X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Czytałam pamiętnik. Jestem nim poruszona i trzymam kciuki za dzieciaczki. Ale mnie sama to tym bardziej przykleja do łóżka. ja już w domu leżę w lozeczku, mężus kochany robi mi soczki pomidorowe, bo od lezenia i szpitalnego jedzenia mam problem z wypróżnieniem. Co mnie niepokoi, że względu na pessar. Mam nadzieję że domowe jedzonko i owocki zdejmowanie mi ten problem i obawę
    Trzymajcie się cieplutko i dobrej nocy

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia, ale ja nie czuję się urażona :) Rozumiem Twój punkt widzenia. Ciągle rozważam wszystkie za i przeciw każdego z możliwych rozwiązań. Na razie nie wyobrażam sobie pójścia na L4 już teraz, nie tak to wszystko miało wyglądać...

muminka83 lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile przytyłyście od początku ciąży do teraz? Ja jutro rozpoczynam 20-ty tydzień i mam +7kg, 3 kg przybrałam przez pierwsze 4 miesiące, a resztę przez jakieś 3 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jak dinozaur :/ heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 2-3 kg i też boję się, że im dalej, tym coraz szybciej licznik będzie się kręcił.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jak mam liczyć tą wagę. Wyjściowo ważyłam 52,5 kg, później spadłam do 50kg a teraz ważę 52. Czyli przytyłam 2 kg czy schudłam 0,5 kg, sama nie wiem ;)

aleksandrazz lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjściowa 53 kg , później 47 kg , teraz 52,5 kg ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po powrocie z kuracji odchudzającej dalej -1, ale brzuszek zaczęło mi bardziej widać.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest +2. Zwracam uwagę na to co jem. Nie objadam się "za dwoje". Oczywiście, że czasami pozwolę sobie na szaleństwo :D Tak jak wczoraj ... zjadłam dużą pizze SAMA! a dziś już spokojniej. :) Chciałabym przytyć 10-12 kg. nie więcej. Zobaczymy po wykluciu się Staszka.

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nic nie przytyłam a wręcz schudłam :/

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Est Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowalam z 52 kg, dzisiaj 56 kg :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilowo też na zero wychodzę ;-)
    Dziewczyny macie czasem takie dziwne kłucia pod brzuchem? Na wysokości bielizny. Mnie dziś kłuje co jakiś czas, tylko nie tak jakby bardzo w środku tylko jakby na zewnątrz. Nie wiem jak to opisać, w każdym razie takie kłucie raczej w tym samym miejscu. Jeszcze 3 msc temu bym świrowała i biegła do lekarza z tym.. Teraz staram się obserwować ale nie szczególnie mnie to martwi, tymbardziej że mała kopie w brzuchu całkiem żwawo.
    Co myślicie? Co to może być?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze w ogóle nie wymiotowałam i ciągle byłam baardzo głodna, więc nie miałam okazji schudnąć. Teraz z kolei jem mniej, wydaje mi się, że dzidź naciska mi jakoś na żołądek i nie mieści mi się wszystko naraz :P

gg642n0aww2rhqzn.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Ja chwilowo też na zero wychodzę ;-)
    Dziewczyny macie czasem takie dziwne kłucia pod brzuchem? Na wysokości bielizny. Mnie dziś kłuje co jakiś czas, tylko nie tak jakby bardzo w środku tylko jakby na zewnątrz. Nie wiem jak to opisać, w każdym razie takie kłucie raczej w tym samym miejscu. Jeszcze 3 msc temu bym świrowała i biegła do lekarza z tym.. Teraz staram się obserwować ale nie szczególnie mnie to martwi, tymbardziej że mała kopie w brzuchu całkiem żwawo.
    Co myślicie? Co to może być?

Byłam z tym właśnie u gina dzisiaj. Powiedział że takie kłucie jest ogólnie normalne , ale zaobserwował lekki stan zapalny i mam brać globulki przez 8 dni dopochwowe , ale tak to okej , szyjka zamknięta więc myślę że nie ma sie co martwić ;)

domiii, Marlena, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea ja chyba tak jak piszą Dziewczyny poszłabym na L4 szkoda by mi było siedzieć w pracy gdzie i tak nie mam powrotu...Ale to Ty musisz być pewna swojej decyzji.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, cieszę się że u Was wszystko dobrze.

Choruszki nasze kurujcie się tam, oby Wam w końcu odpuściło.

Ja standardowo spać nie mogę a w dzień chodzę zmęczona, ale oczywiście drzemki żadnej w ciągu dnia też nie umiem zaliczyć eh. U Was też tak zimno się zrobiło? Ja dziś spacer 4 km, to myślałam że dłonie i uszy mi zamarzną!

Dobrej nocy Wam życzę Marcówki :-)

Aha co do Wagi Kasiu mam tak jak Ty z wyjściowej 52,5 schudłam do 49 kg teraz mam 52 kg czyli jeszcze brak 0,5 także wg mnie to oznacza, że jeszcze 0 na plusie. Ciekawe czy jak zacznę tyć w końcu to dużo i szybko? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 22:44

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni boli w podbrzuszu, z lewej strony, koło pachwiny. Nie jest to kłucie, jest to stały ból, bardziej uciążliwy niż nie do zniesienia Krwawienia brak, skurczy brak, więc nie panikuję Czy wy też odczuwacie takie "bóle"?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te 16tygodni schudłam 7kg. Ale to wina ciągłych mdłości i wymiotów towarzyszących od rana do wieczora. Teraz dopiero zaczynam zajadać coś, ale też nie wszystko - chodzę głodna ale nic mi nie smakuje :(. Ale to też się nie napalam bo apetyt mi wraca od wczoraj dopiero ;). Także narazie waga stoi te 7utracone jeszcze nie wróciło ;). I spojrzałam na swoje wyniki badań z moczu z przed 2 tygodni i też mam te ciała ketonowe ale niewiele, cos kolo 10, pewnie przez niedożywienie, ale lekarz uwagi na to nie zwrócił chyba jakoś szczególnie - tzn dostałam dodatkowe witaminki ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, macie tez skurcze w pachwinach i krzyzu?
    Ja nie daje rady;(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) właśnie szykuję się na wizytę u kardiologa jestem ciekawa co mi mądrego powie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ten przepis o którym mówicie powstał gdy były jeszcze stare monitory komputerowe, których promieniowanie było groźne dla płodu :) przy obecnej technologii przepis jest przepisem martwym :)

Lula_w, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja mam problem z tym moim prawo jazdy, ktore robie. Mialam wyklady z teorii i jedna jazde po miescie, ktora sie mega stresowalam, teraz mam miec druga i znow sie stresuje, instruktor ok, nie drze sie, sama nie wiem co wywoluje u mnie taki lek przed jazda. Powiedzcie czy nie lepiej zdac najpierw teorie a potem po zdanym egzaminie zapisac sie na jazdy? To chyba bardziej logiczne, bo teraz czas poswiecalabym na jazdy a nie na nauke testow, potem sie okaze ze nie zdam testow, zapomne jazde i bd musiala dokupywac dodatkowe godziny :-/ co myslicie?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ