należy skontaktować się z lekarzem przed zastosowaniem.
W necie też nie mogę nic znaleźć.
Pani doktor chciała mi przepisać duomox czy jakoś tak, ale że jestem uczulona na penicylinę to przepisała mi klabax.
Pozdrawiam życzę miłego dnia i zdrówka wszystkim chorym -
Karolina@ wrote:Witam. Leze nadal w szpitalu. Rano lekarz na obchodzie powiedzial mi, ze musze byc w szpitalu powyzej jednej doby bo w przypadku pacjenta ktory jest w szpitalu jedna dobe, nie dostaja zaplacone z nfzu. Masakra. Niech im bedzie. Leze tutaj niepotrzebnie i kwitne. Dwa razy na dobe biore globulki dopochwowe i nic poza tym. Poza tym dowiedzialam sie ze w tym szpitalu kazda ciezarna ktora zglosi sie na izbe przyjec automatycznie idzie do szpitala. Niezaleznie od tego co sie dzieje.
To tak jak u nas w Zabrzu. Jak ostatnio byłam na IP też chcieli mnie zatrzymać. Zapytałam czy z dzieckiem okey, czy to zagraża życiu i jak było że tak naprawdę jedynie na obserwacje to spokojnie obserwować mogę się w domu i nie wyraziłam zgody na pobyt. W Zabrzu kiedyś 3 miesiące temu koleżanka zrobiła prowokacje i powiedziała że ma plamienia których nie miała i też chcieli ją dać na obserwacje. Więc ja bym im nie dała tej satysfakcji.