Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:kofeinka tak już za duży :)Od pewnego tygodnia podaje się właśnie wagę zamiast CRL. Chociaż może inni ginekolodzy mają sprzęt który np do CRL 15 mierzy. Myślę, że o od spzętu też zależy.
Dobrze wiedzieć
przynajmniej nie będę się dziwić na wizycie jak nie dowiem się jakie dzidzia ma CRL
Ale mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkamito będzie już 17+2
-
paola87 wrote:No to rzeczywiście mega paki
Plus do tego kupa ulotek, które wyrzuciłam
Szukałam teraz coś na temat Mama wie - jakaś dziewczyna opisała to na swoim blogu- jest o prezentach jakie dostała
- ale to też z 2013 roku ;p wtedy chyba więcej dawali
.
http://glamourka89.blogspot.com/2013/09/mama-wie-bezpatne-warsztaty-dla-kobiet.html
Chociaż na to MAma wie chętnie bym poszła bo jeszcze nie byłam, tylko dopiero się zarejestrowałam, a w sobote są w Lublinie wiec ciekawe czy zostały jeszcze miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:49
-
jusiakp wrote:Ja jestem zalamana
po prostu placz od samego rana
maz pracuje w norwegii, w pl ma dom, wyjezdza na 5-6tyg to ja zawijam sie z domu i ide mieszkac z synkiem do moich rodzicow, jak wraca na 2 tyg to zawijam sie tam, do niego. I taka bieganina
maz placi wysoka rate za dom, zeby splacic jak najwiecej kredytu zeby nie siedziec do starosci za granica. A ja u niego w domu nie mieszkam jak go nie ma bo.. jak myslicie? TESCIOWA. W dodatku ja nie mam prawka i musialabym codziennie prosic ja zeby zawiozla i odebrala synka ze szkoly, a to odpada. Na wynajecie mieszkania tez nas nie stac bo wtedy ledwie starczy na zycie a ja jeszcze nie dostaje chorobowego, dopiero od polowy listopada a problem taki ze moi rodzice maja problemy z komornikiem i mowili mi zebym sie dokladala do oplat, do pradu, a ogrzewanie mamy elektryczne i mimo wlaczenia na chwile grzejnika i tak siedze w grubych skarpetach i szaliku :_/ wiec za co placic? Rozumiem ze maja ciezko ale gdyby mnie nie bylo nie zuzyliby duzo wiecej tego pradu. Nie wiem co robic zalamka, zyc sie odechciewa ;-(
Jusia pewnie nie spodoba Ci się to co napiszę ale uważam, że skoro mieszkasz u rodziców, to Twoim obowiązkiem jest dokladanie się do czynszu.
Zwłaszcza w ich sytuacji.
arien, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
ja też się zapisałam już do szkoły rodzenia na poczatek listopada i u mnie jest tez darmowa tylko podpisuje sie cos takiego ze ta polozna co prowadzi te zajęcia, będzie sprawowac opieke okołoporodowa
będę chodzic z kuzynką bo ona ma termin na 8 marca
-
ciri22 wrote:Ale takie ceny sa wszedzie w wawie... 500zl to taki standard.... noo ale wszedzie jest troche wiecej...
Ile musisz byc zameldowana nigdzie nie ma info czyli jakbys sie teraz postatala podejrzewam ze kolo tego 25-30t.c bys miala to zameldowanie.
Dziewczynki, ja byłam się meldowac czasowo wczoraj i robią to od ręki. Od ręki wystawili też potrzebne zaświadczeniedomiii, ciri22, Martita88 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczyny, właśnie odnośnie meldunku.. Bo ja i mąż jesteśmy zameldowani gdzie indziej, on w Lublinie, ja w domu moich rodziców 25km od Lublina. Jak to będzie po urodzeniu się dzieci? Gdzie będę musiała je zameldować? No i oczywiście czy nie łatwiej byłoby żebym ja się przemeldowała do męża? (czy ma to znaczenie w przypadku jakiś świadczeń zdrowotnych itp?) Bo jestem zielona na ten temat.
-
nick nieaktualny
-
tadam!
od półtora tygodnia z brzunia spożywczego zrobił się ciążowy!
i tego już niestety nie wciągnę. Cudownie. a pępek od dołu już płaski.
ja oczywiście podczytuje Was, a w między czasie zajęłam się renowacją skrzyń.
od jutra na parę godz do pracy. a po południu może uda się wyskoczyć na warsztaty do Rzeszowa. mam nadzieję, że jak przyjdę sama, to nie będę tam czarną owcą
Mała dokazuje, wcześniej tylko wieczorami,a teraz to już na maksa w ciągu dnia.
i zawsze od razu banan na twarzy mam i chęć ogromną.. dzielić się tymi fikolkami z moim..
kiedyś zaświeci słońce<3
acha i pozwolilam sobie kupić książkę polecana tu na forum, nie pamiętam przez którą szczesciarę, Karpa 'najszczesliwsze niemowlę w okolicy' więc zaczynam lekturę
meliska wciagnięta.., oby dziś sen przyszedł, życzę spokojnej nocy, trzymajcie się w zdrowiu przede wszystkim!
krówka_muffka, kleo2426 lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
Kasia24 wrote:Dziewczyny, właśnie odnośnie meldunku.. Bo ja i mąż jesteśmy zameldowani gdzie indziej, on w Lublinie, ja w domu moich rodziców 25km od Lublina. Jak to będzie po urodzeniu się dzieci? Gdzie będę musiała je zameldować? No i oczywiście czy nie łatwiej byłoby żebym ja się przemeldowała do męża? (czy ma to znaczenie w przypadku jakiś świadczeń zdrowotnych itp?) Bo jestem zielona na ten temat.
Dzieci zawsze po urodzeniu są meldowane pod adres stały matki. Czyli tam gdzie Ty masz meldunek. -
wiewiórka17 wrote:Dzieci zawsze po urodzeniu są meldowane pod adres stały matki. Czyli tam gdzie Ty masz meldunek.
ale to dopiero po otrzymaniu numeru PESEL, po który trzeba się udać do urzędu miasta, w którym jesteś zameldowana.
a rejestracja w urzędzie stanu cywilnego w ciągu 14 dni od urodzenia powinna nastąpić w urzędzie, który przynależy do szpitala, w którym się rodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:55