X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście mega paki ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    kofeinka tak już za duży :)Od pewnego tygodnia podaje się właśnie wagę zamiast CRL. Chociaż może inni ginekolodzy mają sprzęt który np do CRL 15 mierzy. Myślę, że o od spzętu też zależy.

Dobrze wiedzieć ;)
    przynajmniej nie będę się dziwić na wizycie jak nie dowiem się jakie dzidzia ma CRL ;)
    Ale mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami ;) to będzie już 17+2

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No to rzeczywiście mega paki ;)
    ;) Plus do tego kupa ulotek, które wyrzuciłam ;)

Szukałam teraz coś na temat Mama wie - jakaś dziewczyna opisała to na swoim blogu ;) - jest o prezentach jakie dostała ;) - ale to też z 2013 roku ;p wtedy chyba więcej dawali ;).

http://glamourka89.blogspot.com/2013/09/mama-wie-bezpatne-warsztaty-dla-kobiet.html

Chociaż na to MAma wie chętnie bym poszła bo jeszcze nie byłam, tylko dopiero się zarejestrowałam, a w sobote są w Lublinie wiec ciekawe czy zostały jeszcze miejsca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:49

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    ESt wstępnie powinnam być w Gdańsku wtedy chętnie bym poszła :) ,ale potwierdzi się to w poniedziałek bo nie wiem na kiedy gin w luxmed ustawi mi połówkowe .

To daj znac gdybyś jednak szła.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już dwóch różnych ginekologów powiedziało że chłopczyk więc raczej nie nastawiam się na niespodzianki :D

muminka83 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Mnie już dwóch różnych ginekologów powiedziało że chłopczyk więc raczej nie nastawiam się na niespodzianki :D

Mój mi też ostatnio coś napomknął na ten temat (że raczej facecik będzie)ale czekam na potwierdzenie ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja jestem zalamana :-( po prostu placz od samego rana :-( maz pracuje w norwegii, w pl ma dom, wyjezdza na 5-6tyg to ja zawijam sie z domu i ide mieszkac z synkiem do moich rodzicow, jak wraca na 2 tyg to zawijam sie tam, do niego. I taka bieganina :-/ maz placi wysoka rate za dom, zeby splacic jak najwiecej kredytu zeby nie siedziec do starosci za granica. A ja u niego w domu nie mieszkam jak go nie ma bo.. jak myslicie? TESCIOWA. W dodatku ja nie mam prawka i musialabym codziennie prosic ja zeby zawiozla i odebrala synka ze szkoly, a to odpada. Na wynajecie mieszkania tez nas nie stac bo wtedy ledwie starczy na zycie a ja jeszcze nie dostaje chorobowego, dopiero od polowy listopada a problem taki ze moi rodzice maja problemy z komornikiem i mowili mi zebym sie dokladala do oplat, do pradu, a ogrzewanie mamy elektryczne i mimo wlaczenia na chwile grzejnika i tak siedze w grubych skarpetach i szaliku :_/ wiec za co placic? Rozumiem ze maja ciezko ale gdyby mnie nie bylo nie zuzyliby duzo wiecej tego pradu. Nie wiem co robic zalamka, zyc sie odechciewa ;-(

Jusia pewnie nie spodoba Ci się to co napiszę ale uważam, że skoro mieszkasz u rodziców, to Twoim obowiązkiem jest dokladanie się do czynszu.
    Zwłaszcza w ich sytuacji.

arien, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:46

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zapisałam już do szkoły rodzenia na poczatek listopada i u mnie jest tez darmowa tylko podpisuje sie cos takiego ze ta polozna co prowadzi te zajęcia, będzie sprawowac opieke okołoporodowa :) będę chodzic z kuzynką bo ona ma termin na 8 marca :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak pozatym dziś się zaczął 20 tydz a ja nadal chyba nie czuje ruchów :( nie kiedy mnie coś uszczypnie czy coś ale to chyba jeszcze nie to...

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale takie ceny sa wszedzie w wawie... 500zl to taki standard.... noo ale wszedzie jest troche wiecej...
    Ile musisz byc zameldowana nigdzie nie ma info czyli jakbys sie teraz postatala podejrzewam ze kolo tego 25-30t.c bys miala to zameldowanie.

Dziewczynki, ja byłam się meldowac czasowo wczoraj i robią to od ręki. Od ręki wystawili też potrzebne zaświadczenie :)

domiii, ciri22, Martita88 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie odnośnie meldunku.. Bo ja i mąż jesteśmy zameldowani gdzie indziej, on w Lublinie, ja w domu moich rodziców 25km od Lublina. Jak to będzie po urodzeniu się dzieci? Gdzie będę musiała je zameldować? No i oczywiście czy nie łatwiej byłoby żebym ja się przemeldowała do męża? (czy ma to znaczenie w przypadku jakiś świadczeń zdrowotnych itp?) Bo jestem zielona na ten temat.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Danusia, Lilou to może się razem z Mietką spotkamy? :)
    Ok, ja czekam zapisałam sie z osobą, bo małżonek musi mnie podwieźć. Ale jak najbardziej jestem za :)

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to dobrze :) to ja się czasowo zamelduje u teściów na bródnie :)

Ksanka bardzo dziękuje :)

dqprwn15leplej5m.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam!:D od półtora tygodnia z brzunia spożywczego zrobił się ciążowy!
    i tego już niestety nie wciągnę. Cudownie. a pępek od dołu już płaski.
    ja oczywiście podczytuje Was, a w między czasie zajęłam się renowacją skrzyń.
    od jutra na parę godz do pracy. a po południu może uda się wyskoczyć na warsztaty do Rzeszowa. mam nadzieję, że jak przyjdę sama, to nie będę tam czarną owcą;)

Mała dokazuje, wcześniej tylko wieczorami,a teraz to już na maksa w ciągu dnia.
    i zawsze od razu banan na twarzy mam i chęć ogromną.. dzielić się tymi fikolkami z moim..
    kiedyś zaświeci słońce<3

acha i pozwolilam sobie kupić książkę polecana tu na forum, nie pamiętam przez którą szczesciarę, Karpa 'najszczesliwsze niemowlę w okolicy' więc zaczynam lekturę=)
    meliska wciagnięta.., oby dziś sen przyszedł, życzę spokojnej nocy, trzymajcie się w zdrowiu przede wszystkim!

krówka_muffka, kleo2426 lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood a jak sytuacja z mężem?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Dziewczyny, właśnie odnośnie meldunku.. Bo ja i mąż jesteśmy zameldowani gdzie indziej, on w Lublinie, ja w domu moich rodziców 25km od Lublina. Jak to będzie po urodzeniu się dzieci? Gdzie będę musiała je zameldować? No i oczywiście czy nie łatwiej byłoby żebym ja się przemeldowała do męża? (czy ma to znaczenie w przypadku jakiś świadczeń zdrowotnych itp?) Bo jestem zielona na ten temat.

Dzieci zawsze po urodzeniu są meldowane pod adres stały matki. Czyli tam gdzie Ty masz meldunek.

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, bez zmian.
    małżeństwem nie jesteśmy.

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est,a jak u Ciebie? Jak samopoczucie?
    Tyyy, albo jesteś taka dzielna, albo należysz do tych, których ciążowe dolegliwości nie dotyczą :> bo sobie nie mogę przypomnieć postu narzekającego na samopoczucie.

do czterech razy sztuka.
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Dzieci zawsze po urodzeniu są meldowane pod adres stały matki. Czyli tam gdzie Ty masz meldunek.

ale to dopiero po otrzymaniu numeru PESEL, po który trzeba się udać do urzędu miasta, w którym jesteś zameldowana.
    a rejestracja w urzędzie stanu cywilnego w ciągu 14 dni od urodzenia powinna nastąpić w urzędzie, który przynależy do szpitala, w którym się rodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:55

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ