X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Mleko mi trochę wczoraj pomogło ale też nie całkiem. Dziś mam tak, że co bym nie zjadła, to piecze mnie przeokrutnie :/
    A reni probowalas? Bo z tego co wiem w ciazy mozna stosowac

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Ja to mam po kieszeniach migdały :d a mleko moze probowałas letnie? choc mi zimne pomaga najbardziej:D

Migdały muszę kupić i spróbować, a mleko ciepłe piłam, dziś chyba zimne spróbuję, no bo ratować się jakoś trzeba.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A reni probowalas? Bo z tego co wiem w ciazy mozna stosowac

Nie próbowałam, najpierw wolałabym znaleźć ukojenie w domowych sposobach

wac4wpq.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Renie w 1 ciąży garściami jadlam bo tylko to pomagali i jest nie szkodliwe bo nie przenika do krwioobiegu

Nataszka2200, muminka83 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Jeśli masz wątpliwości to zadzwoń może do lekarza prowadzącego.
    Ja w pierwszym trymestrze dostałam od pewnej pani ginekolog Clotrimazol na grzybicę, który też ma grupę C (szczególnie na początku ciąży). Powiedziała, że na ulotce jest napisane żeby nie brać, ale mogę brać. Zdziwiłam się no ale w końcu jest lekarzem. Po 3 czy 4 globulkach zaaplikowanych tak mnie dręczyło sumienie, że zadzwoniłam do jednej znajomej, która pracowała w szpitalu i poprosiłam aby wypytała lekarzy. Powiedzieli, że taka dawka nie powinna zaszkodzić dzieciom, ale lepiej żebym odstawiła i wzięła Pimafucin bo jest bezpieczniejszy.

Zadzwoniłam do znajomej której ciocia jest emerytowaną położną i powiedziała żeby nie brać tego leku mam robić inhalacje z mięty, pić dużo płynów (herbatę z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem )i zrobić sobie syrop z cebuli, a na noc posmarować klatkę piersiową octem i wskoczyć pod kołdrę.
    Więc wolę to niż antybiotyk tym bardziej, że osłuchowo było ok, a lekarka przepisała antybiotyk bo stwierdziła ze mam skłonności do zapalenia oskrzeli po tym jak przejrzała kartotekę.
    Mam nadzieje że domowe sposoby pomogą, a tą jedna dawką nie zaszkodziłam dzidziusiowi.

• noelka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Myślicie że przez porządna infekcję mogę mieć podwyższone tętno? Boże cały czas mi lomoce, pewnie ze 110/min, 2 dni temu byłam na IP to mnie wypuścili, porobiło badania i usłyszałam ze tak jest czasem w ciąży...tymczasem to staje się nieznośne, nie potrafię o tym nie myśleć bo ciągle słyszę to cudnie nie. Chce mi się płakać :(

Może zadzwoń do lekarza prowadzącego? Oby było dobrze! :*

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426
    ja pier... co za lekarka przepisuje kobiecie w ciąży antybiotyk, który jest groźny dla dziecka??!!! Masakra jakaś!
    Dobrze, że sprawdziłaś czy rzeczywiście możesz to brać.
    I jak tu ufać lekarzom???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:31

kleo2426 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Nie próbowałam, najpierw wolałabym znaleźć ukojenie w domowych sposobach
    Ja pod koniec ciazy bralam jak mnie zgaga dopadla i sama ginekolog kazala mi wtedy brac ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Zadzwoniłam do znajomej której ciocia jest emerytowaną położną i powiedziała żeby nie brać tego leku mam robić inhalacje z mięty, pić dużo płynów (herbatę z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem )i zrobić sobie syrop z cebuli, a na noc posmarować klatkę piersiową octem i wskoczyć pod kołdrę.
    Więc wolę to niż antybiotyk tym bardziej, że osłuchowo było ok, a lekarka przepisała antybiotyk bo stwierdziła ze mam skłonności do zapalenia oskrzeli po tym jak przejrzała kartotekę.
    Mam nadzieje że domowe sposoby pomogą, a tą jedna dawką nie zaszkodziłam dzidziusiowi.
    Ja jeszcze Ci polece czosnek, wiem, ze uciazliwy bo zapach, ale ja wieczorem robie tosty z maslem i na to pokrojony czosnek i sol do smaku

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam tu na forum słowo czosnek i właśnie wysłałam męża do biedronki po bagietkę czosnkową :-D

muminka83 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od lekarza. Dziwna ta przychodnia w moim mieście. Kłucia w pochwie są normalne ale mogą też występować bo mam lekki stan zapalny , dostałam globulki i krem przez 8 dni. Szyjka zamknięta ,macica miękka - chociaż mi wydaje się ciągle twarda;d Położne robiły mi KTG ! Nie wiedziałam że tak szybko można. Trochę naszukała się tętna mojej Maryśki ale było w końcu słychać wyraźnie ;) USG też mi robił i wszystko git więc muszę przeżyć te kłucia i tyle.

muminka83, domiii lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Przeczytałam tu na forum słowo czosnek i właśnie wysłałam męża do biedronki po bagietkę czosnkową :-D

O jeżu!!! Też bym zjadła :D

muminka83, Marlena lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze sklepu kupiłam cebulę, cytrynę i czosnek
    syrop malinowy i syrop z pędów sosny. Zaraz zrobię syrop z cebuli, przed spaniem zapodam sobie mleko z czosnkiem i miodem, bo na kanapce nie zniosę czosnku i jeszcze masła ( nie jadam żadnych smarowideł ) zaparzę zaraz mięte i zrobię inhalacje i tak się będę kurowała przez najbliższe dni, trzymajcie kciuki by pomogło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:35

muminka83, Karka lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Za mną ostatnio chodziło ciasto czekoladowe z nadzieniem czekoladowym i przed wczoraj zrobiłam ,,Marcello,,
    Jutro wizyta u ginekologa, trochę się stresuje jak zwykle chodź wiem że jest wszystko dobrze. Może jutro maleństwo pokaże co ma miedzy nogami. A po wizycie jedziemy razem z moim chłopakiem do mojej mamy do Gdańska, planujemy spotkać się ze znajomymi i pojechać zobaczyć wózek który nam się podoba bo muszę koniecznie go wymacać z każdej strony :)

Nataszka2200, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Dzidzius fikal jak szalony:-) Serduszko 145 BPM, serduszko czterojamowe, zoladek i pecherz wypelniony, kregoslup caly, raczki, nozki, oczka, uszka, wszystko na swoim miejscu:-) Szyjka ok. 4 cm, zamknieta, pepowina trojnaczyniowa. I najwazniejsze, prawdopodobnie coreczka:-D Nie bardzo chciala sie pokazac, ale pani doktor sprawdzala kilka razy i nijak jajek nie bylo:-P Zobaczymy na polowkowym czy sie potwierdzi.

Poki co wpisz mi prosze Domii corcie:-)

aniek_m, ryjkek, Martita88, kleo2426, Kajola, Est, Renka88, kofeinka, muminka83, M+M+?, Kate84, Vincent, She86, Lula_w, Madzialena90, Karka, domiii, 26Asia, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    kleo2426
    ja pier... co za lekarka przepisuje kobiecie w ciąży antybiotyk, który jest groźny dla dziecka??!!! Masakra jakaś!

Widzisz Kofeinka, są lekarze i "lekarze". Ja w swojej ciązy trafiłam już na dwóch konowałów i tylko dzięki intuicji uniknęłam długiego faszerowania się lekami, które mogły zaszkodzić dzieciom. Ostatnio podważyłam opinię lekarza, który jako złoty środek na wszystkie dolegliwości ciążowe aplikował mi podwójną dawkę hormonów. Na forum posypały się na mnie gromy od niektórych dziewczyn, że to jest lekarz i jak przepisał to trzeba brać i nie dyskutować i że napytam sobie biedy bo zanim spostrzegę to skróci mi się szyjka i poronię itp itd...No a właśnie, że nie. Skonsultowałam się z drugim lekarzem i to była kwestia skurczy z powodu braku magnezu a nie niedoboru hormonów... Dodatkowa Luteina nic by tu nie pomogła.

Jak człowieka coś gryzie w środku to warto czasem podrążyć temat i skonsultować a nie potem mieć nieprzespane noce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:45

Martita88, kleo2426, Est, kofeinka, muminka83 lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:

Kleo, spokojnie - nie sądzę żeby jedna dawka mogła coś zaszkodzić. Zazwyczaj do uszkodzeń dochodzi jak bierze się leki w dużych dawkach i długofalowo, więc powinno być ok :)

Jest też w aptekach seria Prenalen dla kobiet w ciąży: tabletki, syrop, spray do nosa. Poczytaj sobie w necie jaki mają skład.

Trzymaj się ciepło!

kleo2426 lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Prenalen pastylki na gardło i taki proszek co się rozpuszcza w wodzie i powiem szczerze, że bardzo mi pomogło :)

kleo2426, muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Myślicie że przez porządna infekcję mogę mieć podwyższone tętno? Boże cały czas mi lomoce, pewnie ze 110/min, 2 dni temu byłam na IP to mnie wypuścili, porobiło badania i usłyszałam ze tak jest czasem w ciąży...tymczasem to staje się nieznośne, nie potrafię o tym nie myśleć bo ciągle słyszę to cudnie nie. Chce mi się płakać :(

Kochana musisz odpoczywać, nie denerwować się, bo stres na pewno podnosi Ci tętno. Moze meliske sobie popij?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    kleo2426

Ja byłam ostatnio u lekarza i kazał na kaszel brać Pini , ale wydawało mi się, że nie można go brać bo kiedyś czytałam. Więc idę do apteki i mówie farmaceutce co chcę, a ona "kto pani kazał to brać? To najgorsze syropy bo zzawierają kodeinę która niszczy układ nerwowy dziecka" I faktycznie weź tu ufaj co niektórym lekarzom :) Na necie też jak wół pisze , że nie wolno tego brać w ciąży .

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ