X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Ja pierwszy raz w życiu leżałam na ginekologii w sierpniu. Byłam już wcześniej w szpitalach ale to był najbardziej depresyjny oddział głównie chyba za sprawą ludzkich dramatów jakie widziałam. Była na przykład z nami na sali dziewczyna, która już 3 raz poroniła i musieli jej zrobić zabieg czyszczenia i po tym zabiegu przywieźli ją od razu do nas...Masakra. My z brzuchami, szczęśliwe w ciąży a ona 3 raz zabieg i pękła i zaczyna płakać jak bóbr. Serce nam sie kroiło, nie wiedziałyśmy co robić oprócz podawania jej chusteczek. Takich pacjentek było więcej i zastanawiam się dlaczego ich nie umieścili razem albo z kobietami z problemami ginekologicznymi ale nie będącymi w ciąży? Miałam wrażenie, że jak patrzy na nasze brzuchy to robi jej się smutno i wcale się nie dziwiłam. Trochę taka znieczulica szpitala :/

Biedna. Miałam to samo. najgorsze jest to że kobieta która poroniła ma prawo by być na sali nie z ciężarnymi. Jednak nikt tego nie przestrzega a szkoda. Ja wyłam strasznie. Masz rację to znieczulica. Na szczęście trafiłam na fajna salę i przyszła dziewczyna która po wszystkim nic nie mówiła tylko przytuliła. Nie mówiła że będzie dobrze tylko przytuliła. Jestem jej wdzięczna choć nie mam z nią kontaktu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie wiem dlaczego ale mam kiepski dzień. Ciągle chce mi się płakać. Nic mnie nie cieszy. Nic nie boli tzn w pachwinach i biodro ale tak to okey a ja i tak mam wisielczy humor.
    Tak jak zaleca lekarz sporo leżę i chyba to zaczyna mnie dobijać bo wychodzę jedynie by zaprowadzić dziecko do przedszkola i do lekarza. eh

:(

Dobrze że w piątek wizyta to przynajmniej na dłużej wyjdę z domu.

Co do ciąży mam dobre przeczucia czuje że jest dobrze z moim maleństwem ale ten nastrój :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, ja właśnie dlatego w sumie się cieszę, że cały czas pracuję. Dni biegną szybko, nie mam czasu na myślenie i zamartwianie się (w sumie to na nic nie mam czasu, ale to już inna historia). Kiedy np dziś zostałam w domu (mam nienormowany czas pracy) to od razu pojawiają się czarne myśli itp. Ale z tego co piszesz masz sporo przyjaciół, zadzwoń po jakąś koleżankę to od razu będzie ci raźniej :-)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze koty wyczuwają dzieciaczka? Mój stary kocur (ma 14 lat) jest straszną przylepą i nie oddala się ode mnie dalej niż na metr, ale chyba nic nie wyczuł. Za to siedzi u mnie na kolanach godzinami (niestety włazi na mnie nawet w nocy) i mruczy małemu kołysanki :-)

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Laski z Warszawy, czy któraś się wybiera na niedzielne warsztaty "Mama wie" albo środowe "Mamo to ja" ? :)

Domiii ja się wybieram:) tylko warsztaty "Mamo to ja" Warszawa Białołęka są w poniedziałek 12.10.15:) a o tych drugich to nawet nie wiedziałam więc postaram się jeszcze jakoś zapisać:) a Ty się wybierasz?:):)

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

ebf426a748.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o warsztatach mama wie ale jestem uziemiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:56

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 7 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Myślałam o warsztatach mama wie ale jestem uziemiona

Ksanka Ty to masz teraz tylko i wyłącznie odpoczywać kochana :):) a relacje z warsztatów będziemy zdawały na bieżąco:) będziesz się czuła tak jakbyś w nich uczestniczyła:):)

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Muminka, ja właśnie dlatego w sumie się cieszę, że cały czas pracuję. Dni biegną szybko, nie mam czasu na myślenie i zamartwianie się (w sumie to na nic nie mam czasu, ale to już inna historia). Kiedy np dziś zostałam w domu (mam nienormowany czas pracy) to od razu pojawiają się czarne myśli itp. Ale z tego co piszesz masz sporo przyjaciół, zadzwoń po jakąś koleżankę to od razu będzie ci raźniej :-)

Takie dni zdarzają mi się rzadko. Jestem raczej pozytywna i nie martwię się na zapas. Takie dzień wewnętrzne rozdrażnienie. Chyba poczytam książkę albo zaplanuje menu na sobotę bo mąż ma imprezkę urodzinową. Tort wiem jaki będę robić - takie trójwarstwowy przekładany masą mascarpone i malinami.
    Będzie jakaś sałatka i małe przekąski ale za cholerę nie wiem co zrobić ciepłego :p

Mykam dziewczyny :-* odpocząć i troszkę jeszcze pochliptać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    Domiii ja się wybieram:) tylko warsztaty "Mamo to ja" Warszawa Białołęka są w poniedziałek 12.10.15:) a o tych drugich to nawet nie wiedziałam więc postaram się jeszcze jakoś zapisać:) a Ty się wybierasz?:):)

Te "Mamo to ja" Twoje i moje to są te same tylko w środe są na Bemowie na Górczewskiej - były najbliżej mnie dlatego się właśnie na nie zapisałam :)

no i w niedzielę jeszcze idę na "Mama wie" :) jak się zdecydujesz to daj znać!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w sobotę i wreszcie, bo już zaczynam bzikować, tak jest zawsze :/ Zawsze czułam Małego najbardziej rano i wieczorem, o od poniedziałku tylko wieczorem lekkie pukanie i już się denerwuję. Dziewczyny powiedzcie, że teraz już jesteśmy bezpieczne z naszymi dzieciaczkami..? Przecież jak nic się nie dzieje to nie ma powodu do zmartwień? Całe szczęście, że potem mam usg znowu 20.10 a potem 07.11, mniej czasu między nimi to może nie będę sobie tyle wkręcać. Bo teraz czekam już miesiąc, to zdecydowanie za długo :(

Super Karolina, że wypuścili Cię już. Ja bardzo boję się szpitala. Ostatnio byłam jak poroniłam, były to tylko 3 dni, a byłam tak przerażona, że mąż wziął wolne i siedział ze mną codziennie od 8 do 21. A i tak jak wychodził strasznie się bałam :( Oby jak najmniej w życiu takich przygód :( Życzę tego i Wam i sobie.

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Takie dzień wewnętrzne rozdrażnienie.

Mnie czasem pomaga na taki zły nastrój przegląd na youtube'ie hitów z lat 90tych :D

Jak teraz oglądam te klipy, ich stroje, układy taneczne to pękam ze śmiechu. Mam jeszcze kilka takich piosenek które kojarzą mi się z wakacjami w podstawówce albo pierwszymi dyskotekami. Teraz trochę obciach tego słuchać, ale kiedyś to były hity. Czasem tak sobie załączę i podśpiewuję pod nosem :P

Kokaina, M+M+?, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png

Wysłany: 7 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Te "Mamo to ja" Twoje i moje to są te same tylko w środe są na Bemowie na Górczewskiej - były najbliżej mnie dlatego się właśnie na nie zapisałam :)

właśnie z tego samego powodu ja wybrałam te na Białołęce:):)
    Jak coś to będę się odzywać:):)

domiii lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Domiii, ja idę w środę na te warsztaty na Górczewska :) a Ty idziesz sama czy z kimś? Ja planowałam z mężem ale najpewniej nie wyrwie się z pracy.
    Jak coś możemy się spiknac na miejscu :)

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Super Karolina, że wypuścili Cię już. Ja bardzo boję się szpitala. Ostatnio byłam jak poroniłam, były to tylko 3 dni, a byłam tak przerażona, że mąż wziął wolne i siedział ze mną codziennie od 8 do 21. A i tak jak wychodził strasznie się bałam :( Oby jak najmniej w życiu takich przygód :( Życzę tego i Wam i sobie.

Ten króciutki pobyt w szpitalu uświadomił mi, że muszę się od tego typu instytucji trzymać z daleka. Mój M znalazł tylko godzinę czasu na odwiedziny, ale jak miał iść już do domu to wpadłam w taką histerię :( ale obie dziewczyny z którymi leżałam na sali też płakały, więc nie czułam sie głupio. Chociaż już przynajmniej wiem na czym polega działanie porodówki, co to obchód itp :)

Na usg na pewno wszystko będzie dobrze. Na tym etapie ciąży już tragedie, typu niebijące serduszko nie powinny się zdarzyć. Aczkolwiek ja jestem tego zdania, że dopóki nie urodzę i nie dostanę jasnego komunikatu od lekarza że jest ok to spokojna ne będę.

Oszczędzajcie się i dużo wypoczywajcie! :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie i tylko chodzić do lekarzy :/ skierowanie na ekg holtera bo ekg przed wizytą wykazało arytmie, dostałam skierowanie na echo serca, lekarz doszukał się szmerów.. no po prostu trzeba być mną i mieć moje szczęście :/ no i leki zostały już włączone od razu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:59

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze "mama wie" w niedzielę rejestracja już zakończona :-(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    Ksanka Ty to masz teraz tylko i wyłącznie odpoczywać kochana :):) a relacje z warsztatów będziemy zdawały na bieżąco:) będziesz się czuła tak jakbyś w nich uczestniczyła:):)

W sumie to moge oddac miejsce komus na niedziele

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kurcze "mama wie" w niedzielę rejestracja już zakończona :-(
    M+M wyslalam ci zaproszenie do przyjaciolek, moze wezma cie na moje mijsce? Skontaktuje sie z nimi i podam teoje dane

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Laski z Warszawy, czy któraś się wybiera na niedzielne warsztaty "Mama wie" albo środowe "Mamo to ja" ? :)

Ja dopiero 12.10 na "Mamo to ja" :)

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Domiii, ja idę w środę na te warsztaty na Górczewska :) a Ty idziesz sama czy z kimś? Ja planowałam z mężem ale najpewniej nie wyrwie się z pracy.
    Jak coś możemy się spiknac na miejscu :)

idę sama :) więc bardzo chętnie!

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ