Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:Mleko mi trochę wczoraj pomogło ale też nie całkiem. Dziś mam tak, że co bym nie zjadła, to piecze mnie przeokrutniehttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Nataszka2200 wrote:Ja to mam po kieszeniach migdały :d a mleko moze probowałas letnie? choc mi zimne pomaga najbardziej:D
Migdały muszę kupić i spróbować, a mleko ciepłe piłam, dziś chyba zimne spróbuję, no bo ratować się jakoś trzeba.Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniek_m wrote:Jeśli masz wątpliwości to zadzwoń może do lekarza prowadzącego.
Ja w pierwszym trymestrze dostałam od pewnej pani ginekolog Clotrimazol na grzybicę, który też ma grupę C (szczególnie na początku ciąży). Powiedziała, że na ulotce jest napisane żeby nie brać, ale mogę brać. Zdziwiłam się no ale w końcu jest lekarzem. Po 3 czy 4 globulkach zaaplikowanych tak mnie dręczyło sumienie, że zadzwoniłam do jednej znajomej, która pracowała w szpitalu i poprosiłam aby wypytała lekarzy. Powiedzieli, że taka dawka nie powinna zaszkodzić dzieciom, ale lepiej żebym odstawiła i wzięła Pimafucin bo jest bezpieczniejszy.
Zadzwoniłam do znajomej której ciocia jest emerytowaną położną i powiedziała żeby nie brać tego leku mam robić inhalacje z mięty, pić dużo płynów (herbatę z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem )i zrobić sobie syrop z cebuli, a na noc posmarować klatkę piersiową octem i wskoczyć pod kołdrę.
Więc wolę to niż antybiotyk tym bardziej, że osłuchowo było ok, a lekarka przepisała antybiotyk bo stwierdziła ze mam skłonności do zapalenia oskrzeli po tym jak przejrzała kartotekę.
Mam nadzieje że domowe sposoby pomogą, a tą jedna dawką nie zaszkodziłam dzidziusiowi. -
Martka89 wrote:Myślicie że przez porządna infekcję mogę mieć podwyższone tętno? Boże cały czas mi lomoce, pewnie ze 110/min, 2 dni temu byłam na IP to mnie wypuścili, porobiło badania i usłyszałam ze tak jest czasem w ciąży...tymczasem to staje się nieznośne, nie potrafię o tym nie myśleć bo ciągle słyszę to cudnie nie. Chce mi się płakać
Może zadzwoń do lekarza prowadzącego? Oby było dobrze! :* -
kleo2426
ja pier... co za lekarka przepisuje kobiecie w ciąży antybiotyk, który jest groźny dla dziecka??!!! Masakra jakaś!
Dobrze, że sprawdziłaś czy rzeczywiście możesz to brać.
I jak tu ufać lekarzom???Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:31
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Nie próbowałam, najpierw wolałabym znaleźć ukojenie w domowych sposobachhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
kleo2426 wrote:Zadzwoniłam do znajomej której ciocia jest emerytowaną położną i powiedziała żeby nie brać tego leku mam robić inhalacje z mięty, pić dużo płynów (herbatę z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem )i zrobić sobie syrop z cebuli, a na noc posmarować klatkę piersiową octem i wskoczyć pod kołdrę.
Więc wolę to niż antybiotyk tym bardziej, że osłuchowo było ok, a lekarka przepisała antybiotyk bo stwierdziła ze mam skłonności do zapalenia oskrzeli po tym jak przejrzała kartotekę.
Mam nadzieje że domowe sposoby pomogą, a tą jedna dawką nie zaszkodziłam dzidziusiowi.
-
Ja wróciłam od lekarza. Dziwna ta przychodnia w moim mieście. Kłucia w pochwie są normalne ale mogą też występować bo mam lekki stan zapalny , dostałam globulki i krem przez 8 dni. Szyjka zamknięta ,macica miękka - chociaż mi wydaje się ciągle twarda;d Położne robiły mi KTG ! Nie wiedziałam że tak szybko można. Trochę naszukała się tętna mojej Maryśki ale było w końcu słychać wyraźnie
USG też mi robił i wszystko git więc muszę przeżyć te kłucia i tyle.
muminka83, domiii lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam ze sklepu kupiłam cebulę, cytrynę i czosnek
syrop malinowy i syrop z pędów sosny. Zaraz zrobię syrop z cebuli, przed spaniem zapodam sobie mleko z czosnkiem i miodem, bo na kanapce nie zniosę czosnku i jeszcze masła ( nie jadam żadnych smarowideł ) zaparzę zaraz mięte i zrobię inhalacje i tak się będę kurowała przez najbliższe dni, trzymajcie kciuki by pomogłoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:35
muminka83, Karka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Za mną ostatnio chodziło ciasto czekoladowe z nadzieniem czekoladowym i przed wczoraj zrobiłam ,,Marcello,,
Jutro wizyta u ginekologa, trochę się stresuje jak zwykle chodź wiem że jest wszystko dobrze. Może jutro maleństwo pokaże co ma miedzy nogami. A po wizycie jedziemy razem z moim chłopakiem do mojej mamy do Gdańska, planujemy spotkać się ze znajomymi i pojechać zobaczyć wózek który nam się podoba bo muszę koniecznie go wymacać z każdej stronyNataszka2200, muminka83, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
Tez jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Dzidzius fikal jak szalony:-) Serduszko 145 BPM, serduszko czterojamowe, zoladek i pecherz wypelniony, kregoslup caly, raczki, nozki, oczka, uszka, wszystko na swoim miejscu:-) Szyjka ok. 4 cm, zamknieta, pepowina trojnaczyniowa. I najwazniejsze, prawdopodobnie coreczka:-D Nie bardzo chciala sie pokazac, ale pani doktor sprawdzala kilka razy i nijak jajek nie bylo:-P Zobaczymy na polowkowym czy sie potwierdzi.
Poki co wpisz mi prosze Domii corcie:-)aniek_m, ryjkek, Martita88, kleo2426, Kajola, Est, Renka88, kofeinka, muminka83, M+M+?, Kate84, Vincent, She86, Lula_w, Madzialena90, Karka, domiii, 26Asia, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:kleo2426
ja pier... co za lekarka przepisuje kobiecie w ciąży antybiotyk, który jest groźny dla dziecka??!!! Masakra jakaś!
I jak tu ufać lekarzom???
Widzisz Kofeinka, są lekarze i "lekarze". Ja w swojej ciązy trafiłam już na dwóch konowałów i tylko dzięki intuicji uniknęłam długiego faszerowania się lekami, które mogły zaszkodzić dzieciom. Ostatnio podważyłam opinię lekarza, który jako złoty środek na wszystkie dolegliwości ciążowe aplikował mi podwójną dawkę hormonów. Na forum posypały się na mnie gromy od niektórych dziewczyn, że to jest lekarz i jak przepisał to trzeba brać i nie dyskutować i że napytam sobie biedy bo zanim spostrzegę to skróci mi się szyjka i poronię itp itd...No a właśnie, że nie. Skonsultowałam się z drugim lekarzem i to była kwestia skurczy z powodu braku magnezu a nie niedoboru hormonów... Dodatkowa Luteina nic by tu nie pomogła.
Jak człowieka coś gryzie w środku to warto czasem podrążyć temat i skonsultować a nie potem mieć nieprzespane noce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:45
Martita88, kleo2426, Est, kofeinka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:Mam nadzieje że domowe sposoby pomogą, a tą jedna dawką nie zaszkodziłam dzidziusiowi.
Kleo, spokojnie - nie sądzę żeby jedna dawka mogła coś zaszkodzić. Zazwyczaj do uszkodzeń dochodzi jak bierze się leki w dużych dawkach i długofalowo, więc powinno być ok
Jest też w aptekach seria Prenalen dla kobiet w ciąży: tabletki, syrop, spray do nosa. Poczytaj sobie w necie jaki mają skład.
Trzymaj się ciepło!
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Myślicie że przez porządna infekcję mogę mieć podwyższone tętno? Boże cały czas mi lomoce, pewnie ze 110/min, 2 dni temu byłam na IP to mnie wypuścili, porobiło badania i usłyszałam ze tak jest czasem w ciąży...tymczasem to staje się nieznośne, nie potrafię o tym nie myśleć bo ciągle słyszę to cudnie nie. Chce mi się płakać
Kochana musisz odpoczywać, nie denerwować się, bo stres na pewno podnosi Ci tętno. Moze meliske sobie popij?
-
kofeinka wrote:kleo2426
I jak tu ufać lekarzom???
Ja byłam ostatnio u lekarza i kazał na kaszel brać Pini , ale wydawało mi się, że nie można go brać bo kiedyś czytałam. Więc idę do apteki i mówie farmaceutce co chcę, a ona "kto pani kazał to brać? To najgorsze syropy bo zzawierają kodeinę która niszczy układ nerwowy dziecka" I faktycznie weź tu ufaj co niektórym lekarzomNa necie też jak wół pisze , że nie wolno tego brać w ciąży .
Synuś Antoś - 23.03.2016r.