X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w wawie to jest z jakiejs ustawy z 2014 roku za darmoszke. Dlatego sie zdziwilam ze w Brodnowskim tego nie ma.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mogę pomóc ci w sprawach komorniczych rodziców. Komornika idzie łatwo obejść. jeśli się zdecydujesz to zapraszam na priv.
    A co to znaczy obejść :)? Można próbować się z nim dogadać, dobrą wolą poczynić jakieś ułatwiające życie ustalenia, ale nie zmienia to faktu, że trzeba być odpowiedzialnym i wywiązywać się ze wszelkich zobowiązań, a nie je obchodzić.

Est lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola tylko z nimi nie zawsze można się dogadać nawet bazy najlepszej woli. ;)
    Poza tym w drugą stronę podobnie, nawet jak masz wyrok sądu, to często umarzaja postępowanie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tak wróce do tych Warsztatów "Mamo to ja" :) U nas w Lublinie są jutro. Zapisałam się już jakiś czas temu ale tak waham i waham i nie wiem czy iść :(. Kiedyś ciężarna koleżanka mnie zabrała ze sobą ale nie byłam aż tak zainteresowana bo mnie to wtedy nie dotyczyło :P. Wiec zastanawiam się czy znowu się nie wynudzę...

Za to może na 26.10 pójdę na "Bezpieczny maluch".

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, skad wy bierzecie te warsztaty wszystkie? ja wpisuje w google warsztaty dla ciezarnych 2015 i wielkie G mi wyskakuje :P

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a Ty masz jakieś doświadczenie prawnicze? Kurcze jakbyś mogła doradzić mi w jednej kwestii to byłabym mega szczęśliwa :)

muminka83 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    dziewczyny, skad wy bierzecie te warsztaty wszystkie? ja wpisuje w google warsztaty dla ciezarnych 2015 i wielkie G mi wyskakuje :P

Kochana wejdź na świadomamama.pl,bezpieczny maluch.pl,warsztaty mamo to ja, warsztaty mama wie to chyba wszystkie które ja znam :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Ja z FB :)

Tutaj Warsztaty Mamo to ja dla poszczególnych miast są daty:
    https://www.facebook.com/Mamotoja/events?key=events

A tutaj bezpieczny maluch:
    https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/events

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ja w sumie trafiłam przez przypadek :) Wpisz to co Kate napisała i Ci wyskoczy :)

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn to co ja podałam to są jedynie informacje o datach - gdzie w jakim mieście - a zarejestrować trzeba się bezpośrednio na stronach internetowych ;) - ale są te strony podane na fecebooku ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeszcze znalazłam targi dla rodziców i kobiet w ciąży w Warszawie 10-11.10 na Krakowska 61.

W najbliższy weekend w warszawskim sklepie Świat Dziecka przy ul. Krakowskiej 61 odbędzie się trzecia edycja Targów dla Rodziców i Kobiet w Ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ja jeszcze tak wróce do tych Warsztatów "Mamo to ja" :) U nas w Lublinie są jutro. Zapisałam się już jakiś czas temu ale tak waham i waham i nie wiem czy iść :(. Kiedyś ciężarna koleżanka mnie zabrała ze sobą ale nie byłam aż tak zainteresowana bo mnie to wtedy nie dotyczyło :P. Wiec zastanawiam się czy znowu się nie wynudzę...

Za to może na 26.10 pójdę na "Bezpieczny maluch".
    Na pewno się nie wynudzisz, bo tym razem wszystko będzie dotyczyło Ciebie :) Myślę, że zawsze warto dowiedzieć się czegoś nowego albo usłyszeć coś nawet drugi raz, tak dla utrwalenia ;) Ja się cieszę, że na warsztatach będzie pierwsza pomoc dla noworodka, warto wiedzieć i czuć się pewniej :) No i przekonują mnie te "warsztatowe" prezenty :P

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiac te warsztatowe prezenty to żadna rewelacja ;). Tzn takie drobiazgi do zachęcenia uczestników. Tzn ja już byłam kilka razy na takich Warsztatach ;). Bo ciągle mnie ciężarne koleżanki zabierały, ale to dość dawnooo byłam. Zaraz skompletuje zdjęcia "prezentów" z warsztatów ;). Kiedyś na Mamo to ja nie było pierwszej pomocy, sciagneli pomysł z Bezpiecznego malucha ;). W sumie wtedy bylam tylko dla towarzystwa z przyjaciółkami dlatego też tak nie słuchałam a teraz pewnie bym wiele pytań miała znajac życie.. A teraz jeżeli mój zechce ze mną iść to pójde ;).
    Chociaż zapisałam się własnie na Mama wie bo na tym nigdy nie byłam ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena będę trzymać kciuki za Was jutro

Ja dziś miałam wizytę, u Nas wszytko dobrze. Termin porodu bez zmian na 17 marca. Niestety maluch dalej płci nie ujawnił, także muszę do połówkowych czekać:/ Nie dało się już zmierzyć bo za duży tyle wiem, że CRL ponad 12 cm i waży około 200g :)

Od 2 tygodni czuje się już duuuużo lepiej, energia wróciła :) Moja ciąża w ogóle jakaś taka mało problematyczna. Raczej mnie nic nie boli, zgagi brak, plamień nie było, wymiotów też nie. koleżanki się śmieją, że powinnam produkcję hurtową uruchomić skoro tak dobrze znoszę :)

kofeinka, Kate84, ksanka, kleo2426, Renka88, She86, Madzialena90, Est, Magda lena, Kokaina, d'nusia, Kajola, Karka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane! Zapisalam sie na mama wie :)

Kate84, Kokaina, Martita88 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień przeleżałam, co wstałam to za chwilę czułam słabość. Nic nie mogę wziąć konkretnego na wzmocnienie, to leżę i śpię :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Magda lena będę trzymać kciuki za Was jutro

Ja dziś miałam wizytę, u Nas wszytko dobrze. Termin porodu bez zmian na 17 marca. Niestety maluch dalej płci nie ujawnił, także muszę do połówkowych czekać:/ Nie dało się już zmierzyć bo za duży tyle wiem, że CRL ponad 12 cm i waży około 200g :)

Od 2 tygodni czuje się już duuuużo lepiej, energia wróciła :) Moja ciąża w ogóle jakaś taka mało problematyczna. Raczej mnie nic nie boli, zgagi brak, plamień nie było, wymiotów też nie. koleżanki się śmieją, że powinnam produkcję hurtową uruchomić skoro tak dobrze znoszę :)

No i super wieści :)
    A to jak CRL ponad 12 cm to już się nie da zmierzyć??
    Czy po prostu malec nie chciał przybrać odpowiedniej pozy?

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia gratuluję :-) no to faktycznie maluszek długo nie chce pokazać co ma między nóżkami, pewnie się wstydzi ;-)
    A co do tego jak przechodzisz ciążę to tylko się cieszyć, ja zazdroszczę bo mi to co chwilę coś :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze warsztaty na jakich byłam - Bezpieczny maluch - j2012 rok;)
    2015-10-0_sherpqa.jpg

Warsztaty Mamo to ja - 2013rok
    2015-10-0_sherhpn.jpg

Warsztaty Mamo to ja - 2014rok
    2015-10-0_sherhpa.jpg

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam jeżeli chodzi o kompletowanie zestawów ;) ale jakoś tak to było.
    Kiedyś na Mamo to ja dawali dodatkowo po próbce jakiś witamin DHA - chyba po 12 tabletek - 2opakowania ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka tak już za duży :)Od pewnego tygodnia podaje się właśnie wagę zamiast CRL. Chociaż może inni ginekolodzy mają sprzęt który np do CRL 15 mierzy. Myślę, że o od spzętu też zależy.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ