X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z teg co wim to musisz ukonczyc caly kurs teoria+ jazdt bo osk musi wydacbtakie zaswiadczenie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia a testy wewnętrzne zdalaś? U mnie po zaliczonej teorii w szkole mogłam się zapisać na testy teoretyczne w word.Nauka jazdy biegła normalnym tempem. Teorię zdawałam w grudniu a praktykę zdałam za trzecim razem w marcu.

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Z teg co wim to musisz ukonczyc caly kurs teoria+ jazdt bo osk musi wydacbtakie zaswiadczenie...
    Ja się uczyłam jeszcze jeździć jak zdawałam teorię, więc nie miałam całego kursu zakończonego. Zapytaj instruktora Jusia jak to wygląda w Twojej miejscowości, bo może być "co kraj to obyczaj".
    Dodam jeszcze, że na egzaminy zapisujesz się pod koniec całego kursu. Ja w dniu egzaminu praktycznego jezdziłam na placyku swoją ostatnią godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:06

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane wpadłam się przywitać i spadam do łóżeczka dalej się kurować.
    Mam wrażenie że dzisiaj już jest lepiej, a inhalacje z mięty działają cuda na katar i zatoki. Głowa nie boli i mogę wreszcie wziąć wdech nosem dzięki czemu też kaszel nie meczy tak bardzo bo gardło nie jest wysuszone.

Miłego dnia życzę a wizytującym oczywiście przyjemności podczas spotkania z maluszkami ja mam swoja wizytę jutro.

Odebrałam wczoraj też wyniki z TSH i ft3, ft4
    data badania 2.10 2015
    TSH 2,609 ulU/ml
    ft3 3,66 pmol/l
    ft4 8,87 pmol/l

a poprzednio 7.09 2015
    TSH 3,720 ulU/ml

co myślicie ?
    Jutro mam też wizytę u endokrynologa, będę musiała brać jakieś leki?

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mialyscie jazdy nie majac zdanej jeszcze teorii? Kurde ja bym wolala najpierw ta teorie zdac a tak ten sie mnie pyta o cos a ja yyyy.. a on ze mam sie uczyc testow, nie ogarnaim tego, jazdy, testy, biegac po synka do szkoly, lekcje z nim, obiad masakra, a przeciez jestem w ciazy heh wolalabym poswiecic najpierw czas na teorie, zdac testy i juz nie martwic sie ze mam jeszcze testy do nauki tylko poswiecic sie praktyce.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, a nie brałas ety roku przy takim tsh wyjściowym? Ja miałam identyczne i jestem na eutracie teraz już 50 mg

Renka88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Kleo, a nie brałas ety roku przy takim tsh wyjściowym? Ja miałam identyczne i jestem na eutracie teraz już 50 mg

Właśnie nie bo czekałam cały czas za wizytą u endo i dlatego powtórzyłam wyniki żeby mieć "świeże" na wizytę. Jedyne co zmieniłam to zamiast samego kwasu foliowego zaczęłam brać Mama DHA.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Moja noc dzisiaj nieprzespana kompletnie ...nie mogłam sobie znaleźć dogodnej pozycji...Na plecach ciężko mi się oddychało, na prawym boku czułam jakieś jakby obciążenie , a na lewym bolało mnie biodro. Jak tak dalej będzie to będę chodziła w dzień jak zombie :D

Też czytałam pamiętnik tej styczniówki :) niesamowite :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu :) Ależ ten czas leci...
    Niecierpliwa widzę ze jesteśmy w podobnej sytuacji. Nie wysypiam się ostatnio. Uwielbiam spać na brzuchu a już nie mogę ;) Dwa razy toaleta i przewracanie z boku na bok.
    Dzisiaj zabieram się za BIGOS <3

Miłego dnia kobietki :)

kleo2426, Madzialena90, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj budziłam się przez głupie sny...
    Najpierw śniły mi się szczury że są w domu i chodzą po łóżku i bałam się o dzieciaki żeby czasem do nich do łóżka nie wlazły, ale bałam się iść sprawdzić.
    Później śniło mi się że mój Filip zgubił się podczas wycieczki szkolnej i nigdzie nie mogliśmy go znaleźć, a mi groziło wiezienie za niedopilnowanie dziecka.
    Jakaś masakra

Mania1718 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - właśnie zapomniałam wspomnieć jeszcze o toalecie dwa razy, a jak już się wybudzę to tragedia, żeby znów zasnąć

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) my właśnie zaczynamy ostatni tydzień pierwszej połowy ciąży czyli już 20:D

Madzialena90, kleo2426, Mania1718, Kate84, Vincent, domiii, Karka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki :)

Miłego dnia :)

Kleo ja przy lekko podwyższonym TSH dostałam euthyrox 50.
    Wczoraj robiłam TSH 1,68 uUl/ml
    a FT4 12,39 pmol/l tez się martwię że za wysokie. Dowiem się więcej w sobotę, bo mam wizytę.

kleo2426, Mania1718 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Właśnie nie bo czekałam cały czas za wizytą u endo i dlatego powtórzyłam wyniki żeby mieć "świeże" na wizytę. Jedyne co zmieniłam to zamiast samego kwasu foliowego zaczęłam brać Mama DHA.

Generalnie ja byłam u trzech endokrynologów. Dwóch pierwszch nie chciało leczyc. Ale mój ginekolog i lekarz rodzinny absolutnie wdrożyli mi euthyrox i kazali iść "dobrego" lekarza który zna się na rzeczy. No i najlepszy endokrynolog we wrocłąwiu przepisał mi euthyrox 25 mg najpierw, TSH spadło ładnie bo do 1.6 ale już za miesiąć skoczyło do 2.2, zwiększyli dawką do 25-50 mg co drugi dzień i tsh ani drgnęło, więc jestem teraz na dawce 50 mg codziennie. Generalnie w pierwszym trymestrze tsh powinno być poniżej 2 a drugim i trzecim do 2,5-to opinia mojego gina. Endokrynolog mówi że chce mieć tsh 1-1.5. Byłam w niedzielę na IP, z powodu szybkiego tętna i kołatania, zasugerowałam że może to przez zbyt wysoką dawkę euthyroxu bo właśnie mi ją zwiększono. Poddałam pod sugestię nawet jego branie (w sumie dwóch endokrynologów nie chciało mnie leczyć) to ginekolog powiedział że absolutnie przy takim TSH trzeba leczyć tarczycę.
    W twoim przypadku tsh spada, ale może wspomoże ci małą dawką euthyroxu.

kleo2426 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Ja dzisiaj budziłam się przez głupie sny...
    Najpierw śniły mi się szczury że są w domu i chodzą po łóżku i bałam się o dzieciaki żeby czasem do nich do łóżka nie wlazły, ale bałam się iść sprawdzić.
    Później śniło mi się że mój Filip zgubił się podczas wycieczki szkolnej i nigdzie nie mogliśmy go znaleźć, a mi groziło wiezienie za niedopilnowanie dziecka.
    Jakaś masakra

Eh wlasnie i jeszcze te sny...
    Koszmary mam do teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:54

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży do teraz? Ja jutro rozpoczynam 20-ty tydzień i mam +7kg, 3 kg przybrałam przez pierwsze 4 miesiące, a resztę przez jakieś 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jak dinozaur :/ heh

Ja od początku ciąży przytyłam 1 kg. Ciągle chodzę w spodniach sprzed ciąży. W biodrach nawet luxniejsze choć brzuszek mam i to spory ale to biodrówki więc pewnie dlatego

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88, a miałaś jakieś objawy niepożądane euthyroxu? Mi kołacze to serducho, niby ft3 i ft4 mam w normie, ale może nie toleruję tej dawki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży do teraz? Ja jutro rozpoczynam 20-ty tydzień i mam +7kg, 3 kg przybrałam przez pierwsze 4 miesiące, a resztę przez jakieś 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jak dinozaur :/ heh

Wiataj w klubie :) Ja zaczelam 19 tydzien i tez 7kg na plusie :D
    niestety mam tedencje do tycia ale z drugiej srtony bardzo szybko chudne. Po porodzie przy trojce dzieci nie ma opcji zeby tego nie zrzucic :D

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ja przec ciążą miałam 0,2 momentalnie w 6tc 2,2 i euthyrox z 88 obecnie juz 125 ,ale na ostatnich badaniach TSH znów 0,2 jakoś w 16 tc. Tylko,że ja wiem ,że mam Hashimoto więc już przed ciążą od póltora roku brałam euthyrox. Myślę,że endo na wizycie wszystko Tobie wyjaśni.

Jusiakp ja niestety nie pomogę bo prawo jazdy robiłam 14 lat temu i nic kompletnie nie pamiętam :P

NIecierpliwa, Mania ja niestety przed ciążą miałam problemy ze spaniem ,a od kiedy w niej jestem prawie nie sypiam , od samego początku... prześpię po 4-5 h maks z 5 pobudkami na siusiu...Sny miałam tylko na początku ,teraz już rzadko :) Myślę,że teraz z czasem będzie nam mniej wygodnie i trudniej spać eh

Wizytujące dziś Dziewczyny , przyjemnych wizyt , a te które nie znają płci to trzymam kciuki ,żeby udało się dziś podejrzeć :)

Dawno się nie pokazywałam :) 5 VS 19 tc

94d50c92bfbe7165med.jpg

9e265377e248d25dmed.jpg

15e6e155c21ea8ddmed.jpg

c0debcd96a14ab9amed.jpg

98dc806737b2457emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:32

Mania1718, Kajola, domiii, 26Asia, baassiia, kleo2426, Vincent, wiewiórka17, Karka, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Czyli mialyscie jazdy nie majac zdanej jeszcze teorii? Kurde ja bym wolala najpierw ta teorie zdac a tak ten sie mnie pyta o cos a ja yyyy.. a on ze mam sie uczyc testow, nie ogarnaim tego, jazdy, testy, biegac po synka do szkoly, lekcje z nim, obiad masakra, a przeciez jestem w ciazy heh wolalabym poswiecic najpierw czas na teorie, zdac testy i juz nie martwic sie ze mam jeszcze testy do nauki tylko poswiecic sie praktyce.
    Jusia, sama zdecyduj jak ci jest najwygodniej. Sama przecież ustalasz z instruktorem kiedy jeździć. Moim zdaniem łatwiej jest zdać teorię jeśli uczysz się jej także w praktyce :) a jak pewnie wiesz pytania teraz są bardzo nie oczywiste ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ