X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 5 kg na plusie, także boję się co będzie dalej ;/ Ale teraz bardziej uważam na to co jem niż na początku ciąży :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,
    a u mnie +6,5kg przy wadze wyjściowej 60 kg wzrost 159...

Mania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyjściowe 52,2 teraz około 2 kg w przód. Gin mówi że za mało..

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Dzień dobry kochane,
    a u mnie +6,5kg przy wadze wyjściowej 60 kg wzrost 159...

Coz za podobienstwo :D
    waga wyjsciowa 56 przy wzroscie 158
    Obecnie 63 :D +7kg

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka dzięki za odpowiedź :)
    zobaczymy co mi jutro powie idę prywatnie do
    Pani dr ginekolog - położnik - endokrynolog bo na NFZ mam wizytę dopiero 27.10
    Nigdy z tarczyca problemów nie miałam, a w poprzednich ciążach nawet nie pamiętam czy było to badane.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie na ten moment + 3 kg.
    Też chodzę w spodniach sprzed ciaży, ja myślę że sporo w tych kg jest z wody, bo czuję się bardziej opuchnieta niż przytyta :)
    Jusia, ja też egzamin zdawałam daaawno, bo 10 lat temu i nie ogarniam tego co się dzieje teraz :/

Ja też jak obudze się w nocy na siku ( na szczęście tylko raz chodzę) to później nie mogę zasnąć :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Renka88, a miałaś jakieś objawy niepożądane euthyroxu? Mi kołacze to serducho, niby ft3 i ft4 mam w normie, ale może nie toleruję tej dawki?

Nic a nic.. bałam się bo Szwagierka strasznie źle się po nim czuła. Okazało się, że ma nietolerancje laktozy. Zmienili jej na inny lek i czuła się dobrze :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawośći, któras z was miała detektor tętna płodu? Sprawdza się to?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na.chwile obecna mam 2 kg na kinusie od wagi z przed ciazy.. i mam andzieje ze szybko sie to nie zmieni bo ja mam duuuuuzy zapas i w moim przypadku przytyc jak najmniej to najlepiej ;) z Synkiem przytylam ponad 30kg i mam pozostalosci po Nom jeszcze eh..

Wlasnie jade na wizyte u kardiologa i zlapal mnie stres..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Basia ten przepis o którym mówicie powstał gdy były jeszcze stare monitory komputerowe, których promieniowanie było groźne dla płodu :) przy obecnej technologii przepis jest przepisem martwym :)

To samo powiedział mi szkoleniowiec BHP kilka miesięcy temu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A tak z ciekawośći, któras z was miała detektor tętna płodu? Sprawdza się to?
    Ja miałam pożyczony w ciąży z Synkiem od koleżanki..szczerze? Teraz nie będę pożyczać to niepotrzebny stres :). Jak znadziesz serducho to fajnie można się uspokoić i sobie posłuchać,ale gorzej jak nie może znaleźć i już stres że coś jest nie tak..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja na.chwile obecna mam 2 kg na kinusie od wagi z przed ciazy.. i mam andzieje ze szybko sie to nie zmieni bo ja mam duuuuuzy zapas i w moim przypadku przytyc jak najmniej to najlepiej ;) z Synkiem przytylam ponad 30kg i mam pozostalosci po Nom jeszcze eh..

Wlasnie jade na wizyte u kardiologa i zlapal mnie stres..

Trzymamy kciuki <3

Kaarolina lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Przy Waszym "tyciu" czuję się jak grubasek ;-P waga wyjściowa 52,5 kg a teraz 62,5 kg czyli równa dycha do przodu :-D

Na swoje usprawiedliwienie mam swój wzrost- 172cm i ogromną niedowagę sprzed ciąży. Teraz w swoim ciele czuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że tyle będę ważyć po porodzie co teraz :-D Teraz waga rośnie już wolniej także do 30 kg mam nadzieję, że nie dobiję ;-P

muminka83, Est lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z Warszawy, czy któraś się wybiera na niedzielne warsztaty "Mama wie" albo środowe "Mamo to ja" ? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży z bliźniakami też schudłam jak Kasia24 ale tylko 3,5kg i na razie waga stoi...

34bwkw7izri68fev.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srednio + 2.5 kg. Okolo 0.5-1 kg ponizej sredniej, wiec jest ok.
    Startowalam z 158cm/ 51 kg teraz 53.5

Ja chcialabym sie w tej zalecanej sredniej zmiescic do konca ciazy, no ale zobaczymy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Dzisiaj taki szcześiwy dzien, bo mnie wypuscili do domu! Chociaz i tak kazdy sie dziwi, ze ze zwykla grzybica zatrzymali mnie w szpitalu. W przyszlym tygodniu mam wizyte i ciekawe co moja gin powie na moj pobyt w szpitalu. To byl moj pierwszy w zyciu pobyt w szpitalu, ale nie wiedzialam ze dziala tak depresyjnie.

U mnie nadal -2kg na koncie i ordynator oddzialu byl bardzo zaskoczony tym. Powiedzial ze na tym etapie powinnam miec min. 2-3kg na plusie...

M+M+?, muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mój M przybił piątkę ze swoim synkiem. Wczoraj wieczorem kiedy leżeliśmy już w łóżku mały uparcie kopał w jedno miejsce, tak więc przyłożyłam w to miejsce dłoń nieświadomego M i spotkała go taka niespodzianka :-) Widzę, że takie momenty go "zmiękczają" bo to z natury twady facet, ale usg w którym raz uczestniczył i wczorajsze doświadczenie nawet na niego działają.

domiii, muminka83, Kajola, kleo2426, Est, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    To byl moj pierwszy w zyciu pobyt w szpitalu, ale nie wiedzialam ze dziala tak depresyjnie.

Ja pierwszy raz w życiu leżałam na ginekologii w sierpniu. Byłam już wcześniej w szpitalach ale to był najbardziej depresyjny oddział głównie chyba za sprawą ludzkich dramatów jakie widziałam. Była na przykład z nami na sali dziewczyna, która już 3 raz poroniła i musieli jej zrobić zabieg czyszczenia i po tym zabiegu przywieźli ją od razu do nas...Masakra. My z brzuchami, szczęśliwe w ciąży a ona 3 raz zabieg i pękła i zaczyna płakać jak bóbr. Serce nam sie kroiło, nie wiedziałyśmy co robić oprócz podawania jej chusteczek. Takich pacjentek było więcej i zastanawiam się dlaczego ich nie umieścili razem albo z kobietami z problemami ginekologicznymi ale nie będącymi w ciąży? Miałam wrażenie, że jak patrzy na nasze brzuchy to robi jej się smutno i wcale się nie dziwiłam. Trochę taka znieczulica szpitala :/

34bwkw7izri68fev.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wzroście 164 cm wagę wyjściową miałam 50,5 a teraz jest + 3 kg. Ogólnie nie widać po mnie abym przytyła, ale niestey chyba zaczynam zatrzymywać wodę - wczoraj miałam opuchnięte kostki. Brzuch już jest widoczny i chociaż do pracy chodzę w normalnych ubraniach, to są już mocno opięte i uważny obserwator z pewnością zauważy mój odmienny stan.

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ