Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia a testy wewnętrzne zdalaś? U mnie po zaliczonej teorii w szkole mogłam się zapisać na testy teoretyczne w word.Nauka jazdy biegła normalnym tempem. Teorię zdawałam w grudniu a praktykę zdałam za trzecim razem w marcu.
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:Z teg co wim to musisz ukonczyc caly kurs teoria+ jazdt bo osk musi wydacbtakie zaswiadczenie...
Dodam jeszcze, że na egzaminy zapisujesz się pod koniec całego kursu. Ja w dniu egzaminu praktycznego jezdziłam na placyku swoją ostatnią godzinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:06
-
nick nieaktualnyCześć kochane wpadłam się przywitać i spadam do łóżeczka dalej się kurować.
Mam wrażenie że dzisiaj już jest lepiej, a inhalacje z mięty działają cuda na katar i zatoki. Głowa nie boli i mogę wreszcie wziąć wdech nosem dzięki czemu też kaszel nie meczy tak bardzo bo gardło nie jest wysuszone.
Miłego dnia życzę a wizytującym oczywiście przyjemności podczas spotkania z maluszkami ja mam swoja wizytę jutro.
Odebrałam wczoraj też wyniki z TSH i ft3, ft4
data badania 2.10 2015
TSH 2,609 ulU/ml
ft3 3,66 pmol/l
ft4 8,87 pmol/l
a poprzednio 7.09 2015
TSH 3,720 ulU/ml
co myślicie ?
Jutro mam też wizytę u endokrynologa, będę musiała brać jakieś leki? -
Czyli mialyscie jazdy nie majac zdanej jeszcze teorii? Kurde ja bym wolala najpierw ta teorie zdac a tak ten sie mnie pyta o cos a ja yyyy.. a on ze mam sie uczyc testow, nie ogarnaim tego, jazdy, testy, biegac po synka do szkoly, lekcje z nim, obiad masakra, a przeciez jestem w ciazy heh wolalabym poswiecic najpierw czas na teorie, zdac testy i juz nie martwic sie ze mam jeszcze testy do nauki tylko poswiecic sie praktyce.jusiakp
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Kleo, a nie brałas ety roku przy takim tsh wyjściowym? Ja miałam identyczne i jestem na eutracie teraz już 50 mg
Właśnie nie bo czekałam cały czas za wizytą u endo i dlatego powtórzyłam wyniki żeby mieć "świeże" na wizytę. Jedyne co zmieniłam to zamiast samego kwasu foliowego zaczęłam brać Mama DHA. -
Dzień dobry
Moja noc dzisiaj nieprzespana kompletnie ...nie mogłam sobie znaleźć dogodnej pozycji...Na plecach ciężko mi się oddychało, na prawym boku czułam jakieś jakby obciążenie , a na lewym bolało mnie biodro. Jak tak dalej będzie to będę chodziła w dzień jak zombie
Też czytałam pamiętnik tej styczniówkiniesamowite
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Witam się w 19 tygodniu
Ależ ten czas leci...
Niecierpliwa widzę ze jesteśmy w podobnej sytuacji. Nie wysypiam się ostatnio. Uwielbiam spać na brzuchu a już nie mogęDwa razy toaleta i przewracanie z boku na bok.
Dzisiaj zabieram się za BIGOS
Miłego dnia kobietkikleo2426, Madzialena90, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj budziłam się przez głupie sny...
Najpierw śniły mi się szczury że są w domu i chodzą po łóżku i bałam się o dzieciaki żeby czasem do nich do łóżka nie wlazły, ale bałam się iść sprawdzić.
Później śniło mi się że mój Filip zgubił się podczas wycieczki szkolnej i nigdzie nie mogliśmy go znaleźć, a mi groziło wiezienie za niedopilnowanie dziecka.
Jakaś masakra
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Marcóweczki
Miłego dnia
Kleo ja przy lekko podwyższonym TSH dostałam euthyrox 50.
Wczoraj robiłam TSH 1,68 uUl/ml
a FT4 12,39 pmol/l tez się martwię że za wysokie. Dowiem się więcej w sobotę, bo mam wizytę.
kleo2426, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:Właśnie nie bo czekałam cały czas za wizytą u endo i dlatego powtórzyłam wyniki żeby mieć "świeże" na wizytę. Jedyne co zmieniłam to zamiast samego kwasu foliowego zaczęłam brać Mama DHA.
Generalnie ja byłam u trzech endokrynologów. Dwóch pierwszch nie chciało leczyc. Ale mój ginekolog i lekarz rodzinny absolutnie wdrożyli mi euthyrox i kazali iść "dobrego" lekarza który zna się na rzeczy. No i najlepszy endokrynolog we wrocłąwiu przepisał mi euthyrox 25 mg najpierw, TSH spadło ładnie bo do 1.6 ale już za miesiąć skoczyło do 2.2, zwiększyli dawką do 25-50 mg co drugi dzień i tsh ani drgnęło, więc jestem teraz na dawce 50 mg codziennie. Generalnie w pierwszym trymestrze tsh powinno być poniżej 2 a drugim i trzecim do 2,5-to opinia mojego gina. Endokrynolog mówi że chce mieć tsh 1-1.5. Byłam w niedzielę na IP, z powodu szybkiego tętna i kołatania, zasugerowałam że może to przez zbyt wysoką dawkę euthyroxu bo właśnie mi ją zwiększono. Poddałam pod sugestię nawet jego branie (w sumie dwóch endokrynologów nie chciało mnie leczyć) to ginekolog powiedział że absolutnie przy takim TSH trzeba leczyć tarczycę.
W twoim przypadku tsh spada, ale może wspomoże ci małą dawką euthyroxu.kleo2426 lubi tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:Ja dzisiaj budziłam się przez głupie sny...
Najpierw śniły mi się szczury że są w domu i chodzą po łóżku i bałam się o dzieciaki żeby czasem do nich do łóżka nie wlazły, ale bałam się iść sprawdzić.
Później śniło mi się że mój Filip zgubił się podczas wycieczki szkolnej i nigdzie nie mogliśmy go znaleźć, a mi groziło wiezienie za niedopilnowanie dziecka.
Jakaś masakra
Eh wlasnie i jeszcze te sny...
Koszmary mam do terazWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:54
[/link]
-
jusiakp wrote:Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży do teraz? Ja jutro rozpoczynam 20-ty tydzień i mam +7kg, 3 kg przybrałam przez pierwsze 4 miesiące, a resztę przez jakieś 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jak dinozaur
heh
Ja od początku ciąży przytyłam 1 kg. Ciągle chodzę w spodniach sprzed ciąży. W biodrach nawet luxniejsze choć brzuszek mam i to spory ale to biodrówki więc pewnie dlatego -
jusiakp wrote:Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży do teraz? Ja jutro rozpoczynam 20-ty tydzień i mam +7kg, 3 kg przybrałam przez pierwsze 4 miesiące, a resztę przez jakieś 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jak dinozaur
heh
Wiataj w klubieJa zaczelam 19 tydzien i tez 7kg na plusie
niestety mam tedencje do tycia ale z drugiej srtony bardzo szybko chudne. Po porodzie przy trojce dzieci nie ma opcji zeby tego nie zrzucic[/link]
-
Kleo ja przec ciążą miałam 0,2 momentalnie w 6tc 2,2 i euthyrox z 88 obecnie juz 125 ,ale na ostatnich badaniach TSH znów 0,2 jakoś w 16 tc. Tylko,że ja wiem ,że mam Hashimoto więc już przed ciążą od póltora roku brałam euthyrox. Myślę,że endo na wizycie wszystko Tobie wyjaśni.
Jusiakp ja niestety nie pomogę bo prawo jazdy robiłam 14 lat temu i nic kompletnie nie pamiętam
NIecierpliwa, Mania ja niestety przed ciążą miałam problemy ze spaniem ,a od kiedy w niej jestem prawie nie sypiam , od samego początku... prześpię po 4-5 h maks z 5 pobudkami na siusiu...Sny miałam tylko na początku ,teraz już rzadkoMyślę,że teraz z czasem będzie nam mniej wygodnie i trudniej spać eh
Wizytujące dziś Dziewczyny , przyjemnych wizyt , a te które nie znają płci to trzymam kciuki ,żeby udało się dziś podejrzeć
Dawno się nie pokazywałam5 VS 19 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 09:32
Mania1718, Kajola, domiii, 26Asia, baassiia, kleo2426, Vincent, wiewiórka17, Karka, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Czyli mialyscie jazdy nie majac zdanej jeszcze teorii? Kurde ja bym wolala najpierw ta teorie zdac a tak ten sie mnie pyta o cos a ja yyyy.. a on ze mam sie uczyc testow, nie ogarnaim tego, jazdy, testy, biegac po synka do szkoly, lekcje z nim, obiad masakra, a przeciez jestem w ciazy heh wolalabym poswiecic najpierw czas na teorie, zdac testy i juz nie martwic sie ze mam jeszcze testy do nauki tylko poswiecic sie praktyce.
a jak pewnie wiesz pytania teraz są bardzo nie oczywiste