X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 5 kg na plusie, także boję się co będzie dalej ;/ Ale teraz bardziej uważam na to co jem niż na początku ciąży :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,
    a u mnie +6,5kg przy wadze wyjściowej 60 kg wzrost 159...

Mania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyjściowe 52,2 teraz około 2 kg w przód. Gin mówi że za mało..

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Dzień dobry kochane,
    a u mnie +6,5kg przy wadze wyjściowej 60 kg wzrost 159...

Coz za podobienstwo :D
    waga wyjsciowa 56 przy wzroscie 158
    Obecnie 63 :D +7kg

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka dzięki za odpowiedź :)
    zobaczymy co mi jutro powie idę prywatnie do
    Pani dr ginekolog - położnik - endokrynolog bo na NFZ mam wizytę dopiero 27.10
    Nigdy z tarczyca problemów nie miałam, a w poprzednich ciążach nawet nie pamiętam czy było to badane.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie na ten moment + 3 kg.
    Też chodzę w spodniach sprzed ciaży, ja myślę że sporo w tych kg jest z wody, bo czuję się bardziej opuchnieta niż przytyta :)
    Jusia, ja też egzamin zdawałam daaawno, bo 10 lat temu i nie ogarniam tego co się dzieje teraz :/

Ja też jak obudze się w nocy na siku ( na szczęście tylko raz chodzę) to później nie mogę zasnąć :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Renka88, a miałaś jakieś objawy niepożądane euthyroxu? Mi kołacze to serducho, niby ft3 i ft4 mam w normie, ale może nie toleruję tej dawki?

Nic a nic.. bałam się bo Szwagierka strasznie źle się po nim czuła. Okazało się, że ma nietolerancje laktozy. Zmienili jej na inny lek i czuła się dobrze :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawośći, któras z was miała detektor tętna płodu? Sprawdza się to?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na.chwile obecna mam 2 kg na kinusie od wagi z przed ciazy.. i mam andzieje ze szybko sie to nie zmieni bo ja mam duuuuuzy zapas i w moim przypadku przytyc jak najmniej to najlepiej ;) z Synkiem przytylam ponad 30kg i mam pozostalosci po Nom jeszcze eh..

Wlasnie jade na wizyte u kardiologa i zlapal mnie stres..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Basia ten przepis o którym mówicie powstał gdy były jeszcze stare monitory komputerowe, których promieniowanie było groźne dla płodu :) przy obecnej technologii przepis jest przepisem martwym :)

To samo powiedział mi szkoleniowiec BHP kilka miesięcy temu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A tak z ciekawośći, któras z was miała detektor tętna płodu? Sprawdza się to?
    Ja miałam pożyczony w ciąży z Synkiem od koleżanki..szczerze? Teraz nie będę pożyczać to niepotrzebny stres :). Jak znadziesz serducho to fajnie można się uspokoić i sobie posłuchać,ale gorzej jak nie może znaleźć i już stres że coś jest nie tak..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja na.chwile obecna mam 2 kg na kinusie od wagi z przed ciazy.. i mam andzieje ze szybko sie to nie zmieni bo ja mam duuuuuzy zapas i w moim przypadku przytyc jak najmniej to najlepiej ;) z Synkiem przytylam ponad 30kg i mam pozostalosci po Nom jeszcze eh..

Wlasnie jade na wizyte u kardiologa i zlapal mnie stres..

Trzymamy kciuki <3

Kaarolina lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Przy Waszym "tyciu" czuję się jak grubasek ;-P waga wyjściowa 52,5 kg a teraz 62,5 kg czyli równa dycha do przodu :-D

Na swoje usprawiedliwienie mam swój wzrost- 172cm i ogromną niedowagę sprzed ciąży. Teraz w swoim ciele czuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że tyle będę ważyć po porodzie co teraz :-D Teraz waga rośnie już wolniej także do 30 kg mam nadzieję, że nie dobiję ;-P

muminka83, Est lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z Warszawy, czy któraś się wybiera na niedzielne warsztaty "Mama wie" albo środowe "Mamo to ja" ? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży z bliźniakami też schudłam jak Kasia24 ale tylko 3,5kg i na razie waga stoi...

34bwkw7izri68fev.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srednio + 2.5 kg. Okolo 0.5-1 kg ponizej sredniej, wiec jest ok.
    Startowalam z 158cm/ 51 kg teraz 53.5

Ja chcialabym sie w tej zalecanej sredniej zmiescic do konca ciazy, no ale zobaczymy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Dzisiaj taki szcześiwy dzien, bo mnie wypuscili do domu! Chociaz i tak kazdy sie dziwi, ze ze zwykla grzybica zatrzymali mnie w szpitalu. W przyszlym tygodniu mam wizyte i ciekawe co moja gin powie na moj pobyt w szpitalu. To byl moj pierwszy w zyciu pobyt w szpitalu, ale nie wiedzialam ze dziala tak depresyjnie.

U mnie nadal -2kg na koncie i ordynator oddzialu byl bardzo zaskoczony tym. Powiedzial ze na tym etapie powinnam miec min. 2-3kg na plusie...

M+M+?, muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mój M przybił piątkę ze swoim synkiem. Wczoraj wieczorem kiedy leżeliśmy już w łóżku mały uparcie kopał w jedno miejsce, tak więc przyłożyłam w to miejsce dłoń nieświadomego M i spotkała go taka niespodzianka :-) Widzę, że takie momenty go "zmiękczają" bo to z natury twady facet, ale usg w którym raz uczestniczył i wczorajsze doświadczenie nawet na niego działają.

domiii, muminka83, Kajola, kleo2426, Est, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    To byl moj pierwszy w zyciu pobyt w szpitalu, ale nie wiedzialam ze dziala tak depresyjnie.

Ja pierwszy raz w życiu leżałam na ginekologii w sierpniu. Byłam już wcześniej w szpitalach ale to był najbardziej depresyjny oddział głównie chyba za sprawą ludzkich dramatów jakie widziałam. Była na przykład z nami na sali dziewczyna, która już 3 raz poroniła i musieli jej zrobić zabieg czyszczenia i po tym zabiegu przywieźli ją od razu do nas...Masakra. My z brzuchami, szczęśliwe w ciąży a ona 3 raz zabieg i pękła i zaczyna płakać jak bóbr. Serce nam sie kroiło, nie wiedziałyśmy co robić oprócz podawania jej chusteczek. Takich pacjentek było więcej i zastanawiam się dlaczego ich nie umieścili razem albo z kobietami z problemami ginekologicznymi ale nie będącymi w ciąży? Miałam wrażenie, że jak patrzy na nasze brzuchy to robi jej się smutno i wcale się nie dziwiłam. Trochę taka znieczulica szpitala :/

34bwkw7izri68fev.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wzroście 164 cm wagę wyjściową miałam 50,5 a teraz jest + 3 kg. Ogólnie nie widać po mnie abym przytyła, ale niestey chyba zaczynam zatrzymywać wodę - wczoraj miałam opuchnięte kostki. Brzuch już jest widoczny i chociaż do pracy chodzę w normalnych ubraniach, to są już mocno opięte i uważny obserwator z pewnością zauważy mój odmienny stan.

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ