X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia, Lilou to może się razem z Mietką spotkamy? :)

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych boli brzucha, ja rzadko mam. Dziś w nocy za to miałam konkretnie i o 2 już musiałam wziąć nospe bo nie mogłam wytrzymać. W każdym trymestrze jak widać coś ;-)

Ja ta szkole rodzenia też mam darmowa, warunek mogę zacząć dopiero po 21 tc...

km5szbmhexpco9m1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dedykacją dla tych chorych i obolałych, dla tych smutnych i wkurzonych i w ogóle dla wszystkich :)

Każdy ma gorszy dzień, ale trzeba wyjść z opresji z klasą :D

https://www.facebook.com/wyralcom/videos/879304445487556/

Magda lena lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie sprawdziłam szkołę rodzenia w szpitalu bródnowskim i mnie zatkało - koszt 450 zł... jakaś makabra.
    A nie maja refundacji? ja mieszkalam na brodnie dlugo i jak kiedys patrylam to byla refundacja.

Edit: Jak Ci nie przeszkadza dojazd na wole czy gdzies, to zobacz sobie w swietej Zofi tam pod niego podlega a z 8 szkol rodzenia jak nie wiecej, i wiekszosc darmowa jesli placisz podatki w wawie lub jestes zameldowana. Sproboj tam cos sobie zobaczyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:58

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Podczytuje Was od rana ale jakoś nie miałam głowy do tego by cokolwiek napisać. Mam jakiś taki kiepski dzień dziś... Brzuszek mnie dziś pobolewa, poszczypuje :/ sama nie wiem co to, czyżby nadal więzadła? Oby tylko to.
    A wiecie, że ja nawet nie myślałam o szkole rodzenia jeszcze... tym bardziej, że jestem z niewielkiej miejscowości i z dojazdami było by kiepsko, zwłaszcza że zima idzie :/
    Smutno mi jest :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dwie godziny mam wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok! Tym bardziej, że idę sama, bo mąż w szpitalu :(

Martita88, Magda lena, Kate84, M+M+?, She86, Kokaina, Kajola lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski. Ja też mam dziś słaby dzień, ciągle chora jestem. Poszłam do internisty, bo w nocy bolała mnie klatka piersiowa i męczyły mnie duszności. Bałam się, że to oskrzela. Na szczęście płuca i oskrzela czyste. Mam zapalenie zatok i szykuje się na anginę. Na migdałkach i w gardle mam czopy takie białe, ze śluzu i dupa.
    Lekarz nie dał mi jeszcze antybiotyku. Jeśli do piątku nie będzie poprawy to niestety, bez antybiotyku nie obejdzie się.
    No nic leczę się domowymi sposobami od niedzieli, ale chyba na mnie i na Staszka nie działają :(
    Smutno mi....

Pociesza mnie to, że jutro zobaczę mojego kochanego skarba!!!!! Jutro usg połówkowe. Stresuję się, bo w usg prenatalnym, w 12 tyg, mały miał nt 3,2 mm.
    Więc bardzo chcę żeby usg połówkowe wyszło idealnie!

3majcie za Nas kciuki Ciotki!!!! Zdrówka dla Was!

kofeinka, M+M+?, ksanka, Vincent, Karolina@, She86, Kokaina, Kajola lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Ja za dwie godziny mam wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok! Tym bardziej, że idę sama, bo mąż w szpitalu :(

Będzie wszystko w najlepszym porządku :) trzymam mocno kciuki i czekam na wieści po wizycie :)

muminka83, salomea lubią tę wiadomość

wac4wpq.png

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wszystko będzie dobrze :*

Ciri ale ja nie jestem zameldowana w Warszawie tylko w Ząbkach a to chyba od tego zaleźy?

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, Salomea trzymamy :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena trzymamy, bądź spokojna i nie stresuj "brzuszka" ;)

Magda lena lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    salomea wszystko będzie dobrze :*

Ciri ale ja nie jestem zameldowana w Warszawie tylko w Ząbkach a to chyba od tego zaleźy?
    Noo tak albo zameldowanie na czas staly badz czasowy albo placisz podatki w wawie zeby miec za darmo.

Edit: ale 450zl to nie jest duzo za szkole rodzenia bo jak ja patrzylam to od 500zl w gore wszedzie szly. Weekendowy (2 dniowy) to 600zl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:07

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zalamana :-( po prostu placz od samego rana :-( maz pracuje w norwegii, w pl ma dom, wyjezdza na 5-6tyg to ja zawijam sie z domu i ide mieszkac z synkiem do moich rodzicow, jak wraca na 2 tyg to zawijam sie tam, do niego. I taka bieganina :-/ maz placi wysoka rate za dom, zeby splacic jak najwiecej kredytu zeby nie siedziec do starosci za granica. A ja u niego w domu nie mieszkam jak go nie ma bo.. jak myslicie? TESCIOWA. W dodatku ja nie mam prawka i musialabym codziennie prosic ja zeby zawiozla i odebrala synka ze szkoly, a to odpada. Na wynajecie mieszkania tez nas nie stac bo wtedy ledwie starczy na zycie a ja jeszcze nie dostaje chorobowego, dopiero od polowy listopada a problem taki ze moi rodzice maja problemy z komornikiem i mowili mi zebym sie dokladala do oplat, do pradu, a ogrzewanie mamy elektryczne i mimo wlaczenia na chwile grzejnika i tak siedze w grubych skarpetach i szaliku :_/ wiec za co placic? Rozumiem ze maja ciezko ale gdyby mnie nie bylo nie zuzyliby duzo wiecej tego pradu. Nie wiem co robic zalamka, zyc sie odechciewa ;-(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja jestem zalamana :-( po prostu placz od samego rana :-( maz pracuje w norwegii, w pl ma dom, wyjezdza na 5-6tyg to ja zawijam sie z domu i ide mieszkac z synkiem do moich rodzicow, jak wraca na 2 tyg to zawijam sie tam, do niego. I taka bieganina :-/ maz placi wysoka rate za dom, zeby splacic jak najwiecej kredytu zeby nie siedziec do starosci za granica. A ja u niego w domu nie mieszkam jak go nie ma bo.. jak myslicie? TESCIOWA. W dodatku ja nie mam prawka i musialabym codziennie prosic ja zeby zawiozla i odebrala synka ze szkoly, a to odpada. Na wynajecie mieszkania tez nas nie stac bo wtedy ledwie starczy na zycie a ja jeszcze nie dostaje chorobowego, dopiero od polowy listopada a problem taki ze moi rodzice maja problemy z komornikiem i mowili mi zebym sie dokladala do oplat, do pradu, a ogrzewanie mamy elektryczne i mimo wlaczenia na chwile grzejnika i tak siedze w grubych skarpetach i szaliku :_/ wiec za co placic? Rozumiem ze maja ciezko ale gdyby mnie nie bylo nie zuzyliby duzo wiecej tego pradu. Nie wiem co robic zalamka, zyc sie odechciewa ;-(

Mogę pomóc ci w sprawach komorniczych rodziców. Komornika idzie łatwo obejść. jeśli się zdecydujesz to zapraszam na priv.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka wyslalam ci zaproszenie

muminka83 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a orentujesz się ile czasu trzeba być czasowo zameldowanym? No 600 zł to już w ogóle porażka. ..

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takie ceny sa wszedzie w wawie... 500zl to taki standard.... noo ale wszedzie jest troche wiecej...
    Ile musisz byc zameldowana nigdzie nie ma info czyli jakbys sie teraz postatala podejrzewam ze kolo tego 25-30t.c bys miala to zameldowanie.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Zakręce się za tematem :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie dowiesz co i jak, to rezerwuj sobie termin w szkole bo szybko sie koncza :D a i tak to potwierdzenie o zameldowaniu musisz przyniesc na pierwsze zajecia wiec masz czas jakby co :D

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita,
    Zgodzili się na podmiane.
    Już wysłałam im namiar na ciebie.
    Na madalińskiego też jest bezpłatna dla mieszkańców Wawy
    Słyszeliście o masażu Shantala też jest częścią SR
    Kate słyszałam że można tam będzie zrobić darmowe zdjęcie 3d dzidziusiowe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:57

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ