Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kleo2426 wrote:W necie też nie mogę nic znaleźć.
Kleo wpisz sobie w google "klarytromycyna klasyfikacja FDA" i poszukaj w ten sposób jakie działanie ma ten lek na kobiety w ciąży.
Klasyfikacja FDA polega na pogrupowaniu leków według ich toksyczności na płód. Leki z grupy A całkowicie są bezpieczne, leki z grupy B trochę mniej, ale można je brać i nie mieć koszmarów, grupa C ma już wpływ na płód itp itd...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Klasyfikacja_FDA_lek%C3%B3w_stosowanych_w_ci%C4%85%C5%BCy
Może tą drogą trafisz na przydatne info jakich poszukujesz.
W każdym razie życzę szybkiego powrotu do zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:00
kleo2426, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniek_m wrote:Kleo wpisz sobie w google "klarytromycyna klasyfikacja FDA" i poszukaj w ten sposób jakie działanie ma ten lek na kobiety w ciąży.
Klasyfikacja FDA polega na pogrupowaniu leków według ich toksyczności na płód. Leki z grupy A całkowicie są bezpieczne, leki z grupy B trochę mniej, ale można je brać i nie mieć koszmarów, grupa C ma już wpływ na płód itp itd...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Klasyfikacja_FDA_lek%C3%B3w_stosowanych_w_ci%C4%85%C5%BCy
Może tą drogą trafisz na przydatne info jakich poszukujesz.
W każdym razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Dziękuję znalazłam jest to grupa C
teraz sama nie wiem czy brać ten lek...
mam nadzieje że nie zaszkodzi to maluszkowi -
W moim mieście jest np tak że jeśli chce się by zrobili jakiekolwiek badanie i sprawdzili czy wszystko ok z maluszkiem to trzeba najpier być przyjętym na oddział. Paranoja jakaś. Jak nie godzisz się na pobyt w szpitalu to nawet Cię nie zbadają.
-
kleo2426 wrote:Dziękuję znalazłam jest to grupa C
teraz sama nie wiem czy brać ten lek...
mam nadzieje że nie zaszkodzi to maluszkowi
Jeśli masz wątpliwości to zadzwoń może do lekarza prowadzącego.
Ja w pierwszym trymestrze dostałam od pewnej pani ginekolog Clotrimazol na grzybicę, który też ma grupę C (szczególnie na początku ciąży). Powiedziała, że na ulotce jest napisane żeby nie brać, ale mogę brać. Zdziwiłam się no ale w końcu jest lekarzem. Po 3 czy 4 globulkach zaaplikowanych tak mnie dręczyło sumienie, że zadzwoniłam do jednej znajomej, która pracowała w szpitalu i poprosiłam aby wypytała lekarzy. Powiedzieli, że taka dawka nie powinna zaszkodzić dzieciom, ale lepiej żebym odstawiła i wzięła Pimafucin bo jest bezpieczniejszy.kleo2426 lubi tę wiadomość
-
Na IP powiedzieli mi ze nie zbadaja mnie bez przyjecia na oddzial. Chcialam wracac do domu, ale moj maz strasznie sie bal, ze w nocy mnie zaleja te wody i tak bedzieny musieli sie wrocic na IP. Na sali leze z dwoma dziewczynami. Jedna w 22tc z twardniejacym brzuchem a druga w 13tc krwawila. Przynajmniej mam okazje przez drzwi poogladac bobasy i posluchac rodzacych kobiet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:37
domiii lubi tę wiadomość
-
Hej kochane byłam u gin nie dawno i bedziemy mieli Synkaa
:D*:* ale sie ciesze wszystkie badania ok:D:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:04
Magda lena, Renka88, d'nusia, ksanka, domiii, Martita88, Mietka 30:), edyś, aniek_m, Kate84, Kaarolina, She86, Karolina@, Madzialena90, nataliano, muminka83, kateee, jagood, kofeinka, baassiia, krówka_muffka, kleo2426, A.Kasia, Kajola, Est, perła ziemi, salomea, Karka, 26Asia, Love_life lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny życzę zdrowia i dobrego nastroju.
Ja dzis wychodzę że szpitala. Nie ma plamienia uplawow ani innych niepokojących objawów, pessar leży prawidłowo.Jak się cieszeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:24
Mietka 30:), Kate84, Madzialena90, muminka83, kateee, krówka_muffka, kleo2426, A.Kasia, Kajola, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Myślicie że przez porządna infekcję mogę mieć podwyższone tętno? Boże cały czas mi lomoce, pewnie ze 110/min, 2 dni temu byłam na IP to mnie wypuścili, porobiło badania i usłyszałam ze tak jest czasem w ciąży...tymczasem to staje się nieznośne, nie potrafię o tym nie myśleć bo ciągle słyszę to cudnie nie. Chce mi się płakać
-
kofeinka wrote:Witam się z Wami w 16 tygodniu
Wczoraj strasznie męczyła mnie zgaga i postanowiłam wypróbować sposób na ciepłe mleko - pomogłomoże nie całkiem ale w 90%
Choć zasypiałam w pozycji na wpół siedzącej.
Dziś wepchnęłam w siebie kanapkę i boję się przychylić żeby znów się nie zaczęło.kofeinka lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:mi lody z mc donalda na wszystko pomagają
Teraz za lody z polewą karmelową oddałabym nerkę
dla mnei lody z karmelem z maka skonczyło sie wizyta w wc:D jak tylko wrócilismy:D -
kofeinka wrote:Mleko mi trochę wczoraj pomogło ale też nie całkiem. Dziś mam tak, że co bym nie zjadła, to piecze mnie przeokrutnie
Ja to mam po kieszeniach migdały :d a mleko moze probowałas letnie? choc mi zimne pomaga najbardziej:Dmuminka83 lubi tę wiadomość