X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P hej dziewczyny :-*

Renka88, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:34

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Witam !
    zazdroszczę ruchów, ja nic nie czuje, już zaczyna mnie to martwić...

Dziewczyny niepotrzebnie się nakrecacie każda inaczej przechodzi ciążę jedna bolą piersi, wymiotuje a druga nic tak samo z ruchami jedna czuje w 16 tc a druga 20 tc. Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tc a później przez kilka dni nic nie czulam.także luzik miłego dnia :)

A.Kasia, muminka83, Martita88, Renka88, Kate84, Est lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Nie ogarniam tematów, tyle naskrobałyście. Nawet nie próbuję Was nadrobić...

Co do ruchów - ja młodego czuję dość mocno i z jednej strony fajnie a z drugiej tak średnio bo on już ma trochę siły i jak mi czasem przyłoży w szyjkę to naprawdę przyjemne to nie jest :/

Kate84 - hehe, no trochę mnie wkurza, że nie jestem na bieżąco z tym co u Was słychać ;) Jednak szczerze powiem, że odkąd tu rzadziej zaglądam i czytam o tych wszystkich dolegliwościach to jakoś sama lepiej się czuję :D Zajęłam się przygotowaniami do remontu bo nie jestem na siłach, żeby jeździć z mężem po sklepach i wybieram wszystko on-line. Dzięki temu czas mi szybciej leci i mam głowę zajętą innymi rzeczami niż wymyślaniem powodów do zmartwień ;) I moja psychika na tym zyskała i pewnie młody ;)

muminka83, Renka88, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mi dziś powie , nie cierpie tego lekarza ale stwierdziłam że byłam u mojego w czwartek i nie pójde teraz bo coś mnie kłuje w pochwie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ciekawe co mi dziś powie , nie cierpie tego lekarza ale stwierdziłam że byłam u mojego w czwartek i nie pójde teraz bo coś mnie kłuje w pochwie.
    mój stwierdził że moge do niego nawet co 2 dni przychodzić jeśli tylko jest a mam taką potrzebe a w razie gdyby go nie było w przychodni to tel do niego i izba w jego szpitalu to sie pojawi...

Magda lena lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się dziś o poranku i już po wizycie, dzidziuś rośnie zdrowo, wymiary powychodziły na skończone 16 tc, wiec przyspieszył i waży już 140 g :) Wiercił sie i kopał mamę przez cały czas :) Dostałam skierowanie do labu i też gin mi zrobił posiew, bo jakieś nieliczne bakterie wyszły w czystości, a rzeczywiście w ciąży często infekcje mogą nie dawać objawów. Na płeć czekamy do połówkowego, mam umówione na 29.10.

Ja teraz już nie mam wątpliwości, że od 14 tc czułam ruchy Dzidziolka, bo teraz czuję je bez pomyłki kilka razy dziennie, a wieczorami to są harce na całego. Wczoraj M położył rękę na brzuchu i też poczuł je po raz pierwszy :)
    Ale chciałam napisać do dziewczyn, które nie czują ruchów, żebyście się nie martwiły i nie nakręcały tym, bo na pewno wszystko u was jest w porządku :) To kiedy poczujecie zależy od łożyska, gdzie jest umiejscowione i na prawdę w pierwszej ciąży się czuje te ruchy później. Ja swoją córcię w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tc., zaraz po usg połówkowym :)

A.Kasia, domiii, Love_life, Kate84, 26Asia, Lilou1984, Dorka87, Madzialena90, She86, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Ja podobnie jak Kasia nawet nie będę próbowała was nadrobić, bo tyle tego, że hohooh :)

Martwiłam się , że przechodzę ciążę bez jakichkolwiek bóli i objawów to teeraz mam. Znów zaczęły się te kłucia i ciągnięcia więzadeł. Dosyć nieprzyjemne , ale do wytrzymania. No i zaczął mi twardnieć brzuszek, miałam wczoraj jechać na ip, ale postanowiłam , że się wstrzymam, bo prawdopodobnie przyczyną są straszne wzdęcia ;/ I co najważniejsze zauważam zmiany w brzuszku i pępku, to niesamowite.

Miłego dnia Wam życzę :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Też bym już chciała poczuć ruchy, ale łożysko jest na przedniej ścianie, więc pewnie poczekam... To by mnie jednak uspokoiło, bo np. dzisiaj tak sobie siedzę i się zastanawiam, czy wszystko dobrze u maleństwa :D

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka na pewno wszystko w najlepszym porządku :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez odczuwacie podwyższone tętno?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka mój tak samo, ale nie chce mi się jechać 40 km z taką pierdołą, tutaj mam 2 :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

odnośnie czucia ruchów - Dziewczyny, które jeszcze nie czują - podczytywałam dzisiaj trochę Lutówki i nawet kilka z nich jeszcze nie czuje więc spokojnie :)

A.Kasia - jestem w stanie w to uwierzyć, że nawet się lepiej czujesz odpoczywając od Internetu :) mimo wszystko jak siedzimy na tym forum cały dzień to jakoś nam się to udziela...

podwyższone tętno - nie, ja wręcz przeciwnie, ciśnienie mam takie jakbym miała zejść, ale u mnie to normalne :)

ja dzisiaj byłam oddać mocz i krew do badania, zobaczymy po południu co mi tam wyjdzie tym razem...

A! i u Lutówek też "problemy" ze skurczami i stawiając się macicą, więc nie jesteśmy same, tak już jest w tej ciąży :)

Miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:51

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłupiałam.. to jak łożysko jest na przedniej czy tylnej ścianie to się później ruchy czuje?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie musze zapytać czy u mnie przyjmą mocz po 8 bo dopiero 8:30 zaczynają pobierać a na 9 musze być w klinice...

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ogłupiałam.. to jak łożysko jest na przedniej czy tylnej ścianie to się później ruchy czuje?

Na przedniej. Ale nie zawsze się to sprawdza, ja mam na przedniej i czuję ruchy od około 16/17 tyg. Z tym, że to moja druga ciąża no i mam dość nisko położone to łożysko.

Renka88 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie spakowałam to co mam dla siebie do szpitala żeby w razie w mój mi po całym domu nie szukał no a w sumie torba może stać pod łóżkiem... i wyszło że brakuje podkładów podpasek i rzeczy dla małej no ale to już później włożyłam starą koszule żeby w wypadku hospitalizacji mój ją tylko wyjął i przywiózł:)

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie odnośnie butelek, czy to na prawdę ma takie znacznie czy kupimy avent czy tommee tippee ? które są lepsze ? pytam bo na warsztatach dostałam 2 butelki tt, i myślałam, żeby już nie kupować, bo planuje karmić piersią, a tak awaryjnie te dwie mam.

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    a ja mam pytanie odnośnie butelek, czy to na prawdę ma takie znacznie czy kupimy avent czy tommee tippee ? które są lepsze ? pytam bo na warsztatach dostałam 2 butelki tt, i myślałam, żeby już nie kupować, bo planuje karmić piersią, a tak awaryjnie te dwie mam.

ja też planuję karmić piersią i mam 2-3 awaryjne właśnie tt i chicco i nie zamierzam kupować więcej póki co bo nie ma sensu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:54

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ