Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
26Asia wrote:Witam !
zazdroszczę ruchów, ja nic nie czuje, już zaczyna mnie to martwić...
Dziewczyny niepotrzebnie się nakrecacie każda inaczej przechodzi ciążę jedna bolą piersi, wymiotuje a druga nic tak samo z ruchami jedna czuje w 16 tc a druga 20 tc. Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tc a później przez kilka dni nic nie czulam.także luzik miłego dniaA.Kasia, muminka83, Martita88, Renka88, Kate84, Est lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyDzień dobry
Nie ogarniam tematów, tyle naskrobałyście. Nawet nie próbuję Was nadrobić...
Co do ruchów - ja młodego czuję dość mocno i z jednej strony fajnie a z drugiej tak średnio bo on już ma trochę siły i jak mi czasem przyłoży w szyjkę to naprawdę przyjemne to nie jest
Kate84 - hehe, no trochę mnie wkurza, że nie jestem na bieżąco z tym co u Was słychaćJednak szczerze powiem, że odkąd tu rzadziej zaglądam i czytam o tych wszystkich dolegliwościach to jakoś sama lepiej się czuję
Zajęłam się przygotowaniami do remontu bo nie jestem na siłach, żeby jeździć z mężem po sklepach i wybieram wszystko on-line. Dzięki temu czas mi szybciej leci i mam głowę zajętą innymi rzeczami niż wymyślaniem powodów do zmartwień
I moja psychika na tym zyskała i pewnie młody
muminka83, Renka88, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Ciekawe co mi dziś powie , nie cierpie tego lekarza ale stwierdziłam że byłam u mojego w czwartek i nie pójde teraz bo coś mnie kłuje w pochwie.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Ciekawe co mi dziś powie , nie cierpie tego lekarza ale stwierdziłam że byłam u mojego w czwartek i nie pójde teraz bo coś mnie kłuje w pochwie.
Magda lena lubi tę wiadomość
-
A ja witam się dziś o poranku i już po wizycie, dzidziuś rośnie zdrowo, wymiary powychodziły na skończone 16 tc, wiec przyspieszył i waży już 140 g
Wiercił sie i kopał mamę przez cały czas
Dostałam skierowanie do labu i też gin mi zrobił posiew, bo jakieś nieliczne bakterie wyszły w czystości, a rzeczywiście w ciąży często infekcje mogą nie dawać objawów. Na płeć czekamy do połówkowego, mam umówione na 29.10.
Ja teraz już nie mam wątpliwości, że od 14 tc czułam ruchy Dzidziolka, bo teraz czuję je bez pomyłki kilka razy dziennie, a wieczorami to są harce na całego. Wczoraj M położył rękę na brzuchu i też poczuł je po raz pierwszy
Ale chciałam napisać do dziewczyn, które nie czują ruchów, żebyście się nie martwiły i nie nakręcały tym, bo na pewno wszystko u was jest w porządkuTo kiedy poczujecie zależy od łożyska, gdzie jest umiejscowione i na prawdę w pierwszej ciąży się czuje te ruchy później. Ja swoją córcię w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tc., zaraz po usg połówkowym
A.Kasia, domiii, Love_life, Kate84, 26Asia, Lilou1984, Dorka87, Madzialena90, She86, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki
Ja podobnie jak Kasia nawet nie będę próbowała was nadrobić, bo tyle tego, że hohooh
Martwiłam się , że przechodzę ciążę bez jakichkolwiek bóli i objawów to teeraz mam. Znów zaczęły się te kłucia i ciągnięcia więzadeł. Dosyć nieprzyjemne , ale do wytrzymania. No i zaczął mi twardnieć brzuszek, miałam wczoraj jechać na ip, ale postanowiłam , że się wstrzymam, bo prawdopodobnie przyczyną są straszne wzdęcia ;/ I co najważniejsze zauważam zmiany w brzuszku i pępku, to niesamowite.
Miłego dnia Wam życzęSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dzień dobry
odnośnie czucia ruchów - Dziewczyny, które jeszcze nie czują - podczytywałam dzisiaj trochę Lutówki i nawet kilka z nich jeszcze nie czuje więc spokojnie
A.Kasia - jestem w stanie w to uwierzyć, że nawet się lepiej czujesz odpoczywając od Internetumimo wszystko jak siedzimy na tym forum cały dzień to jakoś nam się to udziela...
podwyższone tętno - nie, ja wręcz przeciwnie, ciśnienie mam takie jakbym miała zejść, ale u mnie to normalne
ja dzisiaj byłam oddać mocz i krew do badania, zobaczymy po południu co mi tam wyjdzie tym razem...
A! i u Lutówek też "problemy" ze skurczami i stawiając się macicą, więc nie jesteśmy same, tak już jest w tej ciąży
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:51
-
Hej.
Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!
http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Ogłupiałam.. to jak łożysko jest na przedniej czy tylnej ścianie to się później ruchy czuje?
Na przedniej. Ale nie zawsze się to sprawdza, ja mam na przedniej i czuję ruchy od około 16/17 tyg. Z tym, że to moja druga ciąża no i mam dość nisko położone to łożysko.Renka88 lubi tę wiadomość
-
właśnie spakowałam to co mam dla siebie do szpitala żeby w razie w mój mi po całym domu nie szukał no a w sumie torba może stać pod łóżkiem... i wyszło że brakuje podkładów podpasek i rzeczy dla małej no ale to już później włożyłam starą koszule żeby w wypadku hospitalizacji mój ją tylko wyjął i przywiózł
-
a ja mam pytanie odnośnie butelek, czy to na prawdę ma takie znacznie czy kupimy avent czy tommee tippee ? które są lepsze ? pytam bo na warsztatach dostałam 2 butelki tt, i myślałam, żeby już nie kupować, bo planuje karmić piersią, a tak awaryjnie te dwie mam.
-
26Asia wrote:a ja mam pytanie odnośnie butelek, czy to na prawdę ma takie znacznie czy kupimy avent czy tommee tippee ? które są lepsze ? pytam bo na warsztatach dostałam 2 butelki tt, i myślałam, żeby już nie kupować, bo planuje karmić piersią, a tak awaryjnie te dwie mam.
ja też planuję karmić piersią i mam 2-3 awaryjne właśnie tt i chicco i nie zamierzam kupować więcej póki co bo nie ma sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:54